Ik zoek een BA

dit is een gesponsorde post – samen met Schoevers ben ik op zoek naar een BA. Nee, niet naar een bodyguard à la B.A. Baracus van the A Team, maar naar iemand die mijn onmisbare rechterhand zal gaan worden. In feite een PA (Personal Assistant) dus, maar omdat een PA bij mij zoveel met bloggen te maken zal gaan krijgen, hebben Schoevers en ik de functie omgedoopt tot BA, wat staat voor Blog Assistant.

Mr.-TSchoevers is een particuliere opleiding die leerlingen in een korte tijd klaarstoomt tot de perfecte PA. Angel heeft Schoevers gedaan en is daarna jarenlang PA geweest tot ze haar eigen webshop opende. Ze is altijd heel enthousiast geweest over de opleiding en volgens haar is het echt een van de beste opleidingen die er is. De klassen zijn klein zodat iedereen evenveel aandacht krijgt en iedereen is erg gemotiveerd om te slagen. De lessen worden gegeven door topdocenten en ben je klaar met de opleiding, dan staat je gegarandeerd een goede baan te wachten. Ik moet eerlijk zeggen dat Schoevers een vrij kostbare opleiding is, maar met de 100% baangarantie die ze geven is het in feite een hele goede investering voor de toekomst. Angel heeft inderdaad nooit moeite gehad om een nieuwe baan te vinden omdat een Schoevers diploma op je CV nu eenmaal veel indruk maakt.

Dat ik op zoek ben naar een BA klinkt misschien een beetje ‘overdreven’, maar geloof me, I really need one. And I need a good one! Omdat ik door Angel veel positiefs heb gehoord over Schoevers en omdat daar de beste PA’s vandaan komen, wil ik ook graag iemand van Schoevers hebben.

beautylab-foto_1Vroeger dacht ik dat PA’s een soort minions waren die dag en nacht klaar moesten staan voor hun werkgever en de gekste opdrachten kregen toegewezen, maar dat is echt wat je in films ziet. In het echte leven is een PA zo veel meer dan dat! Zo was Angel verantwoordelijk voor de geldtransacties van het bedrijf waarvoor ze werkte, maar ook hield ze de agenda bij, was ze aanwezig bij meetings en werd er vaak om haar advies gevraagd. Het is dus niet alleen de telefoon opnemen en koffie halen!

Waarom zoek ik een BA? Angel zegt altijd ‘jij bent echt zo’n typische creatieveling. Zo iemand die afspraken vergeet, rekeningen laat liggen, vergeet wat er ook alweer was gezegd in een meeting en die soms zelfs vergeet te eten, als je lekker bezig bent’. En dat is waar. Ik ben een chaoot. En ik heb orde en regelmaat nodig. Ik heb iemand nodig die kan plannen (het zit gewoon niet in mijn systeem), die mijn agenda kan bijhouden, winacties kan opzetten en afhandelen, zorgt dat ik op tijd op mijn afspraken kom, dat mijn rekeningen worden betaald, blogs kan schrijven, teksten kan redigeren, facturen worden ingediend en tegelijkertijd iemand is waarmee ik kan sparren over nieuwe ideeën en die een sterke affiniteit heeft met bloggen en de onderwerpen waarover ik blog. In feite zoek ik gewoon een partner, maar dan eentje die zich meer achter de schermen opstelt en die me aanvult in mijn tekortkomingen. Iemand die kan communiceren en organiseren en dat is nu precies de kern van alle opleidingen van Schoevers.

beautylab-foto_2Zie jij het wel zitten om stage te lopen als mijn BA? Als jij je aanmeld voor de Schoevers opleiding secretarieel of marketingcommunicatie op mbo of hbo niveau maak je kans om je eerste stage bij mij te lopen.

Wil je eerst meer informatie over de opleiding? Schoevers kent in totaal 6 vestigingen verspreid over Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Op donderdagavond 14 augustus houdt Schoevers een centrale open dag in Utrecht waar zowel Angel als ik zullen spreken (iedereen uit heel Nederland is hier welkom, dus ook als je interesse hebt in een andere locatie dan Utrecht). Ik zal wat meer vertellen over mijn blog, hoe mijn dag eruit ziet en wat een BA stagiaire voor mij kan betekenen. Angel vertelt over hoe zij Schoevers heeft ervaren en over haar werk na haar studie. En natuurlijk mogen jullie na afloop lekker met ons kletsen en gaan we samen op de foto!

Meer informatie over deze Open Dag lees je op schoevers.nl/droomstage.

Mocht je nog niet weten wat voor opleiding je moet gaan doen na de zomer, dan hoop ik dat ik je bij deze enthousiast heb gemaakt voor Schoevers! Wie weet tot op de Open Dag! Neem natuurlijk je ouders mee, maar neem ook gerust een vriendin of zusje mee, want het beloofd een leuke avond te gaan worden.

>> Schrijf je hier in voor de Open Dag <<

Hoe zou jij het vinden om een BA te zijn, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

136 Reacties

 1. A
  27 juli 2014 / zondag, 27 juli 2014

  Wat een negativiteit zeg vanuit de comments. T zijn vooral aannames.
  Het is makkelijk om te veroordelen. Kijk maar eens liever naar jezelf wat je nog niet goed doet en kijk dan maar naar een ander zou ik zeggen. Sorry, mijn mening :)

 2. Sophie
  26 juli 2014 / zaterdag, 26 juli 2014

  Ik snap ook niet zo goed wat er mis is met dit artikel, het is erg duidelijk dat het een advertorial is. (Hoewel ik me misschien wel kan voorstellen dat meiden zich nu gaan inschrijven voor die opleiding enkel met de hoop dat ze die stage bij jou krijgen. Maar dan denk je zelf niet goed na.)

  Persoonlijk ben ik echter wel van mening dat als je iemand wil die alle dingen doet die jij in het artikel beschrijft je beter iemand in dienst kan nemen. Het voelt niet helemaal eerlijk om dat een stagiaire te laten doen. Ik lees niet echt wat jij die stagiaire te bieden hebt. (En dat is denk ik wel de bedoeling van een stage. Iemand levert jou werk en jij levert iets terug zoals bepaalde begeleiding.)
  Ik bedoel dit echt niet vervelend, ik denk dat het super leuk is om stage bij je te lopen Serena maar ik vraag me af of het een kwalitatieve stage is en of je als student niet beter ergens anders stage zou kunnen lopen waar je misschien meer leert.
  (Ik hoop echt niet dat ik nu lullig over kom, sorry als ik het verkeerd verwoord maar ik wilde het wel graag zeggen.)

  • Sophie
   26 juli 2014 / zaterdag, 26 juli 2014

   Ik snap ook niet zo goed wat er mis is met dit artikel, het is erg duidelijk dat het een advertorial is. (Hoewel ik me misschien wel kan voorstellen dat meiden zich nu gaan inschrijven voor die opleiding enkel met de hoop dat ze die stage bij jou krijgen. Maar dan denk je zelf niet goed na.)

   Persoonlijk ben ik echter wel van mening dat als je iemand wil die alle dingen doet die jij in het artikel beschrijft je beter iemand in dienst kan nemen. Het voelt niet helemaal eerlijk om dat een stagiaire te laten doen. Ik lees niet echt wat jij die stagiaire te bieden hebt. (En dat is denk ik wel de bedoeling van een stage. Iemand levert jou werk en jij levert iets terug zoals bepaalde begeleiding.)
   Ik bedoel dit echt niet vervelend, ik denk dat het super leuk is om stage bij je te lopen Serena maar ik vraag me af of het een kwalitatieve stage is en of je als student niet beter ergens anders stage zou kunnen lopen waar je misschien meer leert.
   (Ik hoop echt niet dat ik nu lullig over kom, sorry als ik het verkeerd verwoord maar ik wilde het wel graag zeggen. Het is ook meer een vraag dan een commentaar.)

   • Sophie
    26 juli 2014 / zaterdag, 26 juli 2014

    Woops daar ging iets mis. Ik wil nog even zeggen dat het meer als vraag bedoeld was dan als commentaar. Totaal niet als: ‘Wat heb jij een staigaire nu weer te bieden.’ maar meer dat ik het niet echt terug lees in je artikel, dus dat je dat misschien duidelijker zou kunnen maken. Waarschijnlijk onderschat ik zo’n stage bij jou echt totaal.

 3. 26 juli 2014 / zaterdag, 26 juli 2014

  Wat goed dat je het op deze manier kunt combineren met Schoevers. Een win-win situatie voor Beauty Lab + Stagiaire + Schoevers. Ik hoop dat er wat moois uit komt. Succes ermee!

 4. Diana
  26 juli 2014 / zaterdag, 26 juli 2014

  Jezus wat zeiken mensen :’)

  Jouw assistent krijgt vast een hele leuke baan! Het is dat ik al studeer, anders klinkt Schoevers wel ideaal. (behalve de prijs, halleluja!!)

 5. kimmie
  25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Hallo Serena

  veel succes met zoeken naar je nieuwe BA.

  Wie deze stageplek krijgt mag zich de hemel inprijzen…

  Blijf zo verder doen!

  Grtz

 6. Defne Tunç
  25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Super nice! ik doe zelf een secretariele opleiding dus is een beetje dubbel op als ik bij Schoevers ook dezelfde opleiding zou doen. Maar omg wat is dit gaaf zeg! Stiekem droom ik er wel van om voor jou of een andere beautyblogger te werken.

  Heel veel succes voor degenen die wel de opleiding gaan volgen! Luck you! xx

 7. Kimberley
  25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Ik vind de gesponsorde post juist altijd prima geschreven. Er staat duidelijk dat het gesponsord is, dus als lezer weten we waar we aan toe zijn en dan kun je zelf besluiten of je het met een korrel zout neemt of als de waarheid. Zoals met elke reclame; je valt de tv-zenders toch ook niet lastig met woedende brieven over de reclames of over de zakken Haribo en Chips die ze wegvreten in GTST?
  Ook is het helemaal niet vreemd dat je een stagiaire zoekt die gebonden is aan Schoevers; dat is gewoon voortgekomen uit het samenwerkingsverband en dat wil absoluut niet zeggen dat Serena het mensen die de opleiding daar niet hebben gevolgd geen baan gunt.
  Serena heeft al eerder stagiaires gehad en toen werd er niet zo negatief gereageerd, dus vind het een beetje vreemd.
  Ik lees al je artikelen, ook degene waar ik niks mee heb, juist omdat ik vind dat je zo leuk schrijft en ik vind dat de kwaliteit vooruit is gegaan. So what dat een artikel wat later verschijnt in de ochtend of middag? Ik denk dan: Oh Sereen zal het wel druk hebben gehad, niet erg. Dan kijk ik later op de dag nog een keer. Ik lig er in ieder geval niet wakker van. Bloggers hebben ook een leven buiten het bloggen. Het is geen 9 tot 5 baan, dus elke vergelijking met je eigen werksituatie en verantwoordelijkheden naar klanten gaan in dit geval naar mijn mening niet op.

  Als laatste wil ik zeggen: Ga zo door Serena. Ik vind je echt een inspiratie en je komt zo oprecht en lief op me over. De laatste paar maanden kun je in de vlogs en op je foto’s echt zien dat het beter met je gaat en lekker in je vel zit en dat is voor mij veel belangrijker dan dat een blog op een stipt moment online staat.

 8. Rosanna
  25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Wat een superleuk idee, zo’n stage!

 9. Myrte
  25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Bij elke blog horen gesponserde posts. Serena had er een kort reclame artikeltje van kunnen maken, maar ze maakt er een leuk verhaal van! Ik reageer eigenlijk nooit op beautylab maar ik volg je site al jaren. Je doet het goed Serena, blijf zo doorgaan :)

 10. Josien
  25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Helaas ben ik al druk bezig met mijn universitaire studie (marketing) communicatie want die stage klinkt goed! Sinds ik heb gezien hoe Jolanda en Eline het bij jou deden lijkt het me al leuk om bij je stage te lopen. Zon gezellig huiskamerkantoor en katjes die rondlopen, zie het al helemaal voor me ;) !

  Succes met het zoeken van je BA!

 11. 25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Mijn hemel wat een commotie in de comments zeg! Er zijn zo veel bloggers die stagaires hebben!

 12. Sylvia
  25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Ik snap de hele commotie om deze post niet! Ze maakt reclame voor Schroevers.. er staat ook boven aan dat het gesponsord is. Serene wil een stagiaire en geen betaalde medewerker, ik snap niet waarom dit niet zou kunnen. Zoveel bedrijven vragen om onbetaalde stagiaires en daar wordt op gesolliciteerd. Serena heeft haar eigen bedrijf. Een stagiaire opleiding kost ook tijd en dus geld en hoop je uiteindelijk profijt van te hebben, maar de stagiaire leert er van en heeft die stage wel mooi op de cv staan.
  Ik geef eigenlijk nooit een reactie, maar ik denk dat sommige mensen niet zo hard moeten roepen en denken dat ze allemaal maar weten hoe alles in elkaar zit.
  In het bedrijf waar ik werk hebben we ook stagiaires en die doen werkervaring op en kiezen er zelf voor maar het kost ons best wat tijd (eigen tijd) om ze op te leiden.

 13. yael
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Oh dat lijkt me nou echt iets voor mij! Heb helaas geen schoevers gedaan omdat wij daar toen geen geld voor hadden maar wel de secretaresse opleiding op het roc en boekhouden op Linnartz. Jammer dat je hier dan niet voor in aanmerking komt maar ik wens je veel succes met het vinden van de BA. Groetjes Yael

 14. Leanne
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Lieve Serena,

  Als eerst hulde dat jij de negatieve posts niet verwijderd (daar kunnen veel bloggers zoals beautygloss en misslipgloss enorm veel van leren). Ik merk ook echt dat je luistert naar mensen en hoopt op, opbouwende kritiek (helaas kunnen sommige mensen niets anders dan hun frustraties op jouw uiten) zodat je er van kunt leren.
  Ik lees al lang jouw blog, en inderdaad sommige posts vind ik niet interessant en die lees ik niet. Maar vele anderen blogposts zijn van goede kwaliteit, bevatten juiste zinnen, leuke foto’s en zijn origineel.
  Ik vind juist de non-beauty posts het meest interessant! Dus blijf vooral doen wat voor jou goed voelt. Je interesses kunnen ook veranderen in al die jaren dat je deze succesvolle blog hebt opgezet, en helaas kunnen sommige mensen dat niet waarderen.
  Tot slot vind ik je altijd stralen, je bent goud eerlijk, elke video begint met een mooie lach en tot slot ben jij altijd jezelf geweest door alle jaren heen.
  Hulde!

 15. Inna
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Serena, ik heb sommige comments gelezen die niet zo leuk waren om te lezen. Opzich maak dat niet uit, ieder zijn eigen mening.

  Ik wil je echt het volgende vertellen: jij bent een van de weinige die echt blog post over beauty. Er is altijd wel een artikel related to beauty om te lezen. Ik ga geen namen van andere bloggers noemen, maar ik heb genoeg gezien om te beoordelen dat jij wel energie insteekt en kwaliteit weet te produceren in je blogs.

  Je laatste ooglook met L’oreal producten bijvoorbeeld (met die onwijs coole winged-eyeliner). Wie maakt nou zoiets mooi? Ik kan geen enkel Nederlandse beautyblogger noemen die zoiets heeft kunnen maken. De meesten maken standaard ooglook, waar ik als een lezer niks nieuws ondervind.

  Ik vind de manier hoe je je presteert op de video en je manier van schrijven op je blog heel echt boeiend. De toevoegingen van je vriendinnen Angel en Nena zijn ook leuk voor de afwisseling.

  Keep up the good work. Ik wens je aller beste toe (al ken ik je niet persoonlijk, maar ik mag je echt en ik gun je het beste)

  Liefs

 16. Minka
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Tsja ik lees deze advetorial en denk alleen maar: ‘super slim Serena’.

  Denk dat je een goede begeleider zal zijn en je toekomstige BA een toptijd gaat beleven. Of hij/zij nou van Schroevers/Proevers/Whatoevers komt of niet.

  Wat kunnen sommigen toch zeiken en alles met een negatieve bril op zien zeg. Zielig gewoon. Je moet maar zo denken Serena, als jij je hoofd boven het maaiveld uitsteekt…… heb je een mooi uitzicht! ;-) #omdenken

 17. Annelieke
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Zoiets zou zo bij mij passen. Door mijn chronische ziekte ben ik alleen een beetje huiverig om te beginnen aan een opleiding omdat ik niet weet wat voor impact het op mijn lichaam gaat hebben :(

  • Minka
   24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

   Snap ik Annelieke maar het ergste wat kan gebeuren is dat jij je studie moet onderbreken of stoppen als het ECHT niet gaat, en ja dat kost je dan geld. Maar wie weet levert het je wel zoveel positieve energie op dat je dit voor geen goud wilt missen…. Anders kan je ook overwegen om kortere cursussen op dit gebied te volgen. Deze zijn er genoeg!

 18. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Leuk, ben ook een oud-Schoevers leerling (ben 43 oepsie :)) en idd de deuren gingen voor je open als je kon laten zien dat je een Schoevers diploma op zak hebt. Heb jaren als secretaresse gewerkt met veel plezier me daarna (bij) geschoold op HRM en ben nu dus HRM-er.

 19. Cécile
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Wauw, bizar hoe slecht mensen dit opvatten. Wat een negativiteit in blogcomments de laatste tijd. Hier viel het naar mijn idee altijd nog wel mee, maar nu is het hier ook ineens ontploft.

  Het is makkelijk om bloggers aan te vallen, omdat jij als lezer het gevoel hebt dat je ze kent, terwijl jij lekker anoniem blijft. Bizar om te zien hoe mensen keer op keer naar dit artikel terugkomen om hun gal te spuien, en dingen verkeerd blijven interpreteren tot op een put waarop het lijkt alsof ze het er gewoon om doen. Heel erg vervelend om te lezen.

  • Marloes
   24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

   Hier sluit ik mij volledig bij aan. Had het niet beter kunnen verwoorden. Had het er vandaag nog over met mijn vriend, dat ik het soms erg storend vind dat sommige meiden zo nasty doen in de comments. Ja, mijn vriend.. Die kijkt ook alle filmpjes mee.. ;) (hij heeft geen keus whahaha)

 20. Tess
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Wat leuk, deze samenwerking met Schoevers! Ik doe zelf ook de opleiding AD Office Management bij Schoevers en ben er heel positief over! Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar kleinschalig onderwijs met veel persoonlijke aandacht. De docenten zijn ook echt top! Ik loop op het moment al stage, de hele zomer, maar heb er alle vertrouwen in dat je bij Schoevers iemand gaat vinden die alles rondom je blog net zo strak ordent als je nagellakrek! ;-)

 21. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Al sinds jaar en dag doe ik steeds hetzelfde van zodra ik “advertorial” of “gesponsorde post” zie staan… Ik skip ze gewoon als het niet over beauty ofzo gaat. Niet omdat ik het waardeloos vind of iets dergelijk maar omdat ik graag opga in het enthousiasme van een “gewone” post.
  Deze heb ik wel even doorgelezen omdat de titel me aansprak, en heel eerlijk: ik zie het probleem niet? Waarom in godsnaam wordt dit artikel zo verschrikkelijk over geanalyseerd dat Serena zelfs een halve blogpost als reactie op een reactie moet schrijven? Sinds wanneer moet een blogger zich verantwoorden? Ga je er dan ook prat op als je een afbeelding van een Nivea-product in een boekje ziet? Zoals iemand hier reeds heeft gemeld, daar betaal je zelfs voor!

  Serena en andere (beauty)bloggers schrijven post met hun hart en ziel. Maar door de verschrikkelijk negatieve commentaren moeten ze tegenwoordig toch hun woorden gaan wikken en wegen, is dat dan de bedoeling? Ik volg deze blog sinds het begin en ik kan je zeggen dat het er hier alleen maar op vooruitgaat! Een balkonnetje opnieuw herinrichten, love it! Een lekker flapuit filmpje over die haar hulpstukken, love it! En of die posts nu om 2 uur ‘s middags of 2 uur ‘s nachts online komen, wat maakt mij het uit…
  Het zou in feite niemand mogen uitmaken.
  Apprecieer asjeblieft ook een beetje de persoon achter een blog en ga niet denken in de schrijver/schrijfster hun plaats. Laat staan dergelijke kritieken uiten. Meningen worden altijd, overal geapprecieerd maar niet als ze compleet uitgeperst zijn en de blogger in kwestie een slecht gevoel geeft…

 22. Jessica
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Hi Serena!
  Wat onwijs gaaf dat je samen met Schoevers studenten aan de slag wilt gaan!

  Ik volg bij Schoevers Den Haag de studie hbo Officemanagement. Dit jaar ga ik mijn laatste jaar in. De laatste maanden van mijn aankomende schooljaar moet ik stage lopen. Het zou mij erg interessant lijken om bij jou aan de slag te gaan. Ik heb namelijk het idee dat jij een leervolle stage kan bieden.

  Mijn vraag is alleen, van wanneer tot wanneer kan er bij jou stage gelopen worden?

  Liefs,

  Jessica.

 23. Joanne
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  misleidend artikel, de titel, de aanbieding van stage, natuurlijk mag advertentie en blogpost maar nu is het wel misleidend en dat is jammer.Je hebt juist een leuke blog, complimenten, maar dit wil ik wel als feedback geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *