Hoera, ongesteld!

De Russen zijn in het land, tante Rosa is op bezoek, de rode vlag hangt uit, jawel mensen, ik ben ongesteld. En hoewel de meeste mensen er een hekel aan hebben bedacht ik me dat ongesteld zijn ook veel voordelen heeft. Het leek me leuk om het voor jullie even op een rijtje te zetten, wie weet gaan jullie je menstruatie dan ook wat meer waarderen.

1. Je mag ongegeneerd bitchy doen.
Ongesteld zijn is een prima excuus om eerst eens even flink de bitch uit te hangen om vervolgens te zeggen ‘ja sorry hoor, ik ben ongesteld’. Mannen en vrouwen begrijpen het meteen. Of ik nu wil of niet, tijdens mijn menstruatie zoek ik altijd een beetje ruzie en ben ik veel opvliegender. Kan soms wel van pas komen als je bijvoorbeeld Ziggo voor de honderdtachtigste keer moet bellen of ze nu eindelijk dat internet eens willen komen aansluiten, en SNEL EEN BEETJE!!

2. Je mag ongegeneerd chocola eten
Ik wéét dat ik ongesteld moet worden wanneer ik als een gek chocola begin te hoarden. Tijdens het boodschappen doen belanden er ineens repen Milka chocolade en Ritter Sport in mijn wagentje en bij de kassa neem ik nog even een paar Kinder Surprise eieren mee. En als de rode vlag dan uithangt ga ik lekker alles opeten, want het is die tijd van de maand, dus het MAG. Sterker nog, het MOET! Ik heb een enorme behoefte aan zoetigheid en dan met name chocola, zal wel iets met hormonen te maken hebben. Nu mag het even van mezelf, maar na 5 dagen is het over met de pret. Geniet er van zo lang het nog kan!

3. Je mag ongegeneerd huilen.
Oh boy. Ik ben al snel een huilebalk als het op tv-series en films aankomt, maar wanneer ik ongesteld ben is het hek van de dam. Het lijkt dan ook wel alsof ik het opzoek. Dan ga ik YouTube filmpjes kijken van talentshows en begint mijn bovenlip te beven als een jochie van 10 een hoge noot slaat. Of een Zuid-Koreaanse jongen die wees en dakloos is, maar dan toch meedoet met Korean Idols en ook nog eens schitterend kan zingen. “Your world is going to change” zei het jurylid. Zo mooi! Ik gun het hem! En ik gun de mensen van Extreme House Makeover ook een schitterend nieuw huis. En ik gun het dat meisje ook dat ze eindelijk haar Biologische vader mag ontmoeten (Spoorloos is echt een tranentrekker eersteklas). Tijdens mijn menstruatie jank ik om ALLES wat maar ook een beetje emoties opwekt. Maar het is ok, want ik ben ongesteld, dus ik mag in mijn eentje achter de computer huilen als een kind wat net beroofd is van haar fiets. Even lekker alles laten gaan, heerlijk!

4. Je bent niet zwanger (maar het is hoogstwaarschijnlijk wel mogelijk)!
Later als ik groot ben wil ik kinderen. Ok, inmiddels ben ik 28, maar ik zou er eerlijk gezegd niet om staan te springen als ik nu zwanger zou raken. ‘Je moet pas aan kinderen denken als je hart en je portemonnee er aan toe zijn’ zegt mijn moeder altijd. Momenteel is mijn hart er  niet aan toe, dus als ik ongesteld wordt ben ik stiekem toch een beetje opgelucht. Mijn ongesteldheid geeft me daarom een gerust gevoel. P.S. dit is natuurlijk alleen een voordeel voor de mensen die momenteel geen kinderwens hebben. Heb je die wel, dan hoop ik met heel mijn hart dat je binnenkort niet meer ongesteld zal worden.

5. Ik voel me mooier. Nee, ik bén mooier.
Het is heel gek, want mijn buik is wel wat boller op het moment dat ik ongesteld ben, maar ik voel me altijd net iets mooier. Mijn huid lijkt gladder, mijn haren zitten beter en ligt het nou aan mij of krijg ik meer sjans van het mannelijke volk? Uit een test blijkt dat mannen de stem van ongestelde vrouwen aantrekkelijker vinden. Tijdens je menstruatie schijn je zwoeler te lopen, kleed je je uitdagender en gaat je libido omhoog. Ik heb zelfs ergens gelezen dat strippers 50% meer fooi krijgen tijdens hun menstruatie!

Deze stripper is duidelijk niet ongesteld…

6. Samen uit, samen thuis.
Een grapje van Moeder Natuur, waarschijnlijk, want niemand weet hoe het komt. Toen ik nog thuis woonde kwam het regelmatig voor dat mijn zusjes, moeder en ik tegelijkertijd ongesteld waren. Arme papa. Wanneer je langere tijd met vrouwen in hetzelfde huis woont schijnen je menstruatiecyclussen zich op elkaar aan te passen. Waarschijnlijk zodat je dan samen op de bank kan gaan janken bij een slechte soap met een berg chocola. Gezellig toch?

7. Je mag oma-onderbroeken dragen
He, lekker! Weg met die sexy kanten reetveters en welkom grote oma-onderbroek! Lekker comfy en zacht voor de bips. En een stuk warmer, ook nog. Ik heb er een aantal van microfiber en die zitten ontzettend lekker, dan trek ik ze ook lekker hoog op, het liefst tot onder mijn oksels. Heerlijk, toch?

Katy Perry laat de wereld weten welke tijd van de maand het is.

8. Je hebt altijd wat in huis bij een bloedneus.
Serieus, het werkt!
9. Bij gebrek aan make-up kwasten kun je gewoon een tampon gebruiken om mee te ‘smutsen’.
Aldus Samantha uit Utreg in de video ‘Smokie Eis‘. En om eerlijk te zijn werkte dit best goed (hihi!).

10. Je hebt altijd iets in huis om mee te knutselen.
Wat dat je van deze leuke Halloween spookjes? Of een tampontekkel?

Zie je? Genoeg voordelen aan ongesteld zijn! Je zou bijna de pijnlijke buikkrampen, rugpijn en hoofdpijn vergeten, of het feit dat je al-tijd doorlekt ik je mooiste en nieuwste slipje.

Wat vinden jullie leuk aan ongesteld zijn? Een van de punten hierboven, of iets wat er nog niet tussenstaat?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

272 Reacties

 1. 16 oktober 2014 / donderdag, 16 oktober 2014

  Hallo lezers!
  Wat een leuk artikel over ongesteld zijn en handige tips voor buitengewoon gebruik van tampons en aanverwante artikelen! Wij (Tampost) zijn een abonnements-service om juist die periode een beetje leuker te maken. Elke maand precies dat op je deurmat wat je nodig hebt, een reminder voor wat er komen gaat en als topping iedere maand een cadeautje om je op te vrolijken! Discreet verpakt, zo door je brievenbus, geen omkijken meer naar! Neem eens een kijkje op bovengenoemde website!
  Groetjes, Katja

 2. larissaaxx
  26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  hooii, ik ben 13 jaar oud en al langer dan een jaar ongesteld. Mijn probleem is dat ik altijd te laat ongesteld word en altijd precies op de verkeerde momenten.
  Weet iemand misschien een handig trucje om je menstruatie op te wekken? (Ik mag nog niet aan de pil)
  thanks

  • Sterre
   24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

   Sorry maar de menstruatie heel precies regelen is vrijwel onmogelijk. Het is een cyclus die beïnvloed word door hormonen. Als je nog niet aan de pil wil/mag kun je maar gewoon het beste ervan maken. Pijnstillers, chocola en een warme kruik helpen mij altijd. En nog een tip: leer tampons te gebruiken! Het is misschien eng maar als je tampons gebruikt dan vergeet je soms zelfs dat je ongesteld bent! Je voelt ze namelijk niet zitten.
   Veel succes!
   Groetjes, een medebezoekster van beautylab.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *