Instalab januari 2015 – week 1

Welkom bij de allereerste Instalab van 2015! Whooo, het is gewoon alweer 2015. Ik moet er nog even aan wennen hoor. Vorige week vierden wij de jaarwisseling en nu, na de Kerst en Oud & Nieuw, is het tijd om langzaam weer terug te komen in het ritme. School, werk, het begint allemaal weer. Vorige week was in elk geval héél geslaagd! Kijken jullie mee?

instalab oud en nieuw_01 Op maandag ben ik even de stad in geweest op zoek naar geinige ‘props’ voor tijdens oud en nieuw. We belandden bij Tiger – wat een leuke winkel is dat toch – waar we leuke strikken, hoedjes, maskers en confetti hebben gekocht. Ook spotte ik daar deze supergave headphones in metallic goud met allemaal spikes!

instalab oud en nieuw_02 Close-upje. Zijn ze niet gaaf? Of ze lekker zitten en goed geluid geven weet ik niet, maar de looks zijn in elk geval heel erg mooi. Moest ik even met jullie delen!

instalab oud en nieuw_03Na Tiger hebben we nog even wat gelunched bij Delphi’s aan de Neude met vrienden en ben ik wanhopig op zoek gegaan naar hét perfecte Nieuwjaarsavond-jurkje, helaas zonder resultaat. Onderweg naar huis zag ik dit arme knuffeltje op de grond liggen. Ik vind dat altijd zo zielig! Ik heb hem in het dichtsbijzijnde vensterbankje gelegd. Hopelijk vindt dit uiltje zijn of haar eigenaresse snel terug! :(

instalab oud en nieuw_04 Maandagavond nam ik afscheid van mijn zusjes, die de ochtend erop zouden vertrekken naar New York. Ze waren daar uitgenodigd om de Google Glass te testen tijdens Oud & Nieuw en om er verslag van te doen op travellab.nl. GAAF TOCH!? Ik wilde de GG natuurlijk ook even testen! Het is even wennen wel hoor, zo’n dingetje rechts van je waarin je de hele tijd moet kijken. Maar het is zeker een gaaf ding en als je helemaal door hebt hoe hij werkt, is het ook nog eens heel handig. Ik ben benieuwd naar het beeldmateriaal dat mijn zusjes er mee hebben gefilmd!

instalab oud en nieuw_05 Even boodschapjes doen met mama. En kijk, ze draagt haar nieuwe Timberlands die ze van ons kreeg met Kerst. Ze heeft het hogere model met de gespen en een donkere kleur.

instalab oud en nieuw_06 Awwww! Clarry slaapt altijd zo lief en het is nóg liever als hij een pootje over zijn koppie trekt. Mijn hart smelt!

instalab oud en nieuw_07 Nee! Ik wil nog niet opstaan!

instalab oud en nieuw_08 Soms heb ik zin om even op bed te werken. Ik installeer me dan lekker onder de dekens en een kussentje in mijn rug en ik kan er dan donder op zeggen dat mijn katjes binnen 2 nanoseconde OOK op bed liggen. Vinden ze gezellig. Clarence kwam dit keer heel dichtbij, bijna op mijn schouder, en vroeg heel lief aandacht door met zijn pootje op mijn schouders te tikken.

instalab oud en nieuw_09 En daarna kreeg ik een kusje! LIEF!

instalab oud en nieuw_10 Haha, even wat vitamientjes en anti-oxidanten inslaan voor de dag na Oud & Nieuw :D

instalab oud en nieuw_11 Mama had Cinnamon Rolls gemaakt voor Martijn, de vriend van mijn nichtje Maren. Hij is er namelijk dol op en dat weet ze, dus deze bak was speciaal voor hem.

instalab oud en nieuw_13We vierden Oud & Nieuw namelijk bij Maren thuis. Ieder stel was verantwoordelijk voor zijn eigen gang, zo was er een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert. Maren had de tafel ontzettend mooi aangekleed, echt, het kon zo een woon- of foodmagazine in! Hier poseer ik even voor de mooie tafel met mijn mooie, roze strik!

instalab oud en nieuw_12Dit is dus Martijn. “Hee Serena, ik doe alsof ik je rits naar beneden trek ja? Voor de foto? Dat is lachen!!”. Soms snap ik mannenhumor écht niet, maar ach, alles mag! Hahahaha!

instalab oud en nieuw_14 Dit is misschien niet zo leuk voor de vegetariers onder mijn lezeressen, maar ik moest stiekem een beetje lachen om dit plaatje. Deze kippetjes zijn voor het hoofdgerecht en ze zitten op een blikje bier. Tijdens het garen in de oven verdampt het bier in het kippenvlees zodat het lekker mals wordt en blijft. Maar het zag er zo maf uit, van die kippen die rechtop op een blikje bier zitten!

instalab oud en nieuw_15 De tafel. Wat een plaatje! Heeft Maren echt haar best op gedaan, zo trots op haar!

instalab oud en nieuw_19 Leuke kerstbal in de vorm van een poes, hoe cool!

instalab oud en nieuw_18 En deze vond ik ook geinig, hahaha, dat droge koppie van die kerstman. Volgens mij is hij zijn muts verloren.

instalab oud en nieuw_16 Op elk bord lag een inspirational word, die van mij was ‘Explore’.

instalab oud en nieuw_17 En op de placemat had Maren een mooie, inspirationele quote geschreven. It’s all in the details!

instalab oud en nieuw_20 Voorgerecht! Sint Jacobsschelpen met pancetta en een sausje van salieboter. ZO LEKKER! Hierna kwam het tussengerecht en daar waren wij verantwoordelijk voor, maar hier heb ik helaas geen foto van. We hadden een soortgelijk gerecht gemaakt als het voorgerecht tijdens Kerst; aardappelpuree met handgemaakte saus van cranberry, rode ui en juspoeder, een biefstukje van de haas en wat groen en radijsjes.

instalab oud en nieuw_21 Het hoofdgerecht! Een halve kip met daarnaast een bundeltje van asperges, een ansjovisje, een takje rozemarijn en alles omhuld met pancetta. Zo lekker! De kip was heel mals en heerlijk gekruid. Van het nagerecht ook geen foto, maar dat was een heerlijke, handgemaakte New York Cheesecake.

Het leuke was dat we bij elk gerecht een playlist en bijbehorende wijn moesten schenken en iedereen had ook echt zo hard zijn best gedaan. Niemand had iets kant-en-klaars gekocht of was iets vergeten. We hebben superuitgebreid getafeld en het was ontzettend gezellig en leuk! En Maren had ook nog cocktails gemaakt, Cosmo’s en Scroppino’s. Ja, het was dus een hele gezellige avond!

instalab oud en nieuw_22 Groepsfoto! Na het lekkere eten hebben we tot 12u gewacht bij Maren thuis en daarna zijn we langzaam naar Tivoli gegaan om te feesten. Het was heel gezellig en ik geloof dat we pas om 7u in bed lagen de ochtend erna. We hebben lekker uitgeslapen, vitamine-sapjes gedronken en keihard gechillt. Want ja, ik ben natuurlijk al 30 dus nu heb ik een hele dag nodig om uit te brakken he? :)

instalab oud en nieuw_26 Op vrijdag kwam Angel langs gezellig! Hier checkt ze even of haar haar goed zit, vlak voor de foto, wat ik nooit snap, want Angel’s haar zit AL-TIJD goed. Hahaha!

instalab oud en nieuw_27 Angel, je hebt te veel schaduw in je gezicht, kan je iets meer naar het licht kijken? En dan krijg je dus deze foto. Ze vond het lief om te lezen dat veel mensen via IG vroegen hoe het met haar ging en dat ze haar hadden gemist. Zij mist het schrijven ook een beetje, en neigt steeds meer naar een stukje schrijven, maar zit er ergens ook weer een beetje tegenop. Het gaat dus al stukken beter dan weken geleden, maar ik denk niet dat ze er helemaal klaar voor is. Ze vond jullie in elk geval heel lief en alles gaat prima, zoals het hoort, soms ups en soms downs.

instalab oud en nieuw_25 NIEUW! Dit kocht ik van de week bij de Jumbo, een pizzaburger. Whuuuuuuuut?!

instalab oud en nieuw_29 We wilden eventjes de deur uit en omdat de bioscoop in Houten overvol is, besloten we maar even te kijken bij de ijsbaan op Het Rond. Natuurlijk vergezeld van een glaasje gluhwein.

instalab oud en nieuw_28 Zo gezellig! Ik vind het leuk dat Houten meer dingen organiseert op Het Rond. In de zomer ligt hier een aangelegd strandje en een ijsbaan in de winter. Zo is er veel meer leven in de brouwerij, Houten is anders echt heel dood.

instalab oud en nieuw_24 Tip voor de mensen die houden van stolpjes: deze mini stolp kost slechts 2,49 bij Xenos. Ik spotte hem en wilde het even met jullie delen!

instalab oud en nieuw_23 Blij met mijn DIY muts!

instalab oud en nieuw_30 Stttttt! Clarence is aan het werk!

instalab oud en nieuw_31Kijk zo gezellig! Ik heb een vrij lange, smalle gang en daar staat een kastje met allemaal leuke kaarsjes op. Ik doe dan het licht in de hal uit, dat staat zo knus. Als ik dan naar de WC moet, of er komt iemand thuis, dan krijg ik helemaal een warm en gezellig gevoel van binnen. Ik ben echt heel blij met mijn geometrische kaarsenhouder van Bloomingville, die ik kreeg voor Kerst, en de Dior geurkaars is ook nog steeds echt een topper. Hij ruikt zo lekker en sterk! Als er mensen binnenkomen zeggen ze ook meteen, wow, wat ruikt het hier lekker! :)

Nou, dat was het weer lieve mensen! De laatste week van 2014, en voor me ligt de eerste week van januari. Het werk moet weer beginnen, we moeten weer gaan knallen! Ik hoop dat jullie ook een hele leuke Oud & Nieuw hebben gehad en dat 2015 nog veel moois voor jullie in petto heeft!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

77 Reacties

 1. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Wat een leuke foto’s! De gezelligheid spat er vanaf!

 2. Diana
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Oeehh ben benieuwd welke van de hotties op de foto jouw vriend is!
  Hoef je natuurlijk niet te vertellen haha.
  Maren, WOW wat een mooie tafel!! Heeft ze echt goed gedaan! Praaaachtig.

  En ja, sorry, ik ben verliefd op je katjes <3 ZO cute dat pootje.

 3. minoe
  7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

  heb je nieuwe vriend serena vertel er iets meer over

 4. 7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

  Wat een lieve poezen heb je. Is het een britse korthaar? Ze lijken erg op die van mij! Wat een britse korthaar + abessijn is! Super lief..

  Je stukje was leuk om te lezen, cool van je zusjes zeg.

  Liefs Megan.

  • Serena
   Auteur
   7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

   Ja het zijn Britjes, jouw poes/kat klinkt ook als een beauty zeg! Abessijnen zijn schitterend!

 5. Annika
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Oooh wat is de tafel mooi! Dat omgekeerde peertje als vaas is echt heel leuk!

 6. Janice
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Wat een leuke jongen, die linker op de groepsfoto! ;)

 7. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Kei leuk foto’s Serena!! vooral de hoofd telefoon vind ik gaaf uitzien!!

 8. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Wat een gezellige foto’s allemaal!! Je hebt leuke dagen gehad zo te zien.

 9. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Leuk om toch een foto van je luv te zien :)

 10. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Haha die foto van clarence achter de computer, geweldig! :) dat hoekje met al die kaarsen staat echt heel gezellig!

 11. anita
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Nog de beste wensen voor 2015..groetjes

 12. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Wauw die tafel was echt mooi opgezet! Nog de beste wensen voor 2015!

 13. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Hele lekkere food foto’s. De tafel is echt heel mooi gedekt inderdaad! Leuk ook alle details.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *