How to: lange nagels

Mijn nagels heb ik best een tijdje verwaarloosd, maar nu ik nagelproducten aan het uittesten ben en eindelijk weer eens wat aandacht aan mijn handen en nagels geef, ontvang ik erg veel complimentjes van jullie (dankjewel!). Mijn nagelbedden zijn helemaal niet lang, sterker nog ze zijn juist kort, maar door de juiste manier van vijlen en lakken en kleurgebruik kun je je nagels optisch veel langer laten doen lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Ik vind mijn handen momenteel erg mooi en dat stimuleert dan weer om ze extra goed te blijven verzorgen. Vandaag deel ik mijn tips voor (optisch) langere nagels.

Vijltechnieken

Hoe smaller de nagels, hoe langer ze lijken. Soms heb je van nature wat bredere nagels, of nagels die soort van ‘uitwaaieren’. Dit soort nagels maak je eenvoudig ‘slanker’ door de vijl tegen de zijkant van je nagels te zetten en dan voorzichtig verticaal te vijlen. Vijl wel altijd dezelfde richting op om scheurtjes te voorkomen. Het vijlen kun je het beste doen met een zo dun mogelijke vijl, die kun je er gemakkelijker tussen zetten. Zelf gebruik ik hier die smalle kartonnen vijltjes voor.

lange nagels_02

Vierkant vs. ovaal

Rechthoeken en vierkanten ogen doorgaans groter (of in elk geval massiever?) dan cirkels en zo is het ook bij je nagels. Vierkante of squoval (square/oval) gevormde nagels ogen langer dan wanneer de hoekjes zijn afgerond tot ovale of ronde nagels. Houd je nagels daarom redelijk vierkant als ze kort zijn en je de illusie wilt wekken dat ze langer zijn.

nailshapinglarge

Nail-your-personality

Laktechnieken

Je nagels lijken altijd langer wanneer je ze lakt, omdat je dan het horizontale witte randje (de nageltop of vrije rand) bedekt. Dit randje ‘breekt’ het geheel wat je nagels korter doet lijken. Lak je je nagels dan is het een effen geheel en dat oogt dus langer. Dit klinkt wellicht voor de hand liggend, maar lak je nagellak zo dicht mogelijk tegen je nagelriemen aan. Verder ogen je nagels ook wat langer als je ze niet helemaal tot aan de zijkanten lakt, maar aan beide kanten een miniscuul streepje over laat. Dit wekt de illusie dat je nagels smaller zijn en daardoor ogen ze langer.

laktechnieken

Lichte lak vs. donkere lak

Een witte ruimte lijkt groter dan dezelfde ruimte in het zwart. En zo gaat het ook bij kleding, want zwart slankt af. En raad eens wat, ook voor nagellak geldt hetzelfde principe. Donkere kleuren zorgen ervoor dat je nagels kleiner ogen dan lichtere kleuren.

licht vs zwart
Kies ook voor nagellak zonder al te veel poespas. Dus geen glitters, duochrome effect, parelmoerglans of holo. Gewoon een eenvoudige rechttoe rechtaan creamy met eventueel een subtiele shimmer.

gliterz

No more French!

Op de nagels werkt het net zoals in de mode: strepen in de lengte later je slanker lijken dan strepen in de breedte. Daarom is het niet aan te raden om een French Manicure op je nagels aan te brengen wanneer je je nagels langer wilt laten lijken. Net zoals Nail Art. Al die ombre, figuurtjes, streepjes en toestanden op een nagel zorgen ervoor dat ze korter lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

french

Verleng je nagelbed

Je nagelbed is dat roze gedeelte van je nagel. Bij de één is het nagelbed langer dan bij de ander, maar hoe langer je nagelbed des te langer je nagels ogen. Zelf heb ik een hele korte nagelbedden, je ziet niet eens mijn halvemaantje (alleen bij mijn duimen). Wat ik daarom doe is mijn nagelriemen elke dag even invetten en om de dag even terugduwen met een bokkepootje. Op deze manier voorkom je dat je nagelriemen steeds verder over je nagelplaten groeien en zo onderhoudt je dus een gezonde en lange nagelplaat. Het kan zelfs zijn dat je ze door het terugduwen iets langer kunt maken dan ze van nature zijn.

lange nagels_03

Een andere manier om je nagelbed te verlengen, of nou ja, om ze in elk geval niet korter te maken, heb ik van mijn vriendin Angel geleerd. Wanneer je je nagels schoonmaakt heb je al snel de neiging om er met een stokje of een andere scherp voorwerp onder te gaan, maar hierdoor maak je het witte randje (de nageltop of vrije rand) breder waardoor je nagelbed dus korter wordt. Zij maakt haar nagels daarom altijd schoon met een nagelborsteltje. Dit verandert niets aan de nageltop. Ze merkte zelfs dat haar nagelbed na verloop van tijd langer werd.

lange nagels_01

Ik hoop dat dit artikel jullie goede tips heeft gegeven wat betreft het (optisch) verlengen van je nagels. Ook vrij korte nagels (met korte nagelbedden) kun je met deze trucjes langer doen lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

102 Reacties

 1. frederique
  2 maart 2017 / donderdag, 2 maart 2017

  Ik wil echt snel langen nagels dat spul heeft geen zin ik bijt er gewoon doorheen en nep nagels is ook raar ik ben pas 12 dus wat moet ik doen

 2. Evelien
  15 maart 2016 / dinsdag, 15 maart 2016

  Voor de nagelbijters: Raylex!! Beet al mijn hele leven en dit is het enige wat mij er vanaf heeft geholpen!

 3. jennifer
  21 december 2015 / maandag, 21 december 2015

  Ik bijt zelfs ook nagels niets helpt er tegen…. ook bijt ik de velletjes onder me nagel.. het ziet er niet uit heb jij messchien tips?

  • anoek
   5 september 2018 / woensdag, 5 september 2018

   ik bijt ook die velletjes naast mijn nagels! ziet er ook echt niet uit! olie? crème?

 4. Laila Karim
  12 november 2015 / donderdag, 12 november 2015

  Hoe heet de naam van die rozige nagellak van Essie?

 5. 17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  ik heb een vraagje ik wil graag snel langere nagels hebben maar ik bijt heel veel op mij nagels wat kan ik er tegen doen?

  • Laura
   27 augustus 2015 / donderdag, 27 augustus 2015

   ik zelf laat altijd acryl of gel nagels zetten voor een tijdje, na 4 weken zijn je nagels een flink stuk gegroeid en kan je bijvoorbeeld overgaan op een gellak behandeling of gewoon nagellak. Let wel op dat je het bij een goede salon laat doen want sommige, vooral chinese nagelsalon vijlen het nagelbed heel dun en dan gaan je nagels kapot. als je geen acrylnagels wil kun je ook gelijk gelnagels nemen maar dan zijn je nagels wel een tijdje kort, maar ze breken niet af en je kan er niet echt aan bijten :)

 6. Passie
  26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

  Ook kun je knoflook stukjes in je base-coat doen. Er komt een dik laagje over je nagels, waardoor ze in een korte tijd vrij sterk worden. Ook ga ik met mijn nagels om alsof ze nog nat van de nagellak zijn, waardoor je minder snel je nagels als tools gebruikt… Ik probeer deze dingen nu een paar maanden en mijn nagels zijn harder dan ooit!! Succes en ik hoop dat je wat hebt aan deze tips!!

 7. manonneke
  29 april 2015 / woensdag, 29 april 2015

  Hele leuke tips, wel een probleempje: ik bijt nagels, en dat houd bij in dat mijn nagels niet over de rand van mn vinger komen zegmaar, dus als ik bij een manicure mijn nagels laat doen gaan ze omhoog staan. Heeft iemand tips, voor mensen die nagels bijten?? (Lakken werkt niet omdat m’n nagels dan heel erg opvallen, ik verberg ze liever, en ik weet dat stoppen met nagels bijten een optie is maar zo eenvoudig is dat helaas niet)
  Alvast bedankt !!

  • Gwen
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   Probeer je nagels af en toe met knoflook in te smeren ze worden sterker en ze snaken heel vies.
   Werkt het niet kan je bij de drogist speciale nagellak kopen ook met een vies smaakje.

   Verder zou je je nagel een leuk kleurtje kunnen geven dan heb je helemaal geen zin om ze te mishandelen!

   Ik had er zelf ook last van ik gebruik nu GEL nagellak en dat werkt echt GEL nagellak zonder lamp, dat gebruik ik!!

   Succes verder en ik hoop dat je iets aan deze tips hebt

   • Gwen
    12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

    Smaken* sorry

  • helper tegen nagelbijten
   1 december 2015 / dinsdag, 1 december 2015

   ik ben er net van af en bij mij hielp het heel erg om er een laagje doorzichtige nagellak over te doen. en ja ik weet het je verbergt ze liever maar dat moet je dan maar 2 weekjes voor lief nemen en bij mij heeft niemand wat gezien en als je de neiging hebt peuter dan het laagje nagellak eraf in plaats van dat je je nagel eraf peutert of bijt.

 8. pari
  8 april 2015 / woensdag, 8 april 2015

  leuke tips

 9. Agatha
  24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Leuke tips!

 10. 29 juni 2013 / zaterdag, 29 juni 2013

  Leuk artikel! Maar ik heb een vraagje, ik heb nagels die heel snel velletjes loslaten. Dat er zeg maar één laagje af is… Ik vind het heel lelijk en mijn nagels zijn minder sterk. Heb jij een goedkope tip?
  Liefs, Vera.
  http://facefantastic3.webnode.nl

  • Gwen
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   Ja zoals ik hier boven ook al ergen zei, je zou je nagels kunnen insmeren met knoflook. Je nagels worden veel sterker en ze smaken heel vies zodat je ze ook niet meer afbijt!

   Ook zou je GEL nagellak zonder lamp kunnen gaan gebruiken doe ik ook!
   Succes

 11. Willeke de Heus
  26 juni 2013 / woensdag, 26 juni 2013

  Heel handig dit en vooral het plaatje hoe je je nagels wilt , maar hoe of waar kan je dat stokje kopen of hoe heet het, en kom daar ook soort olie uit waardoor je vingers dan gelijk niet meer zo uitdrogen, want dat is iets wat ik nogal eens vergeet haha, hoop het te horen van je…

 12. 24 juni 2013 / maandag, 24 juni 2013

  Vooral de tip ‘verleng je nagelbed’ gebruik ik zelf erg veel :) Geweldig vind ik het :)

 13. lieve
  24 juni 2013 / maandag, 24 juni 2013

  mijn nagels groeien uit zichzelf rond en ik heb echt een heel kort nagelbed, als ik mijn nagels zou willen laten ‚’uitsteken’’ boven mijn vigertop zal mijn witte randje even lang moeten zijn als mijn nagelbed…. kan ik hier iets aan doen? Ik vraag me af of het uberhaubt mogelijk is bij mij om echt lange nagels te krijgen….

  • lieve
   24 juni 2013 / maandag, 24 juni 2013

   bij sommige nagels, niet bij ze allemaal trouwens vooral bij mijn ringvingers, is mijn nagelbed heel kort, wel groeien AL mijn nagels rond..

 14. Sam
  24 juni 2013 / maandag, 24 juni 2013

  Leuk artikel
  Ik heb meestal squoval

  Ik vind round echt niet rond op de voorbeeld foto’s, het kan veel ronder, die op de voorbeelden is gewoon squoval maar dan wat korter en wordt aangeduid als round

 15. Jessica Maal
  23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  Had ik net nodig, thanks

 16. Suzanne
  23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  Fijne tips + het inspireert me ook weer wat ‘netter’ met m’n handen en nagels om te gaan ;) thanks!

 17. 23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  Tof artikel ;)
  Mijn nagel groeien altijd wel aardig lang, maar het vervelende is dat mijn linkernagels altijd langer/mooier zijn! Omdat ik du alles met mijn rechterhand doe.. Ook ‘bladeren’ mijn nagels snel. Heb je hier een oplossing voor?

  X Naomi

 18. 23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  Bedankt! Echt een super fijn en informatief artikel!

 19. niroshani
  23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  wat is dat staafje bij je nagels? met dat rose kussentje. Waar kan je die kopen.

  groetjes sharon

  • abigail
   23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

   dat is een bokkenpootje. je kunt het kopen bij bijvoorbeeld etos geloof ik.

 20. Mouse
  23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  Ooh dit ga ik zeker even goed lezen :D. Ik heb zulke snel-brekende nagels!

 21. 23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  Ik heb de mazzel dat ik van mezelf een lang nagelbed heb, hierdoor lijken de nagels snel lang zelfs als ze helemaal niet zo lang zijn. Het terugduwen van de nagelriemen is daar heel belangrijk bij.

  Last van splijtende nagels had ik de laatste tijd ook maar ik heb laatst een vochtinbrengende basecoat gekocht van Essie en die is echt geweldig, nergens meer last van. Het komt gewoon doordat de nagels uitgedroogd zijn van het lakken en de remover.

  Bikini strap heb ik toevallig van de week ook gekocht, mooi kleurtje! Heb hem zelf nog niet gelakt, even geen tijd. Binnenkort maar weer eens rustig gaan zitten voor mijn nagels.

  • Iva
   23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

   Die Essie basecoat is goed he? Mijn nagels breken echt nooit meer, ik irriteer me er zelfs vaak aan dat ze ‘alweer zo lang’ zijn, haha!

 22. Brenda
  23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  Mooie foto’s!

 23. 22 juni 2013 / zaterdag, 22 juni 2013

  Dank voor deze tips! Mijn nagels groeien namelijk echt ellendig slecht.

 24. Fieke
  22 juni 2013 / zaterdag, 22 juni 2013

  Wat een handige tips. Ik wil over een tijdje mijn nepnagels eraf laten halen. Nu zijn mijn nagels weer mooi en lang, ik wil ze graag goed onderhouden.

 25. Zwaan
  22 juni 2013 / zaterdag, 22 juni 2013

  Verrek! Nu je het zegt.. dat laatste punt is toch echt wel handig om te onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *