Givenchy Rouge Interdit Vinyl Lipstick 2016

Sinds begin van deze maand zijn de nieuwe Rouge Interdit Vinyl lipsticks van Givenchy verkrijgbaar, lipsticks met niet alleen een schitterende verpakking, maar ook een fijne, hydraterende formule. Er zijn maar liefst 16 nieuwe kleuren te koop, van nude tot rood en zelfs zwart (!).

givenchy rouge interdit vinyl - 8De verpakkingen van deze nieuwe lipsticks zijn – zoals áltijd bij Givenchy – weer helemaal hebberigmakend mooi. De huls is strak en vierkant en gemaakt van doorzichtig kunststof, met daarin een lintje gegoten waarop de naam ‘Givenchy’ staat. Heel artistiek en modern, maar door het lintje ergens ook een beetje ouderwets en girly.

givenchy rouge interdit vinyl - 7Uit de hulzen steekt een speels lusje, waaraan je kunt trekken zodat je de lipstick met een ploppend geluidje uit zijn huls trekt.

givenchy rouge interdit vinyl - 16De lipstick moet je vervolgens nog omhoog draaien, en dat is ‘ie klaar voor gebruik!

givenchy rouge interdit vinyl - 10Deze lipsticks zijn qua uiterlijk alleen al een feestje om naar te kijken én om te gebruiken, toch? Ik vind ze echt een lust voor het oog. Heel strak, modern en stoer, maar ergens ook weer lekker speels en vrouwelijk. De ouderwetse lintjes staan in schril contrast met de hoekige, plexiglazen hulzen. Ik vind het design van deze lipsticks schitterend, een ware musthave voor in je toilettas!

givenchy rouge interdit vinyl - 14Van Givenchy heb ik 3 kleuren opgestuurd gekregen die ik hieronder uitgebreid voor jullie zal reviewen.

Het gaat om de kleuren;
11 – Rouge Rebelle
14 – Violine Troublant
16 – Noir Revelateur

Givenchy Rouge Interdit Vinyl – €33.00

givenchy rouge interdit vinyl - 15Voordat ik de kleuren ga omschrijven en swatchen wil ik eerst even wat vertellen over de lipsticks zelf. Mijn eerste indruk is dat ze medium-sheer zijn gepigmenteerd. Ik vind de kleur van de lipstick zelf namelijk veel heftiger en donkerder dan de kleur die eenmaal op de lippen verschijnt. De kleur is overigens wel goed op te bouwen, dus met een paar keer aanbrengen heb je alsnog een resultaat dat zo goed als geheel dekkend is. Breng je de lipstick eenmaal aan, dan heb je slechts een hintje kleur op de lippen. Het leuke is dus dat je met de pigmentatie en dekking kunt spelen; de ene keer ga je voor een sheer glossy finish en de andere keer juist voor lekker veel kleur.

givenchy rouge interdit vinyl - 9De formule van de nieuwe Givenchy Rouge Interdit Vinyl lipsticks bevat ‘black rose oil’, een zeldzame olie die de lippen hydrateert en ze mooi glad maakt. Persoonlijk denk ik dat de lipsticks procentueel gezien maar heel weinig van deze olie bevatten, dus ik denk dat het voornamelijk een mooi marketing verhaaltje is. Ook bevat deze formule een siliconen resin, die de lippen coat met een fijne, zacht glanzende film. Het maakt de lippen wat meer ‘plump’ en reflecteert het licht, waardoor ze gladder en voller lijken dan dat ze in werkelijkheid zijn.

11 – Rouge Rebelle

givenchy rouge interdit vinyl - 11 givenchy rouge interdit vinyl - 1 givenchy rouge interdit vinyl - 2Rouge Rebelle ziet er in de huls knalrood uit, maar eenmaal op de lippen laat het een bescheiden rode kleur achter. Of nou ja, bescheiden, ik vind deze rode kleur gewoon helemaal niet knallend. Rouge Rebelle is een soort rood voor beginners. De kleur is zeker aanwezig, maar er lijkt ook een vleugje koraal door de kleur te zitten en door de warmere ondertoon versmelt de kleur wat meer met mijn huid. Ik vind het een prachttintje! Het staat lekker fris en laat het gezicht meteen stralen.

14 – Violine Troublant

givenchy rouge interdit vinyl - 13 givenchy rouge interdit vinyl - 5 givenchy rouge interdit vinyl - 6Violine Troublant ziet er in de huls precies zo uit als de kleur op de lippen. Deze kleur is roze te noemen, met een flink vleugje paars en een koelere ondertoon. De kleur heeft hierdoor ergens iets nudes en naturels, maar ergens ook weer niet omdat hij stiekem een klein beetje lijkt te knallen (vanwege het paarse). Ik vind het een mooi, fris, fruitig en zomers kleurtje! Heel snoeperig en girly.

16 – Noir Revelateur

givenchy rouge interdit vinyl - 12 givenchy rouge interdit vinyl - 4 givenchy rouge interdit vinyl - 3Noir Revelateur was even schrikken in de huls, maar eenmaal op de lippen vind ik hem juist schitterend! De pigmentatie is bij deze kleur een stuk zwakker dan bij de andere twee lipsticks, waardoor er slechts een glossy vleugje transparante kleur op mijn lippen kwam. Noir Revelateur is sowieso de meest interessante kleur van de gehele collectie. Niet alleen omdat hij er zwart uitziet in de huls, maar omdat hij in feite als een ‘universele’ lipstick reageert die steeds weer anders uitpakt per persoon. Afhankelijk van de pH op de lippen verschilt de kleur van paars tot een diepe plumkleur. Bij mij pakt de kleur uit als een sappige bordeaux-berrykleur met een vleugje paars, supermooi!

Tip: Noir Revelateur kan zo los worden gedragen, maar ook als een top coat over een andere lipstick heen, waardoor de lippenstiftkleur eronder transformeert tot een donkere, diepere kleur. Elke felle lipstick tover je om tot een donkere, mysterieuze versie door er een laagje Noir Revelateur over te stiften. Interesting!

givenchy rouge interdit vinyl - 15

Ik vind de textuur van deze lipsticks anders dan anders. Ik zou eerder zeggen dat ze aanvoelen als een wat dikkere, stevigere lippenbalsem. Zo eentje die zich wat beter hecht en dus niet zo snel van je lippen verdwijnt. De lipstick plakt niet en heeft een mooie, vinylachtige glans. Lekker glossy! De formule is inderdaad lekker hydraterend voor de lippen en mijn lippen lijken inderdaad ook wat gladder en daardoor ook iets voller. Altijd mooi meegenomen!

givenchy rouge interdit vinylHier zien we links mijn lippen met Rouge Interdit Vinyl en rechts mijn lippen met de matte liquid lipstick van Gerard Cosmetics. Mijn lippen hebben best veel lijntjes, maar die vallen grotendeels weg door de glossy textuur van Rouge Interdit, terwijl ze juist worden geaccentueerd door de matte formule van Gerard Cosmetics. Alhoewel mijn lippen rechts wat voller lijken (omdat ik met matte formules gemakkelijker over de lijntjes kan tekenen), lijken ze links veel gladder en ‘plump’.

De formule vind ik zelf erg prettig aanvoelen, heel lichtgewicht, en daarbij is het fijn dat de kleuren goed op te bouwen zijn van heel transparant naar wat dekkender. Vooral Noir Revelateur was een verrassing eenmaal op de lippen! Helemaal niet zo zwart als ik dacht, en juist heel sappig en berryachtig. En superleuk dat de kleur kan verschillen per persoon en ook is te gebruiken als donkere top coat, dan maakt het extra leuk! Dit is dan ook mijn favoriete kleur van de 3, alhoewel ik Rouge Rebelle ook supermooi vind staan.

givenchy rouge interdit vinyl - 10De makeup van Givenchy is wat exclusiever dan de meeste high-end merken en wordt daarom niet in elke luxe drogisterij of parfumerie verkocht. Givenchy wordt in Nederland bij de volgende 24 verkooppunten verkocht:

 • Parfumerie Schoonheidsinstituut Beauty ‘n Joy – Amersfoort
 • Parfumerie Ochelle H. van der Doelen – Eindhoven
 • Parfumerie Douglas – Almere, Amstelveen, Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amsterdam (Kalverstraat), Arnhem, Breda, Den Haag, Groningen, Hilversum, Rotterdam (Weissenbruchlaan en Lijnbaan), Ridderkerk, Uden, Utrecht (Vredenburg) en Zwolle. En natuurlijk online, via Douglas.nl
 • Parfumerie MOOI – Oegstgeest
 • Robert Nederveen Cosmetics – Enschede
 • Parfumerie Abels – Papendrecht
 • Parfumerie van Biemen – Goes
 • DA Drogist – Goirle
 • Instituut voor huidverbetering Coby de Mik – Capelle a/d Ijssel

De nieuwe Givenchy Rouge Interdit Vinyl 2016 lipsticks zijn verkrijgbaar in 16 kleuren en liggen reeds bij de bovenstaande verkooppunten. Deze mooie lipsticks kosten €33,- per stuk.

Wat vinden jullie van deze nieuwe Rouge Interdit Vinyl lipsticks, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

57 Reacties

 1. 8 februari 2016 / maandag, 8 februari 2016

  De verpakking is echt mooi! De lipsticks zelf vallen mij een beetje tegen ofja de rode in ieder geval. De zwarte zou ik echt eens willen proberen!

 2. 7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

  Wat een mooie verpakking! Inderdaad hebberig makend. Ik vind noir revelateur een interessante kleur, zoiets heb ik nog niet in mijn stash zitten. Grappig dat de kleur bij iedereen anders uit pakt, ik ben benieuwd naar de swatches van andere beautybloggers. Ik zit er erg aan te denken om deze kleur zelf aan te schaffen, uniek is de kleur zeker!

 3. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Oh wauw ik ben echt verliefd! Wat zijn ze mooi zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *