Instalab week 12 | met George naar Tsjechië

Goedemorgen iedereen! SJONGE JONGE, WAT HEBBEN WE WEER EEN BOF! Wat een lekker zonnetje hè, afgelopen weekend? En de komende dagen schijnt de zon nog even lekker door, heerlijk. En nu met de zomertijd is het ook nog een uur langer licht dus ja ja ja, ik heb al helemaal de lentekriebels te pakken. Ik heb vandaag een superleuke Instalab voor jullie klaarstaan, want afgelopen week zijn George en ik een paar dagen naar Tsjechië gegaan, op familiebezoek.

instalab week 12_ - 1 De week begon in elk geval al helemaal romantisch, want het was weer die tijd van de maand. En nee, ik heb het niet over mijn ongesteldheid, maar over ons maandelijkse jubileum! Elke maand krijg ik namelijk een rode roos van George, en elke maand komt er weer een roosje bij. Dit keer dus 6 mooie roosjes. En altijd een lief kaartje erbij. Sommige mensen houden misschien niet zo van dat romantische gedoe, maar ik geniet er juist van. I love it!

instalab week 12_ - 2 Even goed knuffelen, want straks zijn we 5 dagen naar Tsjechië en moet je ons missen, Clair!

instalab week 12_ - 3 Op woensdagochtend vertrokken we met het vliegtuig naar Praag. George is in Tsjechië geboren, maar op zijn 10e naar Nederland gekomen, samen met zijn moeder en zus. Dus eigenlijk woont zijn hele familie nog daar. Ik had zijn vader en zijn oma nog nooit gezien, dus ik was heel benieuwd en had echt zin om iedereen te ontmoeten en om te zien waar hij is opgegroeid. Hij heeft me natuurlijk al veel verhalen verteld, en nu kon ik eindelijk met eigen ogen zien hoe het daar is.

instalab week 12_ - 6 Still rocking the cap!

instalab week 12_ - 5 Haha, kijk mijn pretkop! Nadat we waren geland in Praag (dat is overigens slechts 1 uur en 20 minuten vliegen) haalden we de huurauto op en reden we naar Ceská Lipá, een stad rechtsboven Praag, ongeveer anderhalf uur rijden. Hier is George geboren en heeft hij het grootste gedeelte van zijn kindertijd doorgebracht, zijn oma, vader en vrienden wonen er nog steeds.

instalab week 12_ - 4 Rond een uurtje of 4 ‘s middags kwamen we aan bij zijn oma en vader. Het is in Tsjechië heel normaal om bij je ouders te wonen, of om (één van je) ouders bij jou te laten wonen (als ze bijvoorbeeld alleen zijn) dus ze wonen gezellig samen. Oma was ZO blij om George te zien, je zag het meteen. Ze begon helemaal te stralen en stak meteen honderdduizend verhalen af, begon hem te knuffelen en lieve klopjes op zijn been te geven terwijl ze aan het praten waren. Echt heel lief.

Ook had ze eten voor ons klaargemaakt! In Tsjechië eten ze tussen de middag warm, dus er stond een groot bord met “noodle soup” voor me klaar. Echt zo grappig, want George’s moeder had dus doorgegeven dat mijn lievelingseten ‘noodle soup’ was. Maar daarmee bedoel ik natuurlijk van die Aziatische noodle soup zoals ramen of pho, weet je wel. Maar George’s omaatje kent dat niet en had gewoon een Tsjechische variant voor me gemaakt. Van die wokkel-pasta met een romig sausje en stoofvlees. Typisch voorbeeld van ‘lost in translation’ maar…. het was superlekker!

instalab week 12_ - 9 Hier maakt ze noodles voor me. Om mee te nemen naar huis, zegt ze, voor als ik mijn eigen noodle soup wil maken. LIEF HE!? Ze heeft eerst deeg heel dun uitgerold en hier is ze bezig om het in smalle reepjes te snijden.

instalab week 12_ - 8 Oma, oftewel babička (babbitska), is dol op koken. Al 83 jaar is ze, en tot haar 72e heeft ze in een pension in de keuken gewerkt. Ze spreekt geen Engels, wel een klein beetje Duits, en ik spreek geen woord Tsjechisch. En toch hebben we hele gesprekken gevoerd, die voornamelijk over eten gingen. Dan legde ze met handen en voeten en wat Duitse woorden uit hoe ik een bepaald recept kon maken. Soms pakte ik mijn Google Translate app erbij, maar eigenlijk begrepen we elkaar wel. Grappig he, hoe ver je kunt komen met gebaren, intonatie, uitdrukkingen en lichaamstaal.

instalab week 12_ - 7 Toch maar alles voor me opgeschreven, voor het geval ik het toch niet helemaal begreep, haha!

instalab week 12_ - 10 Op donderdag zijn George en ik naar Liberéc gereden, een stad rechtsboven Ceská Lipá. Deze stad is wat groter en hier zijn shopping malls, waar we lekker hebben geshopt en gewandeld. We liepen langs een tattoo shop en toen hebben we eigenlijk spontaan besloten om samen een tattoo te nemen. We zaten echt zo van “zullen we naar binnen?” “ja, waarom niet?” “alleen even benieuwd hoe duur het hier is”. En 10 minuten later stonden we buiten en hadden we de volgende ochtend een afspraak, haha! De volgende ochtend moesten we er al om 9u zijn en George ging als eerste!

instalab week 12_ - 23 En daarna was het mijn beurt. Ik had al een tijdje in gedachten om een tattoo te laten zetten bij mijn sleutelbeen. Het is een kleintje geworden, hoor. Met een mooie herinnering aan dit moment, hier in Tsjechië met George. Ik heb het ook gevlogd trouwens, de vlog komt morgen online en dan laat ik jullie meteen zien wat het is geworden en welke betekenis er voor mij achter de tattoo zit! Ben er helemaal in de wolken mee!

instalab week 12_ - 11 Na Liberéc reden we door naar Sloup v čechách, een dorp net buiten Ceská Lipá. Hieromheen is een prachtige, bosrijke omgeving (eigenlijk is heel Tsjechië één groot bos) en een kasteel. Ook is er een openluchttheater waar ‘s zomers voorstellingen worden gegeven. Dat wilde George me graag laten zien. Het is voor hem één van de mooiste en bijzonderste plekjes, want hij kwam er vaak om even na te denken, of om te chillen, of om gewoon te genieten van het uitzicht.

instalab week 12_ - 12 Nou, hij heeft niets te veel gezegd, want wat is het hier PRACHTIG! We klommen naar een rots waar je een schitterend uitzicht hebt over de bossen en over het kasteel. Hier hebben we gezellig wat gegeten en gedronken en genoten van het uitzicht. Romantisch!

instalab week 12_ - 20 Heel slecht van me, maar ik dacht dat Tsjechië een vrij grauw, grijs land zou zijn. Geen idee waarom, maar dat is een beetje het beeld dat ik heb van Oost-Europese landen. Dat beeld is meteen in één klap weggevaagd, want Tsjechië is veel kleurrijker dan ik dacht. Alle huisjes hebben hier mooie kleurtjes, je ziet er veel in perzik-roze, maar ook okergeel, zachtblauw en mintgroen. Niet alleen rijtjeshuizen, maar alle huizen, dus ook die leuke, oude boerderij-achtige huizen op de glooiende heuvels en ook die grote flats. KLEUR, KLEUR, KLEUR! Veel meer kleur dan in Nederland. Echt mooi!

instalab week 12_ - 14 OK, ik weet dat dit er zo niet uit ziet, maar voor de mensen die weten wat het is: lekker he?! Dit noem je Ovocné Knedličky, en dat is eigenlijk zoiets als dumplings gevuld met fruit (aarbei, bosbessen of pruimen). Daaroverheen doe je dan kwark (maar een harde kwark, die je moet raspen), gesmolten boter en poedersuiker. OMG, zo lekker! Ik ga dit echt eens een keer maken hier thuis. Té lekker! George’s oma had ze speciaal voor ons gemaakt, echt lief :)

instalab week 12_ - 16 Die avond speelde een vriend van George’s vader in een café, en wij gingen gezellig langs, dronken wat biertjes, dansten wat, het was een leuke avond! Dit is trouwens de vader van George en daarnaast zit Alena, zijn vriendin. Ik kreeg trek, zoals altijd, dus we bestelden lekker een pizzaatje!

instalab week 12_ - 15 KIJK ZO GRAPPIG! Dit is de pizzadoos. Lijkt hij op George Clooney, of wah? MIND IS BLOWN!

instalab week 12_ - 19 Op zaterdag zijn we naar Panská Skalá gegaan, slechts 20 minuten met de auto vanuit Ceská Lipá. George vertelde me hier al over, het is zo’n bijzonder natuurfenomeen. Deze rotsformatie is miljoenen jaren geleden ontstaan (we hebben het hier over 30 miljoen jaar geleden, whuuuut!?) door een vulkaanuitbarsting waardoor er basaltkolommen werden gevormd. Het is zo bizar om te zien! Het lijkt wel man made! Het is prachtig, maar heeft ook iets dreigends, vinden jullie ook niet?

instalab week 12_ - 18 Dit lijken toch gewoon stoeptegels, in plaats van iets dat door de natuur is gevormd?

instalab week 12_ - 28 Deze rots wordt ook wel Lord’s Rock genoemd, en mij doet het vooral denken aan de poorten van Mordor of aan de Game of Thrones. Cool hè?

instalab week 12_ - 27 Hier staan we op de top!

instalab week 12_ - 21 George heeft 2 halfbroertjes; Robin, die hier in Nederland woont, en Símon, die in Tsjechië woont. Een hele lieve, beetje verlegen, maar superslimme en hele creatieve jongen. Hij woont in een studentenhuis waar hij het prima naar zijn heeft. Hij studeert glaswetenschappen (ik denk dat je het zo noemt?), waar hij leert om glas te bewerken.

instalab week 12_ - 24 Die dag was de zonsondergang ZO mooi! We zijn snel in de auto gestapt en naar een hoog punt gereden om er foto’s van te maken. Je ziet het hier minder goed, maar in het echt was de lucht echt vuurrood, paars, roze en knallend oranje. Wow!

instalab week 12_ - 26 Alsof de lucht in vuur en vlam stond. Prachtig!

instalab week 12_ - 22 OH JA! Dit is volgens mij hét lievelingsgerecht van elke Tsjech: Svíčková. Knedels (ik vind knedels een beetje lijken op een kruising tussen een aardappel en brood, het is gek, want het is luchtig, maar ook compact) worden overgoten met een zurige, kruidige en romige saus met stoofvlees en zoetzure besjes. ZO LEKKER. Snap wel echt waarom dit door iedereen zo lekker wordt gevonden, hoor. Wow! Heb echt gesmuld! George’s oma had het gemaakt, speciaal voor ons, echt zo lief want ze heeft hier zeker heel veel uren voor in de keuken gestaan. Elke dag stond er wel iets lekkers voor ons op het menu, zelfgemaakt door oma. Dat is toch altijd wel het lekkerste, nietwaar? Homemade comfort food.

instalab week 12_ - 25 Op zaterdagavond, de laatste avond, gingen we bowlen met vrienden. Ik zou eindelijk één van George’s beste en oudste vrienden, Martín, gaan ontmoeten. Dit was trouwens een heel anders soort bowlen dan laten we zeggen Bison Bowling. De banen waren een beetje krom (ze liepen heel erg af, waardoor ik soms echt niets omgooide) en er werden geen namen ingevoerd, dus je moest je nummertje onthouden. Het was lekker primitief! Maar, volgens George zijn er ook echt goede bowlingbanen, dit was gewoon een kroeg-bowlingbaan. Dat kennen we dan weer niet in Nederland.

instalab week 12_ - 30 George en Martín. Wat een boeven. Martín is ECHT een grappenmaker, echt zo’n lolbroek die alleen maar grapjes maakt en met mensen loopt te dollen en altijd een permanente glimlach op zijn hoofd heeft staan. Echt een hele gezellige baas! Het was leuk om hem eindelijk eens te ontmoeten.

instalab week 12_ - 31 George heeft me veel laten zien in zijn geboortestad. We zijn naar het graf van zijn opa gegaan, hij heeft me laten zien waar hij heeft gewoond, waar hij op school zat, waar de naschoolse opvang zat, en zijn peuterschool. Ook liet hij me het parkje zien waar hij en zijn zus altijd speelden. Dit ding stond er toen ook, en ze probeerden er altijd op te klimmen, maar het lukte nooit. En nu, jaren later, is hij ouder en groter en sprong hij er zo op, haha! Hij vertelde me dat het heel vertrouwd, maar ook wel vreemd aanvoelde om naar deze plekken terug te gaan. Het is heel fijn om alles weer te zien, maar ergens ook gek omdat het toch een bepaalde ‘wereld’ is die je hebt achtergelaten. Ik moest ook steeds denken aan hoe zijn leven eruit zou hebben gezien als hij altijd in Tsjechië was gebleven. Toch wel heel anders. Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om als kind je geboorteland te verlaten en dan ineens ergens anders een hele andere taal te moeten leren en een heel ander, nieuw leven op te moeten bouwen.

instalab week 12_ - 29 Na 5 dagen zat het familiebezoek er alweer op! Hier nog even een laatste fotootje die ik van George’s familie maakte. Ik vond het trouwens ook heel leuk om zijn vader te ontmoeten. Een hele gemoedelijke, rustige, rock & roll vader. Die lekker piano speelt, de akoestische versie van Hotel California als ringtone heeft ingesteld, heel gelukkig is met een peukie en een bak koffie en er ten alle tijde voor zorgde dat ik iets te drinken had. Lieve man.

George’s moeder kende ik natuurlijk al, maar nu ik zijn vader heb gezien en wat meer van het land en de cultuur heb geproefd, heb ik het idee dat ik nu ook beter begrijp waar George vandaan komt en hoe hij in elkaar steekt. Het maakt het meer compleet, zeg maar. En daar ben ik blij om!

instalab week 12_ - 32Na een fijne vlucht en een treinritje waren we weer thuis, waar ik meteen de katjes heb geknuffeld! Ook ontdekte ik dat papa vensterbankjes in de badkamer heeft gemaakt, als verrassing! Het is echt mooi afgewerkt nu. Wow! Ok, ik moet ze nog wel lakken, maar daarna is het dan eindelijk echt af. Dat vraagt om een badkamer-tour huisvlog! Zo lief van papa! PAPA, YOU DA BEST! <3

Ik vond het ontzettend leuk om samen met George op familiebezoek te gaan en om iets meer van zijn geboorteland te ontdekken. Tsjechië is echt een sprookjesland. Glooiende heuvels met mooie boerderijen en gekleurde huisjes, bossen zo ver je ogen reiken, bergen, heel veel bergen, meren, vriendelijke, goedlachse mensen, gezelligheid, lekker bier en overheerlijk eten. Maar het allerleukste was nog wel om zijn familie en vrienden te ontmoeten en om te zien waar hij is opgegroeid. Vond het een heel mooi en bijzonder tripje. Een reis om nooit te vergeten <3

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

45 Reacties

 1. Emily
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Waar heb je je trui vandaan? Is het misschien van wrangler?

 2. maris
  29 maart 2017 / woensdag, 29 maart 2017

  Ik heb dat ook als George .. Als in Kroatie ben! Blijft toch een soort heimwee achtig iets…

  Maar wat een mooi land en dat je zo samen kunt zien waar je opgegroeid bent enzo. Echt leuk Serena dat je er voor open staat ! En lief van George om je alles zo te laten zien.
  Yaaay

 3. 28 maart 2017 / dinsdag, 28 maart 2017

  Hoi Serena (en George),

  Wat een heerlijke dagen hebben jullie samen gehad in Tsjechië en wat een ontzettend leuke foto’s! Ik heb net je vlog gezien van vandaag en ben zooo blij voor jullie! Dit was al een trip om nooit te vergeten, maar nu helemaal! Super leuk om te zien waar George vandaan komt en wat leuk dat jullie dat met ons delen!

  Heel veel liefde & geluk toegewenst samen, want dat jullie bij elkaar horen is 1 ding wat zeker is! Liefs van Kim

 4. 28 maart 2017 / dinsdag, 28 maart 2017

  Ik heb eerst de vlog gezien van vandaag en je bericht erbij. Je hebt het goed voor je kunnen houden haha!
  Mooi om inderdaad het land te zien waar hij vandaan komt waardoor alles net even wat beter op zijn plek lijkt te vallen op de een of andere manier.

 5. Denise
  28 maart 2017 / dinsdag, 28 maart 2017

  Super mooie foto’s lieve sereen

 6. Britt
  28 maart 2017 / dinsdag, 28 maart 2017

  Wat een heerlijke foto’s!

 7. 28 maart 2017 / dinsdag, 28 maart 2017

  Mooie foto’s van Tsjechië! En dat eten ziet er echt mega lekker uit gewoon!

 8. Petra
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wauw mooie reis hebben jullie samen gemaakt. Dit heeft jullie vast nog dichter bij elkaar gebracht, mooi om zulke dingen te delen met elkaar lijkt me. 💗

  ik ben heel benieuwd naar jullie tatoeages.

 9. Steffi
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Zo gelachen om de noodle soep van George’s oma, wat ongelooflijk schattig! Tof dat je nu gezien hebt waar George vandaan komt, jullie zien er super gelukkig uit samen!

 10. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wat leuk en bijzonder om dat allemaal een keer te zien!
  Ik had ook verwacht dat Tsjechië beetje grijzig was, maar ziet er idd heel kleurrijk uit!

 11. Christel
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Mooie momenten om te koesteren. Fijn om te lezen. :-)

 12. Petra
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Ik heb hier natuurlijk vaker gecomment dat ik ook Tsjechische (Tsjecho-Slowaakse) roots heb. Dit artikel voelt voor mij als thuiskomen, heerlijk! Echt waar, de Tsjechische/Slowaakse gastvrijheid is zo anders dan hier. Je mag altijd bij iedereen over de vloer komen, mee-eten (alles is huisgemaakt) en iedereen staat open voor elkaar. Mijn ouders (hier in Nederland) hebben zo ELKE week wel vrienden uit Tsjechië of Slowakije die bij hun komen logeren als die hier op vakantie of een weekendje weg zijn en dat vinden mn ouders doodnormaal en supergezellig. Er is altijd genoeg eten en ze zorgen elke x wel voor n avondprogramma. Ik ben inmiddels zo vernederlandst dat ik het bloedirritant zou vinden als ik m’n huis niet n weekend voor mezelf zou hebben! Vind het hele mooie eigenschappen die ik helaas zelf niet volledig heb overgenomen (misschien omdat ik er ook niet ben opgegroeid).
  Leuk dat er zo op deze manier wat meer bekendheid komt over Oost Europa, wat inderdaad niet altijd zo grijs en verouderd is als sommigen denken!

 13. Ingrid
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Tsjechie ziet er geweldig uit! Ik ben nog niet verder gekomen dan Praag, maar dat vond ik ook al super. Heel leuk ook dat je zoveel van je schoonfamilie hebt kunnen ontmoeten. Het valt me wel op dat je erg veel foto’s van rokende mensen laat zien. Met het risico betuttelend en veroordelen over te komen, hierbij toch wat commentaar. Het schijnt dat 1 op de 4 rokers voor zijn pensioen overlijdt door roken. De hele rookindustrie is er op gericht ‘vervangende rokers’ te verleiden, kinderen dus. George en zijn familie zijn volwassenen en kunnen hier uiteraard zelf weloverwogen keuzes over maken. Ik kan me echter voorstellen dat een deel van jouw lezers jong en beïnvloedbaar is. Iets om in je achterhoofd te houden wanneer je graag over roken wil posten. Deze website vind ik zelf interessant: http://www.rookvrijegeneratie.nl/. Aangezien het erg moeilijk is volwassenen te laten stoppen, is het doel van deze campagne om kinderen niet te laten beginnen. Een mooi streven volgens mij, ik ben benieuwd hoe jij daar in staat!

  • Vera
   27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

   Ik vind het juist goed dat Serena gewoon zo’n foto van haar vriend plaatst i.p.v. zoiets probeert weg te moffelen. Voor zover ik weet rookt Serena zelf niet maar als George dat wel doet… tja, wat kan zij hier dan aan doen? Haar vriend rookt nu eenmaal (wel).

   Ik kan me daarnaast ook moeilijk voorstellen dat jonge lezers acuut gaan roken als Serena één foto plaatst van George met een sigaret. Maar misschien denk ik hier dan wel te makkelijk over. Ik vind het in ieder geval niet Serena’s taak om op Beautylab aandacht te besteden aan zo’n campagne puur en alleen omdat haar vriend toevallig rookt en jij rookvrijegeneratie een interessante website vindt. Je mag natuurlijk jouw eigen mening hebben maar ik wilde hier wel graag een tegengeluid op geven want ik vind het toch wel erg betuttelend overkomen allemaal.

  • Inge
   28 maart 2017 / dinsdag, 28 maart 2017

   Ik snap je punt, goed dat je hier over na denkt en jouw mening geeft.. maar ga je dan ook miepen over foto’s met vlees (want dieronvriendelijk) of dragen van nepbont (want kan aanstoot geven tot kopen van echt bont)

   het klinkt wat overdreven, dat is het ook, maar even om aan te geven dat ik niet denk
   dat Serena overal over na kan/moet denken, omdat anderen beïnvloedbaar zijn en het ook gaan doen. Dat is niet haar verantwoordelijkheid

 14. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wat een práchtige zonsondergangfoto is dat zeg! Leuk dat jullie samen naar Tsjechië geweest zijn :)

 15. Lesley
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Super Leuke foto’s! Ik woon in tsjechië want ben zelf half tsjechiës, en het is zeker geen grauw land haha! Is echt een super land en super gezellig hier!

 16. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  wat een leuke foto’s en wat fijn om zijn vader en oma etc te ontmoeten. Tsjechië ziet er mooi uit op je foto’s, het zou me in 1e instantie niet meteen aantrekken om heen te gaan

 17. Caro
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Tsjechië is prachtig :) en dat stoofvlees met saus en besjes is idd to die for!

 18. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Super leuke foto’s Sereen! Leuk dat je nu zijn hele familie hebt ontmoet en meer van George’s achtergrond.

  Geniet van het weer, ik zit nu heerlijk in de tuin en het is warm! Poeh…. :-)

 19. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wat leuk! Heb echt genoten van je verhaal! Leuk hè om die andere cultuur te leren kennen? Is in een relatie ook wel belangrijk denk ik. Ik vind het ook heel fijn dat mijn man mijn cultuur in Nederland kent. Dat maakt sommige dingen toch wat makkelijker. Grappig ook die communicatie. Toen mijn ouders hier op bezoek waren afgelopen december heeft mijn vader met een paar woordjes Spaans hele gesprekken gevoerd met mijn schoonmoeder die nagenoeg geen Engels spreekt. Echt fantastisch!

 20. Amarins
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wat een gave foto van die zonsondergang!
  En ik snap helemaal wat je bedoelt. Mijn vriend komt uit Newcastle (Engeland). Toen wij voor het eerst samen daar heen gingen vond ik het ook heel bijzonder om te zien waar hij vroeger had gevoetbald, waar zijn ouderlijk huis staat, zijn school en natuurlijk om zijn familie en vrienden van vroeger te ontmoeten. Ik begrijp hem nu beter doordat ik weet waar zijn roots liggen.

 21. Charleen
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Gaaf! Ik ben in ook in die plaatsen geweest. tsjechië is mijn favoriete vakantie land. Het is er zo mooi. En zoveel cultuur. Ik ben groot fan. Vooral de Kofola. Jeetje, mijn favoriete drankje. Dat mis ik hier vreselijk. Hopelijk kan ik dit jaar ook nog eventjes gaan. I love it. En ik ben jaloers op jou haahha

 22. M
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wat leuk! Tof dat je je eigen persoonlijke reisgids bij je had, maakt het toch heel anders dan wanneer je een gewone toerist bent denk ik.

 23. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wat een ontzettend mooi reisje naar Tsjechië! Tof dat je nu zijn geboortestad hebt gezien, lijkt me wel heel erg bijzonder zo. Ik ben benieuwd naar je tattoo!

 24. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wat een heerlijke weekje heb je achter de rug, met de geliefde en veel lekker eten! Ik ben zo benieuwd naar je badkamer want ik heb nu alleen bepaalde delen van je badkamer gezien toen het huis soort van half af was, maar zo te zien is alles nu wel bijna afgewerkt!

 25. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wat een mooie en bijzondere vakantie! Ik ben super benieuwd naar je tattoo.

 26. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Mijn vriend en ik zijn 4 jaar terug een week in Tsjechie geweest.
  Ook ik was erg onder de indruk van de cultuur en natuur.
  Wij verbleven toen in Lipno, maar ik was vooral onder de indruk van het plaatsje Cesky Krumlov. Jij hebt ook prachtige plekken bezocht zo te zien. En fijn om bij familie te zijn, ook voor George!

 27. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wat cool. Knedels is iets wat je moet leren eten. Aardbeien- abrikozen of bosbessenknedels is iets wat me altijd aan lekker weer doet denken. Wel grappig dat het handschrift van zijn oma echt precies op die van mijn oma doet denken. Al noem ik haar Babi ipv babička.
  Maar dan moet je echt nog eens naar český ráj, tiské stěny en prachové skály.

 28. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wat een prachtige foto’s! Heel benieuwd naar de vlog ook! Mijn beste vriendin en ik willen aan het eind van de Zomer naar Praag en ook rondom een beetje touren en nu krijg ik er extra veel zin in!

  En wat tof dat je George zo ook weer een stuk beter hebt leren kennen. Is toch fantastisch als iemand zijn jeugd met je kan delen? Echt leuk!

 29. loes
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wauw wat mooi Serena! En wat een superlieve oma! Dat ze speciaal jouw lievelingseten wilde maken en noodels voor thuis meegeeft <3 ik had op de een of andere manier ook het idee dat oostbloklanden grauw zijn, maar ik ben ook aangenaam verrast. wat een mooie zonsondergang ook, romantisch om samen naar te kijken :) xxx

 30. Yasmine
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Ik las dat zijn oma kopjes gaf..

  Ik dacht Okay… apart hahahah

  • Inge
   27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

   hahaha dat dacht ik eerst ook te lezen.. zo van whutttt,

 31. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Ziet er uit als een geweldig mooie en leuke week! Echt prachtig die natuur! Ik had net als jou het idee dat het een stuk grijzer zou zijn daar, ook geen idee waarom precies, maar het is echt een mooi land zo te zien!
  En ik ben heel erg benieuwd naar jullie tattoo’s!

 32. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  hahaha wat een lieve oma! Grappig hoe dan bepaalde dingen verloren gaan, maar je toch goed met haar kan communiceren :)

 33. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Hoe romantisch elke maand een roos. Wij deden dit het 1e jaar elke maand met een klein kadootje en na het 1e jaar half jaarlijks en daarna alleen met verjaardagen, onze datum dat we biij elkaar kwamen (en getrouwd zijn op die zelfde dag) Valentijn en soms neemt mijn man vanuit zijn werk wel eens een bosje bloemen of een roosje mee(zomaar) en inmiddels 16 jaar samen en 10 jaar getrouwd. Helaas geen leuke schoonfamilie hier en zelfs geen contact mee dus wees zuinig op die lieve schoonfamilie die je daar in Tsjechie en deels in Nederland hebt. De reis zag er geweldig uit en wat een lieve babička heeft George. Ze heeft dus goed voor jullie gezorgd.
  Leuke instalab deze week ♡♡♡♡

 34. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wat mooi dat je het geboorteland van je vriend hebt bezocht. Wat moet het moeilijk zijn om daar nog een vader en halfbroertje te hebben wonen. Die wil je natuurlijk het allerliefste dichtbij je hebben. Super dat het zo’n fijne reis is geweest!

 35. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Ah wauw die rozen! Wat ongelofelijk leuk dat George je meenam naar Tsjechië. Ik weet niet wat dat is maar dat vind ik zo lief, dat ‘ie je dan dus wilt laten zien waar hij vandaan komt. En zijn oma <3. Ik had hetzelfde grauwe beeld van Tsjechië trouwens, maar niet dus! En ik ben zo benieuwd naar je tattoo. Malou x

 36. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  van Tsjechië heb ik alleen Praag gezien en dat vond ik een hele leuke stad. Maar het ziet er uit als een hele fijne en bijzondere week!

 37. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Ahw wat een bijzonder tripje! Tsjechie staat hoog op mijn travewishlist om eens heen te gaan.

 38. Syl
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Ik voel de warmte van hoe het bezoek daar was. Je ziet er echt gelukkig uit!

 39. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Wauw wat een mooie uitzichten ! En wat ziet zijn oma er gezellig uit. Die pizzadoos is inderdaad net George Clooney, zonder twijfel. Ik ben heel benieuwd naar jullie tattoo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *