Instalab week 15 | naar het ziekenhuis en iPhone kapot

Goedemiddag iedereen en een Vrolijk Pasen gewenst! Afgelopen zaterdag is mijn iPhone plus spontaan stuk gegaan, dus het was even gedoe om de foto’s van mijn telefoon op de computer te krijgen, maar het is gelukt! Ik heb een leuke week gehad, maar ook een week waarin ik best wel emotioneel ben geweest (voor mijn doen) en daar vertel ik jullie graag meer over. Natuurlijk heb ik ook leuke dingen gedaan, dus kijken jullie mee naar mijn avonturen van afgelopen week?

IMG_7768 Allereerst zijn George en ik begonnen aan de nieuwe Netflix serie ’13 reasons why’, wat een boekverfilming is van één van de favoriete boeken van Selena Gomez, die in werking heeft gezet dat het boek werd verfilmd als serie. Selena, dankjewel! We zijn inmiddels klaar met kijken en WAT EEN GAVE SERIE! Je begint met episode 1 en je wil alsmaar blijven doorkijken. Supergoede acteurs ook. Ik zit nog wel met wat vragen, maar dat ga ik zo even opzoeken online. Oh ja, hier heeft George zelf kip cordon bleu’s gemaakt, superlekker!

IMG_7839 Clarence is echt zo dol op George! Hij klimt op schoot, legt zijn pootjes op zijn hand, zoekt de hele tijd aandacht, echt zo superlief!

IMG_7710 Coco en Clarence lijken de laatste tijd sowieso iets afhankelijker te zijn dan ooit. Misschien omdat ze ouder worden? Maar ze zoeken ons de hele tijd op, geven kopjes en als we ze 3 keer over hun bolletje hebben geaaid kwijlen ze meteen de hele boel onder, lol!

IMG_7707 Kijk die kleine pantoffelpootjes! Zo schattig! <3

IMG_7751 Dit is Ronald van het GamePortaal, op een Icaros stoel. Ronald en ik waren door Samsung uitgenodigd om een Virtual Reality game te spelen in deze speciale gaming-stoel en wow… wat een ding! Het lijkt wel een bevallingstoel voor buitenaardse wezens!

IMG_7740 Ik had er heel veel zin in, maar aan de andere kant ook weer niet, omdat ik gewoon niet zo’n kei ben in spelletjes. Bovendien had ik geen ontbijt op, alleen een kopje koffie, en ik was echt bang dat ik misselijk zou worden, haha!

IMG_7686 Nou, het was een hele experience, maar gelukkig heb ik alles gevlogd en de video komt zo snel mogelijk online! En je gelooft het niet, maar ik was bést goed en heb Ronald nog verslagen ook! :)

IMG_7621 En dit was mijn make-up look die dag, ik had zin in een felle kleur op mijn lippen dus hier draag ik een matte liquid lipstick van Anastasia. Ik ben dol op nudes, maar ik moet toegeven dat fuchsiaroze of rode tinten mij eigenlijk veel beter staan! Het spreekt meteen veel meer, denk ik!

IMG_7530 George en ik keken weer een aflevering van 13 reasons why, en Clarry komt dan ook gezellig buurten. Hij springt op de achterkant van de bank en sluipt stiekem naar ons toe. Ineens voel je dan een pootje liefkozend in je nek, of iets fluffy’s tegen je achterhoofd aan leunen. Nu kwam hij echter recht tussen ons in met zijn koppie, het was zo grappig! Ik moest er even een foto van maken, haha!

IMG_7635 Ok, dit is geen #spon, maar ik was dus boodschappen aan het doen en dit is absoluut teken 1 van ouder worden: je wordt excited van nieuwe supermarktproducten. Voelde me helemaal een burgelijke huisvrouw, te erg, maar mijn hart maakt altijd een klein sprongetje als ik nieuwe dingen ontdek. Dit leek me bijvoorbeeld supermakkelijk voor als je even snel alleen iets moest eten. Kent iemand dit? En zo ja, is het lekker?

IMG_7701 Ook ontdekte ik kant-en-klare sinaasappelsap. Niet een pak om uit te drinken dus, maar voor in cocktails! HOE HANDIG! Heb er meteen eentje meegenomen, je weet maar nooit. Kan ik straks leuk om mijn bar cart zetten (die ik nog niet heb, maar ik ben een beetje aan het rondkijken dus tips zijn welkom!).

IMG_7719 En ik zag dit: Duo Penotti maar dan met Orea smaak. IK BEDOEL, WHATTTTT!?! Is dit lekker? Wie heeft het al geproefd?

Op donderdag had ik een afspraak bij de gynaecoloog in het ziekenhuis in Nieuwegein. Ik heb jullie wel eens eerder verteld over PAP, oftewel het papillomavirus wat de veroorzaker is van baarmoederhalskanker. Je hebt verschillende PAP-gradaties, waarbij PAP1 goed is en PAP5 betekent kanker. Vanaf je 30e wordt je opgeroepen voor een uitstrijkje om je PAP te controleren. Nu had ik al 2 keer achter elkaar PAP3a, en de laatste keer was het teruggebracht naar PAP2 (je vagina kan dit virus op de een of andere manier ‘klaren’, wat maar weer bewijst hoe magisch ons vrouwelijke geslachtsdeel wel niet is, naast het feit dat er ook nog eens kinderen uit komen). Maar goed, PAP2 is nog steeds een beetje tricky dus, dus ik moest naar de gynaecoloog die een biopt uit mijn baarmoedermond wilde nemen.

Het was echt ZO ongemakkelijk, want ik moest voor het eerst in een stoel gaan liggen met beugels, en er was een assistente, iemand die de biopt ging nemen, dan was er ook nog iemand die co-schappen liep en meekeek, ook de gynaecoloog kwam een kijkje nemen en ik had George meegenomen, die naast me zat. En ik LAG daar maar, met mijn benen wijd. Maar goed, ik heb me er overheen gezet, was gewoon even wennen denk ik. Ze zagen wat onrustige cellen, dus het was nodig om een biopt te nemen. Het nemen van de biopt was even een naar gevoel (vooral het dichtbranden van de wond, erna), maar de pijn viel echt reuze mee.

Het enige wat ik naderhand voelde, waren echt heel veel emoties. Ik moest huilen en huilen en huilen en ik was gewoon zo verdrietig en bang dat ik misschien wel kanker zou hebben, of geen kinderen zou kunnen krijgen. Ik wist echt niet wat me overkwam, want zo ben ik normaal nooit. Normaal ben ik best wel een tough motherfucker die de wereld aankan. Maar op dit gebied… ja ik was gewoon best wel onzeker en bang. Ik was superblij dat George met me mee was en hij was heel lief voor me. Uiteindelijk, na een uur huilen, droogde ik mijn tranen, ging het wel weer en deden we boodschappen.

IMG_7745Laura van What About Her zou namelijk langskomen en ik had haar al ZO lang niet gezien. We hebben ontzettend veel gekletst, wijn gedronken, en gelachen, dus ik moet zeggen dat ik helemaal ben vergeten om een foto te maken van ons. De gezelligheid met Laura vrolijkte me ook heel erg op en ze bleef gezellig eten. Ik maakte nasi goreng (werkelijk de beste die ik tot nu toe heb gemaakt, haha, recept staat op de blog) met kip smoor. Lekker! Laura bleef tot de laatste trein terug naar Arnhem. Het was zo gezellig!

IMG_7657 Op vrijdagochtend ging ik even met Nena naar de IKEA, ik had namelijk nog een Besta kastje nodig en Nena had een mand nodig voor haar stoffen, voor de tipitentjes die ze maakt. Ze maakt echt de mooiste tipitentjes die er zijn!! Mooi afgewerkt en precies op patroon aan elkaar genaaid. Ze let echt op de details. Ik mag haar niet promoten van haar, haha, omdat ze het echt als hobby doet en ze het niet te druk wil krijgen. Maar… als je benieuwd bent kun je haar Instagram even checken (@tipitentjes.nl). Kijk hoe groot Sarah al is! Echt een lekker boefie en ze praat superveel, met zo’n lief schor stemmetje. Op een gegeven moment pakte ze uit zichzelf mijn hand omdat ze me iets wilde laten zien toen SMOLT ik helemaal <3

IMG_7656 Daarna snel terug naar huis, want George en ik hadden klusjesdag: het kantoortje opruimen! We hebben dingen weggegooid, uitgezocht, dingen te koop gezet, opgeruimd, en wow… het begint eindelijk een beetje ergens op te lijken! We moeten denk ik nog even een dagje de beuk erin gooien en dan hebben we een mooie, lege ruimte die we als werkruimte in beslag kunnen nemen.

IMG_7495 Dit ding wil niemand hebben, het  is een linnen doek die ik ooit kreeg tijdens een Philosophy event, met inspirerende woorden. Mocht je in de buurt van Houten wonen en hem willen ophalen, gratis, kom dan gerust langs hahaha!

IMG_7714 Kijk zo mooi, de moeder van George had lekkere paaskoekjes voor ons gebakken. Ze waren echt heerlijk! En ze versiert alles altijd zo mooi.

WhatsApp Image 2017-04-17 at 14.24.12 Op zaterdag brachten we een marmeren tafel terug die ik had besteld bij Leen Bakker, omdat ik in de tussentijd een mooier exemplaar had gevonden (hij wordt morgen geleverd, ben zo excited en benieuwd hoe het straks staat in huis!). Ik stopte mijn telefoon in mijn tas, ging in de auto naast George zitten, haalde mijn telefoon uit mijn tas en… de homeknop was spontaan stuk! Gebroken! De telefoon doet dan ook niets meer. Ik kan hem niet ontgrendelen want touch ID kan niet worden geactiveerd, en ik kan hem niet opzij schuiven om de code in te vullen. Echt balen… ik ga morgen eens bellen met de Apple Store om te kijken wat ik kan doen.

Ik moet wel toegeven dat ik 2 dagen offline ben geweest en dat was best wel bevrijdend.

WhatsApp Image 2017-04-17 at 14.24.12 (1) Elke maand op de 14e (dit keer hadden we hem verzet naar de 15e) spreken mijn besties en ik met elkaar af. Elke maand vaste prik, dus dat is dan gewoon een vast gegeven en daar kun je dan makkelijk omheen plannen! Kan het jullie echt aanraden om dit te doen met vriendinnen. We deden eerst even een drankje bij Maren thuis en toen….

WhatsApp Image 2017-04-17 at 14.24.11 Bowling time!!! Ik was niet echt on a roll (gooide maar 2 x een spare), maar het was supergezellig! We bestelden pitchers bier en bittergarnituur en het was heel leuk om samen met zijn 4en wat te doen. En trouwens, hebben jullie Bison Bowling gezien? Het is zo mooi en hipster geworden en je kunt er ook leuke cocktails drinken en een hapje eten. Echt een verbetering met hoe het was!

IMG_7435De Paasdagen waren ook lekker relaxt. Op zondagochtend hadden we Paasbrunch bij mijn ouders, en mijn moeder doet altijd zo lekker haar best met eten! Lekkere sandwiches, scones, Welsh cakes, fruitsalade, croissantjes, heerlijk! Daarna lekker gechilld. En vandaag ook een chill dagje. De zus van George en haar vriend zijn hier met hun zoontje en we gaan zo naar Ballorig. Nog even een dagje leuke dingen doen, want morgen moet ik weer de beuk erin gooien!

Nou, dat was mijn week! Over 2 weken krijg ik de uitslag van de gynaecoloog dus I’ll keep you posted. Ik hoop echt dat alles OK is en dat er geen nader onderzoek nodig is, of nog erger, het nemen van een ‘plakje’ van de baarmoedermond. Oeh, als ik er alleen al aan denk krijg ik zo’n rilling door mijn lijf, iets dat vergelijkbaar moet zijn met wanneer mannen een filmpje zien van iemand die keihard in zijn ballen wordt getrapt, denk ik. Nog even afwachten dus, ik probeer er niet te veel aan te denken. Ik hoor veel verhalen van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en waarbij er achteraf niets aan de hand was, en die gewoon zwanger raakten en waarbij er gewoon weer gezonde cellen gingen groeien. Dus ik heb goede hoop.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

78 Reacties

 1. Carola
  29 april 2017 / zaterdag, 29 april 2017

  Ik heb hetzelfde meegemaakt, ben ook geopereerd en na deze operatie was alles in orde. Twee jaar onder controle geweest maar het is mij reuze meegevallen. Ik heb ook een kinderwens en het was even schrikken. Het komt vast goed!

 2. Jennifer
  24 april 2017 / maandag, 24 april 2017

  Ah lieve Sereen, herkenbaar! Ik heb hetzelfde ondergaan en was er na 3 jaar eindelijk vanaf maar de spanning en zorgen dat het mee brengt zijn heel naar. Maar, joe dan ook, het komt goed! Liefs Jen

 3. Monique
  23 april 2017 / zondag, 23 april 2017

  Ik ben herstellende van een lisexcisie in februari. Had een pap3b cin3 uitslag(was ook nog eens bij m’n allereerste onderzoek ooit) , en met de woorden ‘ernstig voorstadium van baarmoederhalskanker’ had ik de schrik behoorlijk in ‘t lijf zitten. Naar aanleiding van het verhaal van een vriendin die de lisexcisie als hels ervaarde, heb ik aangegeven de ingreep onder een roesje te willen, ook ivm mijn naald angst. Dit kan gewoon, en voor beide partijen een stuk prettiger en je bent weer een stuk vlotter op de been dan bij een volledige narcose. Ik hoop voor je dat de ingreep alsnog niet nodig is maar mocht dit wel het geval zijn, raad ik je zeker de roes aan. Ik vond ‘t biopt nemen ook vrij pijnlijk, lisexcisie schijnt nog wat pijnlijker te zijn.

 4. 23 april 2017 / zondag, 23 april 2017

  Ahhh meis wat vervelend dat je dit moest ondergaan en er zo intens verdrietig van was. Zo begrijpelijk! Heel veel sterkte en duim met je mee voor een goede uitslag!
  Je katjes zijn zo cute en je beschrijft ze ook zo leuk. Je bent een lief mens!

 5. Kim
  19 april 2017 / woensdag, 19 april 2017

  Hey, ik heb de serie ‘ 13 reasons why’ vorige week uitgekeken en vond hem heel goed, ik dacht eerst proberen want het gaat over tieners in een highschool, maar daim wat een goede serie en er komen heel mooie fragmenten in waar je even bij stilstaat in het leven en hoe we met elkaar omgaan! Dat was denk ik ook de drijfveer van Selena gomez.
  Ik duim mee voor een goede uitslag !
  En wat de lippenstift betreft : meer zo’n kleuren gebruiken want het staat je heel mooi. Groetjes

 6. Shonie
  19 april 2017 / woensdag, 19 april 2017

  Hi Serena, wat heftig om te lezen dat je dat hebt, mijn moeder heeft ook jaren met verschillende papjes gelopen. Wanneer je in een papje bent dat niet veel “betekend” volgends dokters word je vaak wat rustiger maar toch is het wel je baarmoeder en je gehele vrouwzijnde waar alles mee gedaan word. Ik ben zelf nu 27 en maak me ook wel eens ongerust hierover maar met veel positiefe gedachtes kom je er wel door heen. Gelukkig ben jij een positief persoon en heb je nu ook nog eens een super lieve verloofde naast je staan! gelukkig heb je nog lekker kunnen relaxe tussendoor. Dikke knuffel Shonie 🤗🤗

 7. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Hi Serena. Normaal gesproken reageer ik niet echt. Ik ga voor je duimen dat alles gewoon goed is. Ik hoef pas over 2 jaar op controle (ben nu bijna 28), maar mijn moeder heeft baarmoederhalskanker gehad en eigenlijk wil ik wel eerder gaan, maar het lijkt me doodeng! Eigenlijk zou ik me er overheen moeten zetten en een afspraak aan moeten vragen via mijn huisarts. Wil het namelijk toch wel graag voor mijn 30ste al graag een keer laten onderzoeken..

  • Nicky
   22 april 2017 / zaterdag, 22 april 2017

   Hoi! Ik ben 22, en ik heb al twee keer een uitstrijkje moeten laten maken. Het laten maken an sich doet beslist geen pijn (en dat terwijl ik een heel gevoelige baarmoedermond schijn te hebben). En voor je eigen gemoedsrust vind ik het persoonlijk toch wel fijn om te weten waar ik aan toe ben 😊. Het stelt echt niets voor, trust me :-). Maak het gewoon bespreekbaar met je huisarts, en als hij/zij een beetje lief is en inlevingsvermogen heeft komt het vast helemaal goed! Veel liefs!

 8. Anne
  18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Bij mij was na het 2 keer afnemen van een biopt (met een periode er tussen) de uitslag nog niet goed. Toen is er een ‘plakje’ weggehaald. Ik was net 23 dus dat was wel even schrikken. Maar ik vond de ingreep veel minder erg dan de beide biopten! Was wel onder volledige narcose maar heb er later ook weinig last van gehad. Hoop natuurlijk voor je dat het niet hoeft maar de ingreep kan zoals het in mijn geval was ook meevallen!

 9. Minka
  18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Knap en kwetsbaar dat jij jouw gevoelens met iedereen deelt. Wil je veel kracht wensen met afwachten (ik weet hoe rot dat is) en super fijn dat George, je familie en vrienden om je heen hebt die jou ongetwijfeld steunen als je erover wilt praten.

 10. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Je hebt zulke mooie en lieve katten! Prachtige beesten (#crazycatlady). Volgens mij ben ik ook een oude vrouw aan het worden, want ik word tegenwoordig ook superenthousiast van nieuwe dingen in de supermartk. En die nieuwe duo penotti!

  Maandenlang ligt de uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek bij mij in de kast. Heb nog steeds niet gebeld, vind het doodeng. Mede door wat de uitslag kán zijn en de ervaring op zich…. Super stom, want het moet gewoon! Hopelijk krijg je over een paar weken een positieve (of is het dan negatieve..iig de fijne) uitslag.

 11. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Dat gynaecologische ervaring lijkt me vast niet zo prettig. Hopelijk heb je niets. Dit soort onderzoeken moeten plaatsvinden. Hopelijk hoor je dat je niets hebt.

 12. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Spannend, dat onderzoek. Lijkt me inderdaad ook erg ongemakkelijk om er zo kwetsbaar bij te liggen. Hopelijk valt de uitslag mee! Oh, en ik zou volgens mij ontzettend misselijk worden in zo’n gaming-stoel, haha!

 13. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

  Hopelijk krijg je een goede uitslag!
  wat een cutie is Clarence toch (Coco ook hoor).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *