Instalab week 15 | naar het ziekenhuis en iPhone kapot

Goedemiddag iedereen en een Vrolijk Pasen gewenst! Afgelopen zaterdag is mijn iPhone plus spontaan stuk gegaan, dus het was even gedoe om de foto’s van mijn telefoon op de computer te krijgen, maar het is gelukt! Ik heb een leuke week gehad, maar ook een week waarin ik best wel emotioneel ben geweest (voor mijn doen) en daar vertel ik jullie graag meer over. Natuurlijk heb ik ook leuke dingen gedaan, dus kijken jullie mee naar mijn avonturen van afgelopen week?

IMG_7768 Allereerst zijn George en ik begonnen aan de nieuwe Netflix serie ’13 reasons why’, wat een boekverfilming is van één van de favoriete boeken van Selena Gomez, die in werking heeft gezet dat het boek werd verfilmd als serie. Selena, dankjewel! We zijn inmiddels klaar met kijken en WAT EEN GAVE SERIE! Je begint met episode 1 en je wil alsmaar blijven doorkijken. Supergoede acteurs ook. Ik zit nog wel met wat vragen, maar dat ga ik zo even opzoeken online. Oh ja, hier heeft George zelf kip cordon bleu’s gemaakt, superlekker!

IMG_7839 Clarence is echt zo dol op George! Hij klimt op schoot, legt zijn pootjes op zijn hand, zoekt de hele tijd aandacht, echt zo superlief!

IMG_7710 Coco en Clarence lijken de laatste tijd sowieso iets afhankelijker te zijn dan ooit. Misschien omdat ze ouder worden? Maar ze zoeken ons de hele tijd op, geven kopjes en als we ze 3 keer over hun bolletje hebben geaaid kwijlen ze meteen de hele boel onder, lol!

IMG_7707 Kijk die kleine pantoffelpootjes! Zo schattig! <3

IMG_7751 Dit is Ronald van het GamePortaal, op een Icaros stoel. Ronald en ik waren door Samsung uitgenodigd om een Virtual Reality game te spelen in deze speciale gaming-stoel en wow… wat een ding! Het lijkt wel een bevallingstoel voor buitenaardse wezens!

IMG_7740 Ik had er heel veel zin in, maar aan de andere kant ook weer niet, omdat ik gewoon niet zo’n kei ben in spelletjes. Bovendien had ik geen ontbijt op, alleen een kopje koffie, en ik was echt bang dat ik misselijk zou worden, haha!

IMG_7686 Nou, het was een hele experience, maar gelukkig heb ik alles gevlogd en de video komt zo snel mogelijk online! En je gelooft het niet, maar ik was bést goed en heb Ronald nog verslagen ook! :)

IMG_7621 En dit was mijn make-up look die dag, ik had zin in een felle kleur op mijn lippen dus hier draag ik een matte liquid lipstick van Anastasia. Ik ben dol op nudes, maar ik moet toegeven dat fuchsiaroze of rode tinten mij eigenlijk veel beter staan! Het spreekt meteen veel meer, denk ik!

IMG_7530 George en ik keken weer een aflevering van 13 reasons why, en Clarry komt dan ook gezellig buurten. Hij springt op de achterkant van de bank en sluipt stiekem naar ons toe. Ineens voel je dan een pootje liefkozend in je nek, of iets fluffy’s tegen je achterhoofd aan leunen. Nu kwam hij echter recht tussen ons in met zijn koppie, het was zo grappig! Ik moest er even een foto van maken, haha!

IMG_7635 Ok, dit is geen #spon, maar ik was dus boodschappen aan het doen en dit is absoluut teken 1 van ouder worden: je wordt excited van nieuwe supermarktproducten. Voelde me helemaal een burgelijke huisvrouw, te erg, maar mijn hart maakt altijd een klein sprongetje als ik nieuwe dingen ontdek. Dit leek me bijvoorbeeld supermakkelijk voor als je even snel alleen iets moest eten. Kent iemand dit? En zo ja, is het lekker?

IMG_7701 Ook ontdekte ik kant-en-klare sinaasappelsap. Niet een pak om uit te drinken dus, maar voor in cocktails! HOE HANDIG! Heb er meteen eentje meegenomen, je weet maar nooit. Kan ik straks leuk om mijn bar cart zetten (die ik nog niet heb, maar ik ben een beetje aan het rondkijken dus tips zijn welkom!).

IMG_7719 En ik zag dit: Duo Penotti maar dan met Orea smaak. IK BEDOEL, WHATTTTT!?! Is dit lekker? Wie heeft het al geproefd?

Op donderdag had ik een afspraak bij de gynaecoloog in het ziekenhuis in Nieuwegein. Ik heb jullie wel eens eerder verteld over PAP, oftewel het papillomavirus wat de veroorzaker is van baarmoederhalskanker. Je hebt verschillende PAP-gradaties, waarbij PAP1 goed is en PAP5 betekent kanker. Vanaf je 30e wordt je opgeroepen voor een uitstrijkje om je PAP te controleren. Nu had ik al 2 keer achter elkaar PAP3a, en de laatste keer was het teruggebracht naar PAP2 (je vagina kan dit virus op de een of andere manier ‘klaren’, wat maar weer bewijst hoe magisch ons vrouwelijke geslachtsdeel wel niet is, naast het feit dat er ook nog eens kinderen uit komen). Maar goed, PAP2 is nog steeds een beetje tricky dus, dus ik moest naar de gynaecoloog die een biopt uit mijn baarmoedermond wilde nemen.

Het was echt ZO ongemakkelijk, want ik moest voor het eerst in een stoel gaan liggen met beugels, en er was een assistente, iemand die de biopt ging nemen, dan was er ook nog iemand die co-schappen liep en meekeek, ook de gynaecoloog kwam een kijkje nemen en ik had George meegenomen, die naast me zat. En ik LAG daar maar, met mijn benen wijd. Maar goed, ik heb me er overheen gezet, was gewoon even wennen denk ik. Ze zagen wat onrustige cellen, dus het was nodig om een biopt te nemen. Het nemen van de biopt was even een naar gevoel (vooral het dichtbranden van de wond, erna), maar de pijn viel echt reuze mee.

Het enige wat ik naderhand voelde, waren echt heel veel emoties. Ik moest huilen en huilen en huilen en ik was gewoon zo verdrietig en bang dat ik misschien wel kanker zou hebben, of geen kinderen zou kunnen krijgen. Ik wist echt niet wat me overkwam, want zo ben ik normaal nooit. Normaal ben ik best wel een tough motherfucker die de wereld aankan. Maar op dit gebied… ja ik was gewoon best wel onzeker en bang. Ik was superblij dat George met me mee was en hij was heel lief voor me. Uiteindelijk, na een uur huilen, droogde ik mijn tranen, ging het wel weer en deden we boodschappen.

IMG_7745Laura van What About Her zou namelijk langskomen en ik had haar al ZO lang niet gezien. We hebben ontzettend veel gekletst, wijn gedronken, en gelachen, dus ik moet zeggen dat ik helemaal ben vergeten om een foto te maken van ons. De gezelligheid met Laura vrolijkte me ook heel erg op en ze bleef gezellig eten. Ik maakte nasi goreng (werkelijk de beste die ik tot nu toe heb gemaakt, haha, recept staat op de blog) met kip smoor. Lekker! Laura bleef tot de laatste trein terug naar Arnhem. Het was zo gezellig!

IMG_7657 Op vrijdagochtend ging ik even met Nena naar de IKEA, ik had namelijk nog een Besta kastje nodig en Nena had een mand nodig voor haar stoffen, voor de tipitentjes die ze maakt. Ze maakt echt de mooiste tipitentjes die er zijn!! Mooi afgewerkt en precies op patroon aan elkaar genaaid. Ze let echt op de details. Ik mag haar niet promoten van haar, haha, omdat ze het echt als hobby doet en ze het niet te druk wil krijgen. Maar… als je benieuwd bent kun je haar Instagram even checken (@tipitentjes.nl). Kijk hoe groot Sarah al is! Echt een lekker boefie en ze praat superveel, met zo’n lief schor stemmetje. Op een gegeven moment pakte ze uit zichzelf mijn hand omdat ze me iets wilde laten zien toen SMOLT ik helemaal <3

IMG_7656 Daarna snel terug naar huis, want George en ik hadden klusjesdag: het kantoortje opruimen! We hebben dingen weggegooid, uitgezocht, dingen te koop gezet, opgeruimd, en wow… het begint eindelijk een beetje ergens op te lijken! We moeten denk ik nog even een dagje de beuk erin gooien en dan hebben we een mooie, lege ruimte die we als werkruimte in beslag kunnen nemen.

IMG_7495 Dit ding wil niemand hebben, het  is een linnen doek die ik ooit kreeg tijdens een Philosophy event, met inspirerende woorden. Mocht je in de buurt van Houten wonen en hem willen ophalen, gratis, kom dan gerust langs hahaha!

IMG_7714 Kijk zo mooi, de moeder van George had lekkere paaskoekjes voor ons gebakken. Ze waren echt heerlijk! En ze versiert alles altijd zo mooi.

WhatsApp Image 2017-04-17 at 14.24.12 Op zaterdag brachten we een marmeren tafel terug die ik had besteld bij Leen Bakker, omdat ik in de tussentijd een mooier exemplaar had gevonden (hij wordt morgen geleverd, ben zo excited en benieuwd hoe het straks staat in huis!). Ik stopte mijn telefoon in mijn tas, ging in de auto naast George zitten, haalde mijn telefoon uit mijn tas en… de homeknop was spontaan stuk! Gebroken! De telefoon doet dan ook niets meer. Ik kan hem niet ontgrendelen want touch ID kan niet worden geactiveerd, en ik kan hem niet opzij schuiven om de code in te vullen. Echt balen… ik ga morgen eens bellen met de Apple Store om te kijken wat ik kan doen.

Ik moet wel toegeven dat ik 2 dagen offline ben geweest en dat was best wel bevrijdend.

WhatsApp Image 2017-04-17 at 14.24.12 (1) Elke maand op de 14e (dit keer hadden we hem verzet naar de 15e) spreken mijn besties en ik met elkaar af. Elke maand vaste prik, dus dat is dan gewoon een vast gegeven en daar kun je dan makkelijk omheen plannen! Kan het jullie echt aanraden om dit te doen met vriendinnen. We deden eerst even een drankje bij Maren thuis en toen….

WhatsApp Image 2017-04-17 at 14.24.11 Bowling time!!! Ik was niet echt on a roll (gooide maar 2 x een spare), maar het was supergezellig! We bestelden pitchers bier en bittergarnituur en het was heel leuk om samen met zijn 4en wat te doen. En trouwens, hebben jullie Bison Bowling gezien? Het is zo mooi en hipster geworden en je kunt er ook leuke cocktails drinken en een hapje eten. Echt een verbetering met hoe het was!

IMG_7435De Paasdagen waren ook lekker relaxt. Op zondagochtend hadden we Paasbrunch bij mijn ouders, en mijn moeder doet altijd zo lekker haar best met eten! Lekkere sandwiches, scones, Welsh cakes, fruitsalade, croissantjes, heerlijk! Daarna lekker gechilld. En vandaag ook een chill dagje. De zus van George en haar vriend zijn hier met hun zoontje en we gaan zo naar Ballorig. Nog even een dagje leuke dingen doen, want morgen moet ik weer de beuk erin gooien!

Nou, dat was mijn week! Over 2 weken krijg ik de uitslag van de gynaecoloog dus I’ll keep you posted. Ik hoop echt dat alles OK is en dat er geen nader onderzoek nodig is, of nog erger, het nemen van een ‘plakje’ van de baarmoedermond. Oeh, als ik er alleen al aan denk krijg ik zo’n rilling door mijn lijf, iets dat vergelijkbaar moet zijn met wanneer mannen een filmpje zien van iemand die keihard in zijn ballen wordt getrapt, denk ik. Nog even afwachten dus, ik probeer er niet te veel aan te denken. Ik hoor veel verhalen van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en waarbij er achteraf niets aan de hand was, en die gewoon zwanger raakten en waarbij er gewoon weer gezonde cellen gingen groeien. Dus ik heb goede hoop.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

78 Reacties

 1. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Ik duim voor een goede uitslag. Dat wachten is naar.

 2. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Spannend, hopelijk is de uitslag goed! En wat een gribus met die Iphone joh, ik zou sowieso ff stampij maken in de winkel hoor ;-)

  En inderdaad, wat is Sarah al groot zeg :O Een hele dame al!

 3. Sarah
  18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Ik hoop dat je een goede uitslag krijgt. Dit herinnerd mij wel er weer aan om een uitstrijkje laten maken. Vorige x was ik zwanger en geen nieuwe afspraak gemaakt. De rest van jouw week ziet er wel gezellig uit! en jouw nasi goreng variant heb ik ook al inmiddels gemaakt. Lekker!

 4. Sam
  18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Hoi Selena,

  Vorig jaar heb ik ook PAP3a gehad en moest toen ook een biopt laten afnemen. Maakte mij ook veel zorgen. Uiteindelijk was een behandeling niet nodig. Ik was wel meteen gestopt met roken. Na een halfjaar was mijn PAP weer normaal en ook het HPV virus weg. Het is denk ik goed dat je van 3a naar 2 bent gegaan, goed teken dat de cellen rustiger worden. Na 3a heb je nog 3b, 4 (is een voorstadium) en 5 is kanker, daar zit je gelukkig nog ver vanaf en gelukkig zijn de fases daarvoor goed te behandelen en ben je er vroeg bij.

  Goed dat je het onderwerp ter sprake brengt.

  Sterkte meid! Liefs Xx

 5. Varenka W
  18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Die Duo Penotti Oreo is z’on tegenvaller :-( proeft in de verste verte niet naat Oreo! Ik blijf toch een Nutella fan denk ik…..met verkruimelde Oreo’s erop haha
  Nee even serieus, Nutella op een witte boterham en dat heeel even in de oven of onder de grill zodat zowel de Nuella als boterham knapperig word. Daar kan niks tegen op.

 6. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Prima weekje achter de rug! Hopelijk is de uitslag van de Gynaecoloog goed!

 7. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Oh bah, dat moet stressvol zijn. Ik hoop van harte dat je een goede uitslag krijgt!

 8. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Wat een heerlijke weekje heb je weer gehad! Eerlijk, dat boodschappen heb ik dus ook precies. Ik was zooooo blij toen de AH eindelijk Koreaanse producten ging verkopen. Wat lief dat de katten opeens zo lief doen en ook weer niet. Ik probeer mijn kitten wat meer een knuffelkat te maken maar dat is knap lastig! Ze ziet mij echt als haar dienaar.

 9. Claire
  18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  George is een kanjer! Dat is er een uit duizenden! Ik wens jullie succes met de uitslag!

 10. Mira
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Hoi Serena,

  Niet fijn zo’n onderzoek. Bij mij werd na een uitstrijkje pap4 ontdekt, nou mijn wereld stond even stil. Vooral omdat ik twee lieve dochtertjes heb die ik graag groot zie worden. Gelukkig viel de behandeling erg mee. Op internet lees je allemaal horror verhalen dus Google maar niet 😉. Ik wens je veel sterkte en hoop op een goede uitslag

 11. Vanessa
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Dezelfde situatie gehad: voor bevolkingsonderzoek uitstrijkje laten maken. Uitslag: pap 3a, na een half jaar weer laten testen: pap 3a. Gynacoloog heeft via een uitstrijkje met een soort zuur (rook ook echt naar azijn) gekeken of er slechte cellen tevoorschijn zouden komen (met idd de bekende charmante benen wijd stoel). Bleek niet het geval en ik moet nu over een half jaar weer terugkomen en ben voorlopig onder controle van het ziekenhuis. Ken het gevoel van ”vertrouwen in je eigen lichaam kwijt” en heb ook gehuild, getwijfeld of er straks geen kinderen meer kunnen komen, heb ik iets gedaan waardoor mijn lichaam dit doet etc etc etc. Dit voorval was een tijdje geleden, maar door jouw instalab komen alle herkenbare gevoelens weer terug. Het is ergens wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben (zo voelde het wel namelijk) en aan de reacties te zien, zijn er meer vrouwen die het hebben. De tip van ”niet op het internet gaan zoeken” is zeker een goede: ik had het al in google ingetypt maar heb me zelf tegengehouden want dan krijg je alleen maar horrorverhalen te zien. Sterkte en duimen voor goed nieuws! :)

  • Vanessa
   17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

   oh ja, goed dat je dit onderwerp bespreekbaar maakt!

 12. Anna
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Snap heel goed dat je je er niet zo goed bij voelde toen ze onderzoek deden en meerdere mensen naar je *** aan het kijken waren,brr…. lijkt me ook niks ondanks dat dit hun dagelijks routine is. Je voelt je op de één of andere manier toch een beetje bekeken. Hoop dat de uitslag goed is!

 13. Sanne
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Ja, dat wachten op zo’n uitslag is klote. Heb zelf pap 3 gehad, is ook biopt van genomen, onrustige cellen gevonden en daarna werd er besloten om bij mij een cryobehandeling (bevriezen baarmoedermond) te doen. Belangrijkste tip, ga NIET op internet zoeken. Is heel verleidelijk maar een negatieve/vervelende ervaring word eerder gedeeld dan een positieve. Daarnaast is iedere vrouw anders, ieder lichaam is anders en word er anders op een behandeling/ingreep gereageerd. Ik wil je vertellen dat het bij mij nu helemaal goed is (pap 1) en dat ik nog steeds kinderen kan krijgen. Heel veel positieve vibes voor jou en ik hoop dat het uiteindelijk allemaal meevalt.

 14. Sim
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Aan George heb je een goeie als hij zo lief voor je is op moeilijke momenten!

 15. Christel
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Dikke duim dat alles gewoon goed is. :-)

 16. Suzanne
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Klinkt heel vervelend de ervaring bij de gynaecoloog! Duim voor je dat alles oké is!

 17. Masja
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Hi Serena,

  Wat rot dat je met je baarmoeder loopt te ******. Ik ben in 2006 geopereerd (bij mij hebben ze zo’n ‘plakje’ weggehaald) na een zenuwslopende periode van wachten op de uitslag. Ik voel je dus helemaal. De ingree viel achteraf reuze mee en….ik ben inmiddels moeder van een gezonde dochter! Wilde je even een hart onder de riem steken. Al hoop ik in eerste instantie natuurlijk voor je dat je helemaal niet geopereerd hoeft te worden.

  By the way, jaren na de operatie bleek mijn uitstrijkje weer pap2 te zijn. Artsen wisten niet zo goed wat te doen en hadden het over dat mijn lijf t zelf moest opruimen. totdat ik daarvoor acupunctuur heb gevolgd. Sindsdien is mijn uitstrijkje altijd goed geweest! *klopt af*. Succes Serena! Duimen op een goede uitslag.

 18. Frida
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Hi Serana!
  Wachten op zo een uitslag is altijd zo spannend! In februari bad ik pap4 en de cellen moesten binnen 4 weken verwijderd worden. Dat was echt schrikken! Ik zag zo erg tegen de operatie op omdat ik die biopt ook zo vervelend vond. Maar gelukkig viel de operatie mee en ik kan gelukkig nog kinderen krijgen. Ik hoop voor jou ook het beste. Heel veel succes meid!

 19. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Jeetje… heel veel sterkte. Kan mij goed voorstellen dat je je ongemakkelijk voelde. Logisch! Vond en vind ik ook na twee kids. Ik hoop heel erg dat er verder niks aan de hand is. Nu afwachten…Heel veel liefs!!

 20. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Heftig van je onderzoek. Hopelijk is de uitslag gunstig!

 21. Denise
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Ach lieverd! Zo naar dat je moest huilen, maar begrijp je heel goed! Zulke dingen zijn gewoon spannend.. ik ben zo blij dat George er voor je is met dit soort dingen. Ik vind je echt een stoere Chick hoor Sereen! Bij het zetten van een spiraaltje ging bij mij het licht eventjes uit toen ze klem nummer 2 daarbinnen vastzette. Laat staan een biopt en dichtbranden!

  Hopelijk is komende week een vrolijke week waarbij je je zinnen lekker kan verzetten!

  X

 22. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Oh wat vreselijk zo een onderzoek . Alles komt goed. Knuf

 23. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Ah lieverd wat vervelend om te lezen. Snap je onrust, maar probeer positief te blijven, wat jij heel goed kan! Ik zal duimen! Ik kijk momenteel diezelfde serie;-). Fijne week mop. Xx

 24. Lousaa
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Niet aan kinderen beginnen zou ik zeggen. Dan word je door het halve ziekenhuis en z’n moeder gezien.

  Rot dat afwachten. Maar fijn dat er zoveel onderzoek naar gedaan wordt zodat je erger kunt voorkomen, vind ik dan.

  • Annick
   17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

   Wat een rare opmerking?

   Besides that, er bestaat zoiets als thuis bevallen zonder allerlei mensen om je heen.

   • Ier
    17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

    Is toch niet raar? Ze zegt enkel dat er meer en vaker naar je doos gekeken zal worden op het moment dat je in het traject zit van zwanger worden/zijn. Ik snap die heisa ook nooit. Goed, je ligt in de beugels en een paar mensen kijken mee. Het is hun werk. Lekker belangrijk ;-)

    • Serena
     Auteur
     17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

     Volgens mij staat er heel duidelijk dat ik er gewoon even aan moest wennen, want het was voor mij de eerste keer dat ik in zo’n stoel moest liggen en dat er zoveel ogen op (en in) mijn vagina werden gericht. Ik was daarbij ook nog eens zenuwachtig voor de behandeling en ik maakte me zorgen om de uitslag. Ik ben verder helemaal niet preuts (en ook al ben je dat wel, iedereen is daar weer anders in, helemaal prima), dus het woord ‘heisa’ vind ik in deze context overtrokken. Ik maak helemaal geen heisa.

     En sorry, maar ik vind de opmerking van Loussa wél lullig. Ik snap dat ze sarcastisch is, maar als ik mijn angst over dit onderwerp zo open en bloot deel is dit echt een hele rare, botte reactie waarin ze laat merken dat ik me aanstel. Houd dan gewoon je bek.

     • Elles
      17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

      Go Serena. Gelijk heb je.

      Vorig jaar PAP3b. Ze hebben onrustige cellen weggehaald. Nog geen kinderen (wel de wens!) dus het is absoluut even wennen om vreemde letterlijk in je poes te laten wroeten. Schrok me kapot van de uitslag. Mijn wereld stond werkelijk stil! Nu na 6 maanden weer uitstrijkje gehad in het ziekenhuis, weer wachten op de uitslag dus… Soms is het zenuwslopend maar ik heb er vertrouwen in.

      Ik snap hoe je je voelt. Gelukkig heb je lieve fijne mensen om je heen die om je geven!

      Liefs!

     • Debby van Zeist
      18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

      Ik snap je helemaal, gelukkig is mijn PAP altijd goed maar ondanks dat nooit kindjes mogen krijgen, Zit nu al in de overgang en gun het jou wel (en ieder ander) Dat je ondanks dit een kindje mag krijgen

     • yvonne
      18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

      Je hebt ge;ijk Serena! Ik heb een soortgelijke ervaring en het is echt niet prettig. Waarom reageren mensen zo? zeg iets aardigs of zeg niks.

 25. Larissa
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Dat gevoel is zooo herkenbaar! 2 jaar geleden is er een uitstrijkje bij me gedaan omdat ik problemen had met mijn spiraaltje. Ik stond toen totaal niet stil bij het feit dat de uitslag misschien niet helemaal goed zou zijn. Daarom was ik ergens ook best wel relaxed toen ik de dokter opbelde voor de uitslag, dat veranderde meteen toen ik de uitslag kreeg: PAP3B. BAM! dat sloeg in als een bom. Het vertrouwen in mijn lichaam was meteen weg.

  Ook ik moest daarna voor een biopt naar de gynaecoloog die toen meteen al zag dat er afwijkende plekjes zaten. De gynaecoloog zei toen heel rustig: “het heeft geen haast hoor, maar ik zou die plekjes wel graag weg willen halen door middel van een lis excisie, Kun je volgende week?” Dat was wel even slikken! Ik kan niet ontkennen dat die onderzoeken naar en vervelend zijn, ik keek er als een berg tegenop. Wat ik achteraf wel kan zeggen is dat de behandelingen me achteraf heel erg zijn meegevallen en ik amper pijn heb gehad.

  Hoe dan ook: heel veel sterkte en hopelijk valt de uitslag mee!

 26. Wendy (B)
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Verzet je zinnen en denk niet te vaak aan de uitslag.
  Ik duim voor een goede uitslag!

 27. Nicky
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Ik begrijp je gevoel ivm de PAP2 helemaal, ik heb een jaar geleden een knobbel ontdekt in mijn borst en kon me eigenlijk heel rustig houden tot ik hem aan de huisarts liet zien en zij – zo rustig mogelijk waardoor ik meteen besefte dat het eigenlijk niet zo goed was – meteen een afspraak voor me regelde voor een onderzoek. Het was gelukkig maar 1 week wachten tot het onderzoek maar ik had nog net niet mijn begrafenis geregeld. Ik vond het vreselijk heftig om gewoon maar te bedenken dat ik MOGELIJK kanker zou hebben. Gelukkig bleek het niets ergs te zijn. Heel veel sterkte en ik hoop mee voor je dat je dezelfde uitslag mag krijgen als ik.

 28. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Brrr lijkt me echt verschrikkelijk om zo’n onderzoek te moeten laten doen, helemaal niet gek dat je daar even van van slag bent! Gelukkig had je daarna wel direct een fijne avond :)

 29. Norma
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Knuff
  Nooit biopt gehad maar bij zetten spiraal ging wel eff het licht bij me uit

 30. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Spannend de uitslag van de gynaecoloog , ik hoop voor je dat alles OK is! Wat vervelend dat je telefoon kapot is. Mijn telefoon is zaterdag op zondag nacht gestolen dus sindsdien ben ik ook offline. Ik vind het helemaal niets haha. Nu maar wachten op een nieuwe sim kaart en weer een nieuwe telefoon kopen :(

 31. Lisa
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Ik wilde je even gerust stellen: mocht er een lisexcisie nodig zijn, dat valt reuze mee! Na de biopt moest ik juist nog een beetje bloeden maar na de lisexcisie niet :)

 32. Marlies
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Hoi Serena,

  4 jaar geleden is er bij mij op mijn 23e nav een aantal keer PAP3, HPVhr+ en veel pijn en last, ook een biopt genomen (welke ook slecht was). Vervolgens is er bij mij wél een plakje vanaf gehaald (ik heb het gezien en nou ik vond het weer meer dan een plakje hoor haha!). Best nasty operatie (gaat niet zonder verdoving uiteraard) maar verder geen enkele gevolgen eraan over gehouden. Ik heb inmiddels ook weer pap1 (is een applausje waard)!

  Enkel als ik zwanger wil worden in de toekomst, zou het kunnen dat ik een aantal extra controles heb – voor het geval de kortere baarmoedermond niet goed meer kan sluiten, dan kan je wellicht wat te vroeg bevallen. Maar dat is zeldzaam (ook na een conisatie/lisexcisie komt dat weinig voor).

  Als je details wil weten, no problemo! Helaas staat het in m’n geheugen gegrift haha!

  Ik vond het wel een hele heftige periode op 23-jarige leeftijd maar alles is goedgekomen gelukkig. Ik ben vooral blij dat ik er toen last van had en daardoor hebben ze erger (oftewel kanker 10 jaar later) weten te voorkomen. En nu ben ik helrmaal gezond :)

 33. Chery
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Ik had dat ook, dat ik bleef mekken haha Komt denkt ook omdat je je zo ongemakkelijk voelt en je dan nog pijn moet leiden ook, kut is dat!

 34. Deborah
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Ik schoot gelijk vol van je verhaal … 2 weken geleden een uitstrijkje laten doen en zit in PAP2 het zit me zo niet lekker dat ik er elke x om moet huilen!

  Hoop dat het goed komt !
  Je vlogs zijn altijd super leuk:-)
  Groetjes Deborah

 35. T.
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Heftig van de gynaecoloog. Ik heb zelf vorige week een uitstrijkje moeten doen ondanks dat ik 26 ben. Maar het zag er bij mij ook niet helemaal goed uit. Moet nog 2 weken wachten op de uitslag. Vind het wel spannend maar probeer het maar te vergeten. Je hebt het goed uitgelegd in je artikel haha precies hoe de dokter het aan mij vertelde. Hopelijk is er met ons beiden niks aan de hand!

 36. Chantal
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Ik heb op mijn 23ste een uitstrijkje laten maken (ik had wat klachten en mijn moeder en oma hebben een verleden met negatieve PAP testen dus ik EISTE een uitstrijkje terwijl dokter het niet nodig vond) Gelukkig was er niks aan de hand maar het is idd even awkward als je zo ligt.. beentjes omhoog.

 37. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Wat goed dat je over je pap schrijft. Veel jonge vrouwen staan er niet bij stil. Het gaat vast goed komen hoor. Als je zwanger bent ga je dit soort dingen ook meemaken. Er voor of er na. 😂
  Dan heb je dat al een beetje gehad.
  Lol toen ik beviel van mijn zoon waren er volgens mij wel 5 professionals bij. Wacht. 6. Haha inclusief gynaecologen in opleiding. Het hoort er helaas bij. Lekker charmant is het niet, maar ja zij kiezen het als werk om hiernaar te koekeloeren denk ik dan maar. 😂😂😂
  #zoujewerkmaarzijn

  • nnnn
   17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

   Even uit nieuwsgierigheid: kun je ook weigeren dat die gynaecologen in opleiding meekijken?

   • Serena
    Auteur
    17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

    Ja, dat kan zeker! Officieel horen ze het van te voren ook te vragen of het OK is, geloof ik. Maar ja, die mensen moeten het ook leren en die extra paar ogen… maakte voor mij dan ook niet zoveel meer uit. Maar als je er echt ongemakkelijk van wordt mag je er wat van zeggen.

   • M
    18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

    Je mag altijd zelf bepalen wie je behandelt of wie er meekijkt. Meestal wordt er wel gevraagd of je dat prima vindt, maar in praktijk ‘weigert’ bijna niemand dit. Je kunt het een beetje vergelijken met dat je bijv. niet door een mannelijke gynaecoloog wilt worden geholpen (en dan niet vanuit geloofsovertuiging maar meer omdat je liever door een vrouw wilt worden geholpen omdat het dan ‘vrouwen onder elkaar’ is), dat vind in praktijk ook vrijwel nooit plaats. Maar mocht je het toch een probleem vinden kan je dat inderdaad altijd weigeren.

  • Sim
   22 april 2017 / zaterdag, 22 april 2017

   Ik ben een keer gecheckt door een arts die ik nog van m’n studentenvereniging kende, erg gênant vond ik dat!!

 38. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Iedereen heeft het maar over 13 reasons why, moet er ook maar eens aan beginnen denk ik :P Ja die PAP meid, wat vervelend. Heb het ook allemaal meegemaakt. Hier in Colombia zijn de protocollen anders en ik werd er na de biopsie ook nog aan geopereerd. Komt ook bij jou helemaal goed!

 39. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Ik heb zelf nog geen uitstrijkje moeten ondergaan.. but i’m scared now :(

  • Norma
   17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

   Uitstrijkje doet normaal geen pijn hoor alleen ongemakkelijk.

 40. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Ik ben ook helemaal verslaafd aan 13 reasons why echt een gave serie. Maar verder echt veel sterkte, ik zal zeker voor je duimen! :)

 41. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Oh vreselijk is zo’n onderzoek. Ik had twee keer een PAP2 geloof ik en moet nu nog binnenkort terugkomen voor een controle. Ik vind het ook een heel naar gevoel als ze dus een monster daar vanaf nemen. Niet pijn, maar wel echt een super vervelend gevoel. Hopelijk is alles goed!

 42. Anne
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Even serieus, je vajay word dichtgebrand?!?! Plaatsvervangende pijn als ik er aan denk! Bah.. anyway ik duim voor je dat het niks is!

  • 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

   Nee joh!! Klinkt erger dan is.. ze branden foute cellen weg. Het is vervelend, maar je bent opgelucht als t gedaan is.

 43. Lizzy
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Hey Serena,

  Wat vervelend van je PAP, toevallig heb ik dit precies 3 weken geleden ook meegemaakt. Eerst pap3b, toen toch pap4 en na het biopt nogsteeds pap4 helaas. In overleg met mijn gynaecoloog besloten om nog even te wachten met de behandeling, omdat onze wens voor een 2e heel groot is (door het verkorten van de baarmoederhals is er een geote kans op vroeggeboorte werd mij verteld). Missschien fijn om te weten! Veel sterkte, hoop dat je uitslag meevalt.. Liefs

 44. Floor
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Die lysectie valt heel erg mee, ik heb geen pijn gehad tijdens en nul pijn daarna. Ik sta nu sinds 2 jaar onder controle. Helaas was mijn laatste uitstrijkje weer niet goed, dua het verhaal begint weer van voor af aan. Maar gelukkig weer op tijd bij! Succes!!

 45. Kim
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Veel sterkte meis! Ik ga voor jullie duimen <3

 46. Paula2707
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Hallo Serena,

  Ik begrijp je gevoel over PAP uitslagen. Ik ben namelijk ook voor behandeld. Eerst Pap3a en na een half jaar Pap3b toen zijn ook biopten bij mij genomen en na die tijd ben ik ook geopereerd. Wat een vreselijke tijd was dat voor mij. Ik ben nog maar 25 en ik was zo bang dat ik geen kinderen zou kunnen krijgen. Ik kon nergens anders aan denken. Nu 1 jaar na de operatie is alles weer goed. Goed dat je zon lieve mannetje naast je hebt die je altijd steunt. Heel veel sterkte de komende tijd. Ik zou aan je denken.

 47. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Oef wat griezelig van die biopt,.. ik snap heel goed dat je daar emotioneel door wordt! Daarom extra knap dat je daarna de ‘knop’ omzet en weer doorgaat :-) Het komt vast helemaal goed, zoals je zelf al zei; het komt veel voor dat er achteraf niets aan de hand was! Fijne Pasen! x Lotte

 48. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Sterkte met het wachten op de uitslag en hopelijk krijg je goed nieuws! En wat zijn je katjes toch lief! :)

 49. Rachida
  17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  We gaan voor je duimen lieve Serena❤️

 50. 17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

  Oh die Duo Penotti met koekjes, begin er niet aan want hij is echt verslavend! Zooo lekker!

  • Kim
   17 april 2017 / maandag, 17 april 2017

   Helemaal mee eens! Je wilt niks anders meer hahaha :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *