Ganguro Inspired Look

Tara en ik hadden laatst ontzettend gelachen om het filmpje van GlowPinkstah, en zo kwamen we op het idee om ook een Ganguro Look tutorial te maken. We hebben zo’n 45 minuten gefilmd waarin we voornamelijk hebben gelachen want zoals je ziet hebben we flink in de opnames moeten snoeien. Het was ook zo lollig!

Ganguro (Japans voor Black Face) is een extreme stijl ontstaan in de jaren 90 in Japan, uiteraard. Where else in the world would people dress up like this? De meisjes waren obsessed met de Amerikaanse California look, dus de zongebruinde huid en de zongebleekte haren. Daarbij kwam dat Westerse mensen natuurlijk grotere ogen en smallere neuzen hebben en voila, probeer al deze eigenschappen met make-up te verkrijgen en je hebt de Ganguro look.

Ganguro meisjes houden erg veel van alles wat vrolijk, schattig en kleurig is. Bloemenkransen, heel veel armbanden, kettingen en ringen, kleurlenzen, felle topjes, plateaulaarzen, cute stickers voor op het gezicht, je kunt het zo gek niet bedenken of een Ganguro meisje trekt het zonder schaamte aan.

Op You Tube vond ik dit filmpje die het allemaal nog eens duidelijk uitlegd:

Misschien iets voor carnaval?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *