How-to: Rode oogschaduw

Er wordt mij wel eens gevraagd om een eyelook te maken met rood. Nu vraag ik je, rood? Why! Niemand wil er toch uitzien alsof je rondloopt met een ontstoken oog? Of de hele nacht hebt liggen jankeballen? Sure, die editorial shoots met rode oogschaduw zijn prachtig, maar is rood ook te combineren in everyday looks voor in het dagelijks leven? Ik waagde een poging…

In mijn Sleek Makeup Caribbean palette in Curacao zit een mooie rode kleur, maar de kleur uit mijn Sugarpill Burning Heart palette is wellicht nog heftiger en gepigmenteerder. Dit zijn de enige 2 rode oogschaduwkleuren uit mijn stash.

Ik haalde diep adem en waagde het erop. Ik heb hieronder 2 verschillende looks gemaakt, eentje met rood boven het oog en de ander met rood onder het oog.

Best draagbaar zo, maar of ik het nu zo’n succes vind? Ik vind andere (felle) kleuren meer flatterend staan denk ik. Rood geeft mijn ogen geen ‘ziek’ of ‘huilerig’ effect moet ik zeggen, wat ik van te voren wel had verwacht. Maar nee, ik zou niet snel voor deze kleur kiezen. Als ik dan toch uitbundige kleuren wil gebruiken kies ik liever voor roze, geel, oranje, blauw of groen. Of paars. Eigenlijk alles behalve rood dus (hihi). Rood is een prachtige kleur, maar op mijn ogen minder succesvol, is mijn mening. Wat vinden jullie? 
Editorial shoots met rode oogschaduw vind ik overigens wel echt stunning! Onderstaande afbeeldingen heb ik gevonden via weheartit.com.

Ik hoop dat mijn rode ooglooks toch wat inspiratie hebben gegeven en ik ben benieuwd of jullie wel eens met deze kleur hebben geëxperimenteerd. Dragen jullie wel eens een rode ooglook? 
Until next time,

Serena Verbon

Volg:

4 Reacties

 1. Tania
  4 april 2017 / dinsdag, 4 april 2017

  Ik zelf vind het een goede tip om nooit onderaan je ogen rood of roze oogschaduw te gebruiken en altijd een eyeliner aan te brengen in bruin of zwart daardoor zul je zeker nooit het idee hebben van een “huilerig” oog

 2. 24 april 2012 / dinsdag, 24 april 2012

  doodelijk lelijk niet de oogschaduw maar jij wahahhahahahahaaaaaa

 3. 24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

  Hey,
  Ik had gedacht dat het er echt niet uit zou zien! maar…. Het staat eigenlijk nog helemaal niet zo gek, erg leuk Sereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *