Hema kwasten

Laatst liep ik wat te scharrelen door de HEMA toen mijn oog viel op een aantal make-up kwasten die me nog niet eerder waren opgevallen. Ik heb al wel een fluffy blending brush van HEMA en die bevalt prima, dus ik was erg benieuwd of deze kwasten net zo goed in de smaak zouden vallen.

hema kwasten02Van links naar rechts:

 • eyeshadow brush gold (ligt bij de Kerstcollectie) €2,60
 • duo eyeshadow brush/applicator black €2,60
 • lipbrush black €2,30

hema kwasten14Hema vermeldt er nooit bij of de kwasten gemaakt zijn met synthetische of dierlijke haartjes, dus het is altijd maar de vraag van welk materiaal het gemaakt is. De gouden oogschaduwkwast is volgens mij van synthetische haartjes gemaakt en de overige twee kwasten voelen aan als echt dierenhaar.

Eyeshadow Brush Goldhema blending brushhema kwasten06 hema kwasten16Met deze middelgrote kwast kun je perfect je oogschaduw blenden in je arcadeboog en het is zeer geschikt voor het creëren van een smokey eye. De haartjes zijn zacht en voelen prettig aan op mijn oogleden, zonder te prikken. De kwast is vrij compact zodat je vrij snel de harde lijnen kunt verzachten.

Duo Eyeshadow Brush/Applicator Black
hema pencil brush hema kwasten12 hema kwasten13Deze kwast bestaat uit twee kanten: aan de ene zijde bevindt zich een kleine blending brush en aan de andere zijde bevindt zich een sponsapplicator. Persoonlijk vind ik dit lastig opbergen, omdat ik mijn kwasten rechtop in een beker zet en zo is er altijd één kant die platgedrukt wordt tegen de bodem. Gelukkig gebruik ik de sponsapplicator nooit, dus wat dat betreft is het geen probleem, maar ik hoop dat fabrikanten snel inzien dat duo kwasten gewoon niet handig zijn! ;-)

hema kwasten19Ik review alleen de ene zijde met de kleine blending brush. Deze kwast is ongeveer de helft zo groot als de Eyeshadow Brush Gold, lekker “stevig” en compact maar ook flexibel. Het is een heel handig formaatje! Vroeger toen ik net begon met oogschaduw snapte ik nooit waarom al mijn oogschaduwkleuren tijdens het blenden tot één grote grijze massa werd gemengd. Ik deed het toch goed?

Inmiddels weet ik dat het aan de te grote kwast lag. Met zo”n kleine blending brush als deze maak je de lijnen zachter, terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat de kleuren niet te veel in elkaar over gaan lopen. Perfect voor multicolor eyelooks en voor wanneer je een duidelijke onderscheidende arcadeboog wilt creëren (cut crease).

Lipbrush Black
hema lip pencil hema kwasten09 hema kwasten17 hema kwasten18Hema noemt dit een lipbrush, maar persoonlijk denk ik dat je lipstick beter aan kunt brengen met een kwast met synthetische haartjes. Dat is makkelijker schoonmaken achteraf en die bevatten vaak een scherper “puntje” waarmee je heel nauwkeurig kunt aanbrengen. Ik vind deze lipbrush daarom beter geschikt voor de ogen.

Deze lipbrush is namelijk lekker vol en compact, maar wel flexibel. De top loopt spits toe waardoor het me doet denken aan een “pencil brush” en het formaat is iets smaller dan de duo brush. Hierdoor kun je het erg goed gebruiken als kwast voor onder de ogen (voor smokey looks) en kun je ook goed bij de traanbuis komen (zonder in je ogen te prikken). Ook kun je het gebruiken om te blenden, maar met de duo brush ben je sneller klaar omdat deze net een fractie groter is.

hema kwasten01Ik zeg altijd maar zo, goed gereedschap is het halve werk. Ik heb daarom prijzige make-up kwasten van MAC in mijn stash en ik heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Ik gebruik ze elke dag met veel plezier en ze gaan al jaren mee. Natuurlijk kan ik me heel goed voorstellen dat niet iedereen meteen een fortuin wil uitgeven aan kwasten, vooral niet wanneer je bijvoorbeeld voor het eerst gaat experimenteren met make-up of wanneer je portemonnee het momenteel gewoon niet toelaat.

Deze kwasten van Hema zijn dan een prima alternatief. Ik ben namelijk blij verrast met deze kwasten! Ze zijn zacht, lekker vol, tijdens gebruik heb ik geen haaruitval gehad (maar ik test ze dan ook pas een week) en met deze verschillende formaten kun je elke gewenste ooglook maken die je maar wilt. Bijna elk dorp heeft een Hema filiaal dus je hoeft er niet het halve land voor af te reizen of online te bestellen, en voor de prijs hoef je het ook al niet te laten.

hema kwasten03Als je op zoek bent naar betaalbare en goede kwasten dan kan ik je zeker dit trio aanraden, plus de fluffy blending brush van de Hema. In totaal heb je dan 4 oogmake-up kwasten voor zo”n €10 waarmee je prima uit de voeten kunt. Het antwoord op de vraag hoe lang deze kwasten mooi blijven moet ik jullie helaas schuldig blijven, daarvoor heb ik ze te kort getest. De fluffy blending brush heb ik in elk geval al 3 jaar en die is nog steeds goed.

Vind ik deze kwasten beter dan mijn MAC kwasten? Nee, dat niet. Ik verkies nog altijd mijn MAC kwasten boven die van Hema. Mijn MAC kwasten zijn zeker nog een stukje zachter en blenden nét een tikje lekkerder. De prijs/kwaliteit verhouding van deze Hema kwasten is echter zeer goed en ik kan ze dan ook zeker aanraden voor de mensen die op zoek zijn naar kwalitatief goede kwasten voor een budgetprijsje.

Wat is jullie ervaring met make-up kwasten van de Hema?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

89 Reacties

 1. ann
  6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  precies wat ik nodig heb.
  Bedankt voor de review Serena, ik was echt aan het twijfelen of ik het wel of niet moet kopen
  nou ga ik ze zeker kopen :)

 2. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Die eerste kwast ziet er zo goed uit!
  Leuk gedaan met die sterretjes als decoratie :)

 3. Jess
  6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Die van de kerstcollectie ziet er goed uit! Heb je ook de smokey eye brush gezien? Is een duo brush en die zit in een roze plastic hoesje, met aan de ene kant een angled liner brush en de andere kant een pencil brush (van synthetische haartjes) in het pakje zag ie er goed uit, maar ik ben benieuwd of hij ook fijn werkt!

 4. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik ben dol op HEMA wanneer het gaat om basic make-up tools. Af en toe koop ik ook nog weleens een lipstick, maar verder niet zoveel andere make-up producten omdat de bruine tinten vaak niet echt goed zijn. Wel een heeerlijke winkel hoor en zo lekker veelzijdig. En dan na het shoppen lekker zo’n broodje hotdog met die romige mosterdsaus. MMmmm… :)

 5. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik vind de Hema kwasten ook super fijn! Ik heb er een paar voor oogschaduw en om te blenden! Leuk artikel!

 6. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  de gold kwast lijkt me wel wat

 7. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik vind de kwasten van de hema ook heel erg fijn! Die kleine brush gebruik ik altijd om mee te blenden, superhandig.

 8. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik heb zelf ook een paar Hema kwasten en ben er erg over te spreken! Prima kwasten voor een mooie prijs :-)

 9. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Klinkt heel fijn! Ik heb zelf een blush en bronzer kwast van Hema waar ik ook erg tevreden over ben.

 10. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Het lijken me op zich wel fijne kwasten. Al ben ik nog steeds erg tevreden over mijn Zoeva kwasten :)

 11. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Haha ik gebruik ook een lippenseel voor onder het oog. Ik wil daar geen grote lijn oogschaduw dus zo’n klein fluffy kwastje werkt echt perfect :)

 12. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  De fluffy blending kwast kocht ik onlangs ook :) fijn ding!
  Ik heb al enkele jaren een aantal oogschaduwkwasten van Hema en ze gaan ook nog enkele dag mee :)

 13. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik gebruik zelf ook de kwasten van Hema en ze doen hun werk goed. Ik gebruik ze trouwens maar 1 a 2 keer per week. Ooit wil ik kwasten van MAC. =)

 14. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Goede tip! Ook handig om als extra set erbij te hebben als je goede kwasten drogen van het schoonmaken.

 15. Fatima
  6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Don’t like the cheap golden look.
  Ik heb zoeva kwasten en zweer erbij.

 16. Jik
  6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Mijn persoonlijke ervaring is dat HEMA kwasten niet lang goed blijven. Wellicht dat ik het sneller merk, doordat mijn huid erg gevoelig is, maar na een half jaar beginnen die kwasten echt enorm te prikken! De waaierkwast valt ook snel uit elkaar.

 17. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik heb zelf die grote fluffy blending brush en vind hem best fijn, hoewel de haartjes iets harder aan voelen. Maar hij doe zijn werk. Verder heb ik volgens mij geen Hema kwasten…

 18. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Dit klinkt positief! :-) Ik ben nog op zoek naar een aantal kwasten. Binnenkort eens een kijkje nemen bij Hema. Thanks voor je fijne & uitgebreide artikel!

 19. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ze lijken me wel heel fijn! Ik heb nog nooit kwasten van de Hema geprobeerd.

 20. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  dat smalle kwastje heb ik ook, werkt prima ;D

 21. Evelien
  6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Die fluffy blending brush is bij mij na 2 maanden overgebroken waar de twee helften aan elkaar gelijmd zijn. Best jammer.

 22. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik heb 1 kwast van de Hema en dat is de blendingkwast.

 23. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Zou je een ooglook willen maken met de eyeshadow&sticks van essence? Ik weet dat je er al 1 ooglook mee hebt gemaakr, maar ik zou het tof vinden als je er nog een zou willen maken!
  xx

 24. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Wel goed dat Hema steeds betere kwasten heeft!

 25. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Wel goed dat Hema steeds betere kwasten heeft!

 26. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Heb nog zo’n oude blending kwast van de HEMA die nodid aan vervanging toe is. Maar hun klein oogschaduwkwastjes vind ik best prima.

 27. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik heb een blending brush van de hema die ik erg fijn vind, hou wel van een budget kwast haha :)

 28. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ze klinken erg goed, fijne review!

 29. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik heb de oogschaduwkwast ook! Erg fijn vind ik hem.

 30. Syl
  6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik heb een blushkwast van de hema die uit elkaar viel na een paar maanden…. die van KIKO of Primark vind ik beter.

  • Jantine
   6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

   Dat heb ik inderdaad ook met twee blushkwasten van de hema. Weet iemand een goed alternatief? Budget blushkwast dus

   • roxanne
    13 november 2013 / woensdag, 13 november 2013

    Die van de Etos is wel goed, ik geloof dat dit dezelfde is als die van de kruidvat.

 31. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Die van de kerstcollectie lijkt mij fijn!

 32. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ikben ook altijd dol op hema kwasten

 33. Carina
  6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik ben dol op de eyelinerkwast van de hema! Lekker stevig maar prikt niet,perfect voor geleyeliner.

 34. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik heb ook Hema kwasten en ze bevallen me prima!

 35. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  ik vind de blending kwast echt super van de Hema!! en die zwart met gouden kwast zit ook in het gewone assortiment maar dan gewoon in het zwart deze heb ik al een tijdje en ik gebruik hem graag voor highlighter.

 36. chucky1012
  6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Mijn ervaring met deze prachtige kwasten is echt zo fijn om de make-up op mijn gezicht aan te brengen.
  Wat hebben ze er veel en een leuke make-up afd..
  Je voelt je er net een klein meisje in een candy shop ;-)

  Xoxo

 37. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ah, ze zien er heel chique uit, heel mooi! Hebben ze ook een eyelinerpenseeltje? Voor mijn wenkbrauwen, nog steeds op zoek naar!

  • Carina
   6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

   Ik heb een eyelinerpenseeltje van de hema! Maar weet niet hoe fijn die is voor wenkbrauwen want hij is wel iets aan de harde kant (wat ik zelf voor geleyeliner erg fijn vind)

  • roxanne
   13 november 2013 / woensdag, 13 november 2013

   Ik heb jaaaaaaaren het eyeliner kwastje van de hema gebruikt voor mijn wenkbrauwen. Werkt prima :)

 38. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Klinkt echt heel goed voor budget kwasten! Zelf blijf ik trouw aan mijn kwastenset van sigma

 39. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Wat een goed artikel! Fijn dat je laat zien wat de kwasten doen op het ooglid én ze vergelijkt met die van MAC. Ik heb zelf nog geen MAC kwasten, maar neig er wel steeds meer naar.

 40. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Goede review van de kwasten! Die lipbrush ziet er inderdaad een beetje te ‘vol’ uit om als lipbrush genruikt te worden. Ik heb ook altijd dag als ik mijn oogschaduw wil blenden, dat ik alles blend! Maar dus een kleinere kwast gebruiken, haha.

 41. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik vind het vooral fijn dat ze bij Hema tóch zoveel variatie hebben wat betreft kwasten! Daar kunnen andere (budget)merken nog wat van leren.

 42. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik gebruik poederkwasten van de Hema en vind die ideaal! Goede ervaring mee dus.

 43. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  De eyeshadow brush gold heb ik ook, ik ben er best tevreden mee! ^^

 44. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  lijken mij hele fijne kwasten, fijn prijsje ook

 45. Lieke
  6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Fijn zo vroeg een artikel! Maakt het vroege opstaan ietjes prettiger (:

  Die lipbrush lijkt me erg prettig werken! Toch maar eens kijkje nemen bij de Hema!

 46. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Mooie prijzen! Ik heb zelf nog nooit een makeup kwast boven de 15 euro gekocht maar weet wel dat sommige duurdere echt fijner werken. Voornamelijk met Blush!

 47. 6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik vind de blending kwast van de Hema altijd zo fijn!

  • Jonna
   6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

   Deze gaa ik zeker proberen

  • Anne
   9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

   Ik heb wat kwasten van Artistry (ooit van m’n moeder gekregen, zij gebruikte ze niet meer), en die zijn ook heel erg fijn. Nu heb ik net de kwasten van de Hema gehaald en ben benieuwd wat daar mee het resultaat zou zijn. En als student zijnde heb je niet zo veel geld voor de wat duurdere producten ;)

   Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *