Het Beautylab Thuiskantoor

Eind februari – toen ik net terugkwam van mijn trip naar Las Vegas – kreeg ik te horen dat ik uit mijn antikraak pandje in Lombok moest trekken. Binnen één dag. Samen met mijn ouders en stagiaires hebben we keihard gewerkt en is het ons gelukt om  de hele kantoorinboedel te verhuizen. Een deel namen we mee naar mijn huis, want ja, we stonden op straat en ik had geen vervangende kantoorruimte gevonden! Sindsdien werken we dus vanuit huis, oftewel vanuit het Beautylab Thuiskantoor.

Het Beautylab Thuiskantoor

Ik kijk elke dag even of er wellicht een mooie ruimte vrijgekomen is in het centrum van Utrecht, maar tot op heden zonder succes. We werken nu ruim 2 maanden vanuit mijn huiskamer, dus het leek me de hoogste tijd om jullie het Beautylab Thuiskantoor te laten zien!

Hele grote jaarkalender

Ik kan echt niet zonder deze jaarkalender! De kalender hangt goed in het zicht op de deur en hier schrijf ik alleen op met potlood, zodat ik eventueel nog kan schuiven. Als er producten binnenkomen zit er vaak een embargo op, of het is pas vanaf de volgende maand beschikbaar.

Ik vind het belangrijk om pas over producten te schrijven als ze bijna of al te koop zijn, dus als ik er over wil gaan schrijven dan plan ik de review in rondom de introductiedatum. Bovendien geeft de kalender mij een goed overzicht van de artikelen per week, zodat ik kan zien of het beauty lifestyle gedeelte goed is verdeeld (ik probeer altijd minstens 50% beautyartikelen in te plannen).

Het Beautylab Thuiskantoor

New Rules of Work Posters

Tja, op kantoor heb je nu eenmaal regels nodig. Ook op een thuiskantoor. Deze “new rules of work” posters zijn te koop per set van 5 en hebben leuke, vrolijke kleuren en een mooi lettertype. Ik moest vooral lachen om de “STOP tweeting boring shit”. So true!

Het Beautylab Thuiskantoor Het Beautylab Thuiskantoor

Magneet- en sleutelbord

Op de muur naast de kasten hangt een klein vierkant magneetbordje met belangrijke sleutels (voordeur, afvalcontainer, Shurgard hok) en hier hang ik ook het TO DO lijstje op van de dag. Wanneer we een taak hebben volbracht strepen we deze weg. Ik heb gemerkt dat dit erg stimulerend werkt!

Het Beautylab Thuiskantoor

Schattige kantoorspulletjes

Een in de vorm van een cassettebandje, een hondje die je Post-it”s vasthoudt, markeerstiften in de vorm van beertjes (deze komen van Paperchase)… zulke schattige kantoorspulletjes maken de werkplek net iets vrolijker! Vroeger op de middelbare school vond ik het altijd leuk om nieuwe schoolspullen te kopen, dan had ik echt zin om ze te gebruiken en om naar school te gaan. En met deze leuke kantoorartikelen werkt het net zo. Ik word echt blij als ik ze kan gebruiken en dat maakt het werken ook meteen een stuk leuker!

Het Beautylab Thuiskantoor

Groot magneetbord

Naast het kleinere vierkante magneetbordje hebben we ook een groot magneetbord. Nu hangt het bord er eigenlijk meer voor de gezelligheid en ter decoratie, maar als we belangrijke uitnodigingen krijgen dan komen deze ook op dit bord te hangen. Altijd handig om te hebben op kantoor!

Het Beautylab Thuiskantoor Het Beautylab Thuiskantoor

Roze Magneetstrook

Mijn open keuken heeft één smal stuk muur, en daar past deze roze magneetstrook perfect op. Hier hang ik boodschappenlijstjes. We halen elke dag verse broodjes bij de Lidl en om de zoveel dagen kopen we nieuw broodbeleg, drinken en producten zoals toiletpapier, printerpapier en afwasmiddel enzo.

Het Beautylab Thuiskantoor

Ikea Expedit kasten

Ikea meubels zijn ideaal voor in huis, maar ook zeker voor op kantoor. Hier hebben we twee maten Expedit kasten naast elkaar gezet. Op het lage kastje hebben we een koffie- en theehoekje gemaakt met een waterkoker op een dienblad, een koekjespot en een koffiezetapparaat. De theedoos staat in een vak eronder.

In de grotere Expedit kast staat een fruitmand, een glazen vaas waar we alle bonnetjes in bewaren voor de boekhouders, onze aflegbakjes, mappen met facturen en producten die die week gereviewed gaan worden. Oh en op de kast natuurlijk de Galaxy Beautylab letters! Deze kasten zijn ideaal omdat ze zoveel opbergruimte hebben en omdat je in één oogopslag kunt zien wat waar staat.

Het Beautylab Thuiskantoor

Een bosje bloemen

Het klinkt misschien een beetje suf, maar wanneer ik een bos met bloemen op kantoor neerzet (bij het zitgedeelte) dan geeft dat de ruimte meteen zoveel sfeer. Mijn huiskamer is namelijk opgedeeld in twee delen; als je binnenkomt staat links het bureau met de laptops en rechts is de zithoek waar we werkoverleg kunnen houden of waar ik mensen kan ontvangen (en waar ik filmpjes opneem). Een bossie blommen staat meteen erg huiselijk (ok, het is natuurlijk ook een huiskamer, maar toch) en uitnodigend. De zwarte glazen vaas is van zware kwaliteit en laat de kleuren van de bloemen extra mooi uitkomen.

Het Beautylab ThuiskantoorHet Beautylab Thuiskantoor

Woood Eetkamertafel

Mijn eetkamertafel is omgetoverd tot bureau waar we met zijn drieën aan werken. Ik zit aan kop zodat ik makkelijk kan communiceren met mijn stagiaires (en goed in de gaten kan houden of ze een beetje doorwerken, hehe). We hebben bureaustoelen, wel zo ergonomisch, onderleggers en laptopstandaarden van IKEA. Eigenlijk is alles wat ik heb in mijn thuiskantoor of van IKEA, of van de webshop FAB.com, die zo vriendelijk zijn geweest om ons een aantal spullen uit hun webshop uit te laten zoeken om het thuiskantoor wat gezelliger te maken. Thank you, FAB! :)

Het Beautylab Thuiskantoor

Ik kan Fab.com trouwens echt aanraden als je op zoek bent naar een origineel item als cadeau of voor jezelf. Fab is een hele grote Nederlandse lifestyle webshop met van alles en nog wat. Meubilair, keukengerei, woondecoratie, kantoorspullen, artikelen voor je kinderen, je huisdieren, dames- en herenkleding, schoenen, accessoires, sieraden, leuke gadgets en producten voor je telefoon. Werkelijk alles. De meeste items zijn mooie designproducten en echte eyecatchers. Ik zie er in elk geval zat moois voor wanneer ik ga samenwonen later!

Afspraken buiten de deur

Hoewel het wel een beetje gek is om een kantoor in je huiskamer te hebben heeft het ook veel voordelen. Zo ben ik binnen een minuut op kantoor, vinden de katjes het erg gezellig dat we er zijn en spaar ik huurkosten uit. Het nadeel is dat mijn eettafel omgetoverd is tot een bureau, dus als ik privé mensen ontvang kunnen we daar niet meer aan zitten. Mijn huis zit zo in elkaar dat je bij de voordeur een lange gang moet doorlopen en dan kom je uit bij de huiskamer. Het is dus niet zo dat mijn stagiaires het hele huis door moeten wandelen voordat ze op hun werkplek zijn. De deur van de slaapkamer, badkamer en het washok houd ik dicht, dat is privé. De enige ruimte waar ze komen is dus mijn huiskamer, het toilet en de fashion & beautykamer, waar we ook dozen en binnengekomen producten opslaan.

Als we gasten ontvangen dan doen we dit meestal buiten de deur, namelijk bij La Place. Dit bevindt zich lekker dichtbij mijn thuiskantoor en wanneer de zon schijnt kunnen we zelfs buiten zitten. Ideaal!

Het Beautylab ThuiskantoorEr valt prima te werken thuis, als je maar zorgt dat alles opgeruimd is aan het einde van een werkdag. Toch ben ik nog steeds op zoek naar een kantoortje in Utrecht. Dit vind ik voor de stagiaires prettiger (ik moet daar immers ook hun begeleiders ontvangen), maar zelf vind ik het ook fijn om een werkplek buitenshuis te hebben. Nu blijf ik aan het werk, maar bij een kantoor is het gewoon klaar na 19u en heb je de avond voor jezelf. Omdat mijn kantoor nu in mijn huiskamer zit blijf ik soms wel werken tot 12u “s nachts!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe we nu elke dag werken en hoe we het thuiskantoor hebben ingericht.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

95 Reacties

 1. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ziet er gezellig uit, maar kan me voorstellen dat het ook lastig is!

 2. Charlotte
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ziet eruit als een leuke werkplek, vooral de IKEA kasten met kantoorspulletjes in elk vakje is leuk. Vind je het alleen niet moeilijk om echt een kantoor thuis te hebben? (Dus kan je ook echt ontspannen na ‘werktijd’ ?)

  • Serena
   Auteur
   26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

   Ik heb geen ‘na werktijd’ ;-)

 3. Kim
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ziet er goed uit, en je hebt het ook slim en efficiënt ingericht/ingedeeld! Het gevaar is inderdaad dat je maar door blijft werken, want je bent toch al thuis, dus ik snap heel goed dat je toch op zoek bent naar kantoorruimte. Hoe leuk je werk ook is, er moet ook tijd zijn voor andere dingen. :-)

 4. Mesmilleetunmonde
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Nice! Leuke spulletjes heb je daar,en een mooi boeket,leuk om dit eens te zien.

 5. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Langs de ene kant lijkt het kunnen thuisweken me heerlijk, langs de andere kant begrijp ik ook de belemmeringen. Ik zou er wel veel voor over hebben om van thuis uit een bedrijf te kunnen runnen. Helaas ziet mijn vriend dat minder zitten en zijn er financiële belemmeringen.

 6. Iva
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Wat lief dat je zo positief meteen aan de slag bent gegaan om je huiskamer om te toveren, zodat Yolanda en Eline toch door konden gaan met hun stage! Verder ziet het er gezellig uit. En wat dacht je van de volledige keuken dichtbij als voordeel? Hallo warme lunch!

 7. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Wauw, wat een prachtig kleed heb je onder je tafel liggen!

 8. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  heel tof zo lekker in huis werken, maar inderdaad ook nadelen. :) Hopelijk kun je snel iets voor een leuke prijs vinden. :)

  • Serena
   Auteur
   26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

   Hmmm nee, liever wat meer in het centrum en liever niet in een oud kantoorpand. Heb liever mijn eigen pandje, zoals in Lombok toen. Ja ja, ik ben wel kritisch! ;-)

 9. diana
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  wow, is het al twee maanden geleden? Ik vond het toen zo erg voor je. Gelukkig is het goed (tijdelijk) opgelost. Het kantoor ziet er erg mooi uit! Ik hoop voor je dat je gauw een nieuwe kantoor vindt. (:

 10. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Wat leuk om te zien! Ik vind dat je er een hele mooie werkruimte hebt van gemaakt.

 11. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ik vind het er erg gezellig uitzien! Maar ik denk dat een kantoortje toch fijner is voor je, een gescheiden werk/woonplek. Die Beautylab letters zijn echt leuk!

 12. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Leuk om te zien! Mooi krukje heb je waar je lieve poes op ligt! <3

 13. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  woow super en gezellig
  Zo cute die kantoorspulletjes

 14. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ziet er gezellig uit, maar ik snap dat het fijner is om een kantoortje buitenshuis te vinden. Niet opgeven, als je elke dag blijft kijken naar ruimtes, komt er vanzelf een keer iets dat bestemd is voor jullie!

  En wat een superleuke webshob, Fab. Ga gelijk even rondsnuffelen! :)

 15. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ik raak hier echt helemaal geïnspireerd door. Ik ga een van mijn kamers ook tot kantoor ombouwen dus ik kan echt alle inspiratie wel gebruiken, haha!

 16. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Je hebt het leuk ingericht, maar het lijkt me inderdaad best wel vervelend/onhandig om met zijn 3en vanuit je huiskamer te werken. Ik hoop dat jullie snel een kantoorruimte in Utrecht vinden!

 17. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Leuk, ziet er erg gezellig uit!

 18. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  intressante leuke post! In iemand zijn huis kijken blijft leuk..

 19. Kiki
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ziet er gezellig uit! Maar hopelijk vind je nog een leuke werkplek :)

 20. M'N
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Leuke tour, interessant. Ik was al aardig benieuwd, maar het is wel heel mooi.

 21. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Echt super jammer dat je geen kantoor kan vinden!

 22. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Erg leuk om een kijkje achter de schermen te nemen!

 23. Ester
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Wat ziet het er gezellig en knus uit. :)
  Ik snap wel dat je toch liever een kantoor hebt voor je werk, zodat je je eigen huis gewoon echt als ‘jou huis’ kan gebruiken. :) Maar dat komt in de toekomst wel in orde! :)

  Ik wens je heel erg veel succes met zoeken, en met het vinden van een mooi geschikt kantoor! :)

 24. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Wat super mooi en wat een leuk werkplekje! :D

 25. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Wat leuk om je kantoorruimte te zien! Het ziet er gezellig uit! Handig zo’n jaarkalender:-)

 26. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Het ziet er gezellig uit! Het lijkt mij vooral handig en gezellig om thuis te werken, maar zoals jij beschrijft is het inderdaad niet altijd even praktisch.

 27. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Leuk om te zien! Ik hoop dat je snel een kantoorruimte vind :)

 28. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Leuk om te zien, echt ontzettend leuk ingericht! Ook al snap ik wel dat je liever echt je eigen kantoortje heb. Fab heeft echt ontzettend leuke dingen zeg!

 29. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Het ziet er wel gezellig uit ! maar ik kan me inbeelden dat een ‘echt’ kantoor wel makkelijker werkt en dan kan je idd gewoon de deur achter je dicht trekken.

 30. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ahw balen van het kantoor! Ik vind dit er in ieder geval wel heel erg leuk uit zien, haha. Ook heb je zoveel lucky met FAB, echt heel tof dat ze dat wilde doen. Het heeft inderdaad wel zo z’n nadelen, maar het heeft wel zo zijn voordelen, je bent lekker snel op je werk en je kunt desnoods in je pyjama werken.

 31. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Superleuk artikel leuk om te weten allemaal succes met nieuwe ruimte vinden x

 32. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Leuk om te zien, hopelijk vind je wel snel eeer een kantoortje

 33. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Wat super leuk om een kijkje te nemen in het beautylab thuiskantoor! :) ziet er heel slim ingericht uit:)

 34. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Het ziet er echt leuk en gezellig uit! Leuke kantoorartikelen, en goed dat je van die dingen als magneetborden en kalenders ophangt om het wel echt op een werkplek te laten lijken.

 35. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ziet er echt super gezellig uit! :)
  Wel knap dat je zo snel toen thuis je kantoor thuis hebt opgebouwd. :)

 36. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Leuk om te zien! Gelukkig kun je vanuit thuis werken, al is het nu wel erg vol! Hopelijk vind je snel weer een kantoor :-)

 37. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ziet er goed en gezellig uit! Mooie werkplek :)

 38. 25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Super leuk! Het ziet er erg gezellig uit! Die grote kalender is echt leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *