Instalab week 1 | goede voornemens

Allereerst, ook al mag het officieel niet meer, wens ik jullie het allerbeste voor 2019. En dan de olifant in de kamer, de blogpost van Marley Spoon. Deze post schreef ik vlak voor mijn kerstvakantie in 2018 en plande ik in op de met de klant afgesproken datum, en had er verder niet bij stilgestaan dat het in zulke slechte aarde zou vallen. Achteraf gezien begrijp ik natuurlijk de teleurstelling: jullie hebben zeker een punt. Want het was inderdaad ‘gekkenhuis’ met al die advertorials. Komende december – en Thank God is dat pas over 11 maanden – probeer ik de advertorials wat beter te verdelen en af te wisselen met non-advertorials. Of ik gooi mijn prijzen wat omhoog (volgens mij heel normaal in de decembermaand) en dan pak ik wat minder betaalde posts aan. Hoe dan ook, ik neem jullie kritiek serieus en neem het absoluut mee voor de volgende keer.

Bloggen anno 2019 is niet meer te vergelijken met bloggen anno 2009, ben ik bang. Wisten jullie dat ik eind van deze maand al 10 jaar ‘besta’? Een heel decennium geblogd. Voor mij geen reden om de toko te sluiten, hoor. Ik heb in de afgelopen jaren helaas al veel te veel leuke blogs hun deuren dicht zien doen. Blogs die zo ongeveer tegelijkertijd met mij gestart waren. Maar goed, mensen veranderen, interesses veranderen, budgetten van klanten verschuiven van blogs naar YouTube en Instagram. Het is namelijk wel zo dat er momenteel meer geld te verdienen valt met video’s en Instagram foto’s in vergelijking tot blogposts. Ik vermoed dat dit voor veel influencers meespeelt om tot het besluit te komen hun blogdeuren te sluiten.

Jammer, want in mijn ogen is een blogpost op bepaalde vlakken juist veel interessanter. In een blogpost kun je namelijk heel veel informatie kwijt op een overzichtelijke manier, die ook daadwerkelijk terug te vinden is met de zoekfunctie op mijn blog, of gewoon via Google. Via klikbare links kan ik je meteen naar een webshop leiden zodat je – mocht je enthousiast zijn geworden – meteen een product kunt aanschaffen. Dat is vooral voor jou als lezer dus erg handig, maar ook zeker voor de klant erg waardevol. Elk social medium heeft zo zijn voor- en nadelen, natuurlijk. Voor mij blijft het schrijven van een blogpost nog altijd even leuk als toen ik er in 2009 mee begon. Ik kan er mijn eventuele research of achtergrondinformatie over een merk in verwerken, zonder dat ik bang hoef te zijn dat het te langdradig is. Daarnaast kan ik de lappen tekst afwisselen met productfotografie, wat ook nog altijd een grote passie is van mij.

Dat ik blijf bloggen staat als een paal boven water, maar zoals jullie wellicht hebben gemerkt heeft het niet meer het ‘niveau’ als van een paar jaar terug. En daarmee bedoel ik niet dat de kwaliteit achteruit is gegaan, want kom op, ik schrijf nog altijd goeie artikelen (ook al is de frequentie afgenomen en worden ze afgewisseld met gesponsorde posts). Waar ik er een paar jaar terug nog twee artikelen per dag uit perste, zijn dat er nu twee per week. Is dat erg? Ik vind zelf van niet.

Want niet alleen ik verander, ook mijn trouwe lezeressen (jij dus!) veranderen met mij mee. Waar je 5 jaar geleden nog tijd had om uitgebreid mijn blogs te lezen in de ochtend, ren jij nu vast een peuter achterna. Of snel je de deur uit op weg naar je fulltime baan. Natuurlijk kan ik er niet klakkeloos vanuit gaan dat dit jouw huidige situatie is, maar ik krijg wel het gevoel dat mijn lezeressen met mij mee zijn gegroeid en dus inmiddels ook een ander soort leven en ritme hebben gekregen. Misschien heb ik het wel helemaal mis en vul ik dingen voor jullie in die nergens op slaan, maar dat is gewoon het gevoel wat ik heb. Aan de ene kant heb ik dus zelf minder tijd om te bloggen, aan de andere kant denk ik dat jullie ook minder tijd hebben om het allemaal te lezen. Maar please, tell me if I’m wrong.

Een blog met minder artikelen dan voorheen maakt het niet onprofessioneler, vind ik. Net zoals een blog met heel veel blogposts niet per definitie een professionele blog hoeft te zijn. Dat ligt, naar mijn mening, nog altijd aan de kwaliteit van een blogpost. Maar, en daar moet ik jullie (en ook mijn moeder) gelijk in geven, het schort nog wel eens aan de communicatie. En dat is dan ook meteen mijn goede voornemen op werkgebied: SERENA, NEEM JE LEZERESSEN NIET VOOR LIEF EN WEES DUIDELIJK IN DE COMMUNICATIE.

Hoe dan ook, it’s good to be back! Ik zat gisteren in de auto naar mijn favoriete radioshow te luisteren en wat bleek, ook mijn idolen Coen & Sander gaan er elk jaar steevast twee weken tussenuit rondom de Feestdagen. ‘Goh’ dacht ik ‘die ga ik er ook inhouden voor mezelf’. Het is me namelijk prima bevallen om de tent gewoon helemaal dicht te gooien. En als ik het van te voren aangeef (ik zal het komend jaar uiteraard nog wat duidelijker doen) weten jullie ook waar jullie aan toe zijn.

Maar wat heb ik eigenlijk allemaal gedaan de afgelopen tijd?


We hebben natuurlijk Kerst gevierd! Kerstavond vieren we altijd bij de familie van George en dit was Marshall’s allereerste Kerst. Cadeautjes uitpakken vond hij superleuk om te doen, natuurlijk heb ik hem er wel bij geholpen, haha! Hij is weer helemaal verwend met nieuwe speelgoedjes.


Op Eerste Kerstdag vierden we het bij mijn ouders en ook dat was een gezellige boel. Marshall was nu wél wakker tijdens het diner dus we schoven hem er gezellig bij.


Bij mijn ouders vieren we het met cadeautjes en ik vind het altijd zo leuk om alles in te pakken! Ik kocht leuke kerstornamentjes bij Kruidvat met 50% korting en die maakte ik vast aan de pakjes. Het was helemaal niet duur, maar het stond wel extra feestelijk en de ornamentjes werden natuurlijk bewaard om volgend jaar in de boom te kunnen hangen.


George en ik hadden het dessert gemaakt. Onze trifle bestond uit een laag cake met daar bovenop mandarijnen gemarineerd met een kruidige caramel-cognac dressing en daar bovenop een laag mascarpone/slagroom met vanille en mandarijnenrasp. Dit herhaal je dan twee keer zodat je mooie laagjes hebt (en in een doorzichtige vaas kun je dat extra mooi zien). Helemaal bovenop deden we slagroomsoesjes en Kaapse goudbessen. Wat een feestje, he? Het smaakte heerlijk!


Na het dessert deden we nog een paar potjes 30 Seconds en dat was weer lachen geblazen. Vooral omdat papa het voor het eerst speelde en het nog niet helemaal door had, haha! Ook maakte Larissa een polaroid van ons en we willen dit elk jaar doen, als traditie! Leuk om dan over 20 jaar terug te kijken.


Tussen Kerst en Oud en Nieuw hebben we vooral lekker uitgeslapen, gechillt en ook veel opgeruimd. En we deden wat leuke uitstapjes, zoals boodschappen doen in Duitsland (vinden we dus echt leuk, haha!).


Daar kochten we een kip en we hebben EINDELIJK (we wonen hier nu zo’n 2,5 jaar) de braadspit-functie van de oven uitgeprobeerd. Dat wilden we echt al zo lang proberen. Het werkte echt perfect! Het kippetje was supergoed gelukt en we gaan hier zeker vaker gebruik van maken.


Ook waren er een aantal mijlpalen voor Marshall. Het lijkt wel alsof hij wacht tot George en ik allebei tegelijk thuis zijn voor zulke dingen. Allereerst is hij van tijgeren naar ‘klassiek’ kruipen gegaan. Hij kruipt nu supergoed en supermooi (en is ook echt supersnel!). Ook kan Marshall nu echt zelfstandig zitten.


But wait, there’s more! Hij heeft zich voor het eerst opgetrokken! Het begon in de box, daarna zijn bedje en nu mastert hij het ook al bij tafels, banken en eigenlijk alles waar hij een beetje grip heeft. Hij is nog niet zo ver dat hij ook stapjes zet, maar optrekken is nu zijn allerfavorietste bezigheid. Het liefst trekt hij zich trouwens op aan ons, haha! Als laatste zijn zijn boventanden eindelijk doorgekomen. En volgens mij zie ik ook al dat de tanden daarnaast niet lang op zich zullen laten wachten.

Ongelofelijk, en dat in een paar weken tijd. Kruipen, zitten, optrekken en nieuwe tandjes.


Traditie: papa bakt elk jaar de lekkerste oliebollen. Die komen we dan ook elk jaar gretig ophalen, haha! We hebben er bij mijn ouders een paar opgesmikkeld en kregen een hele zak mee naar huis. Lekker!

George en ik deden niets spannends met Oud & Nieuw verder. We bleven met zijn tweetjes thuis, dronken lekkere wijn en gooiden de karaoke aan. De buren waren niet thuis dus we konden ALL OUT! Ik heb me schor gezongen aan ‘Total Eclipse of the Heart’ (mijn favoriete karaoke nummer) en was de dagen erna mijn stem compleet kwijt. Marshall sliep overal doorheen, zowel door het vuurwerk als door ons kattengejank. We hebben €10 gewonnen met ons lot! Jammer, weer al die miljoenen misgelopen! Elk jaar fantaseer ik wat ik er allemaal mee zou doen, haha! Jullie ook?


Dit smolt mijn hart! Marshall die Clarence knuffelde. Zo lief! Marshall is sowieso wat meer van het knuffelen de laatste tijd. Het liefst duikt hij head first in een stapel kussens, maar ook als we een zachte badjas aan hebben vind hij het leuk om zijn gezicht erin te begraven, terwijl hij allemaal lieve kirrende geluidjes maakt. Het is echt zo schattig, kan het bijna niet aan.


Hihi, Marshall met een safarihoedje bij de Kringloop. Hebben jullie Marie Kondo al gezien op Netflix? Ik heb alles gekeken en ben helemaal geïnspireerd. Ben nu ook langzaam mijn huis aan het ‘declutteren’ door goed op te ruimen en veel spullen weg te doen die ik toch niet gebruik of nodig heb. Het voelt zo goed om lekker op te ruimen! Het gaat langzaam, maar gestaag.

Enne… als ik dan weer en donatie heb gedaan kan ik het dus helaas niet laten om zelf even een rondje kringloop te doen. Tot nu toe vallen de nieuwe aankopen mee, heb alleen een mooie marmeren vaas gekocht en een soort zeefje om mee te stomen (die leg je in een pan). Dat is handig voor knedels (voor Tsjechische gerechten).


Schrok je? Haha! Ik zie er echt niet uit zo… Moet mij ook weer overkomen. Tijdens het klussen sloeg George per ongeluk de waterpas tegen mijn wenkbrauwbot aan en het deed superveel pijn! Maar nog erger was dat er op die plek binnen een minuut al een groot ei tevoorschijn kwam. Net zoals wat je altijd in tekenfilms ziet! Ongelofelijk. We hebben het meteen gekoeld met erwtjes, maar volgens mij hielp het voor geen meter.


De dag erna was de zwelling wat minder, maar was mijn oog helemaal bont & blauw. Mijn linkeroog was nog half dichtgedrukt, dus daar kreeg ik hoofdpijn van. Wat een ellende.


Nou, en nu is het zo. De zwelling is zo goed als weg, heb er geen hoofdpijn meer van gekregen en ook doet het geen pijn meer (alleen de plek van impact voelt beurs aan), maar hallo hee…. het ziet er nog steeds niet goed uit. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat alles is weggetrokken, weet iemand dat? Het wordt wel steeds geler/groener eromheen en het zakt volgens mij ook onder mijn ogen (daar bij mijn wallen). Maar ik denk dat dit zeker nog wel anderhalve week zo blijft. Thank God voor goede concealer!


Kijk, hier is George lekker bezig aan ons kantoor. Buiten het feit dat hij die waterpas tegen me aan sloeg, ben ik toch wel heel blij dat hij zo handig is. We kunnen inmiddels geen Ikea Eket kastje meer zien, haha! Maar wow, wat ben ik blij met het resultaat. De komende week ga ik alles inrichten en verhuizen en ik kijk daar echt naar uit. Overal (op zolder, de badkamer, slaapkamer, keuken, huiskamer) liggen namelijk beautyspullen, maar nu kan ik alles gewoon op één plek verzamelen. Dat schept veel meer orde, zowel in huis als in mijn hoofd. Ik hoop dat dit er meteen voor zorgt dat ik wat geconcentreerder kan doorwerken en dat ik hierdoor ook mijn weekenden vrij kan plannen, zodat ik leuke dingen kan doen met mijn gezin.

De komende tijd blijf ik dus lekker doorgaan met opruimen, spullen wegdoen naar de kringloop, spullen een eigen vast plekje geven, kleding uitzoeken en verkopen (er komt weer een United Wardrobe sale aan!). Dat is meteen mijn tweede voornemen voor dit jaar: OPRUIMEN OPRUIMEN OPRUIMEN. En ook alles opgeruimd houden. Heel moeilijk voor een rommelig persoon zoals ik, maar ik heb dit echt nodig in mijn leven.

Mijn derde voornemen is dat ik mijn sociale leven weer iets meer onder handen wil nemen. Het heeft natuurlijk op een laag pitje gestaan vanwege Marshall, maar ik wil dat weer gaan oppakken, anders versloft het alleen maar meer. En des te langer je wacht met afspreken, des te meer ‘awkward’ het lijkt te worden. Ik ga de komende week dus even wat afspraken maken met iedereen! En ook wil ik vaker met George een avondje weg. Sinds Marshall’s geboorte zijn we denk ik 2 of 3 keer samen iets gaan doen, maar ik mis het wel om een keertje uit eten te gaan of naar de bioscoop. Ik hoef heus niet elke week een Date Night, maar één keer in de maand zou al wel fijn zijn.

Goed, dat waren mijn voornemens tot nu toe! Deze vakantie heeft me goed gedaan, ik heb echt zin om er weer even de beuk in te gooien. Ik kan niet wachten om mijn werkruimte in te richten en om alles aan jullie te laten zien als het helemaal af is (ik denk dat ik daar nog wel een week voor nodig heb). Ik heb ook allemaal nieuwe beautyproducten besteld en gekregen waarover ik enthousiast ben en waar ik graag over wil schrijven. En op veler verzoek wil ik ook weer meer gaan koken zodat ik mijn recepten kan delen op Food Friday. Ik ga nog wel even goed zitten en nadenken oven een nieuw blogschema, en dan vooral kijken wat haalbaar is om teleurstelling te voorkomen. Daar kom ik zo snel mogelijk bij jullie op terug.

Ik hoop dat jullie fijne Feestdagen hebben gehad en een knallend uiteinde, en dat 2019 jullie veel geluk, liefde, succes, blijdschap en gezondheid mag brengen.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

83 Reacties

 1. Esra
  26 januari 2019 / zaterdag, 26 januari 2019

  Goed dat je aan het opruimen bent (was ooit mijn tip na een video). Hopelijk doe je ook in een prachtig ruim huis ook de schoenen uit je slaapkamer. Totaal niet Marie Kondo (zie boek) al lijkt het mij afgezien van haar dat de slaapruimte enkel voor die functie mag dienen al zeker met jullie woning. Heel veel geluk en gezondheid gewenst voor dit jaar en zeker ga je weer groeien (doe je al met ‘terugval’).

 2. Lisa
  24 januari 2019 / donderdag, 24 januari 2019

  Ik ben inderdaad met je meegegroeid en ren ook achter peuters aan. Tijd en geduld voor filmpjes heb ik niet, maar een goede blog wel. Snel doorheen lezen met een paar mooie foto’s. Daar geniet ik wel van. Serena ga zo door! Elke dag is echt niet nodig. Je hebt je trouwe fanbase wel opgebouwd. Ik ben in ieder geval al jaren fan.

 3. Saartjeee
  18 januari 2019 / vrijdag, 18 januari 2019

  Hi Serena, ik ben hartstikke blij dat jij je blog nog hebt. Soms heb ik gewoon zin om wat te lezen over beauty, fashion en lifestyle. Ik vind het jammer dat veel bloggers gestopt zijn en over zijn gegaan naar vloggen. Ik kijk al hartstikke veel filmpjes. Het is dan fijn om ook eens wat te kunnen lezen. Al begrijp ik zo een stap wel als het gaat om inkomsten. Ik lees nog altijd jouw blogs en inderdaad dat is al 10 jaar. Misschien wel langer, nu ik denk aan jouw vorige website. Ik vraag mij af wanneer ik voor het eerst reageerdde. Leuk om te zien dat je fijne dagen hebt gehad.

 4. 18 januari 2019 / vrijdag, 18 januari 2019

  volgende keer boter erop smeren op die bult!!
  en ik lees ook regelmatig bij je ja zag ook dat het minder werd maar wat jezelf al zeg, we veranderen, hebben kids en ja dan is het geen plek voor full time bloggen en dat zie je bij een hoop blogger en vloggers !! ik krijg alleen maar meer tijd omdat mijn meiden al een stuk ouder zijn en die periode krijgen jullie dalijk ook weer en mss dat je dan wel weer full time gaat bloggen :D gewoon lekker je ding doen meis maar gezin op 1 :D

 5. Diana
  15 januari 2019 / dinsdag, 15 januari 2019

  Mooi stuk,

  Excuses voor je afwezigheid niet nodig, snap dat je het druk hebt als jong gezin

 6. Romy
  13 januari 2019 / zondag, 13 januari 2019

  Ook ik ben zo’n vaste lezer, vanuit de zeepjes tijd ;-)
  Ik was eerlijk gezegd ook wel een beetje aan het afknappen de laatste tijd. Geërgerd ook wel een beetje. Als je keer op keer een artikel verwacht maar er steeds niks komt, dan bezoek ik beautylab toch écht veel minder.
  Toen je 2 weken vakantie aankondigde dacht ik ook alleen maar; “maar je neemt toch altijd al ‘vakantie’ wanneer het je uitkomt?” Misschien niet zo aardig, maar ik denk dat er veel ergernis is als het steeds weer tegenvalt.
  Ook ik kom eigenlijk alleen nog voor de Instalabs, die blijven leuk!

  Nog 1 (goedbedoeld!) tipje; Een draagzak van Baby Björn is geen ergonomische drager, ookal beweren ze van wel. Voor zowel kindjes als de ouders geen fijne draagzak in gebruik.
  Er zijn er veeeel die dat wel zijn; Tula, Storchenwiege, Artipoppe, Marsupi, etc etc.

  • Serena
   Auteur
   13 januari 2019 / zondag, 13 januari 2019

   Weet ik inmiddels, maar we gebruiken deze draagzaak denk ik 1 keer per 2 maanden en dan zit Marshall er heel kort in, dus dat vonden we geen reden om een nieuwe aan te schaffen. Als ik echt een draagzakmoeder zou zijn, had ik dat wel gedaan. Die van Artipoppe en Tula vind ik heel gaaf, wel heel duur! Maar dan zeker wel het geld waard.

   • JokeV
    14 januari 2019 / maandag, 14 januari 2019

    Op reis vind ik een Tula zaaaaalig. Ik vind hem helaas ook behoorlijk aan de prijs, maar je kan hem hier in de buurt ook huren voor een weekje dus doen we het voorlopig zo :D

 7. 13 januari 2019 / zondag, 13 januari 2019

  Ik blog nu iets meer dan een jaar en ik moet zeker nog veel leren. Dat houdt mij echt niet tegen, want bloggen is nu echt mijn tweede hobby geworden. Dus ja, ik vind het zeker jammer, dat bloggers stoppen en het nu via instagram gaan doen. Ik lees de dingen gewoon liever op een blog, achter mijn laptop.

  Gelukkig dat je er nog niet mee gaat stoppen en het schema vind ik ook zeker fijn. Niet dat ik alles van je lees en op alle gelezen blogpost reageert, maar kom iedere week zeker terug op je blog.

 8. Sandra
  13 januari 2019 / zondag, 13 januari 2019

  Sorry, maar dit was ook het eerste wat ik dacht… ☹

 9. Nikita
  12 januari 2019 / zaterdag, 12 januari 2019

  Leuk om te lezen ! Inderdaad, ik ben mee veranderd doorheen de tijd. Volg nu al een aantal jaar jouw blog en ben een paar maanden voor jou mama geworden. Dus ik vind het fantastisch om over Marshall te lezen en alle moedergerelateerde blogposts.

  Vaak kom ik er dus zeker niet toe om iedere dag op de blog te zien dus zou ik toch niet alle blogartikels kunnen lezen dus ik vind het prima zo :p

 10. Nienke
  11 januari 2019 / vrijdag, 11 januari 2019

  Misschien zou je een klantonderzoek kunnen doen waarin je lezers vraag of ze fulltime werken, wat interesses zijn etc. zodat je niet alleen maar denkt dat ze met je zijn meegegroeid maar dat je het ook weet.

  Bij mij is dat overigens wel het geval.

 11. jose
  11 januari 2019 / vrijdag, 11 januari 2019

  O MIJN GOD TOTAL ECLIPSE OF THE HEART IS OOK MIJN FAVORIETE KARAOKENUMMER. Ik heb dit nog nooit iemand horen zeggen. Dit is fantastisch. high five!

  • Serena
   Auteur
   11 januari 2019 / vrijdag, 11 januari 2019

   HIGH FIVE TERUG!! <3

 12. Sara
  11 januari 2019 / vrijdag, 11 januari 2019

  Ik ben zo blij dat je blijft bloggen! Ik geniet van je posts en lees veel liever dan dat ik een filmpje kijk. Ik ben inderdaad meegegroeid in de afgelopen 10 jaar en heb inmiddels een zoontje! Vroeger wist ik echt welke rubriek, wanneer op welke blog kwam. Tegenwoordig doe ik regelmatig een rondje. Ik weet eerlijk gezegd nooit of er op jouw blog een nieuw artikel zal zijn, maar ik check het altijd!

 13. Rachel
  10 januari 2019 / donderdag, 10 januari 2019

  Oh ja Hema heeft een booster met 5procent vitamine C voor 8,- euro. Kruidvat pure naturel heeft een goed lip balsem met allemaal goede oliën voor 1,50. Palmers heeft een gezichtsolie van rond de 10,- euro met vitamine A zuur en nog veel meer goeds erin (wel slecht verkrijgbaar in Nederland). Daarnaast vind ik jou sterke kanten dat je beste wel budget kan shoppen en dat je vanwege je opleiding goed kan vertellen over ingredienten van een product. Zou je dat ook niet over eten kunnen doen, over beautyfood schrijven, je blog over bietensap is mij bijvoorbeeld altijd bijgebleven. En misschien af en toe bloggen over een aanbieding die wij niet mogen missen (je hebt nu bijv. een leuke aanbieding bij een abonnement op de Elle, je krijgt er een Moroccan oil set bij cadeau). Ik zou het leuk vinden om daarover te lezen, maar ik weet niet wat jou energie geeft en waar jij zoveel artikels over kan schrijven dat het jou ook energie blijft geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *