Instalab week 14 | Monaco, IFF en Beautyspot jurylid

Gooooooedemorgen! Mijn week was echt AWESOME! Druk, maar awesome. Ik zat in een helicopter, voelde me een jetsetter in Monaco, was een jurylid op de Beautyspot vakbeurs en zag eindelijk mijn vriendinnetjes Caroline, Sanaz en Kelly weer! Het was een hele leuke week! Kijken jullie mee?

instalab week 14_ - 1 Hebben jullie de nieuwe bekers van Starbucks al gezien? Ik zag ze vorige week voor het eerst en ze zijn ZO CUTE! Elke maat heeft weer een andere decoratie (die me doen denken aan de style van Marjolein Bastin, maar dan iets speelser), en je krijgt er in elk geval spontaan de lentekriebels van! Moest het gewoon even op de foto zetten.

instalab week 14_ - 2 Samen met Daphne van Coty, Debbie van Beautyscene en Mascha van Beautygloss vertrok ik afgelopen dinsdag naar Nice voor een Lancaster persreis. Eenmaal in Nice hoorde ik Daphne zeggen ‘ja we pakken zo de helicopter naar Monaco’ en ik dacht eerlijk gezegd dat ze een geintje maakte. Ik bedoel, WIE PAKT ER NU EVENTJES EEN HELICOPTER?! Vanaf Nice kun je ook prima met de auto naar Monaco. Maar nee hoor, het was geen geintje, er stond gewoon een chopper voor ons klaar die ons binnen 10 minuutjes in Monaco bracht. Ik voelde me echt even een onwijze jetsetter. Hoe supercool is dit?!

instalab week 14_ - 3 Samen met Mascha in de heli! Ze heeft gevlogd tijdens de trip, dus haar Monaco avonturen zijn straks te bekijken via haar kanaal Vloggloss.

instalab week 14_ - 4 Eenmaal aangekomen in Monaco werden we met de taxi bij ons hotel gebracht, het prachtige Monte Carlo Beach hotel. Een superdeluxe hotel aan de kust. Op mijn kamer lag een welkomstbriefje klaar met overheerlijke amandelsnoepjes uit Monaco. Ze zijn zo lekker!

instalab week 14_ - 5 Ook lag er een gigantische goodiebag voor ons klaar, bestaande uit een leuke strandtas vol met luxe Lancaster producten voor de komende zomer. Wow!

instalab week 14_ - 6 Kijk dan jongens, en dit was dus mijn uitzicht voor de komende drie dagen. Wat een prachtig uitzicht zo over de zee. ‘s Avonds voor het slapen gaan hoorde ik het ook zachtjes ruisen. Zo zen!

instalab week 14_ - 7 We namen een snelle lunch in het hotel zelf, bij restaurant Elsa (ja ja, van Frozen, haha! Nee, geintje). En dat is een ster-restaurant, dus dat betekent: kleine hapjes op een heel groot bord. Maar, wel hapjes waar echt veel tijd, liefde en passie in is gestoken! Dit is een amuse bestaande uit een witte vis met chocola (wat een combinatie hè?) met gember, basilicum en een sausje van bieten. HEEL apart en bijzonder, en niet per se heel lekker (vond ik), maar ik kan het wel waarderen dat ze niet op safe spelen en gewoon lekker experimenteren met smaken en texturen. Vind ik altijd leuk om te zien en ik sta altijd open voor dit soort nieuwe smaakcombinaties. Je weet maar nooit!


instalab week 14_ - 8
Als hoofdgerecht voor de lunch bestelde ik asperges (ik ben echt dol op asperges!) en dat werd heel kunstig geserveerd met mini rösti’s, bloemetjes, gepocheerde eieren en een sausje van geitenkaas. En die schaafsels, dat is dus TRUFFEL! Jeetje mina, ZO VEEL TRUFFEL! En ik ben ook echt gek op truffel. Ik heb nooit eerder een gerecht gehad met ZO VEEL truffel, hahaha! Ik heb gesmuld. Het is dan niet heel veel wat je krijgt, maar wat er op je bord ligt is werkelijk superlekker. En het is echt een kunstwerkje om te zien!

instalab week 14_ - 9 Na de lunch was het tijd voor een pamper-sessie! We hadden elk een behandeling in de SPA van een uur, en natuurlijk werden we behandeld met Lancaster producten. Het was een gezichtsbehandeling, maar ze trok hem helemaal door tot mijn schouders, nek en hoofd. Wow, heerlijk. Ik kan mijn hoofd nooit helemaal 100% leegmaken (ik denk altijd wel aan iets), maar het is absoluut ontspannen en ik kom echt tot rust.

instalab week 14_ - 10 Kijk, hier lag ik dus, onder een lekker dekentje, terwijl er van die klassieke muziek wordt gespeeld. Super zen!

instalab week 14_ - 11 Ik ben nog steeds superblij met de maxi jurk van Target die ik afgelopen zomer in Austin (Texas) kocht! Perfect voor dit soort temperaturen (van rond de 18 graden). En hij kan zowel casual als chique gedragen worden! De pumps die ik hier draag heb ik van Angel gekregen laatst. Superblij mee!

instalab week 14_ - 13 Voor avondeten werd ons een leuk Italiaans restaurantje aangeraden. Helemaal niet upperclass Monaco-style, maar juist heel aandoenlijk en lichtelijk kneuterig. Je weet wel, waar je water bestelt en gewoon een plastic flesje op tafel krijgt in plaats van een glazen fles of een kan. En waar alles volhangt met tierelantijnen. Maar waar het eten HELEMAAL DE BOM is! Het restaurant heet Il Terrazzino en mocht je in Monaco zijn dat is dit absoluut een aanrader, want het is zeer betaalbaar en het eten is echt watertandend lekker.

instalab week 14_ - 14Mascha en ik deelden deze citroen risotto die echt perfect was. Niet te veel citroensmaak, maar ook niet te weinig, en gewoon lekker romig en machtig. En als voorafje hadden we een bol mozzarella met bruschetta en dat was ook al zo lekker. Ja, als ik hier aan terugdenk was het echt wel smullen geblazen!

instalab week 14_ - 15 Die avond kwamen we laat terug op de hotelkamer, maar ik bleef gewoon wakker want Tara en ik probeerden de Kylie Lip Kits te bemachtigen, hahaha! Uiteindelijk kwamen we er door en hebben we er een paar weten te bestellen. Ze zijn inmiddels onderweg, dus ik ben benieuwd wanneer ze er zijn. Als ze er zijn, zal ik ze dan reviewen?

instalab week 14_ - 16 De dag erna stonden er allemaal leuke dingen op het programma. Zo gingen we naar de laboratoria van Lancaster om te zien hoe alles daar in zijn werk gaat. Het was zo leuk en interessant om te zien! En leuk om te weten dat het laboratorium én de fabriek van Lancaster dus gewoon in Monaco zitten. Het is echt een Monacaans merk en ze zijn eigenlijk nooit weg gegaan uit het land. Op de foto hierboven laten ze zien hoe ze soms producten testen op proefpersonen.

instalab week 14_ - 17 Daarna gingen we naar de fabriek van Lancaster, die zat zo ongeveer aan de overkant. Hier worden per jaar zo’n 5 miljoen producten gemaakt, ongelofelijk! Het was zo gaaf om te zien hoe dat alles in zijn werk gaat. Het deed me heel erg denken aan mijn vorige werk, waar ik ook te maken had met grondstoffen en kwaliteitscontrole, alleen dit is natuurlijk op megagrote schaal.

instalab week 14_ - 18 En het is gewoon leuk om te zien, zo’n kijkje achter de schermen. Dit is echt zoiets wat niet iedereen zomaar te zien krijgt!

instalab week 14_ - 19 We moesten allemaal heel hard lachen om de schoenen die we allemaal moesten dragen, hahaha! Met van die plastic zakjes erin. Lol! Echt heel on-charmant!

instalab week 14_ - 20 Die avond aten we bij restaurant Le Chevre d’Or (die we liefkozend de Gouwe Geit noemden, haha!) net iets buiten Monaco. Het restaurant was gevestigd in een kasteel op een prachtig, sprookjesachtig landgoed. Wow, ik voelde me heel eventjes alsof ik in Lord of the Rings was beland. Maar dan de tropical version. Dat hoogteverschil en al die mooie beelden zorgden voor een magische sfeer.

instalab week 14_ - 21 Zo mooi aangelegd alles, wow! Trappetjes, fonteinen, standbeelden in de vorm van exotische dieren, bergen op de achtergrond, uitzicht over zee. Echt een magisch sprookje! Je zou maar zo’n tuin hebben!

instalab week 14_ - 24 Mascha, Debbie, Daphne en ik, helemaal ready for dinner! Ik krijg trouwens veel vragen over mijn broek, die is van Hollister. Het topje trouwens ook en de schoenen zijn van Loavies (en ze lopen erg lekker).

instalab week 14_ - 12 Selfie met Debbie!

instalab week 14_ - 22De derde en laatste dag in Monaco hadden we een tour door het paleis. Daar mochten we helaas geen foto’s maken, maar het was echt leuk om te zien. Mascha heeft een app om geesten op te sporen (het heet Ghost Radar Classic) en hoewel het technisch gezien niet mogelijk is, was het toch wel spannend toen ze hem aanzette in het paleis. Ik bedoel, dat bestaat al zo lang en er zijn ongetwijfeld veel mensen gestorven, dus we waren benieuwd of de app hier veel geesten zou detecteren. En ja hoor, het barstte ineens van de stipjes, ieeehhhh! Ik ga hem ook downloaden, morgen spreek ik af met vriendinnen en het lijkt me leuk om hem dan even aan te zetten. Lekker griezelen, haha!

De foto hierboven is van de haven van Monaco, en daar waar de tribunes staan (als je het kunt zien) is waar de Formule 1 langs scheurt. Superleuk om ‘in het echt’ te zien! Sinds Max Verstappen rijdt vind ik het superleuk om F1 te volgen namelijk.

instalab week 14_ - 23 Na wat sightseeing deden we wat shopping (ik heb niet echt iets gekocht hoor, alleen wat mini tandpasta van Marvis met smaken als drop en jasmijn mint, cool he?) en daarna genoten we nog even op een bankje in de zon, met dit als uitzicht. Echt een paradijsje! Daarna vlogen we terug naar Nederland en zaten onze 3 dagen Monaco er alweer op!

instalab week 14_ - 28 Hier kijk ik altijd naar uit na een persreis: kitties begroeten en knuffelen! <3 Ze lagen al helemaal klaar voor me, hahaha!

instalab week 14_ - 25 Op vrijdag was ik uitgenodigd bij IFF, maar daar zal ik nog een apart en uitgebreid verslag over plaatsen. Het was ZO cool! Maar later hierover meer.

instalab week 14_ - 27 Op zaterdag was ik samen met Anna (NSMBL), An (MakeupbyAn, van de Annytude wimpers!), Laura Ponticorvo en topkapper Theo Knoop jurylid op de Beautyspot vakbeurs. We gingen langs alle stands op zoek naar innovatieve, goede producten. Het was echt leuk om te doen! En hoewel ik vaker over beurzen loop, keek ik nu met een heel ander oog naar de producten. Normaal ga je lekker neuzen, en nu waren we echt op zoek naar iets wat in onze ogen een prijs verdiende.

instalab week 14_ - 26 We hadden een aantal producten genomineerd en tijdens de lunch hebben we overlegd welke de eerste, tweede en derde prijs moest winnen. We waren het unaniem met elkaar eens, echt fijn! En de lunch was heerlijk. We hebben de volgende producten laten winnen: Sugaring (een natuurproduct waarmee je je kunt ontharen), MagicWimper (een wimperverlenger én verdikker via natuurlijke vezels, zonder dat ze aan elkaar gingen klonten en er spinnenpoten ontstonden) en een crème deodorant die zorgt dat je 5-7 dagen niet zweet onder je oksels, maar er zit geen aluminium in, het is nagenoeg 100% natuurlijk. Die laatste heb ik ook meegenomen naar huis, want dat wilde ik natuurlijk graag in levende lijve uitproberen! De Beautyspot beurs is vandaag ook nog in de Jaarbeurs, en ook al is het een vakbeurs (voor professionele salons etc.) toch denk ik dat het als consument ook heel leuk is om overheen te struinen.

instalab week 14_ - 29 Op zondag, gisteren dus, had ik afgesproken met mijn vriendinnetjes Caroline, Sanaz en Kelly. Ik had ze al een tijdje niet gezien dus ik had echt SUPERVEEL zin om ze weer te zien, het was ook zo ouderwets gezellig! Op Vredenburg was de Swan Market, heel leuk met allemaal food kraampjes, waar we lekkere wraps en asian food hadden besteld en in het zonnetje hebben opgegeten.

instalab week 14_ - 30En daarna zijn we lekker wezen shoppen bij onze vaste beautyshops Douglas, Ici Paris, Kiko en Flormar. We eindigden bij Stan en Co, waar ik deze lekkere oestertjes (OK ik realiseer me nu even dat de foto er best goor uitziet, sorry) heb verorberd. Nomz! Ik had ineens weer even die oester craving, haha! We hebben gelachen, gepraat, het was echt weer gezellig en te gek. We zien elkaar niet vaak, maar als we elkaar zien, hebben we elkaar zo veel te vertellen en ik kijk er werkelijk altijd naar uit! Rond een uurtje of 18u namen we afscheid en ben ik naar Maren en Martijn gegaan, want Tim zat daar ook te chillen. We hebben pho gehaald bij Saigon (ik wist het niet, maar je kunt daar dus ook eten afhalen, ideaal!) en NBA basketbal gekeken.

Zo, dat was weer even een drukke week, maar wel een hele leuke! Volgende week rond deze tijd zit ik in het vliegtuig naar Singapore, dus deze week ben ik vooral erg druk met vooruit schrijven en werken aan advertorials. En oja, ik moet ook nog een dagje naar London om een video op te nemen voor een green screen, onderdeel van mijn SECRET PROJECT die ik al bijna kan/mag onthullen! Spannend! Ik moet wel zeggen, het is zo druk (en dan die dag Londen tussendoor) dat ik niet weet of ik het allemaal ga redden qua vooruit werken. Nena helpt in elk geval mee dus dat is heel erg lief en fijn! Ik ga in elk geval mijn best doen want ik wil geen half werk leveren.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

66 Reacties

 1. 30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Wat een toffe reis heb je gemaakt zeg, leuk om de foto’s te zien.

 2. Roswitha
  21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Leuk dat nena ook weer artikelen plaatst!

 3. Michelle
  14 april 2016 / donderdag, 14 april 2016

  wauw, het gerechtje met die asperges & truffel ziet er wel heel jummie uit!

 4. 13 april 2016 / woensdag, 13 april 2016

  Héél leuk om Monaco tegen te komen op je blog! Mijn man is een ware autofreak en Monaco is zijn mekka, dus als verrassing had ik een kleine trip als second honeymoon gepland voor hem.

  We verbleven in het hotel Monte-Carlo Bay (aanrader! hemels zwembad) en kregen een upgrade van onze kamer voor onze honeymoon. Ook had ik een diner gepland in Elsa wat tot nu toe nog steeds onze beste ervaring ooit is.

  En we hebben zelf met Hugh Grant in de lift gestaan!! Een ervaring om nooit te vergeten :)

 5. 13 april 2016 / woensdag, 13 april 2016

  Jeetje wat heb je weer een fantastische week gehad. Wat een mooie foto’s en heerlijke eten allemaal. Zo leuk om op deze manier toch een beetje mee te genieten.

 6. Laura J
  13 april 2016 / woensdag, 13 april 2016

  Wauw, wat een prachtige foto’s Serena! En wat moet dat leuk zijn geweest, een kijkje achter de schermen bij Lancaster en een helicoptervlucht!

 7. Diana
  13 april 2016 / woensdag, 13 april 2016

  Aahh super mooie foto’s in Monaco! En Pho is het lekkerste soepgerecht ever! Mijn beste vriendin is Vietnamees en zij heeft het me geleerd om te maken. Veel werk maar niet echt moeilijk :)

 8. 12 april 2016 / dinsdag, 12 april 2016

  Het lijkt mij echt tof om eens een cosmetica fabriek te bezoeken. Ben benieuwd hoe ze dat overal doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *