How-to: Romantische Paardenstaart

Summer, summer, summertime! Vakantie, strandfeestjes, festivals en chillen op het terras. Daar horen zomerse outfits bij, maar ook je kapsel verdiend een zomerse make-over. Na de klik laat ik stap voor stap zien hoe je een romantische paardenstaart creëert en hoe je deze kan opleuken tot een first-date look of een festival look. Het is echt niet moeilijk, maar het is weer net even wat anders dan de ‘normale’ paardenstaart.

Dit kapsel is voor meiden met halflang tot lang haar, het haar moet namelijk in een paardenstaart kunnen. Het beste resultaat krijg je als je haar op één lengte is, maar ook met laagjes moet het lukken (ik heb zelf wat langere lagen). 
We beginnen met een normale paardenstaart. Je kan deze laag in de nek dragen of ergens in het midden zoals hieronder. Maak de staart vast met een elastiekje die dicht bij je eigen haarkleur ligt, dat zorgt later voor het mooiste effect.

Splits je haren in tweeën boven het elastiekje, zoals ik hier onder laat zien. Er zit nu een ‘gat’ in je haar waar je je vingers doorheen kan steken.

Steek je vingers van de ene hand van onderen af door het gat. Pak je staart met de andere hand en duw het van boven naar beneden door het gat. Laat je vingers de staart pakken en trek het er door heen.

Als het goed is zou je nu een resultaat moeten hebben zoals hieronder.

Om het er allemaal wat netter uit te laten zien trek je je staart aan zodat het elastiekje strakker en wat omhoog zal gaan. De twee ‘twists’ kun je met je vingers wat verbreden en een beetje over het elastiekje heen proberen te trekken. Je krijgt dan ongeveer zoiets als hieronder.
Je kunt je staart zo laten, je kunt je staart vlechten (very romantic!) of je kunt je haar opleuken met accessoires. Voor de festival look kun je bijvoorbeeld een hoofdband gebruiken.

En voor een romantische (first date?) look kun je bloemenclips in je haar doen. Roosjes, madeliefjes of orchideeën. Een enkele bloem staat leuk, maar meerdere geven ook een leuk effect. Het kapsel hieronder heeft een erg hoog ‘Aloha’ gehalte, heerlijk voor op het strand of als je ‘s avonds op de boulevard gaat wandelen.

Clips zijn sowieso een goed idee voor de meiden met laagjes in hun haar, op deze manier kun je de laagjes die niet in de staart vast blijven zitten toch lekker uit je gezicht houden.

Deze manier is net even iets spannender en romantischer dan de ‘normale’ paardenstaart en met accessoires of variaties maak je er helemaal iets bijzonders van. Ik hoop dat deze how-to duidelijk genoeg is voor jullie. Als je het niet helemaal kan volgen moet je het eigenlijk gewoon doen, dan heb je het snel genoeg door ;-)
Succes!
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *