Instalab week 12 | Shabby is er niet meer

Sommigen van jullie lazen het al op Instalab, Shabby is helaas overleden. Vorige week vertelde ik jullie dat het helemaal niet goed ging met onze lieve, bejaarde kat en diezelfde avond hebben we hem nog laten inslapen. Shabby was ons eerste en enige huisdier, totdat ik uit huis ging en twee eigen katten adopteerde. Over 2 weken zou hij 19 jaar geworden zijn, maar dat heeft hij net niet gered.

instalab week 12_ - 3 Stokoud was ‘ie! Maar tot voor kort deed hij het nog prima. De laatste maanden en vooral de laatste weken werd hij echter wat slechter. Hij zag niets meer, hoorde niets meer, rook zelfs niets meer. Hij liep tegen dingen op. Viel soms zomaar om in de stoel. Hij werd dement en wist soms gewoon niet hou hij weer uit de kattenbak moest komen. Hij mauwde dan heel hard en hysterisch. Hij durfde niet meer zo goed te springen en sleepte ook steeds meer met zijn achterpootjes.

instalab week 12_ - 2 Mama heeft hem al die tijd intensief verzorgd. Ze hield een bakje met voer voor zijn koppie zodat hij wist waar zijn eten was, als hij naar buiten wilde liep ze met hem mee (anders zou hij verdwalen). Als hij de trap op wilde liep ze achter hem aan (voor het geval hij zou vallen) en omdat hij zich niet meer goed kon wassen maakte zij hem schoon. Het was eigenlijk net alsof je een oude, demente opa in huis had. Maar dan in de vorm van een zacht, lief katje. Mama hield hem dus al maanden goed in de gaten en zij was dan ook degene die aangaf dat het misschien wel verstandig was om een dierenarts naar Shabby te laten kijken. Die kwam gelukkig gewoon bij ons thuis. Hij vertelde dat veel mensen tot het allerlaatste wachten om een kat te laten inslapen, maar dat je de kat daar zelf geen plezier mee doet. Shabby’s hartje werkte nog prima, en het zag er niet naar uit alsof Shabby pijn had, maar de kwaliteit van leven was dusdanig slecht dat hij zei dat – als wij het ook wilden – het wel het beste was voor Shabby om hem in te laten slapen. Mama heeft toen besloten dat het die avond zou gebeuren.

instalab week 12_ - 4We waren er allemaal bij toen we Shabby als kitten bezochten bij een cattery in Haarlem. Tara was 7, Larissa was 9 en ik was 14 jaar. Dolblij waren we, we zouden eindelijk een kat krijgen! We waren zo dol op katten en nu kregen we er zelf eentje! Na de zomervakantie haalden we hem op en sindsdien is hij onze kleine broer. We hebben hem in fietsmandjes gedaan, in poppenbuggy’s, we hebben hem truitjes aangetrokken, geknuffeld, geaaid. Bijna 19 jaar lang was hij onderdeel van ons gezin. Hij was er altijd! En nu moesten we afscheid van hem nemen, en waren we er weer allemaal bij. Het was één van de meest verdrietige momenten die ik ooit heb meegemaakt.

Shabby, die zich al maanden niet zelf had gewassen, voelde denk ik wel wat er ging gebeuren. Hij had zich die dag ineens gewassen en zag er mooi en fris gepoetst uit. Alsof hij zoiets had van, ik moet er nu wel mooi uitzien voordat ik mijn grafje in ga. Mama hield hem de hele tijd vast en Shabby lag gewoon rustig in haar armen. Helemaal op. We hadden er allemaal vrede mee, maar het was gewoon zo zielig allemaal. Zo’n klein en mager katje, zo’n diertje dat ons zo veel vreugde heeft gegeven, is er dan ineens niet meer. We hebben allemaal zo veel gehuild en toen mama zei ‘voor wie moet ik nou zorgen als jij er niet meer bent, Shabby?’ toen brak mijn hart een beetje. Maar het was een mooi moment en ik was blij dat we er allemaal bij konden zijn en dat mijn zusjes of ik niet op persreis waren.

Papa had een graf in onze tuin gegraven, bij de schutting, zijn favoriete plekje in de tuin. Daar staan nu mooie plantjes op. Ik zal Shabby nooit vergeten.

instalab week 12_ - 1 Op maandagochtend – nog voordat we Shabby lieten inslapen – kwam SBS Shownieuws langs voor een item over de nieuwe Etos app. En ik had voor de gelegenheid mijn Jogha outfitje aangetrokken!

instalab week 12_ - 5 Ach, kijk haar nou zitten. Ik was zo verdrietig om Shabby, maar het helpt dan echt om even met je eigen kat te knuffelen. Misschien voelde ze ook wel dat ik verdrietig was, want ze was extra lief en kwam vaak bij me zitten (terwijl ze normaal wat afstandelijker is).

instalab week 12_ - 10 Lieve Clair aan het slapen op de bank.

instalab week 12_ - 9 Bij de bloemist haalde ik wat nieuwe bloemen, ik had zin in wat kleur! Hier zien we ridderspoor, trosanjers, scabiosa en die oudroze/lila/groene bloemen zijn Helleborus. Zo mooi! En ze blijven ook superlang staan. Mama heeft ook een Helleborus plantje gekocht voor op het graf van Shabby.

instalab week 12_ - 6 Op dinsdag nam ik een filmpje op met Larissa. We hebben veel gelachen en het was leuk om even samen te zijn na Shabby. Larissa was nog veel verdrietiger dan ik en het was fijn om haar wat afleiding te kunnen geven! De video kun je trouwens hier bekijken.

instalab week 12_ - 7 Daarna namen we ook een video op voor haar kanaal, waar we onszelf gezellig opmaken en kletsen en Coco pletten in een knuffelsandwich, hahaha!

instalab week 12_ - 8 Oi oi oi oi! Er was nog één cronut over en die heb ik meteen geconfiskeerd toen ik bij mijn ouders was, hahaha! ZOOOOOO LEKKER! Hoe je ze maakt? Dat bekijk je hier. En nu ik weet hoe tante Kiki ze maakt wil ik het zelf ook echt eens proberen. En het is superleuk om al jullie eigen #kikicronuts te zien via de hashtag. KEEP EM COMING!

instalab week 12_ - 15 Ik moet hier altijd zo om lachen. Kijk hem nou liggen! Net een soort lamppeertje. Sjo sjielig!

instalab week 12_ - 14 Katja van Lancôme kwam even op bezoek om het eea door te nemen (we organiseren een HELE leuke winactie samen, maar daarover later meer) en Clarence ging meteen op haar notitieboekje liggen, hihi! Ja Clair, dat ligt vast en zeker VEEL lekkerder dan de bank. Lol!

instalab week 12_ - 13Op woensdagavond gingen Tim, Maren, Martijn en ik naar de bioscoop. Ben even de naam van de bios kwijt, maar hij is supernieuw en net buiten Utrecht. Er stond een milkshake machine dus we dachten whuuuutttt?! Meteen even geprobeerd natuurlijk en de milkshake was lekker! En koud! Echt grappig dit soort machines.

We gingen trouwens naar Batman vs Superman en we vonden de film helaas niet goed. Het lag niet eens zo zeer aan de acteurs, want Ben Affleck deed het prima als Batman (al is Christian Bale een betere, vind ik), maar het verhaal was gewoon ZO slecht uitgewerkt. Op een gegeven kwam Wonder Woman ook in beeld, maar dat werd helemaal niet duidelijk uitgelegd. En ik wist toevallig wie het was, maar Maren dacht: waarom zit Xena de Warrior Princess er ineens in? En ik had zo veel vragen! Waarom heeft Lex Luthor haar? En waarom doet hij alsof hij Clark Kent niet kent (ze groeiden toch samen op in Smallville?) en hoe is hij ineens achter de ware identiteit gekomen van zowel Superman als the Batman? En waarom zit er een FREAKIN ORK in deze film?! Het script was gewoon niet goed uitgewerkt, de personages kregen geen diepgang, gewoon heel zonde. Het had zo mooi kunnen zijn! Tim en ik waren echt teleurgesteld en hij zei dat dit de enige Marvel film (SORRY IK BEDOEL DC FILM) is die hij niet goed vond.

Dus mocht je willen gaan, wij raden het je af!

instalab week 12_ - 12 Op donderdag ging ik naar Jill van het Youtube kanaal Croco Jill, om samen een leuke video op te nemen.

instalab week 12_ - 11 En kijk eens wat een POEPIE! Dit is haar pug pup Pip. Het is echt een speels boefje! Ik ben meer een kattenvrouwtje hoor, maar hondjes vind ik ook lief. En vooral als ze lekker dik en zielig zijn (zoals Clarence) hahaha!

instalab week 12_ - 17 Wajooooo! Kijk eens wat Tim mee kreeg van werk. ZO LEKKER!

Op zaterdagavond zijn Maren en ik uitgegaan in Utrecht. We zijn uiteindelijk belandt bij Maggy Malou. Ik heb er geen foto’s van want had mijn telefoon thuis gelaten bij Maren, maar WAT EEN LEUKE TENT! Het is een grachtengewelf, dus het is niet zo groot en zit al snel gezellig vol, en de entree is gratis op zaterdag en er wordt alleen maar leuke muziek gedraaid! Denk aan soca, bobbeling, hip hop, gewoon superleuke, vrolijke dansbare platen met een urban tintje. Maren en ik hadden echt zoiets van, what is this place and why didn’t we know this excisted?! But know we know, dus ik moest het even delen met jullie! Er zijn maar weinig écht leuke uitgaansplekken in Utrecht, dus kom zeker een keer naar Maggy Malou als je van die muziek houdt!

instalab week 12_ - 18 Op Pasen ging ik even langs bij mijn ouders. Mama had niet echt zin om het zoals alle voorgaande jaren uitgebreid te vieren, dus er was geen Paas brunch en Larissa en Tara waren er niet. Maar omdat ze wist dat ik kwam maakte ze wel Welsh Cakes voor me. OH MY GOSH, jongens, die zijn ZO lekker. En hier schenkt papa een heerlijke dessertwijn voor me in die ik meenam uit Kaapstad.

instalab week 12_ - 19 Vrolijk Pasen!

instalab week 12_ - 20 Welsh Cakes zijn eigenlijk een soort koeken die je bakt in de pan en daarna eet met slagroom en jam. Ze zijn niet zo droog als scones, en ze zijn wat compacter. Je moet ze gewoon een keer geprobeerd hebben. Samen met mama nam ik jaren geleden een video op met het recept, die bekijk je hier terug.

instalab week 12_ - 21 Daarna haalde Tim me op en reden we nog even langs Mickey D’s.

instalab week 12_ - 23 Waar ik deze wrap probeerde en hij was de-lish. Pulled Pork is everywhere!

instalab week 12_ - 22 Daarna reden we door naar Tim’s moeder en toen we de auto parkeerden zagen we in de auto naast ons ineens twee levensgrote knuffels van Buurman & Buurman achterin de auto zitten. WHAT?! Hahaha!

instalab week 12_ - 24 Kleine Liv kan staan en trekt zichzelf maar al te graag op! Volgens mij kan ze niet wachten om te lopen en alles te kunnen pakken wat ze wilt, ze is zo actief en nieuwsgierig. Dat zal niet lang meer duren denk ik!

instalab week 12_ - 25Terug thuis besluit ik nog eens het Bubble Mask te gebruiken, daarna lekker douchen en naar bed! En natuurlijk moest ik er even een selfie van maken want dit masker is gewoon té hilarisch! Oh, ik ben op Netflix Dare Devil aan het kijken, ben nu bij het einde van seizoen 1. Zo spannend en leuk! Aanradertje.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

128 Reacties

 1. Jenny
  24 november 2016 / donderdag, 24 november 2016

  Wat verdrietig maar toch ook mooi om te lezen. Shabby heeft veel blijheid bezorgt. Hopelijk dat mijn Shabby, ze is nu 1,5 en haar zusje Dust mij ook zoveel plezier geeft. Tot nu toe zeker wel.

  Mijn vorige 2 zusjes zijn 20, Droppie, en 23, Lion, jaar geworden. Dus misschien bereikt deze Shabby ook zo’n gezegende leeftijd.

 2. Donya
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  ok, ik ga stuk om die laatste foto!

 3. Tio
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Aangrijpend voor die kat Shabby. Onze kat is 16 jaar geworden. je hebt er al veel mee meegemaakt en herinneringen komen dan weer naar boven als er iemand is die het zelfde heeft meegemaakt. Ook de band die je met de kat hebt gehad en wat er toen gebeurde. Hij kreeg een hersenbloeding. Van het ene op de andere moment begon hij wat mank te kopen en het was alsof het ene voetje niet meer bewoog en miauwen. heel zielig. De dagen er voor klom hij nog over een muurtje. Het doet je denken aan het lied van Robert Long van gisteren vloog ze nog. Het was op 8 september 2012 om precies te zijn zo tegen etenstijd gingen wij er mee naar de dierenarts en mijn zus belde op dat het niet zo goed ging met de kat. De dierenarts heeft geadviseerd de kat Mimi in te laten slapen.De bloeddruk was heel laag.Dit was ook plotseling. Een paar dagen van te voren zijn wij nog naar het Loo geweest in Apeldoorn en toen leek alles nog koek en ei maar 16 jaar vond de dierenarts al hoogbejaard. We moesten snel beslissen en hebben “m in moeten laten slapen wat een moeilijk moment was. Zo veel speelt er door je heen. Je bent er niet klaar voor. Afscheid nemen komt altijd te vroeg. Achter iedere traan blinkt een herinnering, zei iemand ooit eens die heel vaak afscheid heeft moeten nemen van zijn huisdieren omdat hij vaak oudere huisdieren opnam uit het asiel. Heeft hier veel mee geravot en buiten mee gelopen en heeft natuurlijk aan ieder huisdier die hij heeft gehad een herinnering die hij en ook wij koesteren. De vele foto”s die wij hebben getuigen hier nog van. Foto”s van toen zij jong was doen je weer denken aan die tijden van toen. Hooguit kan een kat 21 jaar worden. Ik ken een hond en die was over de 21 jaar en leefde nog maar liep niet zo hard en die mevrouw woonde in Utrecht en die hond heette Sim. Hij liep niet zo snel meer en schuifelde wat, maar wat wil je ook op die leeftijd. Het doet je wat. Ja, dan weet je wat er door iemand heengaat als iemand zoiets meemaakt. Je gaat er je aan binden, en 19 jaar, dat is een hele tijd en dat is niet niks.

 4. 31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Sterkte met Shabby, ik las al eerder zoiets. Maar ik wilde je niet zomaar Condoleren als het misschien niet waar was. Bij mij zijn mijn dieren ook kinderen, je houdt onwijs veel van ze. En daarom zal de klap veel harder aankomen.

 5. Nora
  31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Awh Serena, wat verdrietig :(. Sterkte <3.

 6. 31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Jeetje Sereen, tranen! Tranen in mijn ogen, wat heb je dat goed en emotioneel geschreven. Sterkte! Gelukkig heb 19 lange jaren van Shabby mogen genieten.
  xoxo

 7. 30 maart 2016 / woensdag, 30 maart 2016

  Niemand geeft graag een huisdier af. Sterkte.

 8. Yuni
  30 maart 2016 / woensdag, 30 maart 2016

  Heel veel sterkte!!
  Wat lief hoe jullie tot het laatste moment voor Shabby hebben gezorgd!

 9. Nadia
  30 maart 2016 / woensdag, 30 maart 2016

  Ahh, Shabby! Heel veel sterkte met het verlies. Wat verzorgde je moeder hem lief! Als zijn kwaliteit van leven dusdanig verslechtert is inslapen waarschijnlijk het beste.

  Dat bubbelmasker, haha! Vond de video’s van jou en Larissa heel erg gezellig. :)

 10. Venna
  29 maart 2016 / dinsdag, 29 maart 2016

  Sterkte met het verlies van Shabby! Mijn lieve poes is met een leeftijd van 16,5 een kleine 2 weken geleden overleden. Ik heb er verschrikkelijk om gehuild en laat nog wel eens een traantje als ik denk aan de stilte in huis. Gelukkig heeft ze net zoals jullie Shabby een goed leven met heel veel liefde gehad (lees: was ontzettend verwend). Dat is naar mijn mening het belangrijkste om te onthouden!

 11. Door
  29 maart 2016 / dinsdag, 29 maart 2016

  Mooi artikel Serena , knap van je moeder om de beslissing te nemen. Dat is godvergeten moeilijk.

  Hij heeft een mooi leven bij jullie gehad. Koester de mooie herinneringen!
  X door

 12. Kaatje
  29 maart 2016 / dinsdag, 29 maart 2016

  Hai Serena,

  met tranen las ik je bericht over Shabby. Ik weet er alles van.
  onze familiehond hebben we een aantal jaar geleden moeten laten inslapen.
  Ze is 14 geworden en de helft van m’n leven bij me geweest.
  Mijn oudste kat is ook al 17.
  Ik wens jullie veel sterkte toe: koester de mooie herinneringen die die jullie aan Shabby hebben.

  liefs,

 13. Iris
  29 maart 2016 / dinsdag, 29 maart 2016

  Toen ik jou verhaal over Shabby las kreeg ik tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel. Vooral bij de zin waar jou moeder zei “voor wie moet ik nu zorgen?”. Heel erg veel sterkte allemaal met het verlies van Shabby!

 14. Inge
  29 maart 2016 / dinsdag, 29 maart 2016

  Leuke insta lab! Ik wens jullie nog veel sterkte toe met het verlies van shabby! ; (

 15. Tessa
  29 maart 2016 / dinsdag, 29 maart 2016

  Ik had het al gezien op instagram, maar toen ik het hier las kreeg ik echt tranen in mijn ogen.
  Het afgelopen jaar (2015) ben ik zowel mijn hondje als kat verloren. Hondje was nog jong, aangereden. Kater was al best oud, ook dement. Maar je verliest toch je broertjes, zo voelde het voor mij.
  Maar nu even niet meer over mezelf. In eerste instantie wilde ik niet reageren, want ik reageer eigenlijk al nooit. Maar nu moest ik dat gewoon even doen. Ik wens jou en je familie heel veel sterkte toe met het verlies van Shabby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *