Instalab week 1 | goede voornemens

Allereerst, ook al mag het officieel niet meer, wens ik jullie het allerbeste voor 2019. En dan de olifant in de kamer, de blogpost van Marley Spoon. Deze post schreef ik vlak voor mijn kerstvakantie in 2018 en plande ik in op de met de klant afgesproken datum, en had er verder niet bij stilgestaan dat het in zulke slechte aarde zou vallen. Achteraf gezien begrijp ik natuurlijk de teleurstelling: jullie hebben zeker een punt. Want het was inderdaad ‘gekkenhuis’ met al die advertorials. Komende december – en Thank God is dat pas over 11 maanden – probeer ik de advertorials wat beter te verdelen en af te wisselen met non-advertorials. Of ik gooi mijn prijzen wat omhoog (volgens mij heel normaal in de decembermaand) en dan pak ik wat minder betaalde posts aan. Hoe dan ook, ik neem jullie kritiek serieus en neem het absoluut mee voor de volgende keer.

Bloggen anno 2019 is niet meer te vergelijken met bloggen anno 2009, ben ik bang. Wisten jullie dat ik eind van deze maand al 10 jaar ‘besta’? Een heel decennium geblogd. Voor mij geen reden om de toko te sluiten, hoor. Ik heb in de afgelopen jaren helaas al veel te veel leuke blogs hun deuren dicht zien doen. Blogs die zo ongeveer tegelijkertijd met mij gestart waren. Maar goed, mensen veranderen, interesses veranderen, budgetten van klanten verschuiven van blogs naar YouTube en Instagram. Het is namelijk wel zo dat er momenteel meer geld te verdienen valt met video’s en Instagram foto’s in vergelijking tot blogposts. Ik vermoed dat dit voor veel influencers meespeelt om tot het besluit te komen hun blogdeuren te sluiten.

Jammer, want in mijn ogen is een blogpost op bepaalde vlakken juist veel interessanter. In een blogpost kun je namelijk heel veel informatie kwijt op een overzichtelijke manier, die ook daadwerkelijk terug te vinden is met de zoekfunctie op mijn blog, of gewoon via Google. Via klikbare links kan ik je meteen naar een webshop leiden zodat je – mocht je enthousiast zijn geworden – meteen een product kunt aanschaffen. Dat is vooral voor jou als lezer dus erg handig, maar ook zeker voor de klant erg waardevol. Elk social medium heeft zo zijn voor- en nadelen, natuurlijk. Voor mij blijft het schrijven van een blogpost nog altijd even leuk als toen ik er in 2009 mee begon. Ik kan er mijn eventuele research of achtergrondinformatie over een merk in verwerken, zonder dat ik bang hoef te zijn dat het te langdradig is. Daarnaast kan ik de lappen tekst afwisselen met productfotografie, wat ook nog altijd een grote passie is van mij.

Dat ik blijf bloggen staat als een paal boven water, maar zoals jullie wellicht hebben gemerkt heeft het niet meer het ‘niveau’ als van een paar jaar terug. En daarmee bedoel ik niet dat de kwaliteit achteruit is gegaan, want kom op, ik schrijf nog altijd goeie artikelen (ook al is de frequentie afgenomen en worden ze afgewisseld met gesponsorde posts). Waar ik er een paar jaar terug nog twee artikelen per dag uit perste, zijn dat er nu twee per week. Is dat erg? Ik vind zelf van niet.

Want niet alleen ik verander, ook mijn trouwe lezeressen (jij dus!) veranderen met mij mee. Waar je 5 jaar geleden nog tijd had om uitgebreid mijn blogs te lezen in de ochtend, ren jij nu vast een peuter achterna. Of snel je de deur uit op weg naar je fulltime baan. Natuurlijk kan ik er niet klakkeloos vanuit gaan dat dit jouw huidige situatie is, maar ik krijg wel het gevoel dat mijn lezeressen met mij mee zijn gegroeid en dus inmiddels ook een ander soort leven en ritme hebben gekregen. Misschien heb ik het wel helemaal mis en vul ik dingen voor jullie in die nergens op slaan, maar dat is gewoon het gevoel wat ik heb. Aan de ene kant heb ik dus zelf minder tijd om te bloggen, aan de andere kant denk ik dat jullie ook minder tijd hebben om het allemaal te lezen. Maar please, tell me if I’m wrong.

Een blog met minder artikelen dan voorheen maakt het niet onprofessioneler, vind ik. Net zoals een blog met heel veel blogposts niet per definitie een professionele blog hoeft te zijn. Dat ligt, naar mijn mening, nog altijd aan de kwaliteit van een blogpost. Maar, en daar moet ik jullie (en ook mijn moeder) gelijk in geven, het schort nog wel eens aan de communicatie. En dat is dan ook meteen mijn goede voornemen op werkgebied: SERENA, NEEM JE LEZERESSEN NIET VOOR LIEF EN WEES DUIDELIJK IN DE COMMUNICATIE.

Hoe dan ook, it’s good to be back! Ik zat gisteren in de auto naar mijn favoriete radioshow te luisteren en wat bleek, ook mijn idolen Coen & Sander gaan er elk jaar steevast twee weken tussenuit rondom de Feestdagen. ‘Goh’ dacht ik ‘die ga ik er ook inhouden voor mezelf’. Het is me namelijk prima bevallen om de tent gewoon helemaal dicht te gooien. En als ik het van te voren aangeef (ik zal het komend jaar uiteraard nog wat duidelijker doen) weten jullie ook waar jullie aan toe zijn.

Maar wat heb ik eigenlijk allemaal gedaan de afgelopen tijd?


We hebben natuurlijk Kerst gevierd! Kerstavond vieren we altijd bij de familie van George en dit was Marshall’s allereerste Kerst. Cadeautjes uitpakken vond hij superleuk om te doen, natuurlijk heb ik hem er wel bij geholpen, haha! Hij is weer helemaal verwend met nieuwe speelgoedjes.


Op Eerste Kerstdag vierden we het bij mijn ouders en ook dat was een gezellige boel. Marshall was nu wél wakker tijdens het diner dus we schoven hem er gezellig bij.


Bij mijn ouders vieren we het met cadeautjes en ik vind het altijd zo leuk om alles in te pakken! Ik kocht leuke kerstornamentjes bij Kruidvat met 50% korting en die maakte ik vast aan de pakjes. Het was helemaal niet duur, maar het stond wel extra feestelijk en de ornamentjes werden natuurlijk bewaard om volgend jaar in de boom te kunnen hangen.


George en ik hadden het dessert gemaakt. Onze trifle bestond uit een laag cake met daar bovenop mandarijnen gemarineerd met een kruidige caramel-cognac dressing en daar bovenop een laag mascarpone/slagroom met vanille en mandarijnenrasp. Dit herhaal je dan twee keer zodat je mooie laagjes hebt (en in een doorzichtige vaas kun je dat extra mooi zien). Helemaal bovenop deden we slagroomsoesjes en Kaapse goudbessen. Wat een feestje, he? Het smaakte heerlijk!


Na het dessert deden we nog een paar potjes 30 Seconds en dat was weer lachen geblazen. Vooral omdat papa het voor het eerst speelde en het nog niet helemaal door had, haha! Ook maakte Larissa een polaroid van ons en we willen dit elk jaar doen, als traditie! Leuk om dan over 20 jaar terug te kijken.


Tussen Kerst en Oud en Nieuw hebben we vooral lekker uitgeslapen, gechillt en ook veel opgeruimd. En we deden wat leuke uitstapjes, zoals boodschappen doen in Duitsland (vinden we dus echt leuk, haha!).


Daar kochten we een kip en we hebben EINDELIJK (we wonen hier nu zo’n 2,5 jaar) de braadspit-functie van de oven uitgeprobeerd. Dat wilden we echt al zo lang proberen. Het werkte echt perfect! Het kippetje was supergoed gelukt en we gaan hier zeker vaker gebruik van maken.


Ook waren er een aantal mijlpalen voor Marshall. Het lijkt wel alsof hij wacht tot George en ik allebei tegelijk thuis zijn voor zulke dingen. Allereerst is hij van tijgeren naar ‘klassiek’ kruipen gegaan. Hij kruipt nu supergoed en supermooi (en is ook echt supersnel!). Ook kan Marshall nu echt zelfstandig zitten.


But wait, there’s more! Hij heeft zich voor het eerst opgetrokken! Het begon in de box, daarna zijn bedje en nu mastert hij het ook al bij tafels, banken en eigenlijk alles waar hij een beetje grip heeft. Hij is nog niet zo ver dat hij ook stapjes zet, maar optrekken is nu zijn allerfavorietste bezigheid. Het liefst trekt hij zich trouwens op aan ons, haha! Als laatste zijn zijn boventanden eindelijk doorgekomen. En volgens mij zie ik ook al dat de tanden daarnaast niet lang op zich zullen laten wachten.

Ongelofelijk, en dat in een paar weken tijd. Kruipen, zitten, optrekken en nieuwe tandjes.


Traditie: papa bakt elk jaar de lekkerste oliebollen. Die komen we dan ook elk jaar gretig ophalen, haha! We hebben er bij mijn ouders een paar opgesmikkeld en kregen een hele zak mee naar huis. Lekker!

George en ik deden niets spannends met Oud & Nieuw verder. We bleven met zijn tweetjes thuis, dronken lekkere wijn en gooiden de karaoke aan. De buren waren niet thuis dus we konden ALL OUT! Ik heb me schor gezongen aan ‘Total Eclipse of the Heart’ (mijn favoriete karaoke nummer) en was de dagen erna mijn stem compleet kwijt. Marshall sliep overal doorheen, zowel door het vuurwerk als door ons kattengejank. We hebben €10 gewonnen met ons lot! Jammer, weer al die miljoenen misgelopen! Elk jaar fantaseer ik wat ik er allemaal mee zou doen, haha! Jullie ook?


Dit smolt mijn hart! Marshall die Clarence knuffelde. Zo lief! Marshall is sowieso wat meer van het knuffelen de laatste tijd. Het liefst duikt hij head first in een stapel kussens, maar ook als we een zachte badjas aan hebben vind hij het leuk om zijn gezicht erin te begraven, terwijl hij allemaal lieve kirrende geluidjes maakt. Het is echt zo schattig, kan het bijna niet aan.


Hihi, Marshall met een safarihoedje bij de Kringloop. Hebben jullie Marie Kondo al gezien op Netflix? Ik heb alles gekeken en ben helemaal geïnspireerd. Ben nu ook langzaam mijn huis aan het ‘declutteren’ door goed op te ruimen en veel spullen weg te doen die ik toch niet gebruik of nodig heb. Het voelt zo goed om lekker op te ruimen! Het gaat langzaam, maar gestaag.

Enne… als ik dan weer en donatie heb gedaan kan ik het dus helaas niet laten om zelf even een rondje kringloop te doen. Tot nu toe vallen de nieuwe aankopen mee, heb alleen een mooie marmeren vaas gekocht en een soort zeefje om mee te stomen (die leg je in een pan). Dat is handig voor knedels (voor Tsjechische gerechten).


Schrok je? Haha! Ik zie er echt niet uit zo… Moet mij ook weer overkomen. Tijdens het klussen sloeg George per ongeluk de waterpas tegen mijn wenkbrauwbot aan en het deed superveel pijn! Maar nog erger was dat er op die plek binnen een minuut al een groot ei tevoorschijn kwam. Net zoals wat je altijd in tekenfilms ziet! Ongelofelijk. We hebben het meteen gekoeld met erwtjes, maar volgens mij hielp het voor geen meter.


De dag erna was de zwelling wat minder, maar was mijn oog helemaal bont & blauw. Mijn linkeroog was nog half dichtgedrukt, dus daar kreeg ik hoofdpijn van. Wat een ellende.


Nou, en nu is het zo. De zwelling is zo goed als weg, heb er geen hoofdpijn meer van gekregen en ook doet het geen pijn meer (alleen de plek van impact voelt beurs aan), maar hallo hee…. het ziet er nog steeds niet goed uit. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat alles is weggetrokken, weet iemand dat? Het wordt wel steeds geler/groener eromheen en het zakt volgens mij ook onder mijn ogen (daar bij mijn wallen). Maar ik denk dat dit zeker nog wel anderhalve week zo blijft. Thank God voor goede concealer!


Kijk, hier is George lekker bezig aan ons kantoor. Buiten het feit dat hij die waterpas tegen me aan sloeg, ben ik toch wel heel blij dat hij zo handig is. We kunnen inmiddels geen Ikea Eket kastje meer zien, haha! Maar wow, wat ben ik blij met het resultaat. De komende week ga ik alles inrichten en verhuizen en ik kijk daar echt naar uit. Overal (op zolder, de badkamer, slaapkamer, keuken, huiskamer) liggen namelijk beautyspullen, maar nu kan ik alles gewoon op één plek verzamelen. Dat schept veel meer orde, zowel in huis als in mijn hoofd. Ik hoop dat dit er meteen voor zorgt dat ik wat geconcentreerder kan doorwerken en dat ik hierdoor ook mijn weekenden vrij kan plannen, zodat ik leuke dingen kan doen met mijn gezin.

De komende tijd blijf ik dus lekker doorgaan met opruimen, spullen wegdoen naar de kringloop, spullen een eigen vast plekje geven, kleding uitzoeken en verkopen (er komt weer een United Wardrobe sale aan!). Dat is meteen mijn tweede voornemen voor dit jaar: OPRUIMEN OPRUIMEN OPRUIMEN. En ook alles opgeruimd houden. Heel moeilijk voor een rommelig persoon zoals ik, maar ik heb dit echt nodig in mijn leven.

Mijn derde voornemen is dat ik mijn sociale leven weer iets meer onder handen wil nemen. Het heeft natuurlijk op een laag pitje gestaan vanwege Marshall, maar ik wil dat weer gaan oppakken, anders versloft het alleen maar meer. En des te langer je wacht met afspreken, des te meer ‘awkward’ het lijkt te worden. Ik ga de komende week dus even wat afspraken maken met iedereen! En ook wil ik vaker met George een avondje weg. Sinds Marshall’s geboorte zijn we denk ik 2 of 3 keer samen iets gaan doen, maar ik mis het wel om een keertje uit eten te gaan of naar de bioscoop. Ik hoef heus niet elke week een Date Night, maar één keer in de maand zou al wel fijn zijn.

Goed, dat waren mijn voornemens tot nu toe! Deze vakantie heeft me goed gedaan, ik heb echt zin om er weer even de beuk in te gooien. Ik kan niet wachten om mijn werkruimte in te richten en om alles aan jullie te laten zien als het helemaal af is (ik denk dat ik daar nog wel een week voor nodig heb). Ik heb ook allemaal nieuwe beautyproducten besteld en gekregen waarover ik enthousiast ben en waar ik graag over wil schrijven. En op veler verzoek wil ik ook weer meer gaan koken zodat ik mijn recepten kan delen op Food Friday. Ik ga nog wel even goed zitten en nadenken oven een nieuw blogschema, en dan vooral kijken wat haalbaar is om teleurstelling te voorkomen. Daar kom ik zo snel mogelijk bij jullie op terug.

Ik hoop dat jullie fijne Feestdagen hebben gehad en een knallend uiteinde, en dat 2019 jullie veel geluk, liefde, succes, blijdschap en gezondheid mag brengen.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

83 Reacties

 1. Rachel
  10 januari 2019 / donderdag, 10 januari 2019

  Hi, Ten eerste een fijn nieuw jaar toegewenst. Ik lees je blogs nu al een aantal jaar, en ik vind dat je leuke en inhoudelijke artikelen schrijft, dankjewel hiervoor. Nu is planning volgens mij niet je sterkste kant, dat hoeft ook niet, iedereen heeft zo zijn sterke kanten. Het kan af en toe wel irritant zijn, omdat je dan een artikel verwacht maar dat het er vervolgens niet is. En misschien maakte je het de afgelopen tijd een klein beetje bont. Maar ik als lezer ben niet afgehaakt en de wereld is ook niet vergaan, dus eigenlijk is dat niet zo’n punt. Ik ben er blij mee dat je als blogger doorgaat en ben zeker van plan je blog te blijven bezoeken. Ik wilden je wel als feedback meegeven dat je doelgroep waarschijnlijk wat ouder is en die doelgroep waarschijnlijk prima doorheeft wanneer een blogpost gesponsord is en wanneer niet. Geef dit dus alsjeblieft goed aan, ik heb soms het idee dat je dit niet doet, en als lezer heb ik dan het idee dat iemand mij voor de gek probeert te houden. Dat is zonde want volgens mij schiet jij daar niks mee op, schiet de klant daar niks mee op en ik ook niet. (ik hoop niet dat ik mij vergis en je het wel altijd aangeeft) Heel veel plezier en succes toegewenst met je blog en ik blijf zeker terug komen.

 2. Laura
  10 januari 2019 / donderdag, 10 januari 2019

  Nou ik ben een trouwe volger en inderdaad met 2 kindjes haha. Maar superleuk dat je weer met meer updates komt. ♡ ik blijf je volgen en wat een schatje is marshell

 3. Sarah
  10 januari 2019 / donderdag, 10 januari 2019

  Lees na jaren nog steeds met plezier jouw blogs. Heel begrijpelijk dat het niet altijd lukt, mij lukt het ook niet om altijd alles te lezen of dagelijks blogs aan te klikken. Het leven van tegenwoordig is zo gehaast. Zelfs wanneer je denkt dat je de hele dag niks hebt gedaan, blijkt toch weer dat je van alles automatisch doet en/of heb je het vooruit geschoven. I blame you not! Geniet lekker van jouw gezin en jouw opruimsessies. Inhoudelijk is er niks achteruitgegaan. Kwalitatief nog altijd top💖

 4. Vicky
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Hoi!

  Ik reageer bijna nooit maar wou het nu toch even doen.
  Ik volg je al jaaaren en ik ben idd één van die lezers die intussen 2 peuters in huis heeft en sneller door alle blogs heen blader. Ik vind het knap dat je ondanks alle veranderingen er toch voor kiest om te blijven bloggen. Ikzelf lees ook het liefst blogs, youtube videos duren me te lang ;-)
  Keep up the good work!

 5. Elissa
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Hi Serena, zonder iets meegekregen te hebben van het vorige artikel bedacht ik me maandag: ‘Hey, nieuwe jaar, nieuwe instalab, leuk’!

  Maar die stond er niet op.

  Ook ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna sjaak afhaak ben, omdat er voor mijn gevoel nog weinig (echt leuke) artikelen op beautylab.nl komen, op de instalabs na, en daarvan is het maar de vraag of en wanneer.

  Ook ik volg je al erg lang maar helaas denk ik bij mijn internet rondje niet meer zo gauw: eens kijken op beautylab.

  Ik ben trouwens ook een mama van een zoontje van 2 dus ik snap het mee-groeien van je trouwe lezers helemaal
  en het veranderen in interesses enzovoort maar als ik voor mezelf spreek denk ik dat dat nu niet echt aan de orde is maar dat de lezers het gebrek aan content of communicatie niet echt kunnen waarderen,
  nou ja hopelijk kun je dit zien als positieve feedback en niet als een aanval.

  Ik snap echt wel dat lezers je ‘baas’ niet zijn en dat je aan niemand verantwoording hoeft af te leggen (dat merk ik ook vaak aan je manier van reageren, soms best offensief)
  maar ik denk dat als je doorgaat op de manier zoals het gaat, je lezers gaat kwijtraken en dat zou toch jammer zijn.

  Ik ben echt niet tegen betaalde Posts (ik bedoel je beslist zelf wat je aanklikt of leest, is iemand er tegen, scroll dan maar door) maar ik zie bij andere dat ze dit bijvoorbeeld toch heel leuk weten te verwerken in een persoonlijk artikel of wat dan ook, en dat is zoveel leuker lezen.

 6. Ikvolgjeal10jaar
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Haha hilarisch!

 7. lina
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  dit is compleet ongepast! Hoe durf je zomaar zo een grote beschuldigingen geven op iemand die je totaal niet kent?? zonder enige reden? Wat als iemand dat over iemand waarvan jij houdt zou doen? Of over jezelf…

  plus denk eens even na: niemand ziet haar dus zou ze die foto delen indien zo iets aan de hand was?

 8. Maureen
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Wat is dit nu weer voor rare reactie? Gebaseerd op…? Bizar zeg om zulke nare beschuldigingen te durven roepen!

 9. Noes
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Nee Serena, ALLES is er op achteruit gegaan. Youtube en bloggen, je merkt aan echt alles, dat het allemaal maar even snel snel moet. Houd je TOTAAL niet aan de vaste dagen, doet het allemaal wanneer het jou uitkomt. En dat is niet eens het irritante, het irritante is dat jij het niet erkent. Want jij gooit het op superrr druk, want ”poeh he had deze week 2 meetings, en heb lopen opruimen en zus en zo” en dan lees je in jouw instalabs dat je het heeerlijk rustig aan gedaan hebt, en lekker weinig tot niks gedaan hebt. Erken en maak een besluit over wat jij wilt. Werk er aan en maak een rooster voor jezelf en jouw volgers, of kap er mee en geniet van je gezin, maar stop met niks doen (behalve reclame video’s)en daarna klagen dat je het o zo druk hebt, want je doet half van wat jij beweerd. En dat is ok, maar nogmaals, laat jouw volgens niet wachten op momenten waarop jij beloofd iets te plaatsen, hier en youtube.

  • Laura
   11 januari 2019 / vrijdag, 11 januari 2019

   Haha jemig Noes, neem een chill pill! Please!

  • Shar
   12 januari 2019 / zaterdag, 12 januari 2019

   Nou, ben het hier best wel mee eens. Ik irriteer me er al een jaar ongeveer aan dat er totaal geen structuur in je blog zit. Daarom ben ik ook over gegaan naar andere blogs die hun afspraken nakomen. Waarvan ik weet dat als ik die ochtend kijk er dan ook wat op staat. Mijn leven is ook veranderd, maar ik heb wel tijd om elke dag een of meerdere blogposts te lezen. Dat je minder post, dat maakt niet uit, want jouw leven is ook veranderd. Maar wees duidelijk. Maar dat het lijkt dat je je volgers voor lief neemt steekt mij. Door jouw lezers heb je jouw inkomsten en doe je dit werk. Werk aan je communicatie en wees duidelijk wat mensen van je kunnen verwachten. Natuurlijk heeft niet iedereen behoefte hieraan, maar ik merk dat ik nu al zo vaak naar Beautylab ben gegaan en vervolgens weer geen post zie, dat mijn bezoekcijfers van 1 keer per dag naar 1 keer in de 2 weken is gegaan.

 10. Nabila
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Vrouw verontschuldig je niet!!! Je post van Marley spoon was priem. Niks. Mis. Mee.
  En ik blijf je gewoon volgen want je levert altijd kwaliteit zelf gesponsorde artikelen worden altijd mooi online gezet. Succes verder!

 11. 9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Jij ook nog een happy 2019!
  Ik vind het ook zo jammer dat steeds meer bloggers lijken te stoppen! Lezen blijf ik toch fijner vinden dan een video kijken.
  Maar jeetje wat naar met je oog! Ik haalde een keer een spijker uit de muur met de achterkant van een hamer en toen kreeg ik het handvat-uiteinde ook tegen mijn wenkbrauwbot aan, omdat de kop van de spijker eraf brak! Wát een pijn deed dat! Toen had ik een klein scheurtje vlak boven mijn wenkbrauw. Gelukkig had ik geen bloedvat geraakt want ik had geen blauw oog. Maar het heeft wel verdomd lang pijn gedaan. Hopelijk ben je er snel weer helemaal vanaf!

 12. Rowan Chanel
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Hi Serena, welcome back :) De allerbeste wensen voor jou, voor in 2019! Hopelijk heb je lekker genoten van je vakantie!
  Respect hoe je met die negatievelingen omgaat. Lezers die je blog maken of niet, we all love you right? Anders kwamen we hier niet!

 13. Joke
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Zo jammer dat er steeds minder echte beauty-blogs overblijven!!! Ik heb helemaal geen behoefte aan een kijkje in het leven van een blogger, ik kom op beauty-blogs om reviews van (nieuwe) cosmetica en verzorgingsproducten te lezen en zo op nieuwe ideeën gebracht te worden. Ik heb zoveel cosmetica en zo gekocht op basis van deze reviews!!
  En inderdaad…..lezen is een veel prettiger manier om deze info op te doen. In een rustig moment of als manlief ‘s avonds TV kijkt check ik graag de verschillende beautyblogs die er nog bestaan, als er een filmpje tussen zit moet ik weer een oor telefoontje in doen en daar heb ik meestal geen zin in.
  Ik check dagelijks of jij weer wat nieuws hebt geschreven, je verhalen en foto’s over Marshall vind ik ook leuk. Maar het meest gretig lees ik toch je beauty reviews!!! Dus alsjeblieft ga zo door!!!!

 14. 9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Hi Sereen,

  Jeetje wat een reactie’s op dat vorige artikel! Ik had dat helemaal niet gezien.
  Waar kan een mens zich druk om maken denk ik dan. Iedereen moet toch geld verdienen en vrij kunnen nemen wanneer dat nodig is? Ik begrijp de fuzz dan niet zo. Als ik een artikel niet zo leuk vind dan lees ik het gewoon niet en life goes on.

  Ook al zou je van blogrichting willen veranderen dan is dat jou keuze net als dat iemand met een “normale” baan van job veranderd. Hoe dan ook, ik ben in ieder geval blij dat je na al die jaren nog steeds mooie artikelen schrijft en niet over bent naar alleen maar video’s. Word er stiekem ook wel erg blij van te lezen in de comments hier dat niet iedereen van Youtube houd. Dat geeft mij ook weer wat motivatie om lekker te blijven schrijven. Zelf zou ik niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen om allemaal vlogs te bekijken en andere video’s. Geef mij maar lekker wat om te lezen, veel leuker!

  Wat bagger van je oog trouwens! Ik hoop dat het snel wegtrekt. Yayyy for concealers! haha :-)

  xx

 15. Mariska
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Ik denk dat in zijn algemeenheid gesteld kan worden dat veel bloglezers teleurgesteld zijn in hoe het eraan toe gaat in blogland. Veel bloggers lijken ineens te stoppen of worden ineens van makeupbloggers mommy bloggers/vloggers die al hun make-up weggooien, want moeder. Het grote geld valt tegenwoordig helaas kennelijk te verdienen met YouTube en insta. Als lezer kreeg ik dan een beetje het gevoel bedankt voor alle duizenden euro’s die ik aan jou verdient hebt maar joe joe ik ga nu heel wat anders doen, daag. Nu heb jij gelukkig nog een blog, ik lees hem graag! Ik denk dat structuur en afspraken nakomen, goede communicatie voor veel lezers belangrijk is. Dan vergeven ze je ook sneller wat betaalde posts die logischer wijs nodig zijn voor brood op de plank.

  • M
   9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

   Of het gaat alleen nog maar over hun eigen leven en interesses. Ook zo saai.

 16. RKS
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Misschien even goed om te lezen…denk om je kind dat nu nog geen mening kan hebben..Denk heel goed na hoe je met je kind omgaat in de media…
  Heel mooi en wel overwogen jaar toegewenst.

  Kind smeekt moeder te stoppen met het delen van haar foto’s. Moeder weigert
  DOOR JEANNETTE KRAS 8 JANUARI, 2019 // 9:52

  Christy Tate is een zogenoemde mommyblogger. Ze schrijft over het leven met haar gezin en deelt foto’s van haar kinderen. Haar negenjarige dochter heeft nu ontdekt dat allerlei foto’s en verhalen van haar het internet rond gaan en heeft haar moeder gevraagd om daarmee te stoppen. Tate weigert. In een controversieel opiniestuk in The Washington Post legt ze uit waarom.

  Grenzen
  “Mijn dochter vroeg om te stoppen met schrijven over het moederschap. Dit zijn de redenen waarom ik dat niet kan doen”, is de titel. “Als ik helemaal niets meer over haar zou schrijven, zou ik een belangrijk deel van mezelf afsluiten. En dat is negatief, zowel voor mij als voor haar,” begint Tate, die met haar pijnlijk eerlijke stukken over het ouderschap onder meer in The New York Times en The Washington Post verschijnt. “Mijn plan is om een gulden middenweg te bewandelen. Er moeten grenzen afgebakend worden, maar ik ben van mening dat kinderen niet altijd hun zin moeten krijgen.”

  Eerste laptop
  Haar dochter kwam erachter doordat ze haar eerste laptop kreeg voor kerst. Één keer googelen op haar naam en ze was in shock. “Wat heeft dit te betekenen?”, vroeg ze. Het scherm stond vol foto’s van haar als baby, peuter en kleuter, samen met de blogposts die ik over haar geschreven had,” beschrijft Tate de situatie. “Waarom staat dat allemaal op internet?” Ze wilde het antwoord weten, en dat recht had ze natuurlijk.”

  “Of de hele boel van internet kon gehaald worden, vroeg ze. Nee, dat was niet mogelijk. Ze zuchtte eens stevig en sloeg met de deur. Ik heb oude artikels herlezen en vond er niets gênants in terug. Maar daar denkt zij duidelijk anders over,” klinkt het.

  Kritiek
  Online kwamen er bergen kritiek op haar stuk. “Mommybloggers zijn de ergste soort. Die dochter smeekt om niet langer genoemd te worden, maar toch gaat ze er gezellig mee door omdat ze anders niet zichzelf kan zijn.” Iemand ander schrijft: “Je dochter zal je nu nooit een geheim komen vertellen. Wat een manier om de moeder-dochterrelatie kapot te maken, en dan zit ze nog niet eens in de puberteit. Ik hoop dat het dit allemaal waard was, Christie.” En: “Je hebt iets onvergeeflijks gedaan ten opzichte van jouw dochter, en dat alleen maar om je carrière een boost te geven. Zij is diegene die er de rest van haar jeugd mee moet leven.”

  Discussie
  Het is een oude discussie: kinderen, zeker als ze klein zijn, worden zonder hun medeweten online geslingerd ter meerdere eer en glorie van de ouders. Juridisch gezien lijken ouders dat te mogen doen. ICT-jurist Arnoud Engelfriet vertelde eerder aan RTL Nieuws: “De hoofdregel is dat kinderen net zoveel recht hebben op privacy als volwassenen. Ouders zijn verantwoordelijk voor de privacy van hun kinderen. Bij het publiceren van foto’s is het belangrijk dat er wordt nagedacht of het gepast is welke foto’s online gezet worden. Vaders en moeders moeten nadenken of iets verantwoord ouderschap is.”

  Als een kind vraagt om geen foto’s of verhalen van haar meer te plaatsen op social media en je negeert dat dan, is dat dan nog verantwoord ouderschap?

  • Cp
   10 januari 2019 / donderdag, 10 januari 2019

   Rks: jeeezus wat een azijn zeiker. Zeker zelf geen kids? Trots heet zoiets als moederzijnde. En JA WE LEVEN IN 2019

 17. kIM
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  De volgende keer wanneer je hubbie je tegen je hoofd butst meteen boter op de bult smeren. Works like a charm! Tot nu toe zelf gelukkig alleen nog maar succesvol getest op mijn kids. Zeg maar dag tegen bulten en dure zalfjes :D

  • Tessa
   11 januari 2019 / vrijdag, 11 januari 2019

   Haha, dan heb je letterlijk boter op je hoofd!! Sorry, ik hou van slechte woordgrapjes ;-)

   • Tessa
    11 januari 2019 / vrijdag, 11 januari 2019

    Dat gezegd hebbende, zal ik deze tip zeker onthouden als ik zelf weer eens onhandige Harry ben en mijn hoofd stoot.

 18. Miranda
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Owwww serena

  Heb jij weer pechvogel, is net je krultang wond genezen heb je dit 🙈 arme jij toch.

 19. Syl
  9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

  Ik kijk zelf bijna geen YouTube. Wanneer ik bijvoorbeeld een review wil zien, zie je bij veel youtubers een filmpje van 15 tot 30 minuten met zo veel gelul en dan 1 minuut dat het echt over het product gaat. Ik heb echt geen zin om ‘s morgens een half uur te luisteren.
  Ik waardeer het juist dat jij bij review video’s vaak ook wat foto’s en tekst plaatst. Zo kan ik toch duidelijk de review lezen en als ik dan ‘s avonds nog tijd heb kan ik alsnog de video kijken.
  Dat je 2 weken vakantie rond de feestdagen opneemt geef ik je groot gelijk in. Je bent geen robot die artikelen uitpoept. Hetzelfde zou je trouwens in de zomer ook best kunnen doen. Ik ben blij dat je niet stopt. Zag de een na de ander stoppen of “verschuiven” de laatste tijd

  • Ingrid
   9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

   Helemaal mee eens!

 20. Susan
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Hey Serena,
  Ik volg jouw blog al minstens 8 jaar, en ben met veel liefde als 10 jarig meisje jou beginnen te volgen om je veel te leuke DIY’s. Ik heb dan geen kind of fulltime baan op 18-jarige leeftijd, maar wel een drukke studie en nog drukker sociaal leven, dus in die zin ben ik ook met jou meegegroeid, maar ik lees je posts nog steeds met plezier. Júíst heel verfrissend tussen alle Instagram gekte in.

 21. Shannon
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Ben juist blij dat je niet compleet verplaatst bent naar Youtube, vind je Instalabs en artikelen nog altijd het leukste om te lezen. Filmpjes trekken mijn aandacht niet echt.

  Denk dat je trouwens gelijk hebt dat je lezers met je mee zijn gegroeid, ik merk het ook aan mijzelf dat ik niet meer de tijd heb om elke dag een artikel te lezen van je. Twee per week is inderdaad voldoende. En als het je een week niet uitkomt, is dat toch ook prima? Je hebt een leuk gezin en een huishouden, dus logisch dat het soms niet loopt zoals gepland ;) Denk ook aan jezelf!

 22. 8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Marshall die Clarence knuffelt, Oh Em Gee <3

  Ik heb niet zo’n last gehad van je gesponsorde posts; over het algemeen vind ik die van jou namelijk heel goed! Al had ik die van Marley Spoon dus overgeslagen, ik heb momenteel geen interesse in maaltijdboxen.

  Ik ben het helemaal met je eens; blogs hebben echt een informatieve meerwaarde. Ik heb heel weinig met youtube en instagram (vooral veel tijdslurpend entertainment, vind ik) dus ik ben blij dat je lekker doorgaat; een lagere frequentie is prima toch?

 23. Yvonne
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Professionele en uitgebreide reactie! Heel knap!

  • Marjan
   9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

   Helemaal mee eens! Weloverwogen en vanuit verschillende invalshoeken – gewoon goed beargumenteerd. Inderdaad knap dat je de emotie, die je vast gevoeld moet hebben, niet de boventoon laat voeren. Petje af!

 24. Irene
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Voor een eventuele volgende keer (hoop het niet) een tip: boter smeren! Mijn zoontje is gevallen met zn hoofdje tegen de rand van de kast. Tip gekregen van mn schoonmoeder en ik dacht “ja hoor?! Maar ok, waarom ook niet..” en het heeft geholpen! Bult was binnen een uur weg en het is niet blauw geworden.

 25. LvT
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Ik vind het inderdaad ook jammer dat de ‘oudere’ blogs veelal gestopt zijn. Ik ben inderdaad met je mee gegroeid de afgelopen 7 jaar (denk ik?) en huppel ook achter wat kinderen aan ;-) dus minder tijd om te lezen, maar al helemaal geen zin om youtube-video’s te gaan kijken. Dus lekker blijven bloggen!

 26. Denise
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Goed dat je van je vakantie hebt genoten!
  Je oog is wel echt heel naar :(

  Ik kijk uit naar super leuk content:)

  X

 27. Maureen
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Voor jou ook de allerbeste wensen!
  De reacties op Marley Spoon vond ik erg grof. Er zat wellicht een kern van waarheid in, maar wat een bak kritiek kreeg jij over je heen zeg. ”Lekker motiverend” dacht ik nog. En om over communicatie maar niet te spreken: je lezers kunnen er ook wat van! Maar ik vind dat je het goed oppakt en hoop dat je na 10 jaar (wow!) er niet meer van wakker ligt. Wat mij persoonlijk fijn lijkt is een vast berichtje bovenaan de blog waarin staat als je even ‘offline’ bent. Dat het ietsje duidelijker is allemaal.
  Verder ben ik het ook eens met kwaliteit boven kwantiteit. 2 artikelen per week is meer dan prima. Je hebt van die youtubers die in december elke dag een video maken. Waar moet ik in hemelsnaam de tijd vandaan halen om die allemaal te kijken? Helemaal afgehaakt dus. Als je het niet kunt bijhouden dan ga je er juist tegenop zien ipv dat je er naar uitkijkt om een nieuw filmpje te kijken / artikel te lezen. 1 instalab en dan 1 artikel erbij is voor mij meer dan genoeg. En dan eens per week of per 2 weken een filmpje. Ik merk zelf namelijk ook dat ik voor m’n werk al zó veel achter de computer zit of met mijn telefoon bezig ben dat ik er soms thuis geeneens behoefte meer aan heb.
  Nou, heel verhaal weer. Ik hoop dat 2019 je mooie dingen gaat brengen en hoop dat we nog een tijd van je blogs en video’s mogen genieten. Op naar de volgende 10 ;-)

 28. 8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Vind het altijd heerlijk om de blogs te lezen die je schrijft! Gelukkig ga je nog even door!!

 29. 8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Happy new year Serena! Pff ik heb het juist nu andersom, tijdens de vakantie had ik plannen om veel voor te schrijven omdat ik eindelijk dan wat meer tijd heb, maar heb niks gedaan en ook geen motivatie gehad om het schrijven weer op te pakken. Moet morgen wel echt even aan de bak en kijken of ik de routine weer er in kan krijgen!

 30. Nicky
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Ik ben ZO blij hiermee! Het siert je echt dat je meteen inspeelt op je vorige artikel en even de tijd neemt ons een duidelijke uitleg te geven en te erkennen dat het misschien niet helemaal correct was. En ik ben vooral ook heel blij dat dit geen afscheid is en dat het een semi-Instalab werd :) die oliebollen vind ik steeds wat gek. In België heb je namelijk de smoutebollen, waarvan ik vroeger dacht dat dit hetzelfde was. Maar onze smoutebollen zijn warm en worden net zoals frietjes klaargemaakt op moment van bestelling. Toen ik de eerste keer oliebollen bestelde, was het voor mij dus een beetje teleurstellend dat ze koud bleken, haha… ben ik de enige die dit verschil gek vindt?

  • Nicky
   8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

   En ik wil nog even toevoegen dat het voor mij zeker geldt dat ik met jou gegroeid ben naar een nieuwe situatie waarin ik minder vaak blogs bezoek en dus ook kwalitatieve artikels verkies boven frequente artikels.

  • lina
   8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

   WAAAACHT WAT ZIJN NEDERLANDSE OLIEBOLLEN DAN?

  • Eva
   9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

   Ah vandaaaaaar… mijn vriend en ik stonden in Nederland ook eens heel gek te kijken toen we oliebollen bestelden en er koude kregen. We waren helemaal verontwaardigd :-)
   Dan vind ik onze warme Belgische smoutebollen toch net iets lekkerder om te eten in het koude weer!

   • Nicky
    9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

    Hahaha, blij te zien dat ik niet de enige ben! Ik vind onze smoutebollen ook het best, maar dat ligt er misschien net aan wat je meer gewend bent :)

 31. Gina
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Ik ben blij dat je blijft bloggen! Hou meer van een blog lezen, dat is veel uitgebreider dan een filmpje. Ik lees ook gewoon veel liever. Leuk om te zien dat het zo goed gaat met Marshall! En ik blijf je volgen hoor!

 32. Rianne
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Fijn om te lezen dat je lekker van je vakantie hebt kunnen genieten!
  Daarnaast kan ik het heel erg waarderen dat je nog even op de kritiek hebt gereageerd aan het begin van de post.
  Ik kan me zeker herkennen in wat je zegt; vroeger bezocht ik je blog elke dag en las ik alle artikelen meteen en nu “loop ik vaak achter” en lees ik artikelen soms pas dagen of weken nadat ze gepost zijn. Ik ben het er dan ook helemaal mee eens dat de kwaliteit van je blog niet afhankelijk is van het aantal artikelen, maar zoals je zelf ook al aangeeft, is de communicatie wel erg belangrijk en hier begon ik mij als trouwe volger inderdaad aan te storen. Natuurlijk, het is jouw blog en jij mag zelf bepalen wat en wanneer je post, maar als je bepaalde dingen beloofd aan je volgers en die beloftes worden al heel snel niet meer nagekomen, dan voel je je als volger inderdaad voor lief genomen en dan wordt het steeds minder verleidelijk om naar Beautylab terug te keren en voor iemand als ik, die al heeel wat jaartjes alleen op jouw blog altijd alle artikelen leest, is dat heel jammer.
  Dus ik ben heel blij dat je dit zelf nu ook aangeeft en belooft om de communicatie te verbeteren. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik nog lang heel veel van je blog zal kunnen genieten en leren (want jeetje wat weet ik eigenlijk veel dankzij jouw blog)!

 33. Elmira
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Ik ben zeker met je mee gegroeid, dus dat klopt inderdaad :)
  En ik heb juist behoefte aan blogs die ik tussendoor kan lezen i.p.v. dat ik 10-20 min een video ‘moet’ kijken. Want als er geluid bij komt is Mn peuter ook meteen klaar met spelen en wil meekijken (en het is lastiger op mn werk :p)
  Marley spoon had ik ff gemist, maar ik zou het zeker fijn vinden om de gesponsorde posts wat meer te spreiden. En zoals hierboven ook al genoemd, je bent ook fulltime moeder. Ik werk ook parttime en dan verdien ik minder dan fulltime logisch, je moet niet hetzelfde willen verdienen als je de tijd/energie er niet in kan steken (en dat is volkomen normaal als je kinderen hebt!)

 34. Roos
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Hoi Serena,

  Ik had een maand of 2 geleden een blauw oog, bij mij hielpen de arnica tabletten en arnica zalf van vogel echt heel erg goed. Maar je moet toch rekenen op 1,5 -2 weken voordat het echt helemaal weggetrokken is… ik had bij de douglas een camouflage palletje van nyx gekocht..met paars en groen was het goed te camoufleren..

 35. Rita
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Ik vind dus jouw advertorials helemaal niet vervelend, omdat ik weet hoeveel werk je erin steekt, van het bedenken, de productie en de tekst er omheen. Dat leest voor mij net zo makkelijk als een ‘normale’ blogpost. Dus nee, totaal geen moeite mee en dankzij Marley Spoon, heb ik wel risotto leren waarderen. Ik ben ook heel benieuwd naar je nieuwe kantoorruimte en de tour die we gaan krijgen. Ik hoop dat je weer veel inspiratie mag krijgen en dat iedereen vaker een comment zal achterlaten, want ook dat inspireert!

 36. Ellen
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Ik had de reacties bij het marly spoon artikel niet gelezen omdat ik die artikels eigenlijk sowieso niet lees omdat daarvoor niet naar beautylab kom. Ik vind het meer dan logisch dat je zoals iedereen je zelf soms vakantie gunt, zo ook in de feestdagen. Maar naast het aankondigen dat je die pauze neemt, vind ik het ook wel professioneel wanneer je wat andere artikelen ‘klaar hebt staan’ zoals menig blogger dat doet op zijn site: dit zijn namelijk wel de dagen waarop jouw lezers álle tijd hebben om lekker te lezen aangezien zij ook vakantie hebben. :)

 37. 8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Wat goed dat je aandacht geeft aan de kritiek, had het zelf niet eens meegekregen maar ik snap het wel. Hopelijk kun je je blog en gezinsleven goed gaan combineren en heb je snel alles op orde in je hoofd! Leuk om je foto’s weer te zien! X

 38. 8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Ik ben ook zo druk met Mason! Het is gewoon zo leuk in het echte leven ook dat ik even moest nadenken wat ik nu nog met mijn blog wilde. Maar zo leuk om te zien dat jij (toch wel een groot voorbeeld voor alle bloggers) ook minder blogt en toch professioneel bent. Leuk om ook het stukje kerst bij jullie thuis te lezen!
  Dat ei op je wenkbrauw wat een drama haha!

  Ik blijf je volgen, maar inderdaad, ik ren achter m’n eigen peuter aan dus minder tijd online in het algemeen! :)

  Liefs, Sabine

 39. Nicole
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Leuk om te lezen allemaal

 40. Danielle
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Goed dat je (uitgebreid) reageert op de reacties op je vorige blogpost. Ook ik vind het erg jammer dat je zo weinig blogt en dat het dan grotendeels spon is. Ik kan me vinden in het feit dat minder blogs niet persé heel erg is. Waar het mij (en ik denk meerderen met mij) voornamelijk om gaat is inderdaad je gebrek aan communicatie. Een zomerrooster, waar je je niet aan houdt (en die lang in de herfst/winter blijkbaar nog steeds gold), late blogs (halverwege de dag), geen blogs, je onduidelijke vakantie afwezigheid (als je er een aparte post aan had gewijd was het voor iedereen meteen duidelijk), etc. Dat geeft mij het beeld dat je je lezers inderdaad voor lief neemt en zorgt er ook voor dat je gunfactor (steeds) minder wordt. Iets anders waar ik me een beetje over verbaas is dat je de blog (en je blogritme) wilt runnen, terwijl je volgens mij ook fulltime moeder bent. Afgezien van de ene dag (correct me if i’m wrong) dat je moeder bij jou thuis oppast, ben je dan dus altijd met werk bezig, terwijl je ook de zorg van je zoon hebt. Ik vraag me al tijden af hoe haalbaar dat is. Ik zou in ieder geval zelf nog geen halve dag (serieus) kunnen werken met mijn dochter thuis (hoe klein ze ook was). Misschien iets om over na te denken.

  Een heel verhaal, maar dat geeft denk ik des te meer aan dat je volgers je missen en je blogs op prijs stellen! Succes in het nieuwe jaar;-)

  • Emma
   8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

   Mee eens.
   Fijn dat je reageert op de reacties op het vorige artikel.
   Eigenlijk is het positief dat je lezers het jammer vinden dat er niet meer zoveel artikelen zijn. We missen je gewoon :).
   Iedere werkende moeder zal een eigen weg moeten vinden in haar werk en het combineren van het moederschap( ik ook).
   Helemaal in de tijd dat er veel blogs wegvallen en vlogs populairder worden is het fijn als je jouw oude garde volgers trouw blijft en je best blijft doen. Dit wordt erg gewaardeerd.

  • Michele
   9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

   Goed verwoord en idd waar ikzelf nogal op afknapte. Als er iets wordt aangekondigd van “zo ga ik het vanaf nu doen!”, super! Ook al zijn het dan “maar” 2 artikels per week of wat dan ook, dan weet ik tenminste wanneer het blog checken en ben ik blij als een kind dat er wat leuks te lezen is.

   Maar als er dan keer op keer geschoven wordt of niet nagekomen, dan stelt dat mij idd wat teleur.

   In die zin hoop ik dan ook echt dat je je aan je goede voornemens kan houden want ik vind nog steeds dat als je uit je kast komt, je echt wel topartikels schrijft, Serena! Dan blijf ik je met heel veel plezier nog eens 10 jaar volgen :-)

  • Tessa
   9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

   Hier ben ik het helemaal mee eens. Het zit hem ook in de uitstraling. En mensen moeten ook feedback kunnen geven al is deze “negatief” aan ik vind alles wat je doet fantastisch reacties heeft Serena niks.

   Neem je lezers niet voor lief, zij zorgen voor je inkomen lijkt me. Ik blijf erbij dat ik ook niet zomaar op vakantie kan gaan zonder mijn baas daarover te informeren en moet er ook voor zorgen dat ik up to date blijf en me aan mijn afspraken houd. Dat geldt net zo goed voor een professioneel beautyblog.

  • Liesbeth
   10 januari 2019 / donderdag, 10 januari 2019

   Helemaal eens hiermee! Idd te weinig communicatie, of niet houden aan beloofde schema’s waardoor je teleurgesteld bent als je komt kijken en dat uiteindelijk minder wordt.
   Vroeg het me ook al af hoe productief je werkt met de kleine in huis. Lijkt me erg lastig voor je concentratie, beiden bijna full-time combineren. Uiteraard begrijpelijk dat je graag zelf voor je zoon wil zorgen, maar zo zou ik er geen baan nog bij kunnen hebben. Kan me goed voorstellen dat je daardoor soms tijd tekort komt en niet heel productief kunt zijn.
   Verder is de kwaliteit zeker niet minder, de spon soms wat teveel achter elkaar en hoef je wat mij betreft ook niet over te stappen op youtube.
   Al het goede voor het nieuwe jaar gewenst en succes met je voornemens! Maak ze concreet en stel deadlines, zodat je echt iets hebt om je aan te houden.

 41. E
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Ik zat echt te wachten op dat verhaal met google home! heb je daar nog iets van gehoord?

  ps, zou je misschien de producten van le melange willen proberen? ben erg benieuwd want het meisje die het bedacht heeft heeft ontzettend mooi vol haar

 42. Lil
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Hey Serena,
  Een warme hard gekookt eitje in een handdoeken doen en daarmee je oog en omgeving daarvan masseren. Helpt met de doorbloeding. Hopelijk werkt het en trekt het snel weg. Ze zeggen dat je na afloop dat eitje niet moet opeten… waarom precies weet ik niet. Succes!

 43. Janique
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Wat fijn dat je aandacht besteed aan de kritiek! Ik had dat artikel nog niet eens gezien, maar kan me wel vinden in de reacties. Ik snap ook dat je blog je werk is, en dat je er dus geld mee moet verdienen, maar ik vind de hoeveelheid advertorials ook jammer.
  Hoewel ik echt wel zie dat je er moeite in steekt om het wel leuk en oprecht te houden, haak ik toch sneller af bij een advertorial, het voelt toch vaak geforceerd…
  Ik heb helaas geen oplossing voor je, en, nogmaals, begrijp ook wel dat advertorials nodig zijn om geld te verdienen, maar het is (vaak) niet de inhoudelijk sterke, interessante en objectieve content waarvoor ik naar Beautylab kom.

  Desondanks nog de beste wensen en ik heb weer genoten van je instalab :)

 44. Kimberley
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Bedankt voor je reactie Serena en voor je begrip!

  Zelf hebben mijn man en ik nog geen kinderen en vinden dat voorlopig ook wel prima zo (ben een paar jaar jonger dan jij, 27 jaar en man 31).
  Ik check blogs zelf wel in de ochtend, samen met de digitale NRC. Ik werk in de zorg en draai voornamelijk avonddiensten. Dus ik kan in de ochtend rustig opstarten! Bakje muesli en sinaasappelsap erbij. Heerlijk, want ik ben geen ochtendmens.
  Onlangs heb ik een abonnement afgesloten op Readly, dit is een service/app waarbij je voor een tientje per maand onbeperkt tijdschriften kunt lezen. Van lezen word mijn hoofd rustig en dat doe ik dus liever dan YouTube vlogs kijken – dit doe ik bijna nooit.

 45. Evelien
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Jezus je hebt je vakantie toch een paar keer aangekondigd? Mag het ook eens? En inderdaad. Er is bijna geen blog meer over!! Ik wil niet 15 minuten naar iemands gelul luisteren. Vroeger stonden tutorials zelfs in foto’s uitgebeeld. Moet tegenwoordig ook overal met een vreselijk muziekje en een hoog enthousiast stemmetje.
  I wanna read people!!
  Ik denk dat jij ook de juiste persoon bent voor deze vraag: heb je remescar al geprobeerd? Dat claimt echt iets aan wallen/ donkere kringen te kunnen doen, maar de reviews op Bol.com zijn nogal gemengd en ik ben ook wel benieuwd naar jouw kijk op de ingrediënten / samenstelling van de crème.

  Wat fijn dat jullie lekker wat tijd met elkaar hebben gehad, jammer dat dat met zo’n blauw oog moest :( het helpt overigens wel om echt alle dagen regelmatig te koelen en ibuprofen te slikken tegen de zwelling. (bij mij dan)

 46. Marieke
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Wow dat was een beste knal op je oog. Heb je überhaupt vallen&stoten gel in huis? Ook wel handig met Marshall als hij meer rond gaat banjeren. Met die gel gaat de heftige zwelling meteen weg. Werkte perfect voor mijn jongste die zoveel builen en kapotte knietjes heeft gehad.
  Jullie ook een gelukkig nieuwjaar. Je 2 weekjes vakantie zagen er gezellig en relaxed uit. Ben benieuwd naar je kantoor. Maak je een video als alles af is en ingericht is? Ik lees idd minder blogposts en kijk meer video’s.
  Liefs Marieke
  Sassy-ness 4U ♡

 47. 8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Ah Serena, wat pik je dit toch goed op! Ook ik was niet zo enthousiast over je eerste artikel van dit jaar, ik vind het dan ook echt heel sympathiek dat je er op deze manier mee omgaat en ook ‘de hand in eigen boezem’ durft te steken.

  Wat betreft het veranderen van je lezers, ik denk dat dat zeker gebeurt. We worden om de oren geslagen met bloggers, vloggers en allerlei andere soorten influencers en dat maakt ‘ons’ denk ik kritischer (misschien zelfs verwender) en misschien ook wat minder aandachtig. Ik merk dat er bijvoorbeeld blogs zijn die ik meer ‘scan’ op informatie, en slechts een beperkt aantal die ik echt met aandacht lees, waaronder die van jou.

  Succes met al je voornemens, en veel beterschap gewenst met je oog, dat ziet er heftig uit!

 48. Kirsten
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Ach jeetje wat een pech heb je. Eerst brandwonden en nu dit weer :( hopelijk is het snel weer weg! En ik lees nog steeds graag blogs, soms toch net wat makkelijker dan een Youtube video kijken.

 49. 8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Fijn dat je de reacties op je vorige artikel even bespreekt! Ik ga evengoed genieten van mijn Marley Spoon box volgende week hoor, haha. Ik wens je oog beterschap en je voornemens veel succes :)

 50. Sabina
  8 januari 2019 / dinsdag, 8 januari 2019

  Hoi Serena,
  Leuke vakantie heb je gehad zo te zien :)
  Ik heb een vraagje: van welk merk is jouw draagzak?
  Heb zelf een Stokke gekocht via marktplaats maar vind deze een beetje omslachtig…
  Groetjes

  • Lisa
   9 januari 2019 / woensdag, 9 januari 2019

   Daar ben ik ook erg benieuwd naar! Is het de baby Björn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *