Fototutorial: Gloria inspired look

Momenteel ben ik fan van twee series: Fringe en Modern Family. En straks in april natuurlijk weer Game of Thrones, maar dat laat nog even op zich wachten. Mijn favoriete personage uit Modern Family is Gloria. Wat een heerlijke vrouw! Prachtig, maar ook gewoon lekker gek, zonder het zelf door te hebben. Om haar (en haar geweldige accent) moet ik altijd het hardst lachen. LOVE HER! Gloria wordt gespeeld door Sofia Vergara en wat me opviel toen ik haar aan het stalken was via Google Afbeeldingen is dat ze vrijwel altijd dezelfde make-up look draagt. Ze heeft een zogeheten Signature Look en die is als volgt;

Sofia is één van de gezichten van CoverGirl en haar make-up is dan ook gedaan met CoverGirl producten;


Hieronder een close-up van haar ooglook;


Zoals je ziet worden er donkerbruine en warme bronze kleuren gekozen voor haar ooglook. En wat me opvalt is dat de oogschaduw in een schuine streep omhoog wordt gewerkt, richting haar wenkbrauwen. De zogenaamde winged eyeshadow. Haar wenkbrauwen zijn niet al te strak gemodelleerd, haar wangen zijn lekker fris en peachypink en haar lippen hebben een oudroze kleur met een berry-ondertoon. Heel chique, niet te opvallend, maar ook niet te nude. Voor het glam effect draagt ze valse wimpers.

Hieronder vond ik een leuke CoverGirl commercial van Sofia Vergara;

Het leek me leuk om Sofia Vergara’s signature look na te maken in een fototutorial! Hieronder zijn de make-up producten die ik voor deze look heb gebruikt. Helaas had ik niet de exacte CoverGirl producten, maar ik heb soortgelijke (budget) producten gebruikt;


De producten voor de ogen zal ik hieronder noemen, maar de rest noem ik even hier. De blush is van Sleek en heet Pixie Pink. De lipstick is van Max Factor en heet Raisin (894).

  1. Ik begin met een gereinigd ooglid, die ik vervolgens prime met een oogschaduwprimer.
  2. Vervolgens breng ik een donkerbruine/bronze oogschaduw aan op mijn bewegende lid. Hier gebruik ik Catrice Intensif’Eye in de kleur Charly’s Chocolate Factory
  3. Ik werk de kleur niet verder naar boven. Als ik mijn ogen open dan komt de oogschaduw in principe niet boven de crease uit.
  4. Neem een donkerbruin oogpotlood en omlijn je ogen, zowel boven als onder. Boven mag je het best wat dikker aanzetten. Hier gebruik ik Lancome in de kleur brun.

 1. (5) Zo ziet je oog eruit nadat je het met bruin oogpotlood hebt omrand.
 2. (6) Pak wat oogschaduw op je kwast en waaier het uit richting je wenkbrauwen. Zorg dat je de onderste rand van je oog in de gaten houdt en volg dezelfde richting.
 3. (7) Pak een fluffy blending kwast en verzacht de lijnen iets, door er gewoonweg overheen te vegen, van links naar rechts.
 4. (8) Uiteindelijk krijg je zoiets als dit, oogschaduw dat een beetje schuin omhoog loopt op het einde, de zogenaamde winged eyeshadow.

Maak de look af met zwarte mascara (gebruik de Volumizing Lash Powder voor het valse wimper-effect!), de blush en de lipstick. Hieronder de final look;


Een vrij eenvoudige look! Zonder gedoe met liquid eyeliner. Gewoon oogpotlood en slechts één kleur oogschaduw, mascara, blush en lipstick. Klaar is kees! Verder draag ik hierboven mijn nieuwe foundationcombo; Lancome foundation (1 pompje) gemengd met Clarins Flash Balm. Vervolgens de M.A.C mineralized loose foundation (aangebracht met kabuki brush). Vooral op de foto zorgt deze combo voor een egaal en stralend effect. Just like the celebs! ^^

Welke TV-ster vinden jullie momenteel helemaal te gek? En hebben jullie nog leuke inspiratie voor make-up looks? Welke look moet ik echt eens namaken voor jullie in een fototutorial?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

125 Reacties

 1. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Mooie look! :) Zelf zou ik graag een Leighton Meester look willen zien van je :D She is amazing <3

 2. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Super gave look. Bij de close up zag het er heel raar uit maar van veraf is het echt mooi!

 3. Zwaan
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Mooie look. Vooral de kleur op haar lippen!
  Ik vind haar ook helemaal geweldig in MF :D

 4. Anita
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Hele mooie look Serena, en zo makkelijk ook.

 5. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Woehoeee, nog een Gloria fan, ik vind het zo leuk. Ik wil ook zo praten haha, vind ik zo leuk!

  Echt balen dat de dinsdagavond weg is van tv. Geen glee, geen New Girl en geen Modern Family meer op tv..

 6. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Ik ben ook echt fan van Gloria! Ze is zo grappig en druk haha.
  Ik heb de serie nog maar net ontdekt en ben fan! Mooie ooglook :)

 7. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Mooie look, hij staat je echt super :-D en fijne uitleg!

 8. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Wauw, mooie look! Vind hem bij jullie allebei heel erg mooi staan :)

 9. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Wat een mooie look, heel simpel & classy. Staat je erg goed. Die truc van de knot is heel goed, doe ik ook al jaren zo! Als ik ga slapen doe ik mijn haar in een knot en dan heb ik de volgende dag tenminste volume, anders hangt het er maar een beetje slap langs mijn gezicht.

 10. 7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Wat een gave look! Ik vind die Gloria echt geweldig. Dat accent heeft ze in het echt niet en dat vind ik zo knap, omdat het elke aflevering hetzelfde is.
  Echt mooi gedaan!

  • Serena
   Auteur
   7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

   Nee? want in de CoverGirl reclame hoor je het accent weer wel. Nu ben ik nieuwsgierig naar een accentloze Gloria! :D Even YouTuben!

 11. Ginny
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Als we het dan toch over Game of thrones hebben, Khaleesha!!!!! :)

  • Serena
   Auteur
   7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

   Kon ik mijn haren maar zo mooi vlechten ja! :)

 12. Felicia
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  hihi je ziet er echt pretty uit, like always… hihih
  Ik ben ook niet perfect, maar ik ben wel blij met mezelf ! en dat heb ik ook een beetje door jou geleerd :) !!

  • Serena
   Auteur
   7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

   Thanks! Enne, ik vind mezelf ook verre van perfect hoor. Maar ik ben blij met mij :)

 13. 7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Wow, prachtige look!
  Je mooie, strakke wenkbrauwen maken het geheel nog mooier :)

  Beauty!

 14. 7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Mooi gelukt, het is een leuke look. Ik was laatst echt blown away van een roze/bruine look van Louise Roe, echt ge-wel-dig. Okay al haar looks vind ik eigenlijk mooi, maar die! Helaas kan ik hem niet op internet vinden. Ik zag het op Plain Jane ;)

 15. Souad
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Heel mooi! Ik zou zelf graag meer willen weten over ‘natuurlijk make-up’. Jennifer Aniston vind ik altijd mooi opgemaakt, niet opvallend, maar lekker fris en fruitig ;-). Less is more, en dat zie je ook aan haar.

  • Souad
   7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

   Oh ja, mijn favoriete tv/realityshow is ‘The Braxton Family Values’. Het gaat over de zusjes Braxtons (Toni, Traci, Towanda, Trina en Tamar) en hun alledaagse perikelen. Raad je aan om het eens te checken, i’m sure you’ll like it;-)

   http://watchseries.eu/serie/braxton_family_values

 16. Laura
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Mooie look, ik vroeg me alleen af welke lipstick(merk en kleur) je hebt gebruikt? Misschien heb ik daar overheen gelezen maar kon het niet meteen van de foto afleiden.

 17. Esra
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  misschien moet je eens een keer een look maken van Kendall Jenner (halfzusje van Brody Jenner en Kim Kardasian). Zij heeft namelijk ook hooded eyes, dus misschien kan je inspiratie opdoen van haar ooglooks? ;)

 18. Diana
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  ik ben DOLLL op gloriaa ze heeft zown awesome accent xDD En erg moooie vrouw!!

 19. Sanne
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  haha ik hou egt van games of thrones!!!
  echt de beste serie ooit!!! het is zooo spannend en leuk

 20. Gatton
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Ik vind het nepwimper effect hier mooier dan in de review van dat Essence product! Heb je nog een close-up, of grotere versie van die laatste foto?

  En Modern Family is geweldig, bij de laatste aflevering ook weer zitten huilen van het lachen :D

 21. Denise
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  ongelofelijk mooie vrouw, maar wát een slecht reclamefilmpje zeg XD

 22. 7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Wauw, ziet er mooi uit zeg! Heel goed gedaan.

  Liefs, Mariette

 23. Noelle
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Eerste keer dat ik een winged shadow zie. Mooi zeg, geeft echt een liftend effect.

 24. 7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  hele mooie look. Waarschijnlijk werkt het neit met mijn oogvorm, maar ik ga het zeker eens uitproberen :)

 25. Simone
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  VIVA COLOMBIAAAA =)!

  Die ooglook staat jou trouwens ook heel mooi!

 26. Annika
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  dit is echt een hele leuke! niet zo moeilijk! vooral wat jij al zegt, die eyeliners met kwastjes… oeff… echt niks voor mij, komen altijd kloddertjes in het lijntje XD

 27. Jasmijn
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Ik vind eigenlijk dat hij jou zelfs nog wel beter staat! :o

 28. 7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Fringe, echt een geweldige serie! Ik ben er echt helemaal verslaafd aan, jammer dat ie nu niet meer op tv wordt uitgezonden maarja, lang leve internet. Verder vind ik het een hele mooie look, als je hem nog donkerder had aangezet was het een perfecte party look!

 29. Fien
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Super mooi! Je zou mij helemaal blij maken als je een Lieke van Lexmond look maakt! Charlie, uit gtst, zag er altijd amazing uit!
  Liefs

 30. Elaine van der Hoek
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Ik ben ook helemaal verliefd (haha niet echt) op gloria in modern family! Ga altijd helemaal stuk om haar.

  Ik wou graag nog iets kwijt. KONY 2012. Asjeblieft, kijk op youtube. Spread it.

 31. 7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Oeh, gorgeous met je prachtige glanzende lokken erbij, incredible! Mooie look, je kan hem goed hebben. :D

 32. 7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Ik kan trouwens wel janken dat het niet meer op tv komt! Dinsdag was altijd mijn favo dag in de weekkkkk!!! :(

  • Serena
   Auteur
   7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

   Ik heb de seizoenen gedownload gelukkig dus ik kan het altijd kijken, maar idd wel balen! Mijn ouders balen ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *