How-to: filmpjes opnemen

Vandaag gaan we het hebben over filmpjes of liever gezegd, het opnemen daarvan. Eerder deze week heb ik mijn tips over het schrijven van een goede review gedeeld  (klik) en het leek me ook een goed idee om jullie wat tips te geven op film gebied. Mocht je een blogger zijn dan kan ik het van harte aanbevelen om filmpjes op te nemen voor je blog. Het geeft je bezoekers een ‘echter’ beeld van de persoon achter de blog en dat vindt men over het algemeen erg leuk om te zien. Net zoals wij de behind-the-scenes filmpjes zo leuk vinden omdat we dan de ‘ware persoon’ achter een acteur of popster ontdekken.


Ik krijg van jullie vaak superlieve complimentjes over mijn filmpjes en daar ben ik erg blij mee! Ik moet ook toegeven dat het steeds beter gaat. Ik neem mijn filmpjes in 1 take op en knip hier en daar wat uuuhs en aaaahs eruit en klaar. In het begin was dat hele andere koek hoor, dan struikelde ik over mijn woorden, had ik black-outs en heel veel uuuuuhs. Ach, en soms heb ik ook wel eens een dag dat het minder gaat dan andere dagen, maar met een beetje knip- en plakwerk monteer je alsnog een vloeiend filmpje aan elkaar. Hier zijn mijn tips en ik hoop dat jullie er wat aan hebben;

1. Apparatuur
Ik heb het geluk van een iMac en een Macbook, maar niet iedereen heeft centjes om deze vrij dure computers aan te schaffen. Je zal moeten roeien met de spanen die je hebt. Heb je een Apple computer dan kun je prima uit de voeten met hun webcams en het bijbehorende iMovie (video bewerkingsprogramma), maar heb je een andere computer dan moet je het een beetje anders aanpakken. Als de ingebouwde webcam niet goed genoeg is kun je misschien een losse webcam kopen, maar ik denk dat een fotocamera die kan filmen beter werkt.

Misschien is het handig om een apart geheugenkaartje aan te schaffen, eentje waarbij je gemakkelijk 45 minuten kan filmen zodat je zeker weet dat je camera niet halverwege je filmpje nokt. Zorg dat alle instellingen goed staan en dat je weet hoe je je filmpje van de camera op je computer kunt plaatsen. Neem gewoon een testfilmpje op van 10 seconden en check het even, want het zou zonde zijn als jouw 20 minuten durende make-up look niet van je camera naar je computer te transporteren is! Zet je camera op een stabiele plek (misschien een tripod?) en zet er een spiegel achter, zodat je in de gaten kan houden of je wel goed in beeld blijft.

Goed, eenmaal op de computer moet je het bewerken. Zelf gebruik ik iMovie en voorheen Windows Movie Maker (niet per se aan te raden), maar misschien dat jullie betere (gratis) programma’s weten? If so, please leave it in een comment voor de andere bezoekers. Je kunt ook programma’s kopen (of illegaal downloaden, maar dat heb je niet van mij) zoals Magix of Adobe Premiere.


2. Setting

Je hebt je apparatuur, maar de setting is minstens net zo belangrijk. Waar ga je zitten? Of sta je liever? Heb je voldoende licht en is het achtergrond geluid niet te hard? Het is raadzaam om in een afgesloten ruimte te zitten. Ramen en deuren dicht, zodat er geen achtergrondgeluid jouw filmpje kan verstoren. De een vind het leuk om een gezellige setting te hebben, bijvoorbeeld je slaapkamer (like Juicystar07), terwijl de ander het liever clean houdt en kiest voor een egale witte muur (like Pixiwoo). De keuze is aan jou!
Wat in elk geval belangrijk is, is belichting. Daglicht is het makkelijkst, maar neem je ‘s avonds op of heb je liever kunstlicht probeer dan in een goed belichte ruimte te zitten. Richt eventuele spots niet direct op jezelf, dat zorgt voor overbelichting. Probeer het te dimmen door er een wit filter voor te hangen of werk met tegenlicht. Op YouTube bestaan er veel filmpjes voor een ‘at home video studio’.

3. Go!
In principe ben je er nu klaar voor! Als het je eerste filmpje is (spannend!) houdt het dan vooral simpel. Doe iets waarover jij honderduit kan praten. Of waarbij je geen hele lappen tekst uit je hoofd hoeft te leren. Shoplogs zijn altijd makkelijk en die raad ik dan ook zeker aan als je voor het eerst een filmpje gaat maken! Maar neem gewoon iets waarbij jij je prettig voelt. Ga gewoon zitten, zet de camera aan en go! Gewoon doen. Dan kan je achteraf altijd nog bepalen of het opnieuw moet, maar dan heb je het ijs in elk geval gebroken.


4. Act natural
Tja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zodra die camera aangaat ben je toch een beetje anders. Maar dat hoeft niet, het is gewoon een kwestie van oefenen. En observeren. Misschien heb je wel wat filmpjes van jezelf teruggezien ooit, van die home video’s? Waarschijnlijk vind je het gek om jezelf terug te zien, en  dat is heel normaal, maar dat is wel hoe jij bent. Hoe jij natuurlijk voor de camera staat. En dat is ook wat de kijker wil zien. Denk dus terug aan die beelden en probeer ook anderen te observeren. Je vrienden of gewoon vreemden in het winkelcentrum. Hoe praten zij tegen hun vrienden. Hoe drukken ze hun expressies uit, hoe bewegen ze hun handen tijdens het praten? Probeer dit een klein beetje in gedachten te houden. Dit kan vooral in het begin helpen, later zal je merken dat praten voor de camera je steeds gemakkelijker af gaat. Oefening baart kunst!

5. Wees niet al te kritisch
Als je je filmpje terugkijkt denk je misschien ‘oh nee, mijn haar zit stom, wat kijk ik lame, wat doe ik gek met mijn handen’. Blablabla. Take it easy on yourself! Nobody’s perfect. Dingen die wel een beetje ‘irritant’ kunnen zijn voor de kijkers zijn bijvoorbeeld hele smakkende geluiden tijdens het praten of een stortvloed aan ‘uuuh’s’. It’s ok. Dat knippen we er gewoon uit. Net als ongemakkelijke stiltes, geritsel van tasjes, black outs, het langdurig zoeken naar een make-up product of die keer dat jij je hete thee over je schoot kieperde. Gewoon, hop, uit de video editten.


6. Contact
Het is belangrijk dat je je kijkers betrekt bij je filmpje. En dan bedoel ik dat je oogcontact moet maken. Of nou ja, oogcontact, you know what I mean! Probeer dus echt recht de camera in te kijken. Als je bezig bent met dingen, bijvoorbeeld opmaken of dingen pakken tijdens een shoplog, probeer dan tussendoor even de camera in te kijken. Het kijkt gewoon fijner en persoonlijker! Als je gaat praten probeer dan ook duidelijk te praten. Zelf heb ik nogal de neiging om te mompelen, maar dat heb ik de laatste tijd wat verbeterd. Luid en duidelijk praten en vooral niet overarticuleren.

7. Chill
Zoals ik al zei, oefening baart kunst. De eerste keer zal wat ongemakkelijk zijn, maar de keer erna al stukken minder en na een tijdje heb je het gewoon helemaal in de vingers. Dan zal je vanzelf wat meer ontspannen, een relaxtere houding aannemen, grapjes maken, gewoon zoals je zelf bent. Ik vind het een onwijs compliment als mensen (vrienden, familie) zeggen dat ik in mijn filmpjes hetzelfde ben als in het echt. Dat is namelijk ook echt wat ik wil.

Kijk, in filmpjes waarin ik iets uitleg ben ik wel een beetje anders hoor. Dan neem ik de ‘presenteer houding’ aan. Ik blijf wel mezelf, maar op een andere manier. Een soort lesgeef manier, denk ik. Wat mijn ‘truc’ is, is dat ik tegen de camera praat alsof het mijn buddy is. Alsof het een vriendin is aan wie ik mijn laatste aankoopjes laat zien of een groepje meiden die ik graag een make-up look wil leren. Ik probeer gewoon te praten zoals ik het zou doen als ik een cursus zou moeten geven. It works for me!


8. Entertain
Stel je voor, je kijkt The Voice, en Wendy van Dijk staat daar als een dooie pier te presenteren. Daar worden we niet gelukkig van he? Probeer dus altijd gewoon lekker enthousiast te praten. Je hoeft het niet van de daken te schreeuwen en je hoeft er geen overdreven blije houding bij aan te nemen, dat zou een beetje fake overkomen denk ik, maar wees gewoon jezelf en dan net een tikje enthousiaster. Bestudeer desnoods presentatoren en -trices, kijk hoe Wendy van Dijk het doet, of die meiden van Hart van Nederland. Kies een style die dicht bij jezelf ligt. Misschien ben je graag zen (a la Michelle Phan) of hyperenthousiast, do what works for you!

9. Never give up!
Kijk, niet iedereen heeft het meteen in de vingers. Of na keer op keer proberen. Misschien ben je verlegen, onzeker, krijg je black-out’s, struikel je over je woorden, het kan en mag allemaal. Maar geef niet op. Sommigen zullen een natuurtalent zijn, anderen zullen er wat harder voor moeten werken. Neem desnoods toneellessen (heb ik ook gedaan), oefen in de spiegel, bekijk talloze andere filmpjes op YouTube, schrijf een scriptie over presenteren, wat jij wil. Als jij hiermee je doel kan bereiken dan doe je dat. Sowieso is het een goed idee om andere (beauty)blogger filmpjes te bekijken en te bestuderen. Zo kan je voor jezelf bepalen wat jij als kijker prettig en minder prettig ervaart en hier je voordeel mee doen.

If everything fails, probeer dan eens een voice over, zoals de YT video’s van Andreaschoice (love them!).


Dat waren mijn persoonlijke tips! Ik hoop dat ik jullie hiermee voldoende heb gemotiveerd om eens een filmpje op te nemen voor je blog. Super spannend, maar het geeft je blog naar mijn mening meerwaarde en ik denk dat je hiermee op den duur meer bezoekers zal trekken. In elk geval is het leuk voor je lezers om jou als blogger eens in beweging te zien en om je stem te horen.

Ik ben benieuwd, wat vinden jullie goed en minder goed aan beautyblog filmpjes? Wat is er irritant en wat is er leuk?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

63 Reacties

 1. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

  Hey!!

  Het enige, en ook beste, edit programma voor mac is Final Cut Pro. Deze is volgensmij niet gratis, maar hiermee kun je echt professioneel editten. Op school gebruiken wij dit programma ook (studeer media&Entertainment).
  Wellicht kun je kijken of dat iets voor je is?

  groetjes

 2. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

  Ik begin nu net weer een beetje into filmpjes te komen. Helaas heb ik weinig tijd om goede filmpjes te maken en schakelt mijn camera zichzelf na 10 minuten uit. Dus tis niet ideaal, maar ik vind het zo af en toe wel leuk om te doen. Als extratje maar meer niet.

 3. Miek
  10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  Wat ik soms echt vervelend vind aan filmpjes is dat sommige het teveel overbelichten zodat hun huid en gezicht er goed uit ziet.. En dan laten ze zichzelf zien zonder makeup met waarschuwingen dat hun huid niet goed is en dan zie je ineens die overbelichting heel erg waardoor ze er alsnog perfect uitzien.. En als je andere filmpjes ziet zoals intervieuws zie je hun heel anders beetje hun ‘ware gezicht’ ik vind dat best wel nep tegenover de kijkers want die denken dat de foundation die zij gebruiken echt heel goed is of denken ook die gezichtverzorging producten te kopen om ook zon mooie (nep) huid te krijgen. En erger nog, misschien worden mensen wel onzeker als anderen zichzelf zonder makeup laten zien en er dan nog goed uitzien zogenaamd.. Ik vind dit een beetje een teken van onzekerheid en dan ben je geen echte ‘guru’ vind ik. Jlovesmac1 heeft dat heel erg vind ik en juicystar07 ook. Ik weet van juicystar dat ze een hele goeie camera heeft en toch upload ze haar filmpjes niet op hd kwaliteit.. Aan de andere kant ook wel begrijpelijk want zij krijgen ook zoveel negativiteit over zich heen maarja..

 4. 10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  Ik zit er al een tijdje over te denken om filmpjes te gaan maken voor mijn blog, maar de eerste stap is zo lastig. Ik heb ook geen beautyblog, dus voor mij is er niet echt de optie om met iets makkelijks als een shoplog te beginnen, simpelweg omdat het niet bij mijn blog past. Muh. Lastig.

 5. 10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  Handige tips! 1 puntje, de uitspraak is ‘roeien met de riemen die je hebt’ en niet ‘roeien met de spanen die je hebt’ ^^
  In een roeiboot heten die spanen/peddels namelijk riemen

 6. 10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  Erg leuk artikel weer ^^

 7. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  HANDIG!!! Heel fijn Serena, dat je beginnende beautybloggers zo helpt! Ik vind het vooral enorm irritant als je ziet dat de persoon aan het faken is. Als je duidelijk ziet dat dit niet is wie ze echt is. Of als er té veel geknipt word in een filmpje. Of als ze constant euh zeggen.
  Dankjewel!

 8. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Goed artikel, echt een heel goeod artikel. Je hebt hier veel mensen mee, onder andere mij. :’) Ik ga binnenkort beginnen met filmen en proberen te editen. God sta mij bij. :’)

 9. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Wie is het meisje in de laatste foto?

 10. valerie
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Dank je! Dit is echt zoo handig! Ik wil graag filmpjes maken op YouTube maar ik weet niet of ik het in het Nederlands of in het Engels moet doen, ik kan me namelijk beter verwoorden in het Engels maar ik gebruik alleen maar dingen van Catrice of Essence, heeft iemand tips?
  Xx

 11. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Handige tips! Ik ga ze zeker onthouden en gebruiken, al heb ik al een hele tijd geen filmpjes meer gemaakt. Mijn camera stelt niet altijd scherp als ik iets dichtbij houd. Soms wel en soms niet, maar ik ken nou niet de truc hoe hij het wel doet…

 12. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Handig artikel
  Ik ben niet fotogeniek in de filmpje hoewel wil ik wel. Misschien ga ik weer proberen

 13. Cyn
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Leuk nieuw reactiesysteem trouwens! Maar ik vroeg me af waar je het best een blog opstart. Is er een goede gratissite beschikbaar?
  Ik had vroeger een blog maar op een of andere manier deed hij het na 15 posten niet meer, jammer :( sindsdien heb ik nog geen goede gratis gevonden.. Jammer!

  Heb jij tips? dikke zoen! xx

 14. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Handige tips! Maak zelf ook ongeveer wekelijks filmpjes en moet zeggen, oefening baart kunst! Het gaat steeds makkelijker!

 15. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Mijn site is net online, dus hier heb ik wel iets aan! Denk alleen dat het niet gaat lukken :(

 16. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Fijne tips! Ik blijf het lastig vinden om filmpjes op te nemen en ik betrap me er elke keer weer op dat ik niet in de camera kijk, maar vlak daarnaast (naar het schermpje) … Blijven oefnen!

 17. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  heeeeel erg mega bedankt:d krijg meteen zin om eerste look op te nemen:D Ik heb al wel filmpjes gemaakt van bijv. de beautylab event en beautygloss party maar nog niet echt heel veel laten zien of gepraat.

 18. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Echt superhandige tips! Dankjewel<3

 19. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Leuk artikel! :D
  Toen ik begon, lukte t me niet eens om goed in beeld te komen :P haha verschrikkelijk om dat nu terug te zien maar ik heb t altijd wel heel erg leuk gevonden om te doen. En nog steeds kan ik er van genieten om een filmpje op te nemen, te bewerken en te wachten op de reacties.

  Als je met windows werkt is videopad een vrij simpel bewerkingsprogramma. Windows movie maker is oke maar kun je niet veel mee. En als je in HD filmt, verpest movie maker de kwaliteit hiervan.

 20. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Ik volg alle mensen die je hierboven in pictures hebt gezet! Nice! Ik ben al een jaar bezig met het idee een filmje op te nemen voor mij blog, maar dat durf ik niet. Haha, normaal ben ik niet zo’n schijtluis maar als het daar op aankomt wel. Misschien moet ik eens een filmpje opnemen voor de gein en vanuit daar verder werken.
  Goed artikel en goede tips!

 21. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Ik kan het nog steeds niet ik klap gewoon dicht, en dat is niet ‘oh knippen we er even uit’ want het is heel de tijd. :P Maar goed dat heb ik ook met piano spelen. Ik doe het perfect tot ik het op wil gaan nemen en werkelijk alles gaat fout… Zelfs Vader Jacob zou ik niet meer zonder fouten kunnen spelen… Ik laat die filmpjes maar gewoon zitten dus. :P
  Wat ik wel merk dat sommige mensen filmpjes opnemen en je het geluid vol open moet zetten om iets te verstaan, dan kijk ik ze überhaupt niet. Vaak is het dan ook iets waarvan ze niet weten hoe het op te lossen, maar dan nog, ik kan er helemaal niks mee. :S

 22. michelle
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  als mensen nog niet enthousiast waren om filmpjes te maken zijn ze dat nu wel! :D
  je geeft veel goede en handige tips.

 23. Melanie
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Wat een handig artikel! Ikzelf heb geen blog (en ben ook niet van plan er 1 te starten), maar met dit artikel laat je wel echt zien dat je niet zo’n ikke-ikke instelling hebt, maar ook anderen graag wil helpen! Dat is een van de redenen waarom ik jouw blog zo leuk vind.
  Wat ik niet leuk vind aan beautyfilmpjes? Echt overdreven gedrag. Stel je even voor: ‘iemand ruikt aan een luchtje > OOOOOOH AAAAAH deze is ZOOOOO lekker!!!!!!
  Daar erger ik me echt aan. Dan denk ik:’kind doe normaal’.

 24. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Spijtig dat mijn 7 jaar oude cameraatje maximum enkele minuutjes kan filmen, want ik ben hier al helemaal enthousiast van geworden :)

  Ik vind het echt leuk dat je de moeite doet om beginnende bloggers tips te geven, ze komen als geroepen!

 25. lieke
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  jouw filmpjes zijn altijd zo leuk, en pas keek ik een paar oudere filmpjes terug (van een jaar geleden ongeveer) en je ziet dat je echt vooruit bent gegaan!

 26. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Leuk artikel! Ik zou zelf nooit gaan vloggen want ik vind het echt ongemakkelijk om mezelf zo te moeten zien en vooral om te horen.

 27. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  ik heb nog niet zoveel filmpjes opgenomen. Toevallig gisteren nummer 4. Ik vind het erg leuk om te doen, maar ze zijn nog niet zoals ik ze wil hebben helaas.

 28. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Leuke tips! Mij lijkt het ook leuk om zelf filmpjes te maken maar ik vind het gewoon heel eng. Ik vind dat gewoon raar om dan als het ware tegen mezelf te gaan praten.

 29. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Weer zo’n handig artikel! Ik maak ook filmpjes voor mijn blog en vind het erg leuk om te doen. In het begin vond ik het ook echt super spannend en je merkt dat wel bij mijn eerste paar video’s. Het gaat allemaal een beetje stroef en gemaakt. Nu 80 filmpjes later gaat het veel natuurlijker en ben ik gewoon helemaal mezelf :)

 30. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Ontzettend handig! Ik wilde namelijk net weer een filmpje opnemen voor m’n blog! :-)

 31. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Ik heb nog geen filmpjes gemaakt voor mijn blog en ik denk dat dat voorlopig nog zo even blijft! Een filmcamera heb ik wel enzo, maar geen bewerkprogramma buiten WMM (en inderdaad niet aan te raden, komt vast te zitten terwijl je je filmpje nog aan het bewerken bent!)
  Langs de andere kant heb ik geen nood aan familie en vrienden die die filmpjes van mij zouden bekijken, want zoiets zoals ‘shoplogs’ of andere YTonderwerpen kennen zij niet.

  Wat vind ik niet leuk aan beautyfilmpjes? Dat het te lang duurt. Ik ben eerder geneigd om een van 5 minuten volledig te bekijken dan een van 12 minuten. Vooral bij sommige make-up tutorials, eerst 6 minuten bla bla en dan pas de look. Voor mij hoeft dat niet, dat ze dat gebrabbel maar voor in een ander filmpje houden ofzo ;D

  • Vera
   9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

   haha dan moet je de ‘beauty blabber’ van Juicystar07 niet kijken;) en haar gewone filmpjes ook niet

   • Adinda
    11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Holy moly, wat kan die meid praten! Ik heb het nog geen drie minuten kunnen uithouden. Doe mij maar Michelle Phan-like, rustig aan :)

 32. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Serena
  Je heb mij echt geïnspireerd om filmpjes te maken
  Thnx daarvoor
  Zelf gebruik ik:
  iMovie voor iPad
  iMovie 11 op iMac en MacBook air
  Windows heb ik ook heel ff gebruikt maar dat is zo f#%^*king slecht
  Xoxoxoxoxoxo
  Anoniem

 33. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Handige tips zeg, ik heb 2 filmpjes nu opgenomen voor mijn blog maar ik was er steeds niet echt tevreden mee.

  Erg leuk dat je hier artikel over maakt!

 34. Meryl
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  heej

  je zou mss nog een dag organizeren om langs je hot spots te gaan en een dagje te winkelen
  gaat dat nog door?
  wat het lijkt me echt super leuk

 35. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Wauw wat een superartikel! Ben net een blog begonnen dus dit komt zeker van pas! Thanks voor het delen!

 36. Amely
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Super handig, ik vind jou echt helemaal geweldig je bent mn groote voorbeeld!
  x

 37. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Wat een handige tips! Ik zit er inderdaad aan te denken om filmpjes op te nemen, maar dat vind ik stiekem nog best spannend!

 38. Laura
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Leuk om eens te lezen hoe je te werk gaat!
  Aan de foto´s in het artikel te zien bezoek je zelf ook veel blogs. Kun je deze blogs misschien eens op een rijtje zetten? Ik vind het erg leuk om nieuwe (liefst Nederlandse) blogs te ontdekken maar ik kom maar zelden een goede tegen.

  Veel succes met die van jou!

 39. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Bedankt voor deze tips!
  Ik heb wel een blog, die niet over beauty gaat, maar wil wel in de toekomst filmpjes op gaan nemen over beauty. Niet omdat ik daarmee bekend wil worden, maar omdat het me kicken lijkt om te kijken of het lukt :)

 40. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Wat een handig artikel! Ik probeer ook wel eens filmpjes op te nemen, maar ik ben inderdaad iemand die daar misschien wel te kritisch over is. En dan het bewerken, ik vind het met movie maker echt een drama.. dat moet toch makkelijker kunnen?

 41. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Wat een goede tips! Ik heb nu gelukkig een goede webcam in mijn laptop zitten die full HD kan filmen en dat kan gelukkig ook met de spiegelreflex, alleen ze stellen beiden niet uit zichzelf scherp en dat vind ik soms wel een beetje vervelend. En voor de rest zou ik heel erg graag een ander programma willen hebben dan Movie Maker, wat een rotprogramma is dat eigenlijk!

 42. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Ik wil voor mijn site ook filmpjes op gaan nemen, dus deze tips komen erg van pas! Moet alleen eerst nog op zoek naar een goede camera :-)

 43. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Weer een super handig artikel. Ik vind het bij sommige irritant dat je zo’n ruis van het geluid hoort. En het is leuk als je ziet dat mensen echt hun zelf zijn.

 44. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Leuk artikel! Ik film zelf nog niet op mijn blog.. Waar ik me het meest aan erger in filmpjes zijn stopwoordjes!

 45. Liekx
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Hey Serena!
  Leuke blog!! :)
  Over het mompelen wat je noemt; dit viel mij al een tijd op.
  Hoe je duidelijker zou kunnen spreken: meer je kaken van elkaar en meer lipronding tijdens het spreken! Als oefening zou je 10x je kaak naar beneden kunnen laten vallen (mond ver open) en voor de lipronding: afwisselend ie – oe zeggen, 10x herhalen. Bij die ie je lippen gespreid alsof je breed glimlacht, bij de oe je lippen getuit. Lekker overdreven dus :P En dit vervolgens minder overdreven in je spreken toepassen! :)
  Ik zie nu altijd in je filmpjes weinig tot geen beweging bij je mond. Als je deze twee dingen toepast ben je denk ik nog beter verstaanbaar :)
  Hopelijk kan je wat met mijn tips ;)
  xx

  • Arabella
   9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

   Handige tips voor Serena!

 46. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Wat fijn dat je zulke artikelen schrijft! Ik wil ooit ook filmpjes gaan maken voor mijn blog, maar ik wist nooit zo goed hoe ik moest beginnen. Ik heb dus veel aan deze tips, dankjewel!

 47. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Hele fijne, en handige tips. Die ga ik zeker opslaan.

  Liefs

 48. mariska
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Ik hou ervan als mensen vlot praten tijdens een filmpje, of dat het zo gemonteerd is dat er weinig stiltes vallen.

  Juicystar07 doet dit wel goed, alleen ze praat ‘iets’ te druk !

  En mooie beeldkwaliteit en setting, spreken mij sneller aan.

  Ik moet zeggen dat ik weinig filmpjes kijk de laatste tijd omdat veel over hetzelfde gaat. (shoplog, make-up look, favorieten producten) en er komen dagelijks nieuwe cam bloggers bij. Groetjes fijne dag vandaag !

  p.s. ik vind deze nieuwe lay-out van de website erg mooi !

 49. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Als je niet moviemaker live download, maar de super oude, is dat ook nog prima! Daarmee is 1 meisje [ chloe07531videos , videos want ze stopte ermee] doorgebroken . Haar videos zijn soms nog beter dan die van mij met imovie ^.^

  Verder gebruik/heb ik gebruikt:
  – movie maker
  – pinnacle
  – corel video studio pro x3
  – iMovie’11
  – iMovie HD [gratis als je imovie al hebt].

  Allemaal gratis te downloaden [ behalve imovie] en natuurlijke wel op een bepaalde manier…

 50. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Andrea is zo mooi! Ze heeft echt iets weg van Rosario Dawson vind ik. Dit vind ik echt een leuk artikel, ik weet zeker dat heel veel mensen hier veel aan gaan hebben!
  Ik vind het super leuk om filmpjes te bekijken, geeft vaak toch een betere indruk.
  Ik heb tot nu toe niet echt een bepaalde handeling als irritant gezien, maar de persoon zelf moet je gewoon aanspreken denk ik, hoe ze overkomen in het filmpje! Ik denk dat als de kwaliteit goed is van de filmpjes en de persoon zich op zijn/haar gemak voelt, dat dat het belangrijkste is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *