Insta-quotes

Normaal gesproken zou hier een Instalab nummer zoveel staan, maar aangezien ik vorige week zo druk ben geweest is het maken van Instalabfoto’s er een beetje bij ingeschoten ben ik bang. En omdat ik jullie geen Instalab met maar liefst 5 foto’s wilde laten zien, dacht ik dat het misschien leuker zou zijn om jullie op deze vroege maandagochtend te inspireren met quotes voorzien van persoonlijk commentaar.
rise-up-attack-the-day-with-enthusiasm-20130130401Als je dit leest lig je waarschijnlijk nog in je bed of ben je net wakker. Ik weet niet wat er zich nu afspeelt in je leven, maar ik hoop dat jullie deze dag zien als een nieuwe kans. Het is maandag, de start van een nieuwe week met nieuwe rondes en nieuwe kansen. Neem een lekkere douche, trek je mooiste kleren aan, draag rode lippenstift (of je favoriete lipbalm, whatever makes you happy), eet een goed ontbijtje en gooi de beuk erin! Ga met een glimlach de deur uit, glimlach naar vreemden op straat en voel je vooral niet beledigd als mensen niet terug glimlachen. Geef complimentjes aan klasgenoten en collega’s. Laat je inspireren, laat mensen je enthousiast maken. De zon schijnt. Fuck iedereen. Vandaag wordt JOUW dag.

positive-quotes-7Altijd wanneer ik op reis ga wordt er goed voor mijn katjes gezorgd. Mijn zusjes Tara en/of Larissa logeren dan in mijn appartement. Ook mijn ouders komen extra vaak langs om met ze te spelen en ze vol te proppen met kattensnoepjes (en ik maar zeggen dat ze zware botten hebben, ha!). Het is misschien vanzelfsprekend dat mijn familie dit doet, maar het kost ze toch elke dag extra tijd en hoewel logeren in het huis van je grote zus misschien wel leuk is, is het thuis op je eigen kamer natuurlijk altijd fijner. Dus papa, mama, Larissa en Tara: dankjewel dat jullie op mijn appartement letten en voor mijn katjes zorgen. Als jullie dit niet zouden doen zou ik niet zo vaak op reis kunnen als ik zou willen, terwijl ik daar juist zo van houd. Door jullie steun en support kan ik doen wat ik leuk vind, en dat waardeer ik enorm. Ik hoop dat jullie vandaag ook even stilstaan bij de ‘vanzelfsprekende’ dingen die je vrienden en familie voor je doen.

quip10-e1337216108262Ik denk dat mensen er te weinig over nadenken wat hun doel is in dit leven. We zijn hier slechts een aantal jaren, met een beetje geluk zo’n 80 jaar, maar waarom? Wat doen we hier nu eigenlijk? Die Dalai Lama, die snapt het. Want tijdens ons leven denk ik dat we behoorlijk wat mensen hebben geholpen. En dat kan iets kleins zijn, zoals je beste vriend helpen verhuizen of iemand de weg wijzen, of door het geven van een compliment. Als je levensdoel is om mensen te helpen (bewust of onbewust) in plaats van ze pijn te doen of te kwetsen, dan denk ik dat je een prima levensdoel hebt. Je hebt het zelf in de hand.

Screen shot 2013-04-21 at 12.54.04 PMWees geen ‘small mind’ oftewel iemand die zo bekrompen is dat je alleen over anderen kan praten en roddelen. Wat heb je er aan en wat schiet je ermee op?

tumblr_mg12bcgkJk1qalv28o1_500Het is echt zo! Ik kan me nog goed herinneren dat ik met een quad in Zuid-Frankrijk reed  – Larissa achterop – en spontaan besloot over een 2 meter hoge ‘ramp’ te rijden. My god, adrenaline in mijn buik en een hoop gegil later landden we veilig op de grond. Of die keer dat ik met mijn crush zat te chatten tijdens mijn stageperiode in Texas en hij vroeg ‘zal ik anders gewoon langskomen in Texas?’ en ik spontaan typte ‘OK’. Ik had de beste jongen slechts één keer gezien, dus het was reuzespannend, maar ik heb hier ook veel goede herinneringen aan over gehouden. Als ook aan de keren dat ik nét een borreltje te veel op had of de keren dat ik de vraag ‘is dit wel verstandig?’ finaal negeerde. Ik probeer jullie niet te stimuleren om domme, gevaarlijke dingen te doen of jezelf klem te zuipen, maar wat ik wel wil zeggen is het volgende ‘wees zo nu en dan lekker spontaan en neem risico’s’. Er kunnen alleen maar goede herinneringen uit voortvloeien.

tumblr_mj66lrcFSV1s6danqo1_500Hier kan ik heel kort over zijn: stop met jezelf af te vragen ‘waarom wel?’ en vraag jezelf  ‘waarom niet?’.

tumblr_m8nsc1XB1i1r6rgp2o1_500Van die quotes die zeggen ‘live your dream’ of ‘don’t dream, do it now’ vind ik wel heel schattig, maar soms is het gewoon niet het juiste moment. Soms heb je gewoon geld nodig om je droom uit te laten komen. Ik denk dat het wel erg belangrijk is om vooral te blijven dromen en om je dromen vast te houden voor later. Verlies je droom nooit uit zicht, want er komt een moment in je leven waarop je die kans moet pakken om ’em te laten uitkomen. Halsoverkop je dromen achterna is misschien wel het meest romantisch, maar niet altijd het meest verstandig.

Met de bovenstaande quote ben ik het dus zeker eens! Ik droomde bijna 2 jaar lang van fulltime bloggen, maar ben dit pas gaan doen toen ik het financieel ook kon redden. Ik heb net zo lang gewacht tot ik met mijn blog net zo veel verdiende als met mijn HBO-salaris in het ziekenhuis en toen zegde ik mijn baan pas op. Ik heb er echt keihard naar toe moeten werken. Daarom, dromen is goed en het is belangrijk om ze nooit uit het oog te verliezen. Je merkt vanzelf wanneer de tijd rijp is om je droom te laten uitkomen.

tumblr_lqc3wuS3iH1qbpwzeo1_500Klik hierboven op ‘drag this picture’ en sleep het heen en weer. Yeah, that’s right! Never forget!

Vandaag komen er nog 3 artikelen online; eentje om 09u, een winactie om 12u en een review van Nena om 14.30u. Ondertussen hang ik ergens in de lucht of ben ik net geland in Dubai.

Wat is de mooiste quote die je kent en waar je veel aan hebt gehad? Deel het in de comments. 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

88 Reacties

 1. Lizet van den heuvel
  6 september 2014 / zaterdag, 6 september 2014

  Ik doe graag mee met de win actie Van Steve madden schoenen! Ze zijn echtpaar stoer en lief! De babyblauw vind ik het mooist

 2. samke
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  die drag this picture is egt heel leuk <3

 3. Yasmine
  9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Leuk.. Ben zelf ook altyd into quotes =)

 4. Maureen
  2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

  “The only limits in your life are the ones you create with your mind”

  :)

 5. Nabila
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  ”Kom opdagen in je leven” -Dokter OZ

 6. renoeka
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Je moet vaker een artikel maken over quotes. Heel erg inspirerend. i love quotes

 7. Nicole
  23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  you don’t get another chance, life is no nintendo game

  spend life with who makes you happy, not who you have to impress

  make it your habit not to be critical about small things

  the naked truth is always better than the best-dressed lie

  when someone else’s happiness is your happiness, that is love

  feel the fear and do it anyway

 8. Mercedes
  23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Veni, Vidi vici

 9. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Mooiste quote; “Everybody wants happiness, no one wants pain. But you cannot make a rainbow, without a little rain.” Helpt me er altijd aan herinneren dat de dingen die je wilt soms moeite kosten, maar dan wel worden beloond.

 10. Iris
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Huh wat bedoel je met drag this picture? Haha ik zit hem heletijd heen en weer te schuiven maar ik zie niks! X

 11. Catho
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Superinspirerende quotes en leuk dat je ze ook even voorziet van je eigen mening!
  Veel plezier in Dubai:-)

 12. Syl
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Ik word altijd reuze blij van dit soort wijze quotes!

 13. Annika
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Euhm… De enige quotes die ik wel eens ergens opschrijf zijn: YOLO en ‘Alles is BERT, behalve SJONNIE’. Even uitleg: Bert is een eenhoorn en Sjonnie ook, maar Sjonnie heeft obesitas.

  • Serena
   Auteur
   22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

   Die laatste…. die snap ik echt niet, hahahaha! Maar ‘Alles is BERT’ klinkt wel erg gezellig! Net als YOLO! Mensen zijn zo anti-YOLO, maar het is toch waar? :)

 14. Manon
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Fantastisch zulke quotes. Kan ik heel veel inspiratie uithalen! Zelf vind ik de volgende heel mooi:

  Liever spijt van de dingen die ik gedaan heb, dan van de dingen die ik had willen doen.

 15. ann
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  super leuke artikel voor de quotes.

 16. 22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Super leuk artikel weer Serena! :D

 17. Busra
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Mijn levensquote is: Everything Happens For A Reason :)

 18. Sanne
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Leuk artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *