Instalab oktober 2014 – week 4

Welkom bij weer een nieuwe Instalab en een hele goede morgen! Ik schrijf momenteel vanuit Riga, Letland, en omdat het internet hier niet zo snel is al thuis plaats ik nu de Instalab online en kan ik (hopelijk) vanmiddag de video online plaatsen. De afgelopen week heb ik veel leuke dingen gedaan! Een eerste boekexemplaar in ontvangst mogen nemen, naar de Foodhallen geweest in Amsterdam, een leuke Twittersessie voor de Bijenkorf én ik zit in het prachtige Riga samen met mijn favoriete travelbloggers Laura en Robert van Whatabouther.nl. Fun!

instalab_01 Ik ben dol op Nikes! Dit model zag ik al eerder bij iemand anders aan de voeten en ik vond ze echt heel gaaf! Ik vroeg natuurlijk welk model het was en kreeg te horen dat het om een ‘Thea’ ging. Dus, nu heb ik ze ook besteld :)

instalab_02 Deze foto werd gemaakt op het NSMBL festival en vond ik zo gezellig, dat ik ’em op Instagram heb gezet :)

instalab_03 Ik was al een tijdje niet bij mijn ouders geweest, dus ik ging gezellig op bezoek, kreeg een bord macaroni voorgeschoteld, plofte op de bank en heb TV gekeken met mijn zusjes. Larissa vroeg of ik haar haren wilde borstelen (zo fijn gevoel!) dus dat deed ik, en daarna heb ik er meteen een mooie, überlange vissengraatvlecht in gevlochten.instalab_04 Wat zijn Larissa’s haren toch gegroeid de laatste tijd, ZO LANG!

instalab_05 Dinsdagavond had ik een boeklancering van Leonie ter Veld, een hele spontane foodblogger! Ik had de eer om het eerste exemplaar in ontvangst te mogen nemen. Maar, daarover later meer! Op de lancering waren ook andere foodies aanwezig, zoals Kelly (midden) en Michelle (rechts). Ze vroegen of ik zin had om mee te gaan naar de Foodhallen, en daar had ik wel zin in!

instalab_06 Ik had er als non-Amsterdammer en non-foodblogger natuurlijk weer nooit van gehoord, maar ik ben blij dat ik ben meegegaan want het was superleuk! Een indoor food market vol met kraampjes die de lekkerste gerechten voorschotelden. Ik kon gewoon niet kiezen! Uiteindelijk koos ik voor een Vietnamese baguette met buikspek van Vietview. ZO LEKKER!

instalab_07 Uiteindelijk vond ik dat er ook nog ruimte over was voor sushi!

instalab_08 Bedankt knappe man, dat je even wilde poseren met mijn sushi :)

instalab_09 Na afloop pakten we de taxi terug naar Amsterdam CS, want echt het GOOT die dag van de regen, en namen Kelly en ik nog even lekker een Starbucksje voordat we allebei in een andere trein stapten. Het was een leuke, spontane avond!

instalab_10 Mijn moppies.

instalab_11 Oehhhhh, in Halloween stemming!

instalab_12 ZO BLIJ met deze kaarsen set bestaande uit 3 travel candles van Jo Malone. Binnenkort een review!

instalab_13 Zo leuk deze pompoentjes in de AH.

instalab_14 Nom! Een beetje geitenmelk voor Clarence en Coco.

instalab_15 Meestal is het Clarry die heel zielig kijkt, maar Coco kan er soms ook zeer moedeloos bij liggen. Awwww! Sad cat is sad.

instalab_16 Op donderdagavond konden jullie 2 uur lang je vragen stellen over beauty en gaf ik antwoord via de social media kanalen van de Bijenkorf. Wow, het liep storm! Ik kwam gewoon handen te kort om te tikken, maar heb mijn best gedaan om elke vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

instalab_17 yes, het is weer tijd voor een persreisje!

instalab_18 En ik vloog voor het eerst business class met Baltic Air richting Riga, de hoofdstad van Letland. Wat een beenruimte en wow, we kregen zelfs van te voren een menu zodat we wisten wat voor luxe eten we zouden krijgen. Chic hoor.

instalab_19 Uitzicht.

instalab_20 Het eten! Het was echt het lekkerste eten wat ik ooit in een vliegtuig heb gekregen, kan ik je vertellen! De kip was lekker zacht en mals, de rijst lekker gekruid, de zalm was lekker en laat ik niet beginnen over het taartje met de karamelsaus. Echt een feestje!

instalab_21 Mijn uitzicht vanaf de hotelkamer.

instalab_22 Travel Essentials. Vooral die Uggs wanten heb ik HARD nodig met 2 graden hier. En ‘s Avonds dus nog kouder en met die koude wind had ik echt het idee dat het beneden de 0 graden was.

instalab_23 Leuk boetiekje ontdekt genaamd RIJA. Hier verkopen ze leuke lifestyle items van Letse bodem.

instalab_24 Prachtige geurkaars met gedroogde bloemen onderin. Echt een plaatje!

instalab_26 Beetje slechte foto, maar ik had geen muts (ik kon ze thuis althans niet meer vinden) en kocht bij RIJA deze handgebreide muts. Lekker groot, want mijn hoofd is groot, dus ik kan echt alleen grote mutsen op, hahaha!

instalab_27Vrijdagavond had ik een diner bij 3 Chefs. Ik was alleen dus ik zat aan de bar, zodat ik een leuk uitzicht had op de open keuken. Op deze manier vind ik het eigenlijk helemaal niet erg om alleen te eten. Het HEERLIJKE brood (echt superlekker was het brood) werd geserveerd met sausjes die op mijn placemat werden geslingerd. Lekker arty en lekker kliederen, omdat het mag!

instalab_30instalab_28 Prachtige gerechten, heel smaakvol en echt met zorg bereid. Ik was een happy camper.

instalab_29 Dit plaatje vond ik en ik moest lachen. Want het is echt WAAR! Shit…. mijn toekomst….

instalab_41Na het eten kwamen Laura en Robert aan in Riga. Zij runnen whatabouther.nl, de grootste travelblog van Nederland. Ik kende ze al van onze persreis naar Barbados dus ik kon niet wachten om ze weer te zien, want we hebben het toen zo gezellig gehad! We hebben drankjes gedaan tot een uurtje of 2 en zijn daarna lekker gaan slapen.

instalab_31instalab_32De volgende dag hebben we met zijn drietjes Riga verkend, en poezenlovers als we zijn konden we het natuurlijk niet laten om een lief poesje aan te halen. Awww!

instalab_34instalab_36instalab_33 Robert had het goede plan om rond zonsondergang naar de St Pieterskerk te gaan om foto’s te maken van het uitzicht. Dat leverde deze mooie kiekjes op.

instalab_35 Typische Letse huisjes in mooie kleurtjes. Waarom hebben de huizen in Nederland niet van die mooie kleuren? :(

instalab_37Vlakbij ons hotel zit een superleuke kroeg, echt zo’n Lord of the Rings gevoel krijg je ervan. Waar men bier drinkt uit aardewerken pullen en waar men eet aan houten ruwe tafels. Heel knus en gezellig.

instalab_38 Laura en ik bestelden een warme alcoholische drank bestaande uit kersensap, Balsam (typische Letse sterke drank) en een snufje kaneel, met appeltjes. Wow, echt heel lekker! Een beetje gluhweinachtig, maar persoonlijk vond ik dit lekkerder. En ik snap wel dat je hier vrij veel alcohol kunt bestellen met die kou buiten, dit houdt je tenminste een beetje warm :)

instalab_39 Happy camper!

instalab_40 Zo blij dat ik niet de enige ben aan tafel die een hele fotosessie met mijn maaltijd houdt :)

instalab_42 Na het avondeten vonden we het nog te vroeg om te slapen, het was immers zaterdagavond, dus deden we nog een drankje bij de Balsam Bars. Proost!

instalab_43Als ik op persreis ga dan neem ik altijd LUSH spulletjes mee, zodat ik lekker in bad kan. Ik had er een Kerst Bubble Bar in gegooid die het bad helemaal dennengroen kleurde, met mooie zilveren glittertjes. Wat een feest! Hierna ben ik lekker gaan slapen.

Zo, dat waren mijn avonturen van de afgelopen week! Wat staat er vandaag op het programma? Ik blijf in mijn hotelkamer om te werken en zie Laura en Robert straks weer rond lunchtijd. Rond een uurtje of 5 vliegen we weer terug naar Schiphol en dan begint er weer een nieuwe week.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

79 Reacties

 1. Melissa
  30 oktober 2014 / donderdag, 30 oktober 2014

  Wil je weer een keer een schoenen stash filmen? Dat is altijd zo leuk om te zien en jij hebt zoveel nikes! :D x

 2. 30 oktober 2014 / donderdag, 30 oktober 2014

  Wat een supergaaf verslag! Hele gave foto’s en Riga lijkt me heel mooi! Ik moest lachen om dat plaatje, die ben ik eens eerder tegengekomen en ik ging helemaal stuk :P. Best wel true ha ha, al ga jij zo never nooit eindigen :P believe me, ha ha.

 3. Madeleine
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Wat leuk om allemaal te lezen zeg! De vriend van mijn zus woont in Riga dus zij er is er ook heel vaak. :) Ze vindt het de mooiste stad die er is!

 4. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  O. Wow. Die sushiman. Kan je die ook ergens bestellen?

  • Serena
   Auteur
   28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

   HAHAHA touché

 5. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Wat een leuke week weer! Wat is dat wit drankje in de voorlaatste foto?

 6. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Normaal gesproken is het in Nederland kouder dan de landen waar je vandaan komt. Ik ben nog niet toe aan 0 graden in Nederland hoor. Al moet ik wel zeggen dat het me een prachtige plek lijkt om heen te gaan, Letland.
  Heerlijk warme handschoenen, sjaals, mutsen scoren:D

  Fijne week iedereen!

  XoXo Melanie

 7. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Ziet er heerlijk gezellig uit in Riga!

 8. Cherrylyn
  27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Wauw serena je Jas op één van de laatste foto’s waar is die van?
  Love itt!

  • Serena
   Auteur
   28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

   hi Cherrylyn,
   die is van C&A maar al van vorig jaar. Je bedoeld die parka toch?

   • cherrylyn
    31 oktober 2014 / vrijdag, 31 oktober 2014

    Bedankt voor het reageren Serena!
    Jaa die Parka bedoelde ik inderdaad.
    wat Jammer dat hij van vorig jaaarrrr is.:(
    Hij is echt leeuuukkk .

 9. Cornelia
  27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Hi Serena,

  Wat een gave handschoenen van UGG.
  Waar heb je ze gekocht en welke maat heb je gekocht?

  • Serena
   Auteur
   27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

   hi Cornelia, ik heb ze gekregen dus ik durf niet te zeggen waar ze vandaan komen. Ik heb maat L/XL en die zijn veel te groot, maar ze houden mijn handen wel warm. liefs, Serena

 10. 26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Wat heb je weer een hoop leuke foto’s gemaakt! :) Ik heb zelf ook nike airmax thea’s en die zitten super lekker! Ben er helemaal dol op.

 11. 26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  waauw, tof zeg, die reis!
  xo, cheyenne

 12. Maria
  26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Leuke foto’s! Veel plezier in Riga

 13. 26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Wat een leuke persreis! En wauw, die Foodhallen! Ik ga volgende week weer naar Amsterdam, dus heb net gelijk een tripje met mijn vriend erheen gepland. Ben heel benieuwd!

 14. 26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Heerlijke foto’s. WOW Larissa dr haar! Ik heb een tijdje offline geleefd geloof ik ;). Wat een leuk persreisje, lekker luxe in het vliegtuig en het eten… Het water loopt in mijn mond haha.

 15. Annika
  26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Ik zou ook graag een keer naar Letland willen gaan! Mijn ouders zijn er ooit geweest en zij zijn ook enthousiast! Die gekleurde huizen zijn inderdaad erg mooi!
  Ik begin me nu alleen af te vragen waarom je naar Riga bent geweest, of heb ik er gewoon overheen gelezen?

  • Serena
   Auteur
   28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

   hi Annika,
   ik ben uitgenodigd door Riga zelf om een verslag te schrijven over deze stad.

 16. 26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Wat een leuk artikel! Die nikes zijn super leuk!

 17. 26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Serena ik vind je schoenen zo geweldig! Waar heb je ze gekocht ?

 18. Jessy
  26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Wow, al het eten ziet er superlekker uit! Ik heb echt zin in lekker eten nu.
  Riga is prachtig! Ik had geen idee dat het daar zo mooi was. Heb je ook nog wat van de natuur gezien?
  Het ziet er trouwens naar uit dat het een stuk beter gaat tussen Clarence en Coco gelukkig! Ze boffen maar met zo’n betrokken baasje (Y)

 19. 26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Dat Asian plaatje, geweldig! En super leuk dat je Business Class mocht vliegen. Die Kaars is overigens echt prachtig, heb je ‘m gekocht?

  • Serena
   Auteur
   28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

   hi Elise,
   de kaars is een onderdeel van een set van 3 en heb ik gekregen van Jo Malone,
   ik review ze deze week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *