Geshopt in La Coruna

Dit weekend ben ik in La Coruna, een Spaans kuststadje in het noorden van Spanje. Het weer is hier niet zo heet als in Nederland en dat is maar goed ook, want in die bloedhitte zou ik totaal geen zin hebben om te shoppen! La Coruna heeft een oud stadsgedeelte met hele schattige en typische Spaanse winkelstraatjes. Naast de bekende grote winkelketens (Mango, Zara, Pull & Bear, Berschka) vind je hier ook hele leuke boetiekjes.

Zo kwamen we de schattige vintageshop Vintage & Coffee tegen:

Vintage & Coffee vind je op San Andrés 1, La Coruna

De shop is niet groot maar ruim genoeg om er kledingrekken vol vintage kleding kwijt te kunnen. Daarnaast verkopen ze ook leuke schoenen, brillen, sieraden en andere accessoires.


Ik viste het allerleukste item van de hele winkel uit een rek! Het is een playsuit met rozen die perfect aansluit, in de kleuren donkerblauw en paars. Hij is van het merk ‘rené derhy’ dus ik twijfel of het echt vintage is of tweedehands, maar ik ben er heel blij mee! Het lijkt trouwens op een jurkje, maar het is dus een broekje!


Naast deze vintage store zijn er nog veel meer schattige boetiekjes te vinden in het oude gedeelte, maar wanneer je weinig tijd hebt en alle grote winkelketens wilt bezoeken (of gewoon een shopaholic bent zoals ik!), raad ik je aan om naar de allermooiste shoppingmall van La Coruna te gaan: Marineda City.


Marineda City is de grootste shoppingmall van heel Spanje en de op drie na grootste van heel Europa. Shopping paradise! Ten eerste is de mall echt prachtig om te zien. Het dak is mooi opengewerkt waardoor er veel licht binnenkomt. Heel modern en héél Amerikaans (maar daar houd ik wel van).

De begane grond en de eerste verdieping zijn gevuld met allemaal leuke winkelketens. Denk aan H&M, Berschka, Mango, Zara, Aldo, Blanco, Hollister (!!), Oysho, Pull & Bear, Primark (ja, gewoon een megagrote Primark), Shana en Stradivarius. Dan zitten er qua beauty ook nog een Kiko en Sephora en niet te vergeten de grote beauty department in het bekende Spaanse warenhuis El Corte Ingles.


Op de bovenste (tweede) verdieping zijn alleen maar restaurants waar je lekker kunt lunchen of uit eten kunt gaan. Wij hebben hier tapas genomen voor lunch. Een heel bordje vol voor €7 – niet erg duur dus! Ze hebben er trouwens ook cinnamonbuns, churros en frozen yoghurt, dus ik was helemaal blij! Dat vind ik zo lekker!


Toen we langs de schoenenwinkel Krack liepen zag ik in mijn ooghoek iets blinken. Ik keek om en ik geloofde mijn ogen bijna niet: echte Jeffrey Campbells! In Nederland kom je die eigenlijk gewoon niet tegen in schoenenwinkels. En hier stonden ze dan, zwarte Lita Spikes, die ik al maanden loop te lemmen op Solestruck.com. Maar daar kosten ze $200 en hier waren ze €155 en liep ik geen gevaar voor extra douanekosten. Meenemen dus, die hap! Daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Ik ben er echt helemaal in mijn nopjes mee!De punten zijn overigens best scherp, dus uittrekken moet… heel voorzichtig.

Bij de Berschka (die in Marineda City een groot en helder filiaal heeft, heel anders dan de Berschka’s die ik gewend ben van Amsterdam) scoorde ik een corset-top in het wit. Ik ben al heel lang op zoek naar een corset-top, maar de meeste die je nu in de winkels ziet zijn heel kort en ik wil geen blote buik. Jammer genoeg hadden ze deze alleen in het wit!


Natuurlijk zijn we ook naar Primark geweest! Hier heb ik niet zo veel gekocht, eigenlijk alleen kleine dingetjes. Twee onderbroekjes (niet op foto), haarelastiekjes, sokken en een grappige haargadget, waarmee je ‘hoge’ Peggy Bundy (van Married with Children) kapsels kunt maken, zie hieronder:


Tegenover Marineda City zit trouwens een IKEA en in Marineda zelf vind je echt alle bekende ketens die er maar zijn. Het is niet typisch Spaans, maar als je goed wilt shoppen dan zit hier lekker alles bij elkaar. Ook kan er in La Coruna nog wel eens een plaatselijk buitje vallen (het is natuurlijk een kuststad) en omdat Marineda overdekt is weet je zeker dat je droog blijft :)

Marineda City vind je aan de Carretera de Baños de Arteixo 43. Om hier te komen kun je de bus pakken, maar voor €6 brengt de taxi je voor de deur. Meer info vind je op marinedacity.es.

Ik heb niet bizar veel geshopt, maar dat is omdat ik met mezelf heb afgesproken alleen nog maar dingen te kopen die ik echt heel graag wil hebben of echt nodig heb.


Wat vinden jullie van mijn geshopte items?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

149 Reacties

 1. Lisax
  13 juli 2012 / vrijdag, 13 juli 2012

  Wauw suppermooi!!!

 2. 19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  Je hebt echt hele leuke dingen geshopt! Die schoenen zijn echt awesome en die haargadget is geniaal!

 3. 6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Waauw ik ben echt jaloers op je Lita’s! Wanneer je ze wilt verkopen, geef je maar een gil hahaha :)
  Dat vintage winkeltje lijkt me echt suuuperleuk, het is echt precies mijn stijl! En zijn dat allemaal tailleshorts? :O

  Oh en trouwens, het is ‘Bershka’, niet ‘Berschka’ haha :)

 4. niki
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Die schoenen.
  I love it!

 5. Michelle
  1 juni 2012 / vrijdag, 1 juni 2012

  Waaauw, die Jeffrey Cambells! Ik wil die ook heel graag hebben, ze zijn echt gorgeous.

 6. 31 mei 2012 / donderdag, 31 mei 2012

  LOVE THOSE LITA’S! Ik wil die zooooo graag!!

 7. 30 mei 2012 / woensdag, 30 mei 2012

  die schoenen zijn echt geweldig!

  check m’n site!

 8. 30 mei 2012 / woensdag, 30 mei 2012

  woooow die pumps zijn echt zoooo gaaf! en die playsuit is echt awesome!

 9. 29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  Je playsuit en de schoenen vind ik echt prachtig !

 10. kellee
  29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  Echt super leuk allemaal alleen die schoenen zijn niet echt mijn ding. x

 11. francien
  29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

  Je Lita’s zijn zoooo vet!

 12. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Aaah I’m so jelly of your Lita’s!!! Ach jij durft ze in ieder geval gewoon te dragen (: Heb nu wel zin om daar naartoe te reizen, maar heb net mijn vakantie geboekt. Hopelijk zit er in Florence, Italy ook een mooie mall! :D

 13. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Dat witte korset topje vind ik echt heel leuk! De schoenen dan iets minder haha..

 14. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Die playsuit vind ik tof! Dacht ook eerst dat het een zomerjurkje was.

 15. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Wat een superleuke dingetjes heb je geshopt (alleen ben ik niet zo weg van korsettopjes) Ik vond trouwens een grappig plaatje en ik moest gelijk aan jou denken en zeker nu je met het vliegtuig weg bent, dus ik heb hem toegevoegd als website :p

 16. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  geweldige aankopen! Krijg bekant kriebels om er zelf heen te gaan!

 17. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Ik ben echt jaloers op je Lita’s! Ik wil ze al een tijdje heel graag hebben!

 18. Genevieve
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Super gaaf wat je allemaal hebt gekocht!

 19. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Wauw Lita’s! Dat had ik niet achter Serena gezocht. Best Shoes ever. En ik ben helemaal gek op vintage. Super shoplog dus :)

  • Serena
   Auteur
   28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

   Niet? Dit is mijn tweede paar, ik heb ook nog suede in taupekleur :)

 20. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Die schoenen vind ik echt helemaal geweldig!

 21. Dana
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  De Jeffrey Campell lita<3<3

 22. verena
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  heel leuk geshopt ik zat eigelijk te w8en op de kiko lakjes maar goed niet geshopt dus maar wat is de kwaltijd van kikolakjes en hoe duur zijn ze?

 23. evelien
  27 mei 2012 / zondag, 27 mei 2012

  Met mijn ooievaars benen kan ik beter nooit lita’s aantrekken. Anders zou ik ze wel dragen!

  Ben je al eens in oberhausen gaan shoppen?

 24. 27 mei 2012 / zondag, 27 mei 2012

  Die playsuit is echt leuk, zeg! Het lijkt inderdaad net een jurkje, maar ik vind ‘t juist heel leuk dat het een broekje is. Staat je mooi!

 25. Stephanie
  27 mei 2012 / zondag, 27 mei 2012

  Oeh, die lita’s heb ik sinds kort ook in mijn bezit! Ik ga er alleen niet de hond mee uitlaten, veels te bang dat hij opeens aan de achterkant van m’n schoenen zit gespiest, hihi! Leuke aankoopjes verder, vooral die playsuit, echt heel leuk

 26. 27 mei 2012 / zondag, 27 mei 2012

  Wauw de lita’s zijn gewoon in 1 woord: Gorgeous!

 27. 27 mei 2012 / zondag, 27 mei 2012

  Nice! Dat haar ding ken ik nog niet, heb ze wel los gezien bij de H&M, haardoughnut, om een knot mee te maken…. gaan de haren dan toch weer de lucht in, gaan we weer voor volume?!

  I hope so…

 28. 27 mei 2012 / zondag, 27 mei 2012

  Wauw, die Lita’s zijn echt geweldig. Ik wil zachte, licht roze. Maar ik moet ook een hele boel andere dingen ook kopen. Leuke geshopte dingen Sereen! Heb je het naar je zin gehad verder? Die mall ziet er trouwens ook echt awesome uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *