Herfstlook met H&M Eye Colour Palette

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat H&M onlangs een geheel vernieuwde Beauty Department heeft gelanceerd. Er zijn veel nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment en allemaal zijn ze gehuld in een chic, high-end looking jasje.

H&M herfst make-up look - 1De producten zijn gemaakt van glanzend zwart en wit materiaal met afgeronde hoeken en bedrukt met metallic gouden letters. Het doet me een beetje denken aan de Marc Jacobs Beauty producten, maar dan nét iets strakker en minder speels. En wel gewoon voor de betaalbare H&M prijzen.

H&M herfst make-up look - 2Onlangs kreeg ik een aantal nieuwe make-up producten opgestuurd van H&M die ik vandaag voor jullie wil reviewen;
Eye Colour Palette in de kleur Supernaturals (€12,99)
Brow Shaping Gel (€6,99)
Dubbelzijdig oogschaduwkwastje (€4,99)

Brow Shaping Gel

H&M herfst make-up look - 3 H&M herfst make-up look - 7 H&M eye colour palette review - 2 De Brow Shaping Gel zit in een tube en dat is eigenlijk wel handig, want in deze verpakking kun je veel meer product halen dan wanneer het in een flesje of potje had gezeten. Plus, het ziet er wel geinig uit zo. De Brow Shaping Gel is doorzichtig, dus het maakt niet uit welke kleur je eigen wenkbrauwen hebben. Normaal gesproken gebruik ik helemaal geen brow gel, maar na het bijtekenen met wenkbrauwpoeder borstel ik het wel altijd nog even door met een spooly.

De laatste weken doe ik dit borstelen met de Brow Shaping Gel en ik moet zeggen dat het toch wel fijn spul is. Deze gel is niet te nattig en droogt redelijk snel op. Mijn wenkbrauwen blijven de gehele dag in shape, ook al wissel ik van kleding of staat er een stevige wind. Het droogt hard op, maar niet keihard, het voelt namelijk nog redelijk flexibel aan. Ook laat deze gel geen witte korreltjes of stukjes achter. Ja, ik ben er wel over te spreken!

Dubbelzijdige oogschaduwkwast

H&M herfst make-up look - 4 H&M herfst make-up look - 8 H&M herfst make-up look - 9 Deze dubbelzijdige oogschaduwkwast ziet er allereerst chic uit zo in black & white. De haartjes zijn synthetisch (so no animals were harmed!) en voelen zacht en soepel aan. Het fluffy kwastje is wat kleiner en compacter dan een ‘normale’ fluffy blending kwast, maar hij blend erg lekker en goed. Het rechte, platte kwastje is – denk ik – bedoeld voor eyeliners, maar in combinatie met poeder oogschaduw vind ik hem eigenlijk niet zo fijn werken. De kwast had dan wat steviger en harder moeten zijn. Deze is te flexibel en te zacht. Voor creamy eyeshadows is zo’n kwast perfect, maar met poeder oogschaduw werkt het niet optimaal, vind ik.

Eye Contour Palette in Supernaturals

H&M herfst make-up look - 5 H&M herfst make-up look - 6 De Eye Contour Palettes zijn er in verschillende varianten en ze bevatten allemaal 12 bij elkaar passende kleuren. Het palette ziet er heel sleek en minimalistisch uit en ik vind vooral de afgeronde hoeken heel mooi. But, it’s the inside that counts! Supernaturals bevat natuurlijke kleuren in bruin, groen, goud en grijs. Het bevat zowel hele lichte, naturel kleuren als de wat donkere, smokey kleuren. Dit is daarom typisch zo’n palette waar je veel kanten mee op kunt: neutrale everyday looks of feestelijke party looks. Qua finish is er ook voor elk wat wils; matte, satin, shimmer en glitter zijn allemaal van de partij. Ik vind het een goede kleurenselectie die ook qat finishes betreft goed in balans is.

H&M eye colour palette review - 1Wat de pigmentatie betreft, dat verschilt een beetje per kleur. Over het algemeen is het pigment goed te noemen. Sommigen zijn wat intenser en romiger van textuur, weer anderen hebben een normaal tot goed pigment en voelen ietsje droger aan.

H&M eye colour palette review - 9Hieronder laat ik jullie stap-voor-stap zien hoe ik de bovenstaande look heb gemaakt.

H&M eye colour palette review - 3 Allereerst prime ik mijn oogleden met een dun laagje oogschaduw primer. De primer zorgt ervoor dat oogschaduw goed blijft zitten en niet ophoopt in de arcadeboog. Mijn wimpers krul ik via de ‘perfect gekrulde wimpers‘ methode.

H&M eye colour palette review - 4De kleur linksbovenin breng ik aan onder mijn wenkbrauwen. Dit is een crèmekleurige matte oogschaduw die mijn ogen meteen een mooie, natuurlijke lift geeft.

H&M eye colour palette review - 5 Met mijn vingertoppen breng ik de middelste kleur van de bovenste rij aan op mijn bewegend ooglid. Met de blending brush dip ik in de donkerbruine kleur rechtsbovenin, en dit breng ik aan in de arcadeboog. Ik probeer de kleur iets omhoog te blenden en concentreer me alleen op het buitenste gedeelte van het oog, zodat er een licht winged effect ontstaat.

H&M eye colour palette review - 6 Zo ziet het er dan uit na het blenden.

H&M eye colour palette review - 7 De donkergroene kleur linksonderin breng ik aan onder het oog.

H&M eye colour palette review - 8 En de olijfgroene/gouden shimmery oogschaduw (geheel links, middelste rij) breng ik aan bij de traanbuis én in het midden van het bewegend ooglid, voor een mooi, verhelderend accentje. Hierna breng ik alleen nog een winged eyeliner aan een een flinke lik mascara (met Guerlain Cils d’enfer waterproof mascara).

H&M eye colour palette review - 10 H&M eye colour palette review - 11 H&M eye colour palette review - 9 Ik vind het een mooie, natuurlijke look geworden met een pop of colour. Een tikkeltje herfstig, zelfs. Wel vind ik dat je de oogschaduw snel ‘weg blend’. Dus, tijdens het blenden lijkt de kleur langzaam van je oogleden te verdwijnen, waardoor je het wat vaker opnieuw moet aanbrengen om de kleur een beetje op te bouwen. Dat is overigens niet bij alle kleuren zo. En wanneer je het aanbrengt met je vingers, blijft het wel gewoon goed zitten. Maar goed, ik vind eigenlijk gewoon dat de kleuren niet weg horen te vagen tijdens het blenden.

H&M eye colour palette review - 13Ik ben erg te spreken over de Brow Shaping Gel, die ga ik zeker blijven gebruiken. Het Eye Colour Palette vind ik ook erg mooi, al had het pigment wel een tikkeltje intenser mogen zijn van mij. Of in elk geval beter mogen hechten aan de huid, zodat je ze niet te erg vervaagd tijdens het blenden. Zeker een minpuntje. De dubbelzijdige kwast werkt prima, al zal ik alleen de blending brush gebruiken en niet het afgeplatte kwastje. De nieuwe H&M beauty department producten zien er fantastisch mooi uit, dat wel! Ze hebben me in elk geval nieuwsgierig gemaakt naar meer. Ik zou ook graag eens hun blushes en lipproducten uitproberen.

Heb jij de nieuwe H&M beautyproducten al gespot in de winkels? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

70 Reacties

 1. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Dat groene streepje eronder maakt het echt af! Heel mooi!

 2. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

  Die pop of colour maakt het echt af vind. Draagbaar voor alle dagen, maar niet te klassiek of saai :)
  xx

 3. 16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Mooie basic producten die je lekker overal bij kan dragen ideaal vind k dat altijd. Ben ook gek op mijn eigen basic palettes.

 4. 16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Wat zien de producten er leuk uit! Alleen jammer van de kwaliteit van het kwastje! Staat er trouwens geen klein foutje in de tekst bij het palette staat dat er 12 kleuren in zitten die goed samen passen maar het zijn er maar 9

 5. 16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Die brow-gel lijkt me wel wat! Mijn brows zijn altijd een hot mess als er een flink windje staat!

 6. 16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Het oogschaduw palette had inderdaad net een beetje beter mogen zijn, ook gezien de prijs, niet mega voordelig voor H&M make-up.
  Toch ben ik ook voor het palette gevallen vanwege het chique doosje en heb er al een paar looks meegemaakt :)
  Prachtige foto’s Serena!

 7. 15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  De producten zien er wel goed uit!

 8. 15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  De producten zien er zeker mooi uit maar het moet wel goed werken.. jammer dat de pigmentatie niet zo top is!
  Al met al ziet de look er wel mooi uit ! :)

 9. Mieke | Mieksmind
  15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Ik heb ze nog niet gespot in de winkels, de uitstraling van de producten ziet er steeds beter uit! Ik vind het palette tegenvallen als look zou het zelf niet kopen.

 10. 15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  De make-up van H&M wordt steeds beter zeg, erg leuk om te zien! Leuk artikel :)

 11. 15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Hele mooie look! <3

 12. 15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Wat zien de producten er toch luxueus uit! Jammer dat de uitwerking iets meer aandacht vraagt met aanbrengen. Toch een mooie subtiele herfst look :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *