Hoe krijg ik meer bezoekers?

Vaak ontvang ik mailtjes van beginnende (beauty) bloggers die zich af vragen hoe ze meer bezoekers kunnen krijgen. Een van mijn antwoorden is altijd; vul je website in (in het daarvoor bestemde vakje) als je comments achterlaat op andere sites en laat zo nodig meer comments achter dan je normaal gesproken zou doen. Tja, soms is dat nu eenmaal nodig als je meer bezoekers wil trekken. Om de beginnende blogger vast een handje te helpen wil ik vragen om hieronder in de comments je site te promoten. That’s right, SPAM YOURSELF BABY!

Normaal gesproken wordt spammen niet op prijs gesteld, maar als je je netjes aan de (ongeschreven) regels houdt en gewoon je website in het daarvoor bestemde vakje invult is er niets aan de hand. Noem je je website (compleet met URL) in de comment zelf, dan staat dat op de een of andere manier niet zo netjes. Deze vorm van ongegeneerde zelf promotie wordt eigenlijk nooit gewaardeerd, het heeft eerder een averechts effect, vooral op de bezoekers. Ik moet zeggen dat ik hier geen last heb van spammers, maar vandaag WIL ik juist dat jullie gaan spammen!
Dus laat een comment achter met je link er midden in, vertel in een paar zinnen waar je site zo ongeveer over gaat en hopelijk krijgen jullie er dan via mij een stel nieuwe bezoekers bij. Ik weet dat een groot deel van mijn bezoekers zelf ook een eigen site heeft en op deze manier wil ik jullie bedanken voor alle lieve comments en support de afgelopen 2 jaar. Jullie zijn top!
Nog een paar tips om meer bezoekers te krijgen;
 • Creëer een social network en maak er gebruik van! Meldt je aan op LinkesIn, Twitter, Facebook, Hyves en Bloglovin’. Maak een aparte Hyves en Facebook pagina aan voor je site en zorg dat jouw blog updates automatisch worden doorgelinkt naar deze pagina’s.
 • Organiseer een winactie en promoot het via je netwerk. We love winacties!
 • Maak YouTube filmpjes. Wij houden van filmpjes! Zet een link naar je website onder elk filmpje.
 • Wees actief op fora en zet je websitelink in je handtekening. Houdt je wel netjes aan de regels van het forum, stel je eerst even voor en ga niet meteen je site promoten, mensen zijn dan snel op je uitgekeken.
 • Update regelmatig. Eerst plaatste ik 3 artikelen per week, later 1 artikel per dag en nu 2 artikelen per dag. Hoe vaker je update, hoe meer bezoekers je zal hebben. Red je dit niet, zorg dan in ieder geval dat je vaste update-dagen en tijden hebt. Mensen houden van regelmaat in hun ‘blogrondje’.
 • Werk samen met andere bloggers. Dit is niet alleen leuk en gezellig, jullie hebben ieder je eigen bezoekers en helpen elkaar op deze manier aan nieuwe bezoekers. Een voorbeeld is Battle of the BeautyBloggers, dat ik snel weer ga oppakken!
 • Het oog wil ook wat! Zorg voor een leuke, overzichtelijke lay-out, mooie (vooral scherpe) foto’s en een leuke, vlotte schrijfstijl. Wees jezelf en wees origineel. Er zijn heel veel beautyblogs dus als je wil dat mensen je onthouden moet je je op de een of andere manier kunnen onderscheiden van de rest. Be creative! En het allerbelangrijkste: heb lol in wat je doet. Mensen merken dit en blijven op je site terugkomen.
Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben. Succes iedereen. Happy spamming!

ps. Als je comment niet meteen verschijnt dan houdt het automatische moderatie systeem je comment tegen (door de link, hoogstwaarschijnlijk). Ik ben vandaag vrij dus ik kan om de zoveel minuten even alle comments goedkeuren, no problem! Het heeft geen zin om opnieuw een comment te plaatsen dus!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

35 Reacties

 1. 18 maart 2016 / vrijdag, 18 maart 2016

  Ik vind het super dat je andere mensen wil helpen met bloggen. Ik vind het erg inspirerend.
  Ik ben net begonnen met mijn eigen blog. Ik vind het erg leuk om te schrijven over beauty producten.

  Ik hoop dat dit mijn een beetje op weg kan helpen

 2. 22 februari 2016 / maandag, 22 februari 2016

  Wat een leuk idee! Ik vind je artikelen over het starten van een blog echt inspirerend. Een paar maanden geleden ben ik http://www.charbons.nl gestart. Ik vind het vooral leuk om te schrijven over leuke & lekkere restaurantjes en barretjes over de hele wereld. Zojuist heb ik een artikel over Kopenhagen online gezet.

  Fijne dag allemaal :-)

  Scarlett
  http://www.charbons.nl

 3. 18 februari 2016 / donderdag, 18 februari 2016

  HAAAI!!!
  Ik ben gister een blog begonnen en ik zou het heel erg leuk vinden als jullie mij een beetje een kans willen geven! Ik studeer als makeup artist en als kapster!! Ik probeer of elke dag of om de dag een blog te plaatsen. Als dit niet lukt komt dat omdat ik dan aan het werk ben of ik zit op school.

  veel lees en kijk plezier!!
  XOXO

 4. 5 februari 2016 / vrijdag, 5 februari 2016

  Hoi, super tips zeg. Ik was vorige jaar begonnen met mijn beauty blog, toen was ik zwanger n had genoeg tijd om te bloggen… super vond ik het om te doen :-).

  Nu heb ik mijn tweede erbij en merk ik dat het vrij lastig is om rustig te zitten en mijn passie te delen..
  Maar goed , ik zal snel weer wat gaan posten:
  Link voor de liefhebbers: http://www.beautyheart.nl

  Het gaat met name over uiterlijk/makeup reviews en looks.
  Ook kun je mij vinden op fb: Ayeshah’s Make-up Art

  Misschien tot snel .
  Xxxx

 5. 12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Nog een tip om meer bezoekers naar je website te krijgen… doe aan zoekmachine optimalisatie (SEO). Zorg dat als men zoekt op bepaalde zoekwoorden in Google jouw site hoog scoort. Zo krijg je ook meer bezoekers op je site.

 6. 27 december 2015 / zondag, 27 december 2015

  Wat leuk dat je dit zo doet! Travel, lifestyle & food, daarvoor moet je bij mij zijn :)

 7. 19 december 2015 / zaterdag, 19 december 2015

  Ik schrijf in mijn blog wekelijks over lekkere receptjes die ik geprobeerd heb. Als ik op reis ben geweest schrijf ik over het eten dat ik daar tegen ben gekomen. Neem een kijkje op Food Lovers Magazine! http://foodloversmagazine.blogspot.nl/ en volg me ook via Instagram of Facebook :)

  Groetjes Sanne

 8. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

  Ik ben pas begonnen met mijn blog, op mijn blog vind je leuke artikelen over: beauty, lifestyle, DIY en nog veel meer. Ik zou het super leuk vinden als je een kijkje zou willen nemen op http://www.lavieofbeauty.blogspot.nl/ en misschien kom ik dan wel bij jou op je lijstje van leuke bloggers (dream) of kom jij vaker terug. Heb je eventueel nog tips of vragen mag je altijd een comment achterlaten, mailtje sturen of mij benaderen op mijn social media accounts. Ik hoop dat jullie het leuk zullen vinden !

  Liefs, Amber

 9. 8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  Op mijn website vind je onder andere reviews, artikeltjes over lifestyle, beauty en DIY en winacties. mylittlepiece.jouwweb.nl ik zou het superleuk vinden als je een kijkje neemt! Liefs Marijn

 10. 12 september 2015 / zaterdag, 12 september 2015

  Ook ik ben pas een blog begonnen na lang twijfelen. Super spannend! Het is een persoonlijke blog over wat ik doe en wat ik leuk vind ik gebruik dit als hobby omdat ik het goed kan combineren met mijn werk en gezinsleven. Mijn steekwoorden: 30+, moeder, reizen, koken, liefde en genieten. Mochten er mensen zijn die dit interessant vinden neem dan een kijkje op http://www.littlebyme.nl
  Liefs Monica

 11. 14 augustus 2015 / vrijdag, 14 augustus 2015

  Hoi, ik ben kort geleden mijn blog gestart Forever Health & Beauty, ik schrjif over beauty, healt, lifestyle. Ik zou het leuk vinden als je een kijkje neemt en ook een berichtje achter laat!

 12. 3 augustus 2015 / maandag, 3 augustus 2015

  heeii iedereen,
  ik ben Donna van 4beautymoments.blogspot.nl
  Mijn site is echt voor meiden en ik maak meestal lifestyle artikelen, maar afentoe heb ik ook iets over beauty of fashion! Ik hoop dat jullie mijn blog leuk vinden. -XXX- Donna

 13. 1 augustus 2015 / zaterdag, 1 augustus 2015

  Hoi serena :) ,

  leuk artikel! Zelf heb ik ook een blog http://www.beautyshimmer.nl met van alles over Beauty en vooral ook de dingen die ik leuk vind. Ik update regelmatig een nieuw artikel soms meerdere in een week , soms 1. Afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Ik ben heel nieuwschierig hoe jij je artikelen vooruit plant ?

  Lieefs Natasja

 14. 31 juli 2015 / vrijdag, 31 juli 2015

  Wat een goede tips Serena!
  Zelf heb ik ook een blog http://www.brunettebeautygirl.wordpress.com
  Hier komt iedere werkdag een artikel online over o.a. Beauty, fashion en lifestyle. Benieuwd? Neem dat snel even een kijkje en laat een berichtje achter.

  Liefs, Nandy

 15. 31 juli 2015 / vrijdag, 31 juli 2015

  Altijd fijn om jouw blogs te lezen! Elke zaterdagochtend maak ik even een rondje op internet langs mijn favo blogs waaronder deze natuurlijk! Zelf heb ik ook een blog, een foodblog genaamd http://www.eetspiratie.nl
  Zoals de naam al zegt probeer ik via mijn blog inspiratie te geven voor ontbijt, lunch, tussendoortjes, avondeten enz. Alle recepten zijn gemaakt from scratch en zo ‘gezond’ mogelijk. Vaak simpele en snelle recepten maar ook wat bewerkelijke recepten met lekker veel kruiden. Ook deel ik veel oosterse recepten want net als jij heb ik Indo roots :-)

 16. 31 juli 2015 / vrijdag, 31 juli 2015

  Op de website van Choosebeauty.nl schrijf ik blogs over behandelingen die ik onderga. O.a. Botox, laserbehandelingen en zelfs een moedermelk facial. Nieuwsgierig? Neem een kijkje via de volgende link: http://www.choosebeauty.nl/beauty-blogs/

 17. 29 juli 2015 / woensdag, 29 juli 2015

  Heel erg bedankt voor deze tips! Ik ga der gelijk iets mee doen.

 18. 14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Super leuk dit! ik heb op een hoop blogs een kijkje genomen echt leuk om dit allemaal te lezen en om inspiratie op te doen. Super leuk idee! Dit artikel is wel echt super leerzaam! bedankt!! Succes iedereen met je blog! Ik ben zelf ook begonnen met bloggen en ik vind t echt super leukk! mijn blog is http://www.beautyflower7.jouwweb.nl en ik wil misschien ook een youtube kanaal beginnen maar dat weet ik nog niet zeker. Bedankt voor al deze tips Serena!

 19. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Hoi!
  Heel erg bedankt voor de tips, daar heb ik zeker wat aan :D Als beginneling is het toch altijd spannend hoe je nou precies een blog moet beginnen, maar ik denk dat ik nu wel al ietsje meer weet :3
  Ik ben dus sinds kort een blog waar ik over beauty schrijf en alles wat me bezig houdt op dat moment. Ik zou het leuk vinden als je eens een kijkje neemt :) alvast super bedankt!
  sunlightdream.blogspot.nl
  Groetjes, Laura

 20. 16 juni 2014 / maandag, 16 juni 2014

  Hoi, ik run een beautyblog samen met mijn zusje en we maken ook filmpjes, misschien is de kwaliteit niet zo goed, maar we werken er echt aan. Wij waarderen heb echt als jullie een kijkje nemen. Er komt elke dinsdag en zaterdag een artikel en op vrijdag een video. Ons blog is:
  http://www.beautyberries.weebly.com

  Heel erg bedankt!
  Xx

 21. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Via google kwam ik toevallig op deze blogpost terecht! Super goede tips! Ik ben sinds een aantal weken begonnen met bloggen. Ik heb een enorme passie voor health. Op mijn blog vind wekelijks blogs over foods&drinks, tips voor een gezonde leefstijl , sport, wellness, beauty en nog veel meer!

  • 30 april 2014 / woensdag, 30 april 2014

   Hallo,
   Ik ben een meisje van 15 jaar en houd heel erg van bloggen, make up en nagellak. Op deze blog zet ik reviews, shoplogs, tags, diys en andere leuke dingen. Op dit moment probeer ik 3 artikelen per week online te zetten, exclusief de artikelen van mijn gastblokker Anouk.

   Kortom, mijn blog gaat over make-up, fashion, nagellak en lifestyle en ik ben druk bezig om mijn blog iets unieker te maken. Neem gerust een kijkje rond en have fun!

   http://nagels-voor-jou.blogspot.nl/

   Veel liefs,
   NagelsvoorJou

 22. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  kijk op: madebynaoompjuh.blogspot.nl dat zou ik echt heel leuk vinden!! xoxo naomi

 23. 3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Leuk artikel !! Ik kwam hier toevallig terecht via google en wil toch nog even reageren :-)
  Ik blog ook nog niet zolang op http://www.hapjesprinces.be
  Mijn blog gaat over gezonde voeding, maar vooraal lekkere recepten om gezond te eten.
  Groetjes Julie

 24. Ahi
  6 september 2012 / donderdag, 6 september 2012

  Ik heb een blog over fashion, lifestyle & BEAUTY! Ik zou het erg leuk vinden als jullie eens een bezoekje zouden nemen op de site.

  beautybyahlam.blogspot.nl

 25. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

  Ik heb sinds december een blog. En ik probeer dagelijk een post online te krijgen. Op mijn blog schrijf ik over uiterlijk verzorging, lifestyle, fashion en persoonlijk dingen.

  http://www.imayaraesther.blogspot.com

  Jou tips zijn echt heel handig :D

 26. 23 februari 2012 / donderdag, 23 februari 2012

  Ik heb mijn blog nu ongeveer een maand (sinds eind januarie) en heb er heel veel plezier in. Ik heb nog niet zo heel veel views dat is heel wisselend, de ene dag heb ik er 46 en de andere dag heb ik er geen. Wel laat ik veel reactie’s achter op andere blog’s met mijn blog adres in het daar voor bestemde vakje. Ik probeer heel origineel te zijn (maar dat is eerlijk gezegd nogal moeilijk). Toch blijf ik door gaan met mijn blog, het maakt me niet heel veel uit dat ik geen 1000 views per dag heb. Zolang ik er maar plezier in heb :)

  Voor ik het vergeet mijn link:
  onmywaytoparis.blogspot.com (About Beauty, Fashion & Lifestyle)

 27. 6 december 2011 / dinsdag, 6 december 2011

  Hey!
  Ik heb sinds 1 uur geleden me nieuwe blog mogen openen
  haha hier de link:

  http://thebeautytiger.blogspot.com/

  net is alleen het welkomsartikel van start gegaan
  maar vanaf morgen staat er elke dag een artikel online.:)

  xoxox

 28. 26 november 2011 / zaterdag, 26 november 2011

  Leuke post! Ik ben al een tijdje aan het bloggen en heb nog steeds maar erg weinig views (behalve van mn vriendinnen, die kijken trouw iedere dag). Dus ik heb nu een give-away actie lopen en ik ben benieuwd :)
  Ik ga je tips zeker opvolgen! Bedankt :)
  xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *