Instalab februari 2015 – week 4

Goedemorgen op deze prachtige maandagochtend! Of nou ja, geen idee eigenlijk of het prachtig is, maar het is voor mij in elk geval een prachtige dag omdat ik EIN-DE-LIJK klaar ben met al mijn deadlines voor Serena’s Stijlgids. De hoofdstukken zijn af, de foto’s zijn bewerkt en alles is naar de vormgever. Ik heb deze week dan ook minder foto’s voor jullie dan normaal, want ik had gewoonweg geen tijd om telefoonfoto’s te maken. Het is er echt bij in geschoten! Bij elke foto heb ik daarom een iets langer verhaaltje getypt, om het een beetje te compenseren.

instalab_01 Ah, mijn bolletje wol. Clarence is echt de knuffelkont van de twee, hij kruipt naast je, gaat er lekker voor liggen, komt kopjes vragen en geniet echt HARD van alle aandacht die je hem geeft. Laatst vond ik honderden oude foto’s terug die ik met de webcam van mijn laptop had gemaakt, en 99% bestond uit foto’s van mij en Clarence in bed. Ik keek namelijk altijd series op mijn laptop in bed, en Claire kwam dan gezellig bij me liggen, en daar maakte ik dan steeds nieuwe foto’s van. Echt honderden foto’s van mij en mijn kat in bed. What’s wrong with me? Crazy Cat Lady? Zeker weten.

instalab_02 Clarence komt soms lekker tegen me aan liggen en begint dan ‘te melken’ in mijn hoofdhuid. Auw! Niet het allerfijnste gevoel van de wereld. Ach hij bedoelt het natuurlijk superlief, dus meestal doe ik dan mijn hand op mijn hoofd zodat hij in mijn hand kan gaan melken, doet iets minder pijn. En ik wil hem niet wegduwen als hij dat doet, want straks voelt hij zich afgewezen ofzo. En hij kijkt al zo zielig!

instalab_03 Vorige week maandag hebben mijn moeder en ik allerlei recepten gemaakt en geoptimaliseerd voor in het boek. Alle foto’s moesten opnieuw omdat de oude foto’s niet van voldoende printkwaliteit waren (en ik vind ze nu ook niet goed genoeg meer, ben in de loop der jaren steeds kritischer geworden natuurlijk). Maar geen probleem natuurlijk! Het was veel werk, maar dan heb je ook wel een aantal lekkere recepten klaar. We hebben vorige week dus lekker gesmikkeld van deze malse kippenpoten in Dr. Pepper marinade. Ze vielen erg goed in de smaak!

instalab_04 Bij Sarenza bestelde ik een aantal gave rugzakken, waaronder deze, die ik wil verloten op Travellab.nl. Ik word zo vrolijk van dit leuke, tropische printje! Op deze manier is het toch veel leuker om op reis te gaan? Ik houd er echt van om voor een trip allerlei nieuwe dingen te kopen. Nieuwe zonnebril, nieuwe kleding, nieuwe rugzak, leuke reisgadgets.. voorpret die allemaal onderdeel is van de gehele trip, toch? Als ik travel, dan travel ik graag in style. Ik vind het leuk dat we op Travellab niet alleen reisverslagen posten, maar ook reisgadgets reviewen en laten zien hoe je fashionable op reis kunt gaan. Want zo zijn wij nu eenmaal! De échte diehard backpackers zullen ons wat dat betreft wel ‘nep reizigers’ vinden, haha, maar dit is nu eenmaal hoe wij op reis gaan. We like pretty travel stuff!

instalab_05 Kijk, ook Clarence is fan van de Dr. Pepper kip! Hier heb ik mijn bordje net leeg en komt hij met grote ogen op mijn been klimmen, neusgaten in de lucht, snuffelen, snuffelen. Het lijkt alsof Clarence altijd denkt dat hij te kort komt als het om eten gaat. Ook al heb ik hem vlak daarvoor natvoer gegeven, als ik dan ritsel met een zakje komt hij meteen aanhuppelen en snuffelen wat ik nu weer in mijn handen heb. En hij kijkt me dan heel zielig en beschuldigend aan, alsof ik hem niet genoeg eten geef. LOOK AT HIM! Ziet hij eruit alsof ik hem te weinig eten geef?!

instalab_09 Op dinsdag ging ik naar de studio van fotograaf Hans de Kort voor foto’s voor in mijn boek. Ik had 5 verschillende outfits en accessoires bij me en deed uiteraard mijn eigen haar- en make-up. Elke outfit staat voor een hoofdstuk in mijn boek. Deze outfit was voor het hoofdstuk ‘fashion’. Ben echt ontzettend blij met mijn Zara kimono! Hier ga ik nog veel meer plezier van hebben, weet ik zeker!

instalab_08 Hans, Juliet (van uitgeverij Brandt) en ik bekijken het resultaat. De bos bloemen bedachten we ter plekke en is Paul Brandt (eigenaar van uitgeverij Brandt) helemaal op zijn fiets gaan halen, speciaal voor de shoot. Hij heeft echt een mooi bosje samengesteld! De gele stengels die je erin ziet zitten heten ‘brem’ en dit ruikt echt onwijs lekker, een beetje zoals jasmijn. Wil je geurende bloemen in huis met een lente vibe, ga dan zeker eens op zoek naar brem. Het jurkje dat ik draag is van Modemusthaves, maar van de collectie van vorig jaar.

instalab_07 In actie! Ik moest van Hans kleine sprongetjes maken zodat mijn haar meer volume zou krijgen en er net iets meer beweging in de foto zat.

instalab_12 Selecties maken van de beste foto’s. Ze waren allemaal zo mooi en clean en goed gelukt! Ik stond gewoon versteld van mezelf, hoe stom dat ook klinkt!

instalab_11 Mijn ‘fashion’ outfit met mijn nieuwe Zara booties en Zara kimono. De broek is van Loavies en de top is van Hunkemoller. Vond het wel een bad ass outfitje!

instalab_10 Wow, hier moest ik even uit m’n comfortzone. Op deze manier had ik nooit eerder geposeerd. Liggend poseren is echt moeilijker dan je denkt! Je moet letten op de juiste stand van je benen, dan ook nog stoer kijken (ik had stoer kijken wel van te voren geoefend in de spiegel, dus dat ging best ok) en dan ook nog kijken of alle kleding wel goed zit en ligt, voorkomen dat er ineens een tiet uit valt en mijn arm precies zo voor mijn buik houden dat mijn buikvetjes niet opvallen. Ja ja, het is nogal een werkje! Hahaha!

instalab_06 Voor het hoofdstuk ‘beauty’ trok ik dit mooie New Look jurkje aan, dat ik eerder voor Kerst droeg, met de prachtige matte Fashion Revival lipstick van MAC. De man op de achtergrond is een andere fotograaf waarmee Hans de studio deelt.

instalab_16 Ik houd van bloemen! En voor de foto’s van mijn boek had ik er nogal een stel nodig. Ik had eerlijk gezegd te veel bloemen, haha! Ik heb deze daarom maar gezellig in de keuken gezet. Best een vrolijk gezicht zo tijdens het afwassen :)

instalab_15Soms moet je jezelf eventjes verwennen met iets luxe! Ik was in de Ici Paris in Houten en mijn oog viel op de douchegel van Narciso Rodriguez for her. Ik heb de eau de parfum al, maar nu kan ik de geur opstapelen en intenser maken met de bijpassende showergel. Dit is echt zoiets wat je niet zo snel voor jezelf koopt, maar juist daarom vond ik dat ik het moest kopen. Ik douche elke dag en ik kan hier dus elke dag gebruik van maken, daarmee verwen ik mezelf liever dan met bijvoorbeeld een lipstick die ik niet dagelijks ga gebruiken (bovendien heb ik echt te veel make-up). Daar verschilt iedereen natuurlijk in! Als ik mezelf wil verwennen met een cadeautje koop ik meestal bath & body stuff. Lush items, of een heerlijke scrub, of zoals nu, een luxe shower gel. Ben zo dol op deze verleidelijke geur! En de musk is lekker overheersend, love it! En ja, dit is een #douchie :)

instalab_14 Bij de kassa van de copy shop in Houten zag ik dit magneetje met deze mooie quote: you don’t have to see the whole staircase, just take the first step. Een prachtige quote and I couldn’t agree more. Vaak zeggen mensen tegen mij dat ze een blog willen starten, of een webshop of andere business, maar het eerst 100% willen perfectioneren en uitdenken voordat ze het echt gaan doen. Je moet niets overhaasten natuurlijk, maar je moet ook niet alles willen uitdenken. Soms moet je gewoon die sprong wagen en het gewoon doen met de eerste traptreetjes. De rest van de trap komt vanzelf. Hetzelfde geldt voor bijna alles in het leven. Liefde, vriendschappen, werk, school. Ik vond het een hele inspirerende quote!

instalab_13 Coco is er ook nog! Ik weet dat Clarence vaker in beeld komt, maar dat is omdat Clarence zo lekker sloom is en dus lekker makkelijk te fotograferen. Ook komt hij vaker naar me toe waardoor ik sneller foto’s van hem maak. Maar ik ben net zo dol op dit kleine prinsesje. Een kattekop is ze wel, ze heeft nog steeds buien, maar we hebben het idee dat ze toch iets liever is geworden. En aanhankelijker. Ze geeft ons meer liefde en kopjes en wordt minder snel boos op Clarence. Laten we hopen dat het zo blijft en nog beter zal worden in de toekomst!

instalab_26 Haha, mama, Tara (13), Larissa (16) en ik (20) op het strand van Miami. Wat een topvakantie was dit! Good times.

instalab_25 Kijk eens, wat een geweldige kledingstyle hadden we 10 jaar geleden he? Afgeknipte spijkerbroeken als rokje, teenslippers met kleine hakjes (zie je niet goed, maar ik weet dat ze hakjes hadden, vreselijk!) en Tara als beugelbekkie. Hier wilden we op de foto met deze grote auto, haha, wat vonden we dat vet! Dit was echt een vakantie om nooit te vergeten, onze eerste keer in Amerika.

instalab_22Nog meer oude foto’s! Ik ben er dol op! Linksboven: ik als Priscilla, de sidekick van Samantha uit Utreg. Rechtsboven: ik als Henk (Angel en ik hebben ooit 1 video gemaakt met Henk). Rechtsonder: mijn langste haar ooit! Met magentakleurige punten, heel hip, dat had toen nog bijna niemand. Een maand later knipte ik het alweer af. Linksonder: deze foto is ooit op 9GAG verschenen, met de tekst ‘please kill me’ hahaha! Arme Clarence, ik geef hem inderdaad de knuffeldood!

instalab_21 Op mijn ringvingernagel zit het lakje Khaleesi, van Lacquester.com. Het is een prachtige liquid sand in zilver met goud en holografische glitters. ZO MOOI! Vooral in de zon!

instalab_20 Sad cat is sad. Very sad. Ze liggen graag op mijn kledingstukken.

instalab_19 Oh, hi Rita! Eindelijk kon ik mijn interview met Rita Ora uitwerken! In januari al ontmoet, maar vanwege embargo kon ik er afgelopen week pas over schrijven. Ze is echt zo tof he, echt een bad ass coole chick die ook nog eens heel lief en inspirerend is. Echt zo iemand waarmee je vriendinnen wilt zijn op de middelbare school. Of eh, nu. Kon ik maar een avondje stappen met Rita, in London ofzo, hoe vet zou dat zijn?! *Fangirl modus uit*

instalab_18 NEEEEEEEE!!!!!!! Ik dacht dat ze het niet meer deden, maar INEENS zat Coco weer met haar snufferd in de toiletpot te koekeloeren. Ik liep langs en ik dacht ineens, hee… zit daar nou een kat? En ja hoor, het was heel interessant kennelijk. Mijn telefoon was net op gegaan dus ik maakte snel foto’s met mijn fotocamera. Wat een gek beestje is het toch. Nu houd ik de klep en de deur stevig dicht, moet er niet aan denken dat ze er in vallen en vast komen te zitten!

instalab_17 Dit is het werk van de kapsters waar ik momenteel zit voor een balayage. Spannend joh! Zo lang geleden voor mij dat ik lichter ging! Marianne is de buurvrouw van Nena en kan hele mooie dingen doen met haar, dus ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt. Ik laat jullie zo snel mogelijk het resultaat zien!

instalab_24 Happy camper in mijn nieuwe zomerjurk van Forever21! Moet alleen nog wel lang wachten tot ik het daadwerkelijk kan gaan dragen, maar ach, de voorpret is vast heerlijk!

instalab_28 HOERA! Eindelijk is er een supermarkt open op zondag in Houten. Ik deed boodschappen en nam meteen deze leuke bosjes anemonen mee, wat een gezellige bloemen zijn dit toch Ze lijken op klaprozen, maar dan zijn ze minder fragiel en in verschillende kleuren verkrijgbaar met meer ‘groen’.

instalab_29 Kijk zo cozy! De Eucalyptus kaars van Diptyque is trouwens echt lekker. Lekker sterk en lekker fris, het geeft ons appartement echt een spa gevoel. Een van mijn favoriete Diptyque geuren tot nu toe!

instalab_27 Ja hoor, the battle is on! Coco ligt ineens op het vaste plekje van Clarence, namelijk in zijn hokje. Heel lief Coco, maar je weet dat Clarence nu op JOUW plekjes gaat liggen he?!

instalab_23Deze quote stuurde ik als mental support naar mijn nichtje Hester, die inmiddels al dik een week uitgerekend was, maar die gekke Sloempie bleef steevast zitten. Elke dag gaf ze ons een update. Zondagochtend 7u stuurde ze ‘hier is het nog steeds rustig’ oftewel, geen weeën. En toen BAM! Om 16u stuurde ze ineens een foto van haar en die kleine Sloemp! Is ze gewoon ‘stiekem’ bevallen, hahaha! Wij zijn door het dolle heen. Mijn nieuwe nichtje heet Frenkie Lorena, Lorena is haar roepnaam. Gezond en lekker bol! Ben blij dat ze goed ter wereld is gekomen en kan niet wachten om op kraambezoek te gaan. Ik weet nu hoe ik baby’s moet vasthouden, dus dat wordt vast een succes. Lol.

Nou, dat was het weer voor deze week! Komende week ga ik lekker aan de slag met Beautylab. Heb echt zin om mooie foto’s te maken en te brainstormen voor leuke projecten. In de tussentijd zijn mijn stagiaire en ik bezig voor de lancering van mijn boek, eind april. Spannend hoor!

Hoe was jullie weekend? En staat jullie een leuke week te wachten?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

63 Reacties

 1. 6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

  voorkomen dat er ineens een tiet uit valt en mijn arm precies zo voor mijn buik houden dat mijn buikvetjes niet opvallen. GEWELDIG… Het houdt wat he… ;)

  Leest weer lekker weg!

 2. Nadia
  5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Wat een leuke foto’s! Ik vind je katten zo leuk. En die oude foto’s, ook leuk! :D

 3. 5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Aww wat een ontzettend schattige kat! Ik heb ook zoveel katten foto’s! Kan er geen genoeg van krijgen. Helaas ben ik nu uit huis en moet ik die schatten dus missen. Van het voorjaar op zoek naar een eigen kitten en dan zullen er zeer waarschijnlijk snel een overload aan katten foto’s volgen!!

 4. Myrthe
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Hey Serena!

  Ik heb vandaag het Khaleesi lakje gekocht bij Lacquester. Ik vond hem zo gaaf toen ik hem bij jou op de nagels zag. Een vraagje: wat voor nagellak heb je op de rest van je nagels zitten? Vind het er super leuk uitzien samen.

 5. 3 maart 2015 / dinsdag, 3 maart 2015

  Gefeliciteerd met het behalen van de deadlines voor je boek! Moet vast een goed gevoel geven. Ben er benieuwd naar hoor..

 6. 3 maart 2015 / dinsdag, 3 maart 2015

  Gefeliciteerd met je nichtje! Wat een mooie, bijzondere naam! Die bloemen in huis zijn zo mooi!

 7. 3 maart 2015 / dinsdag, 3 maart 2015

  Wat een leuke week, ben benieuwd naar je boek! De foto’s zijn er al gaaf uit!

 8. 2 maart 2015 / maandag, 2 maart 2015

  Ahh wat leuk, gefeliciteerd met je nichtje! Ben zo benieuwd naar je boek. Eind april ben ik zelf uitgerekend haha dus hoop tijd te hebben je boek te lezen.

 9. Britt
  2 maart 2015 / maandag, 2 maart 2015

  Waar kan je dat kusje kopen van je iphone?
  X

 10. lousaa
  2 maart 2015 / maandag, 2 maart 2015

  Leuk he, babynieuws… en lekker chill, zo’n snelle bevalling. Teken ik voor.

  Ik vind het wel een leuke instalab zo hoor, ook al heb je wat minder pics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *