I'm so bored!

Help, ik verveel me! Hoe vaak ik dat wel niet voorbij zie komen in mijn Twitter timeline. Ok, ik volg dan ook wel een shitload of people, maar toch. Ik kan er met mijn hoofd gewoon niet bij hoe je je kan vervelen! Ik ben altijd druk en ik heb altijd dingen te doen. En zo niet, dan toch. Tweede kerstdag (of de dag erna) is een dag waarop heel veel mensen zich schijnen te vervelen. Men trekt er massaal op uit naar de meubelboulevard. But why? Blijf toch eens lekker thuis!

Hieronder volgen een aantal van mijn persoonlijke tips voor mensen die zich vervelen. Ik heb de standaard anti-verveel tips als 'lees een boek' en 'kijk een serie' express weggelaten, omdat dat de cliché dingen zijn waar je waarschijnlijk toch geen zin in hebt als je je verveeld.

1.  Organize your stuff
Opruimen kan soms echt lekker zijn. Nu ben ik daar persoonlijk niet zo van, maar ik kan er wel van genieten om beetje bij beetje op te ruimen. Bijvoorbeeld het op kleur zetten van mijn nagellakstash, mijn make-up stash ordenen (zoals laatst in de Zak! dozen), mijn dvd's op alfabetische volgorde zetten, mijn boeken sorteren op kleur/genre/schrijver, je kledingkast sorteren, of mijn iTunes/Spotify playlists bijwerken. Het is vaak een tijdrovend klusje, maar na afloop voel je je daarom des te meer voldaan.

2. Geef je huisdier eens aandacht
Knuffel je katten, speel met ze, laat je hond uit, maak er een lekkere lange bos- of strandwandeling van, verschoon je aquarium, redecorate de kooi van je hamster. Kortom, als je huisdieren hebt, geef ze wat liefde en aandacht. Een dankbaar tijdverdrijf! Of wat dacht je van een leuke fotosessie met je huisdier? Lees hier mijn dieren-fotografeertips (klik).

3. DIY!
Soms heb je alles in huis om een lekker gezichtsmasker te maken, zonder het te weten! Check je keukenkastjes en maak een heerlijk maskertje voor jezelf. Handig om te hebben is: yoghurt, havermout en diverse groenten en fruit. Naast een gezichtsmasker kun je ook een bodyscrub maken met o.a. suiker, zout en olie. Hieronder heb ik een aantal links naar een aantal van mijn per

soonlijke DIY recepten:

DIY At Home Spa Manicure
DIY Natuurlijke Body Scrub
DIY Avocado Haarmasker
DIY Papaya & Kiwi masker

Als je 'DIY' intikt in de zoekbalk bovenaan vind je nog veel meer DIY recepten.

4. Be creative
Ga eens iets maken! Maak een armbandje, een paar oorbellen, een armband, knip je oude broeken tot zomerse shorts, pimp je t-shirt, vouw een kraanvogel van origami, maak een mooie tekening, start een blog, schrijf een gedicht (songtekst, filmscript), maak lippenbalsem, zet een kalender in elkaar, maak een collage, of een over-the-top make-up look, bak een cupcake, you name it! Op YouTube zijn overal tutorials voor te vinden en wat dacht je van sites als psimadethis.com of honestlywtf.com?

Interieur idee: potjes en flesjes
Bake & Make
DIY: van hanger naar oorbel en vice versa

5. Helping Hands
Dat jij nu niets te doen hebt wil nog niet zeggen dat iedereen zich verveeld. Dus, help je moeder mee met koken, help je broertje met zijn verslag, help je zusje met haar kapsel omdat ze een spannende date heeft, help je vader met klussen, help je vriendin met verhuizen of help dat oude vrouwtje op straat met haar boodschappen. Misschien heb je dan zelfs niets nuttigs te doen, je kunt altijd anderen helpen en jezelf op deze manier toch nuttig maken. Het zal gewaardeerd worden.

Zo, dat waren slechts enkele van mijn tips voor de mensen die soms niet weten wat ze moeten doen. Ik hoop dat jullie er inspiratie uit putten en ik hoop ook dat ik vanaf nu nooit meer in mijn Twitter timeline hoef te lezen dat iemand zich verveeld! Haha! ;-)

Wat doen jullie meestal als jullie je vervelen? En hebben jullie nog meer leuke tips? Deel ze in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

93 Reacties

 1. 28 april 2012 / zaterdag, 28 april 2012

  Ik snap ook niet hoe mensen zich kunnen vervelen! Maar ik heb wel regelmatig last van zo’n “help ik heb nergens zin in”- bui ;)

 2. Pauline
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Leuk artikel! Al verveel ik me ook nooit :) Ik moet juist zoeken naar tijd om lekker te DIY’en ;)

 3. 30 december 2011 / vrijdag, 30 december 2011

  Leuke tips! Ik moet wel zeggen dat ik me ook regelmatig verveel, maar ondanks dat ik dan nog wel dingen heb liggen die ik kan doen, heb ik daar dan weer nét geen zin in :)

 4. nirosha
  30 december 2011 / vrijdag, 30 december 2011

  Ik kan uren lezen en bladeren, boeken, tijdschriften, zelfs de Ikea folder. Heerlijk. Films, ik ben een marathon kijker. Met vriendinnen alle Star Wars of Harry Potter films kijken. Of met mijn zusje heerlijke cheesy meidenfilms. En verder ben ik dol op bakken, muffins, brownies, cupcakes, koekjes. Ik verveel me bijna nooit.

 5. Esma
  29 december 2011 / donderdag, 29 december 2011

  Je vervelen wordt vaak gezien als iets negatiefs maar dat is het helemaal niet. Mensen haasten zich maar door het leven en staan geen moment stil en als ze dat wel doen dan rennen ze gauw door naar het volgende. Zonde, dat is mijn mening.

  Hele leuke tips om te ontspannen. Ik heb ze in iedergeval genoteerd. Dankje serena !

 6. Jessica
  28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  Oh god, that heels!

  en ik dacht al, huh, serena die zich verveelt ?!

 7. 28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  Ik verveel me vrijwel nooit. Geef me een plek waar een bank staat, waar een boek ligt, waar een internetverbinding is en/of een camera en ik ben dolgelukkig. Ik kan trouwens ook uren naar buiten kijken en denken. En schrijven.

 8. 28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  Ik verveel me eigenlijk nooit! Ik ben veel met vrienden. Maar ook in mijn eentje vermaak ik me prima. Tekenen, opruimen, films kijken, dingen bakken, lezen, met make-up spelen echt van alles.

 9. laurien
  28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  ook een leuke site is http://www.cutoutandkeep.net :)
  heel veel leuke DIY ideeen :)
  xx

 10. 28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  Vervelen, wat is dat?

 11. Janneke
  28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  Goede tips!
  Gelukkig heb ik de tijd niet om me te vervelen. En mocht wel wel gebeuren geniet ik er even van door idd een beauty middag of avondje voor mezelf te houden.

  Liefss

 12. 28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  Handig :)

 13. 28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  Haha dat zie ik ook vaak voorbij komen, ik ga meestal DIY’en (:

 14. 28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  Leuke tips!:D Dankje :) x

 15. Melanie
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Als ik me al verveel (dat is vrij zeldzaam), ga ik mijn kledingkast opruimen. Dat is een klusje dat altijd moet gebeuren maar teveel tijd in beslag neemt om ”zo even te gaan doen.” Of ik ga een ingewikkeld recept zoeken en dat maken. Of mijn eigen badhuis @ home! :D

 16. Renske
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Leuk artikel! Je geeft hele goede tips, die ik zelf ook graag mag doen. Ik verveel me dan ook praktisch nooit. En anders is er altijd nog: het internet en blogs;)

 17. Piep
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  “Dat jij nu niets te doen hebt wil nog niet zeggen dat iedereen zich verveeld”

  Als je je nog eens verveelT, misschien eens je spelling bijspijkeren.

 18. denise
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Maak een armbandje, een paar oorbellen, een armband haha armband en armbandje zijn het zelfde hoor1 ;-) leuke tips verder

  xxx denise

 19. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Ik verveel me sinds ik niet meer thuis woon en full-time werk ook nooit. Je hebt zoveel te doen dat er gewoon bijna geen tijd overblijft om je te vervelen.. Ik kom niet eens aan mijn hobby’s toe de laatste tijd.

  Toen ik nog thuis woonde verveelde ik me wel vaak, al hielp ik toen al veel in het huishouden en kookte ik meestal. Ik wist me gewoon geen blijf met mezelf, vervelen is niet echt het juiste woord :)

 20. Iris
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  wow, dit had ik net nodig
  (2 min. geleden tegen m`n moeder gezegd: I`m so booored D: )

  X

 21. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Ik verveel me alleen als ik geen energie heb, of hoofdpijn (net als 2e kerstdag, heel de dag op bed gelegen), en dus eigenlijk wel iets wil doen, maar het lichamelijk op dat moment niet kan. Dat is zo frustrerend. :P

 22. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Precies wat ik nodig heb in de vakantie! (:

 23. Anne
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Leuke tips, ga ik zeker proberen!

 24. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Wat een handige tips :) Ik ga heel vaak opruimen als ik me verveel, of gewoon lekker lezen/muziek luisteren.
  x

 25. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Ik snap de mensen met ‘ik verveel me’ wel, ik denk ook wel eens in vakanties, ‘wat doe ik buiten mijn leven naast school, sport en huiswerk’. Want daar bestaat mijn normale leven vaak ook uit. Ik werk ook wel aan mijn blog maar dat kan ik ook niet 24/7 vol houden. Maar om dit probleem tegen te gaan heb ik eens bedacht om gewoon een lijstje te maken met dingen die ik altijd kan doen. Zo verveel je je nooit meer :)

  xx Astrid

 26. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Goede tips, ik ga nu aan iedereen deze link geven als ze die vraag stellen. Elke keer vraag ik het mij af, hoe kan je je nou in godsnaam vervelend als je vrij bent, op school oke, maar in je vrije tijd. Wauw, ik zou wel wat tijd van diegene willen hebben zodat ik uit kom en vroeg kan slapen. Ja, sommige mensen. :’) Goed artikel, leuk geschreven!

 27. fleur
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  He Serena!
  Erg leuke ideeën, ik ga zeker je tips gebruiken ;)
  Soms is vervelen ook wel even lekker eventjes rust geniet ervan dat je je soms kan vervelen ;)

  xoxo

 28. michelle
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  ik verveel me best snel en dan heb ik de meeste dingen die je opnoemt al gedaan.
  ik heb altijd dat als ik me verveel nergens zin in heb. da vind ik wel apart.

 29. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Originele tips, is een keer wat anders. De eerste tip zal ik zeker toepassen.

 30. Sara ♥
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Is dat Kristen Stewart ?

  • Serena
   Auteur
   27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

   Yes. Dat vond ik wel toepasselijk :) als je begrijpt waarom.

   • Sara ♥
    27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

    Ja, klopt, ik herkende haar eerst niet helemaal, maar in de twilight-films is ze altijd zo sipjes.. Btw ik vind dat je blog precies de goede artikelen heeft, lifestyle en makeup goed afgewisseld !

 31. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Ik verveel me ook echt maar zelden. In de zomervakantie komt het weleens voor, omdat ik dan zo lang vrij ben, maar verder eigenlijk niet. En als ik me verveel ga ik inderdaad mijn kamer opruimen en mijn spullen (vooral make-up) opnieuw organiseren.

 32. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Als ik me verveel is de kat vaan de dupe. Ze wil nooit knuffelen en dan ga ik proberen op haar buikje te kriebelen en dat vind ze niet altijd even leuk. Meestal probeer ik der een beetje speels te krijgen en hangt ze even later in mijn hand, maar dat vind ik niet zo erg! Vaak neem ik der mee naar boven en ligt ze op mijn bed. Ik loop dan wat rondjes zet de televisie aan, pak mijn op dit moment niet werkende laptop erbij en geef haar af en toe een aai. Op dit moment moet ik echt even bijkomen en ontspannen, maar ik lijk wel vol stress te zitten en als ik even rustig lig dan voel ik nog meer stress opborrelen. :(

 33. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Ik verveel me echt NOOIT!
  Mocht iemand zin hebben om me te helpen met mijn boodschappen…… be my guest:)

 34. xoxo
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Ik verveel me ook best snel!

  Maar dat ligt echt aan mijzelf, dat zit gewoon in me. Ik heb veel “to do” nodig, anders vind ik de boel al snel saai.

  Aantal aantal verveel tips (dit doe ik bijna allemaal wel)

  -een nieuwe serie beginnen en online volgen. Ik kijk altijd op watchseries.eu (ik hoop dat dit niet als spammen wordt beschouwd het is gewoon een aanrader) en dan kun je een link kiezen en gewoon gratis en zonder tijdslimiet kijken. Er zijn zoveel leuke series, hier ben je echt wel ff zoet mee. Of kijk op imdb en neem als voornemen alle films te kijken die in de toplijst daar staan.

  -organiseren. Ja wat je al zei Serena. Kleding uitzoeken, dingen op volgorde zetten, make-up uitzoeken en een bakje voor iedere dag maken. Foto’s uitzoeken en inplakken vind ik ook leuk. Of je documentenmapjes op de pc en je inbox van je email opschonen. Best loze dingen allemaal maar ik vermaak me daar wel mee, het voelt zo opgeruimd in je hoofd ook als je rotzooi weggooit. Je kamer of huis opnieuw inrichten is ook leuk. En dan bedoel ik met spullen schuiven enz en dan op pad gaan voor wat nieuwe accessoires. Verven en alles is ook leuk maar dat is wel weer heel tijdrovend.

  -heel uitgebreid koken, dat je er uren vantevoren al mee kunt beginnen. Vooral tapas zijn hier geschikt voor. Waarom niet een uitgebreid diner koken op een doordeweekse dag, iedere dag is toch een feestje :)

  -socializen. En dan op de trage manier. Dus een lief kaartje schrijven voor een vriendin, een liefdesbrief voor je vriend of een kennis bellen die je al zo lang niet gesproken hebt.

  -eindeloos surfen door via sites die je leuk vindt weer door te klikken naar aanbevolen links. Ik vind zelf een website als froot leuk, ik kan daar rustig een uur rondklikken. of grappige plaatjes kijken op 9gag.

  -nieuwe make-ups looks proberen. Bijv. aan de hand van youtube tutorials. Ik beheers nu de kunst om een perfecte winged eyeliner te maken omdat ik het een hele middag heb geoefend toen ik me verveelde.

 35. Fleur
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Ik verveel me nooit! Daar heb ik veel te veel hobby’s voor, eindelijk heb ik na een drukke toetsweek weer eens tijd om te naaien! Ik heb onderhand al drie nieuwe jurkjes gemaakt, drie kussenhoezen en wat shirts opgepimpt! Voor mij liever MEER tijd!

 36. Manon
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Leuk artikel! zo maar eens mn boeken op alfabetische volgorde zetten, word een aardige klus aangezien ik zoveel boeken heb dat ik maar eens een nieuwe boekenkast moet kopen. :)

 37. gevuldekoekmetslagroom
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Het is wel erg herkenbaar. Sinds ander halve maand verveel ik me omdat ik geslaagd ben voor mn HBO diploma. Dat betekend dus ook geen school meer. Dus dan ga ik maar stofzuigen, dweilen, schoonmaken en mn vader mee helpen met opruimen. Het helpt goed hoor!

 38. 27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Leuk artikel. Als ik me verveel ga ik bloggen of met make- up aan de gang:)

 39. Nanda
  27 december 2011 / dinsdag, 27 december 2011

  Als je denkt dat je je niet kan vervelen… ga dan maar met zwangerschapsverlof! Ik zit nu 5 weken thuis, baby heeft nog geen zin om te komen, en ik verveel mij kapot!
  Het hele huis glimt je al tegemoet (zo een beetje alles was je maar kan poetsen en wassen heb ik gedaan), alles is al geordend, alles is gelezen en bekeken, van knutselen hou ik niet dus geen crea bea hier. Wandelen oid gaat niet meer. :-(