From Lancôme with Love | Spring Look 2016

De nieuwe lente collectie van Lancôme neemt je eventjes mee terug naar je kindertijd. Zachte pastelkleurtjes zijn gegoten in speelse, tinnen blikjes en de textuur en vorm van de producten doen denken aan Play-doh (80’s en 90’s kids weten waar ik het over heb!) en aan hét speelgoed van de jaren tachtig: de Rubix Cube. Ik word dan ook helemaal vrolijk door alle nostalgie van deze prachtige nieuwe Spring Look!

from lancome with love spring look 2016Lancôme heeft zich dit jaar laten inspireren door pop- en retro invloeden van de afgelopen decennia, en heeft dit in een speels jasje gegoten. De bedoeling is om weer in touch te komen met je kinderlijke kant, om te spelen en te experimenteren en om bepaalde looks te creëren die een nieuw soort sensualiteit uitstralen. Wat Lancôme volgens mij vooral wilde bereiken met deze nieuwe collectie is dat wij weer volop lol hebben met onze make-up routine. Dat we de dag meteen goed starten met producten die een glimlach op ons gezicht toveren. En ik kan je vertellen dat deze mooie, speelse producten dit absoluut waarmaken!

from lancome with love 2016 - 28De nieuwe Lente Look 2016 ligt al een tijdje in de winkels, dus misschien heb je de collectie al bekeken? Lancôme stuurde mij een aantal producten toe die ik hieronder zeer uitgebreid voor jullie zal reviewen met behulp van swatches, full face looks en natuurlijk mijn eigen mening. Hiermee hoop ik jullie een duidelijk beeld te geven van deze collectie!

My Parisian Pastels – limited edition

from lancome with love 2016 - 31Het sterproduct van de collectie heet ‘My Parisian Pastels’. Dit limited edition product is gehuld in een tinnen doosje met een zeer leuke en speelse illustratie.

from lancome with love 2016Het doet me denken aan de Rubix cube, maar ook aan een doosje met bonbons en ook aan een doosje met kleurkrijtjes. En natuurlijk doet het me ook denken aan de bekende kubusjes van The Body Shop, haha! Laten we eerlijk wezen.

from lancome with love 2016 - 32Ik word echt supervrolijk van dit mooie doosje! De 9 kubusjes zitten in doorzichtige bakjes met dekseltje, die ik hier voor de foto even heb verwijderd.

from lancome with love 2016 - 30 De negen tinten zijn opgedeeld in drie corrigerende tinten, drie blusher tinten en drie verhelderende pasteltinten. Maar de blokjes liggen los dus je kunt ze altijd naar hartenlust omwisselen.

Je kunt de blokjes afzonderlijk van elkaar gebruiken door ze uit het blikje te nemen en vervolgens over je huid te strijken als krijtje, maar je kunt er natuurlijk ook een kwast overheen halen en dit vervolgens op de huid aanbrengen. De blokjes kunnen gebruikt worden als oogschaduw, blush en highlighter. En omdat de kubusjes apart in een doosje met dekseltje zitten, kun je ook je lievelingskleurtjes los meenemen in je toilettas voor onderweg en op reis. Je kunt hier echt onwijs leuk mee spelen en experimenteren!

from lancome with love 2016 - 5 from lancome with love 2016 - 6 from lancome with love 2016 - 7De kleurtjes zijn heel zacht en pastelachtig, maar ze geven wel degelijk kleur af op de huid. Ze zijn niet heel intens gepigmenteerd, maar ook zeker niet heel sheer. De ene kleur is wat intenser dan de andere. Over het algemeen vind ik ze bijvoorbeeld gepigmenteerder dan Bobbi Brown Shimmer Bricks.

De blokjes zijn ‘baked’ en dus vrij hard, maar ze geven genoeg product af op de huid zonder te kruimelen. Ze zijn juist lekker zacht en niet krijtig, en hebben een prachtige, hoogglanzende shimmer.

from lancome with love 2016 - 8
Hier heb ik mijn kwast over alle 9 de kubusjes gehaald en op mijn huid aangebracht. De kleuren samen zijn perfect als highlighter.

from lancome with love 2016 - 9 In het felle zonlicht kun je de prachtige iriserende shimmers zien, wow!

lancome my parisian pastelsHier heb ik links geen kubusjes op mijn wangen, en rechts wel. Zoals je ziet geeft het mijn wangen een prachtige glans. De glans is sterk, maar niet ZO sterk als de glans van shimmer bricks, Champagne Pop of die mooie Dior highlighters die ik laatst reviewde. Toch vind ik de glans ook niet subtiel te noemen. Het is gewoon mooi en sterk, maar niet hoogglanzend metallic. Qua kleur, lastig te zien. Niet roze of goud, maar ook niet koel of warm. De glans is een beetje peachy-huidkleur te noemen, denk ik. Vrij neutraal van kleur.

from lancome with love 2016 - 22Ik vind dit één van de leukste make-up producten die ik tot nu toe ben tegengekomen! De vormgeving is lekker fleurig en nodigt uit om mee te experimenteren. Wat ik vooral leuk vind ik dat het product zo multifunctioneel is, omdat het zowel als highlighter, blush en oogschaduw in te zetten is. Superleuk bedacht van Lancôme!

En ok, The Body Shop had deze kubusjes natuurlijk al lang bedacht, maar ik vind dat Lancôme het in een leukere en multifunctionelere verpakking heeft gegoten, dus wat mij betreft verdient dat zeker pluspunten! Ik kan My Parisian Pastels zeker aanraden, niet alleen om het mooie effect op de wangen, maar ook omdat het inderdaad een lach op mijn gezicht tovert wanneer ik het gebruik!

My Parisian Blush – limited edition

from lancome with love 2016 - 34Ook de blush uit deze collectie is gehuld in een tinnen blikje met dezelfde leuke en speelse print als de kubusjes.

from lancome with love 2016 - 33Ik ben wel eens eerder blushes in tinnetjes tegengekomen, dat was in Singapore, dus deze blush doet mij automatisch een beetje denken aan de Koreaanse make-up merken die ik daar zag! Cute!

from lancome with love 2016 - 35Wat mij meteen opviel was de bijzondere textuur van de blush, het is namelijk geen pressed powder (daar lijkt het in eerste instantie wel op), maar ook geen cream, het heeft een verrassende Play-doh textuur. That’s right! Deze blush voelt aan als een klei, die zachtjes meebounced wanneer je je vingers erin drukt.

from lancome with love 2016 - 36Deze blush is verkrijgbaar in twee subtiele, sprankelende tinten: 01 Corail de Ville en 02 Rose Haussmann. Die laatste kleur laat ik jullie vandaag zien. Rose Haussmann geeft de wangen een hintje roze, alsof je bloost. Zoet en sprankelend, en tegelijkertijd heel natuurlijk vanwege de matte finish.

from lancome with love 2016 - 1Het pigment wat jullie hier zien is zeer goed, al moet ik zeggen dat de kleur wat subtieler overkomt op de wangen en daarom ook goed opgebouwd moet worden. Je kunt de blush aanbrengen met je vingertoppen, wat erg goed en streepvrij gaat aangezien de bijzondere textuur lijkt te versmelten met de huid. Dit maakt deze blush meteen perfect geschikt voor onderweg en op reis, je kunt er even snel een touch-up mee doen! Je kunt echter ook een kwast gebruiken, al moet ik zeggen dat er meer product van de blush komt wanneer je je vingertoppen gebruikt.

from lancome with love 2016 - 2Het is lastig te zien en ook lastig uit te leggen, maar de blush deukt een beetje in als je erin drukt. Heel leuk en héél onweerstaanbaar om te doen, haha!

from lancome with love 2016 - 15Hier draag ik de blush op de appeltjes van mijn wangen, het geeft me een gezonde en natuurlijke kleur. Lekker fris, maar niet al te aanwezig. Ik vind het erg mooi staan, al mis ik persoonlijk nog wel een shimmertje en had de pigmentatie wel een tikkeltje intenser mogen zijn naar mijn smaak.

Rouge in Love – 408 Rose Haussmann

from lancome with love 2016 lipstick - 1De Rouge in Love lipsticks van Lancôme zijn niet zo gepigmenteerd, want het is juist de bedoeling dat ze je lippen voorzien van een subtiele dekking en een zachte glans. Zelf vind ik de formule erg lekker, want ze voelen net aan als lippenbalsems. Niet plakkerig, maar gewoon lekker zacht en voedend. Gewoon van die heerlijke lipsticks die je overal mee naar toe zeult en die je zonder spiegeltje kunt bijwerken, weet je wel?

from lancome with love 2016 - 3In deze lente collectie zijn er 3 kleuren Rouge in Love lipsticks verkrijgbaar, waarvan ik vandaag de kleur 408 Rose Haussmann aan jullie laat zien. Dit is een zoet en fruitig roze tintje, met een koele, blauwe ondertoon. Zuurstokroze, vind ik het. Zoals je ziet is de kleur toch nog best goed op te bouwen! Ik vind de pigmentatie helemaal niet zo subtiel, eerder een beetje medium. Met inderdaad een mooi glansje.

from lancome with love 2016 - 23Eén van de woorden die in me opkomt is ‘juicy’ hahaha! En dat is misschien ook het perfecte woord voor deze kleur: sappig. Lekker fruitig en roze en vrolijk en fris! Voor mijn warme huidskleur vind ik deze kleur net iets aan de koele kant. En vooral bij de ooglook die ik in deze review draag (die heel warm is) vind ik deze kleur niet zo mooi staan. Het is een zoet en sappig kleurtje, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar iets warmere kleuren met koraal, peachy en beige ondertonen. 

Lip Lover – 407 Corail de Ville

from lancome with love 2016 - 40 Lip Lover is in feite een lipgloss, maar dan eentje die voor een lipgloss zijnde nog best gepigmenteerd is. Ik zou zeggen dat Lip Lover een sheer tot medium pigmentatie heeft. De glans daarentegen is megasterk en dus super glossy! Mooi om over een lipstick te dragen, maar zo op zichzelf is het ook een erg fijn product. Lip Lover is niet sticky en heeft een vrij ‘stevige; en wat dikkere textuur (voor een gloss). Dat is fijn, want ik heb het idee dat het daardoor beter aan de lippen hecht en niet na één begroeting al van je lippen is verdwenen (en op de wangen van de persoon tegenover je zit geplakt!). Bovendien geeft Lip Lover je lippen best nog een mooi en fris vleugje kleur!

from lancome with love 2016 - 4De lente collectie bevat 3 kleuren Lip Lovers, waarvan ik vandaag 407 Corail de Ville aan jullie laat zien. Dit is een pastelachtige mandarijn tint, die lekker fris en sprankelend staat op de lippen. Als je goed kijkt bevat de formule minuscule gouden glittertjes, die prachtig glinsteren in het zonlicht en de glans alleen maar ten goede doen.

from lancome with love 2016 - 17De ondertoon is mooi warm, waardoor ik hem extra mooi vind staan bij mijn huidskleur en ooglook. En zoals je ziet geeft Corail de Ville mijn lippen nog best een goede kleur! De dekking is vergelijkbaar met de dekking van de Rouge in Love lipstick. Het maakt mijn van nature wat donkere lippen wat helderder en frisser, I love it! Ik houd niet van lipproducten die te oranje zijn, maar deze kleur is juist lekker zacht en pastel oranje. Precies de juiste kleur peach!

Hypnôse palette in DO12 Paris Merveilleux – limited edition

from lancome with love 2016 - 39De laatste tijd zie ik veel roze- en koraaltinten voor de ogen. Ik moet zeggen, ik was een beetje sceptisch. Want lijken je ogen met deze kleuren niet op huil-ogen? Tijdens het aanbrengen had ik er een hard hoofd in, maar na de eyeliner en mascara keek ik nog eens in de spiegel en was ik positief verrast! Koraaltinten staan juist superfris en sprankelend op de oogleden. Ik ben er erg over te spreken en ik kan het jullie zeker aanraden om eens met deze tinten te experimenteren in je ooglooks.

from lancome with love 2016 - 37 Het Hypnôse palette in Paris Merveilleux bestaat uit 5 mooie kleuren die perfect bij elkaar passen en die elk ook nog eens verschillende finishes hebben. Ik vind het een mooie en goed gekozen selectie waarmee je in elk geval een complete everyday eyelook kunt maken. Met de donkerbruine kleur zou je in principe ook een iets subtielere avondlook kunnen maken, maar ik denk dat dit palette voornamelijk bedoeld is voor overdag. Het palette bevat een lekker groot spiegeltje, een mini blending brush (met echte haartjes) en een dubbelzijdige sponsapplicator.

from lancome with love 2016 - 38 from lancome with love 2016 - 11De 5 kleuren uit het palette;
1. koraalroze met een matte finish
2. midden- tot diep donkerbruin, met een warme ondertoon en een matte/satin finish
3. oudroze met een vleugje bruin en een satin finish
4. heel zacht peachy met prachtige shimmertjes
5. off-white met een matte finish

Deze oogschaduw is echt heerlijk, lekker zacht en romig en zeer goed gepigmenteerd. Alleen de vierder kleur (peachy) is wat sheer, de rest is gewoon goed dekkend. Deze oogschaduw kruimelt niet, maar glijdt juist soepel en zacht over de huid heen. Deze oogschaduw laat zich gemakkelijk blenden.

from lancome with love 2016 - 18 from lancome with love 2016 - 25De look is in het echt mooier kan ik je vertellen! Zo op de close-up foto’s lijkt de look niet zo goed geblend, maar dat is wel zo, en ook zijn de kleuren in het echt iets feller en intenser. Het is altijd vrij lastig om een eyelook goed en wel op de foto te zetten, vind ik.

Het was erg gemakkelijk om een look met deze oogschaduw te maken, de kleuren blenden namelijk erg mooi in de huid en hechten goed. Het resultaat vind ik lekker fris en lente-achtig! De look is erg mooi zo met die warme tinten, lekker zwoel en sexy en perfect voor elke dag. De koraaltint geeft de look wat speciaals, maar kun je ook gerust weglaten voor een iets meer naturel look.

Vernis in Love – 153 Bleu Ciel Parisien

from lancome with love 2016 - 41from lancome with love 2016 - 14from lancome with love 2016 - 13Om de lente look af te maken bedacht Lancôme melkachtige pasteltinten voor op de nagels. Lekker snoeperig en lief, met kleuren die ons doen denken aan onze kindertijd. Bleu Ciel Parisien is een hemelsblauwe tint, of babyblauw zou je het zelfs kunnen noemen, en ergens spot ik een vleugje lila of lavendel.

Ik ben totaal geen blauw-fan wat nagellak betreft (geef mij maar gewoon rood- en rozetinten) maar voor zo’n lieflijk kleurtje als Bleu Ciel Parisien maak ik graag een uitzondering, deze kleur vind ik erg mooi en zacht en perfect voor het komende voorjaar! De nagellak dekt met 2 laagjes, heeft een creamy finish en een mooie glans. Mijn ervaring met nagellak van Lancôme is dat het goed blijft zitten, het blijft zo’n 4-5 dagen chipvrij op mijn nagels (dat is voor mijn dunne, slappe nagels normaal tot goed te noemen).

from lancome with love 2016 - 27Ik ben erg te spreken over de nieuwe Spring Look van Lancôme. Vooral de kubusjes vind ik geweldig, maar ook het oogschaduwpalette is supermooi, net zoals de Lip Lover in de zachte koraaltint en de pastelblauwe nagellak. Dit zijn zeker producten die ik hierna nog met veel plezier ga blijven gebruiken!

De producten zijn super kleurrijk, speels, vernieuwend en moedigen aan tot experimenteren en gewoon weer dat plezier terug krijgen in ‘spelen’ met make-up, net zoals vroeger, toen we voor het eerst met make-up in aanraking kwamen (omdat je het stiekem jatte uit je moeders toilettas, hihi!). De collectie ziet er zo leuk, schattig en fleurig uit, het tovert echt een lach op mijn gezicht! Daarnaast is de kwaliteit van de producten zeer, zeer goed.

from lancome with love 2016 - 16Ik ben echt superblij met de Lip Lover in Corail de Ville, het is zo’n mooie, frisse kleur en de warmere ondertoon past goed bij mijn huid. Ook de kleuren uit het oogschaduwpalette vind ik verrassend mooi! Het staat warm, fris en sprankelend. Het ‘doet’ echt wat met mijn gezicht. Het maakt het wat stralender geloof ik.

Ik vind mezelf er gewoon erg goed uitzien met deze producten, mag ik dat zeggen zonder arrogant over te komen? Hahaha! Zoals Samantha uit Utreg zou zeggen, ‘het stoat me eg!’. Heb deze foto dan ook linea recta ingesteld als nieuwe Facebook profielfoto, dat begrijp je!

from lancome with love 2016 - 42Prijs & verkrijgbaarheid;

My Parisian Pastels (kubusjes) €65,00
My Parisian Blush (Play-doh blush) €35,00
Hypnôse palette €59,00
Vernis in Love €20,50
Rouge in Love lipstick €34,00
Lip Lover lipgloss €27,00

Verkrijgbaar bij parfumerie Douglas, de Bijenkorf  en zelfstandige parfumzaken vanaf half-februari 2016.

from lancome with love 2016 - 29Goed, ik ga er een einde aan breien, want ik zie dat ik alweer ruim 2500 (!!) woorden heb geschreven over deze collectie, holy moly! Ik ben gewoon erg enthousiast over deze collectie en ik vind het dan moeilijk om het kort te houden, oeps! Ik hoop dat jullie veel hebben gehad aan deze review en een beter beeld kunnen vormen van de From Lancôme with Love lente look 2016. Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn over de bovengenoemde producten, stel ze dan zeker even in de comments.

Ik ben erg benieuwd of jullie de nieuwe lente collectie van Lancôme al gespot hebben in de winkels, en wat jullie er van vinden? Is deze collectie iets voor jou? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

56 Reacties

 1. Sanne
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Die My Parisian Pastels vind ik echt op stoepkrijt lijken, haha ^^
  De hele collectie staat je prachtig♡

 2. H. Broekhuizen
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Wauw! Je haren op de foto waar je de blush laat zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *