House of Holland nails

Het bekende kunstnagelmerk Elegant Touch heeft de handen ineen geslagen met de 30-jarige London-based fashion designer Henry Holland. Henry staat bekend om zijn speelse, kleurrijke designs, opvallende printjes en ondeugende ‘one liners’ op zijn T-shirts.  Zijn style zie je goed terug in de designs van de kunstnagels. Persoonlijk vind ik het een zeer geslaagde samenwerking, ik vind alle designs namelijk heel erg gaaf!

house of holland nails01In totaal zijn er 6 verschillende designs verkrijgbaar in Nederland;

 • Geek Chic
 • Dotty
 • Face Ash
 • Zig Zag Stardust
 • Polka Dot It
 • Get Nailed

house of holland nails02Ik heb Dotty, Zig Zag Stardust en Polka Dot It ontvangen die ik vandaag aan jullie zal laten zien. De verpakking alleen al is superleuk! De zijkanten zijn vrolijk gekleurd en de bovenkant past bij het design van de nagels.

house of holland nails05Maar ook de voorkant is leuk om te zien, want dat lijkt op een huisje. Cute!

house of holland nails06house of holland nails07 In elke verpakking zitten 24 nagels in 10 verschillende maten, een vijltje, nagellijm en instructies. Omdat er zo veel maten zijn is de kans erg groot dat ze matchen met jouw eigen nagelvorm.

house of holland nails20 Dotty bevat mat zwarte nagels waarvan er sommige zijn bedekt met vrolijk gekleurde balletjes.

house of holland nails08Handig, want als ik dit doe met Nail Caviar dan valt alles er binnen een paar uur al af, maar omdat het design al zo in de kunstnagel zit verwerkt blijven deze bolletjes gegarandeerd zitten.

house of holland nails09 Na wat passen en meten zijn dit de 5 kunstnagels die ik op mijn echte nagels wil gaan lijmen. Het is belangrijk dat je ze uitzoekt en klaarlegt van te voren, want de lijm droogt snel op.

house of holland nails15 Elke set bevat een kleine tube lijm. Hier kun je trouwens meteen zien hoe dun de nagels zijn. Ze zijn lekker flexibel dus ze vormen zich goed naar de vorm van je eigen natuurlijke nagel wanneer je ze aandrukt, en het voelt niet zo aan als een plakkaat. Ze zitten best comfortabel, al is het gevoel wel even vreemd. Maar, na dag 1 ben ik er al aan gewend.

house of holland nails10Duw de nagelriemen naar achteren, ontvet je nagels en breng een flinterdun laagje lijm aan op je nagels. Hier heb ik het net aangebracht op mijn pink. Druk de kunstnagel stevig op zijn plek (schuif het iets onder of dicht tegen je nagelriemen aan) en na 4 seconden zit de kunstnagel muurvast. Niets meer aan doen, want dit gaat nergens meer heen!

house of holland nails11 De meeste kunstnagels die ik probeer zijn te kort (of precies goed en dat de duimnagel dan te kort is), maar deze zijn lekker lang en zijn ook mooi gevormd. Ze zijn ovaal, maar lopen iets spits toe. Mijn nagels zijn momenteel niet heel kort en niet heel lang, maar de kunstnagels steken toch nog een behoorlijk eindje uit. Dat vind ik persoonlijk erg mooi en echt een pluspunt.

house of holland nails12 De nagel op mijn ringvinger (met de bolletjes) is nét een fractie te groot, maar op mijn rechtervinger is het dan weer precies goed. Zo van dichtbij valt het me ineens op, maar van een afstandje zie je er niets van en oogt het eigenlijk gewoon als mijn eigen nagels.

house of holland nails14Het enige verschil is dat ik zelf nooit zo dicht tegen mijn nagelriemen zou lakken, maar verder ziet het er gewoon uit zoals het er wel eens eerder heeft uitgezien wanneer ik mijn nagels wat langer had.

house of holland nails04 Zig Zag Stardust.

house of holland nails16 Zig Zag Stardust bestaat uit hele kleurrijke nagels in felle neonkleuren zoals fluorescerend oranje, geel en groen, maar ook rood, magenta en hemelsblauw. Met deze nagels val je goed op!

house of holland nails19Er zitten 4 designs in deze set waaronder zig zag, een wieltje, een halvemaan en een halvemaan met een extra lijn ertussen. Lekker druk, maar de halvemaan designs brengen ondanks de felle kleuren iets meer rust in de tent. Voor het najaar vind ik dit design niet echt heel geschikt, ik zou dit eerder in de zomer dragen. Desondanks vind ik de kleuren fantastisch, ik word er spontaan vrolijk van!

house of holland nails03 Polka Dot It.

house of holland nails17Polka Dot It bestaat uit een eenvoudig zwart wit (en wit zwart) design, maar het leuke is dat de stipjes zo bol zijn. Ze liggen er echt dik bovenop, waardoor het lekker speels staat.

house of holland nails18Qua kleuren een stuk subtieler dan Zig Zag Stardust, maar door de dikke bolletjes is dit toch ook wel een hele opvallende, bijna extravagante nail art te noemen. Erg gaaf!

house of holland nails01Ik wilde de andere sets ook nog ‘swatchen’ maar even zonder grappen, ik kreeg de Dotty nagels er gewoon niet af. Muur en muurvast zit het. Ik had geen zin om mijn nagels met watjes gedrenkt in nagellakremover en aluminiumfolie te omwikkelen (want zo haal je ze eraf, las ik in de instructie) dus heb ik mijn rechterhand ook maar beplakt. Inmiddels zitten ze er alweer 3 dagen op terwijl ik er alles mee doe, ongelofelijk!

house of holland nails14Kunstnagels die je moet plakken klinkt als iets wat niet zo handig is (die liggen er toch zo weer af!), maar in dit geval is dat echt niet zo. Ze blijven erg goed zitten, ze ogen vrij naturel (en daarmee bedoel ik dat ze op echte nagels lijken) en omdat de nagels dun zijn voelen ze ook comfortabel aan. Alleen de lengte, dat blijft even wennen. Ik type nu ook niet zo lekker als normaal en veters strikken gaat een stukje langzamer. Ook zorg ik er voor dat ik altijd een paar ‘reserve’ nagels + de tube nagellijm in mijn tas heb, voor het geval er toch eentje afvliegt. Tot nu toe gelukkig niet gebeurt.

Binnen een minuut maak je een prachtige en kunstige manicure. Ideaal voor wanneer je haast hebt en je handen en nagels wel graag mooi wilt verzorgen. Of wanneer je, zoals ik nu, niet zulke lange nagels hebt als je zou willen. Ik zou ze niet voor elke dag aanraden, maar gewoon voor feestjes, events, een date, Kerst, Oud & Nieuw, gala, dat soort gelegenheden. Ik ben er in elk geval heel blij mee en ik ga ze zeker vaker gebruiken!

house of holland nails08Een Elegant Touch House of Holland nagelsetje kost €12,95 en wordt exclusief verkocht bij Douglas en via Douglas.nl.

Wat vinden jullie van kunstnagels die je moet plakken? Wat is jullie ervaring daarmee? En wat vind je van de House of Holland designs?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

70 Reacties

 1. Giulietta
  14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Hoi!

  Ik heb een paar sets van House of Holland (de Polka Dot It, Dotty, Get Nailed en Geek Chic) en ben echt nog steeds razend enthousiast over deze nagels! De vorm is super mooi, de design zijn to die for en ze blijven echt ongelooflijk goed zitten! Ik heb al meerdere soorten plaknagels gebruikt (met lijm, plakstrips, pre-glued, etc.) maar deze zijn absoluut #1!

  Ik moet zeggen dat ik de egale nagels het beste vind. De Polka Dot It gaan snel kapot – en dan bedoel ik dat de bolletjes er best wel snel en makkelijk af gaan – een keer tijdens het typen schoten twee bolletjes de lucht in, niet erg fijn moet ik eerlijk zeggen. En als de bolletjes eraf gaan, laten ze een afdruk achter – dat heb ik bijgewerkt met nagellak, wat overigens niet zo mooi was uitgepakt.

  Mijn favoriet blijft het Get Nailed pakketje; ik kreeg OVERAL complimenten, van winkelpersoneel tot mede passagiers in de trein XD

  Bij mij blijven ze trouwens echt minimaal 2 weken zitten! Dan moet ik er wel bij zeggen dat ik de laatste paar dagen de lijm bijwerk (met tandenstoker de randjes bijwerken). Toen ik ze ging verwijderen heb ik nagellijm remover van de Hema gebruikt.

 2. Daphne
  11 december 2013 / woensdag, 11 december 2013

  heey
  ik heb even een spoedvraagje, ik heb ze nu op en nu vroeg ik me af of je ermee kunt douchen?
  ik hoop dat je vandaag nog antwoord geeft aub. Ik wil vanavond namelijk nog even douchen hahaha, ze zitten indd echt heel stevig! ik ben er super blij mee!
  xxx

 3. 9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

  Ziet er tof uit! Ik vind die met de felle kleuren echt gaaf!

 4. Emily
  8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  Nepnagels zijn een keer in de zoveel tijd echt leuk! die van de Primark zijn ook goed alleen liggen er met de lijm die er bij zit wat sneller af. Ik vind deze nagels wel wat duur moet ik zeggen, die van de primark zijn maar 1.50, maar er zal wel een kwaliteitsverschil zijn! Deze nagels zijn echt super mooi!

 5. 8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  Oh die met die felle kleurtjes zijn echt zo tof!

 6. 8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  Wow, die zou ik ook wel eens willen testen!

 7. 7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Wauw, prachtig!

  Ik wil ze hebben, ik ga zeker even in de webshop kijken.

 8. 7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Ik vind de printjes super leuk! En zeker handig met de caviar balletjes, want dat blijft helaas nooit zitten. Maar ik ben niet z’n fan van nepnagels.

 9. 7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Heel tof, ik vind de aztec achtige het leukste! Liefs

 10. 7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Ooh wauw, klinkt super! Hele leuke designs ook!

 11. 7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Wow wat mooi :D x

 12. 7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Zien er wel tof uit, maar maak het liever gewoon op mijn eigen nagel dan dat ik nepnagels op doe.

 13. Lindsey
  7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Wat een leuke nepnagels.

 14. 7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Dat matt zwart vind ik echt onwijs mooi! Ik ga denk ik ook maar eens deze nagels proberen, ze zien er ook echt erg leuk uit.

 15. 7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Leuke designs en volgens je ervaringen te lezen ook goed van kwaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *