Filmpje: minerale foundation/poeder aanbrengen

Sinds kort gebruik ik mineralize foundation/loose van MAC in de kleur medium en ik moet zeggen, het bevalt supergoed! De dekking is niet heel sterk, maar het zorgt voor een natuurlijk en egaal effect zonder het ‘poederdoos’ effect. Ik onderstaand filmpje laat ik jullie mijn manier zien van het aanbrengen van minerale foundation poeder, ik hoop dat jullie er wat aan hebben:

Mijn volgorde:
– reinigen + moisturizer (Mario Badescu Oil Free Moisturizer)
– concealer (optioneel)
– minerale foundation in deksel tikken
– foundation in kabuki kwast ‘inmasseren’
– kabuki kwast op gezicht ‘inmasseren’
– finishing mist sprayen


Hieronder kun je zien hoe mijn gezicht er voor en na de foundation uitziet. Zoals je ziet zijn mijn littekens/vlekjes nog wel te zien en is de dekking dus niet heel sterk. Hoe je dit kunt verhelpen is het gebruik van een dekkende concealer nog onder de foundation.

Wat ik zo fijn vind aan deze minerale foundation is dat je geen poederlaagje op je donshaartjes ziet liggen en dat het je velletjes na verloop van tijd niet extra accentueert (dit heb ik wel vaak bij vloeibare foundation). Het is dus zeer geschikt voor mensen met een droge (eczeem) huid of mensen met acné en velletjes (van uitgeknepen puistjes). De houdbaarheid is vrij lang en het geeft een stralend en egaal effect op een natuurlijke manier. Ik ben er tevreden over!


MAC mineralize foundation/loose is vanaf februari 2012 te koop bij de MAC counters, in de MAC Pro Store en via de webshop van de Bijenkorf. De prijs van een pot is €33,50 en dit product blijft vast in het assortiment (jippie!). Ik gebruik het nu ruim een maand en er is nog erg weinig uit, je doet er heel zuinig mee.


Ik hoop dat jullie wat aan mijn filmpje hebben en ik ben benieuwd waar jullie voorkeur naar uit gaat en waarom: vloeibare of losse poeder foundation?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

132 Reacties

 1. Domenique
  21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

  Waar kan ik zo’n kwast gewoon in de winkel vinden?
  (niet al te duur graag haha)

  • Serena
   Auteur
   22 maart 2012 / donderdag, 22 maart 2012

   Misschien in Kruidvat, of bij Sephora.

 2. Anna
  22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

  Zou je dit ook over vloeibare foundation kunnen aanbrengen zodat het extra dekkend wordt of krijg je dan een heel erg geplamuurd effect?

  • 1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

   Dat heb ik ge dan zit er echt niet uit sorry 😁

 3. Emma
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Heel fijn bruikbaar filmpje! Thanks :)

 4. N.
  4 februari 2012 / zaterdag, 4 februari 2012

  Trouwens, Bare minerals is ook een supergoede mineralen poeder, heb hem gekocht in london, maar heb ontdekt dat ze hem ook in de sephora hebben !

 5. milou
  2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

  ziet er mooi en natuurlijk uit, maar ik vind die van mac wel een beetje duur. ik gebruik zelf ook minerale foundation maar dan die van bare minerals(sephora) en die is met de standaard 15 % korting 23,43 ofzo iets. ik vind hem echt fijn!

 6. 31 januari 2012 / dinsdag, 31 januari 2012

  ik gebruik juist geen poeder foundation omdat je dat bij mijn droge huid juist heel erg ziet zitten

 7. smone
  31 januari 2012 / dinsdag, 31 januari 2012

  hey serena !

  Dit is een heel handig filmpje voor me , aangezien ik een lastige huid heb , vet/droog ( eczeem )
  Daar had ik je toen een prive bericht op facebook over gestuurd.

  ik ga mineral toch maar eens gebruiken denk ik ..
  ik gebruik nu BBcream (geen garnier maar die uit korea)

  maar als nog zie je schilvertjes vanwege mn droge huid.

  ik zal waarschijnlijk vaker dit filmpje bekijken en bedankt voor je goede tips !

 8. Nemo
  30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

  Ik gebruik de mineral foundation powder van Jane Iredale. Serena kan jij niet een keer een product van Jane Iredale reviewen? Dat is echt een geweldig merk! Tipperdepip misschien;-)

 9. 30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

  lieve serena,
  super leuk filmpje!
  ik heb een vraagje..
  waar had je die kwasten gekocht? :$
  je had ooit een artikel geschreven over de kwasten ofzo.. maar ik kan hem niet vinden:(

  Xx.

 10. 30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

  Mooi hoor, alleen ik vind Mac wel erg duur. Misschien is die van ELF ook wel fijn.

 11. karlijn
  30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

  ik doe eerst vloeibare alleen ik vind het niet mooi om een glimmend gezicht te hebben dus dan doe ik er nog een beetje poeder overheen. : )

 12. 30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

  Ik gebruik zelf eigenlijk nooit foundation. Ik ben gezegend met een redelijk egale huid. Alleen als ik kleine plekjes heb breng ik het heel lichtjes aan. Meestal neem ik dan vloeibare. Dan vind ik gemakkelijker werken :)

 13. perry
  30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

  hahahha lool mascara XD leuk filmpje :) Ik gebruik zelf de Estee Lauder double wear vloeibare foundation, en die is SUUUPER goed echt waar, ik breng het gewoon met de hand aan :P Maar hij is wel een beetje duur vind ik, maar goed dan heb je ook wat ! :)

 14. Juf_Joyce
  30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

  Ik wist niet eens dat er poeder-foundation bestond! :-o
  Ben weer wat wijzer door je filmpje, maar blijf toch maar mousse-foundation gebruiken, die zit er het mooist op met mijn droge acné-huidje.

 15. ais
  30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

  ik vind het resultaat echt heel mooi bij je staan, vooral de laatste foto.

  Ik ben het alleen niet helemaal eens met dat je poeder minder goed zit zitten bij mensen met velletjes en eczeem. Mijn huid is heel schilferig (eczeem en droog enz. enz.) en als ik daar ook maar iets van (mineralen)poeder op kwak zijn alle velletjes meteen 100 keer zo zichtbaar!

  Ik draag sowieso geen foundation, omdat ik het niet mooi vind als je het ‘ziet zitten’ maar toen ik mineralenpoeder eens uitprobeerde vond ik die nog beter zichtbaar op mijn huid dan vloeibare foundation. Oh well, elke huid is anders :)

  Bij jou, voor zover ik het op de foto’s kan zien, staat het in elk geval wel heel natuurlijk en mooi!

 16. Ingrid
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Leuk filmpje! Ik vind het echt handig en heel duidelijk uitgelegd! Ik ben benieuwd naar de minerale foundation/poeder. Ik ga binnenkort naar de mac voor advies, omdat ik graag wil beginnen aan gezichtsmake-up. Ik ben alleen bang dat deze foundation/poeder dan net niet uit is. :-(

 17. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  heel erg mooi gedaan. ik gebruik geen minerale foundation. heb liever gewone =P

 18. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Super leuk filmpje
  En trouwens voor een minerale foundation dekt ie zeer goed
  Maar ik heb nog een vraag
  Als je bijvoorbeeld een hele lange werkdag hebt gehad en je komt thuis heb je dan niet het idee dat de poeder als het ware van je gezicht afgegleden is?
  Xoxoxox

 19. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Wouw, wat een mooi effect. Ik heb net mousse foundition gekocht, omdat ik onhandig ben hiermee, maar ik word nu toch heel erg enthousiast!! :) Thanks voor het delen!

 20. f
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  waar kan ik een (budget) kabuki brush kopen?

 21. alice
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Jaaa wat ben ik blij dat je zo positief bent over minerale foundation! :) ik heb soms het gevoel dat minerale foundation een bad rep heeft. Volgens mij beseft niet iedereen dat het niet hetzelfde is als gewoon poeder, dat het wel goed kan dekken en niet poederig uit hoeft te zien. Zelf gebruik ik het al iets van 5 jaar, zou nooit naar een ‘normale’ foundation kunnen switchen hihi.

  Ik gebruik die van Silk Naturals, het kleur kun je zelf mengen (ondertoon bepalen en dan de pigment ‘verdunnen’ met wit). Kon vroeger nooit de goede kleur vinden, foundation was altijd te donker en orange, dus voor mij was zo’n systeem was echt een uitkomst.

  In ieder geval, minerale foundation is echt top, daar hoor ik graag over, welke merk dan ook.

 22. n.
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  je kan beter de mineralen kwast van mc gebruiken, heb hem ook in de kleine versie, die is heel fijn. die komt in februari full size uit!

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

   oeeeeh!! wil ik hebben!!

  • Ingrid
   29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

   Mag ik vragen welke kwast dat precies is? Alvast bedankt!

   • N.
    3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

    Dat is kwast 187, komt ongeveer nu uit, met de naturally collectie ;)

 23. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Ik heb toch meer de voorkeur voor minerale foundation. Ik heb een erg zuivere huid en vind het zonde om dat vol te stoppen met vloeibare foundation, hier krijg ik ook puistjev an

 24. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Leuk filmpje! Het dekt inderdaad nog redelijk goed! Ik heb een tijdje poeder foundation gebruikt van één of ander flutmerk, maar dat dekte eigenlijk niet meer dan een gewone poeder waar je je foundation mee afpoedert. Maar deze ziet er goed uit!

  Ik heb ook nog een vraagje, Sereen :) Ik ben de laatste tijd heel erg into DIY dingetjes, en natuurlijke producten gebruiken en zo. Zou je misschien een artikeltje kunnen maken over DIY shampoo, conditioner, etc.? Er zijn wel dingen te vinden om te gebruiken als facewash en dergelijke, maar vooral voor mijn haar kan ik erg weinig vinden!

 25. jennifer
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  die moet ik hebben!

 26. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Ik vind het zo leuk dat je gewoon jezelf bent. ‘Geen zin in concealer dus ik doe gewoon lekker meteen foundation op’!
  Ik doe zelf niet iedere dag foundation op. Heb een vloeibare van MAC, die vind ik erg fijn. Maar die matcht niet meer bij mijn huid (te weinig zon gehad dit jaar!)… dus dit lijkt me wel een goed alternatief!

 27. Paula
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Ziet er erg mooi uit! Heb je toevallig een budget tip voor zo’n fixing spray?

  • Bertine
   31 januari 2012 / dinsdag, 31 januari 2012

   Plantenspuit met water, of iets waar ‘druk’op staat. Bijvoorbeeld die pompflesjes van de Action. Het gaat niet om de ingrediënten, maar de ‘mist’ die er voor zorgt dat de overtollige poeder verdwijnt!

 28. Ilse
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Met welke kwast kan je het beste een mousse foundation aanbrengen?
  xxx

 29. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Het ziet er inderdaad heel natuurlijk uit! Wat een fijn en rustig filmpje. :) Ik gebruik altijd een vloeibare foundation omdat ik een enorm droge huid heb, je hoeft er alleen maar naar te kijken of het springt plotseling open. Hier en daar heb ik nog wel eens schrale plekken vandaar dat mijn voorkeur naar een vloeibare foundation uitgaat. :)

 30. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Ik heb eigenlik altijd een vloeibare foundation gebruikt met daarover een matt powder om de glans weg te halen. Nu gebruik ik een BB Cream, I love that.
  Misschien ga ik mineral powder nog wel een x proberen lijkt me heel fijn!

 31. Chinouk
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  ah leuk filmpje & heel mooi product. Wel een vraagje over de kwast; ik gebruik de mineraalpoeder van clinique, maar zonder foundation or whatever. Kan ik dan beter deze kwast aanschaffen? Want ik doe het nu nog met zo’n ouderwets poederdonsje. Oja, en als je een primer gebruikt voor alleen poeder, blijft dat ook langer zitten of alleen in combinatie met een foundation? Liefs x

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

   het zorgt denk ik wel voor een natuurlijke look, want als je met een poederdonsje drukt dan krijg je wel een beetje dat je het kan zien liggen op je donshaartjes, of niet?

   Kijk, als dit gewoon prima werkt, waarom zou je dan wat veranderen?

   En wat betreft de primer, dat durf ik niet te zeggen. Ik ga het even uitzoeken.

 32. Mulaty
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Yeah medium plus met spf 15 in het zwarte potje met poeder spons aan het deksel. Super handig daar heb je geen aparte kwast voor nodig. Ik gebruik hem al zeker 2jaar en hij is nog niet op. O ja, er zit een extra sponsje bij.

 33. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Ik vind vloeibare foundation veel fijner en dan poeder ik het af met een compact powder :)

 34. Jen
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Ah, bedankt voor het filmpje. Erg handig. Ondanks dat het niet alle vlekjes bedekt, vind ik dat het een mooi natuurlijke resultaat geeft!

  Oh en Serena, nog even over jouw vriend.. Op het EG-forum hebben meiden ‘de speurneus’ uitgehangen en hebben ze een link geplaatst.

  Misschien zou je één korte blogpost kunnen schrijven waarin een foto o.i.d. van hem staat. Je weet namelijk dat er veel meiden nieuwsgierig naar hem zijn en op deze manier weten jouw lezeressen wie het is, zonder dat je veel informatie hebt vrijgegeven. Ook hoef je dan verder niks uit te leggen over wat er tussen jullie speelt en kan je dat dus volledig privé houden. Mocht het ooit minder soepel verlopen tussen jullie, hoef je daar natuurlijk niks over te zeggen (spreekt voor zich).

  Op deze manier weten we allemaal wie jouw gelukkig maakt en hoef jij je niet meer te ergeren als er weer is gegist wordt.

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

   Nee, dat vertik ik. Het is geen geheim wie mijn vriend is, mensen mogen het heus wel weten. Maar ik ga hem niet vermelden op mijn blog. Doe ik gewoon niet.

   • Jen
    29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

    Ik had het zelf ook niet gedaan hoor, maar ik dacht dat dit wellicht een oplossing was. Anyway, je bent duidelijk genoeg geweest nu :)

   • Ingrid
    29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

    Serena hoeft dat toch helemaal niet te doen! Het is haar privéleven. Sommige mensen snappen dat denk ik niet..

    • Jen
     30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

     Nogmaals, ik vind ook niet dat ze het op haar blog moet zetten omdat ik gewoon privé is, maar aangezien een aantal meiden de speurneus uit hebben gehangen kon dit misschien een oplossing voor haar zijn.

     • Jen
      30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

      ‘..omdat het..’

   • 30 januari 2012 / maandag, 30 januari 2012

    Wat leuk dat je een vriend hebt, Sereen! Dat wist ik helemaal niet :) En ik had eerlijk waar regelmatig als ik foto’s of filmpjes van je zag dat ik dacht, wat is er mis met de mannen in Nederland, waarom wordt ze niet bedolven onder de huwelijksaanzoeken? Maar daar hoef ik me dus geen zorgen meer over te maken xD

 35. Mariska
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Ik gebruik eigenlijk geen foundation. Wel soms concealer onder mijn ogen en bij mijn neus, en als ik echt op dreef ben, doe ik nog wat poeder op. Maar meestal ga ik puur natuur de deur uit. Geen tijd om me op te maken!

 36. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Interessant filmpje! Ik gebruik momenteel vloeibare foundation, wat ook wel fijn is om te gebruiken omdat ik een droge huid heb.
  K’zou dit wel graag eens willen proberen!:D

 37. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Ik ben al jaren super blij met mijn bare minerals producten. Werkt echt super, heb wel eens de Everyday minerals geprobeerd maar die vlekt aan het eind van de dag. De bare minerals is ook goedkoper trouwens hij kost namelijk 25,-

 38. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe andere meiden hun make up doen :) Mijn voorkeur gaat uit naar vloeibaar. xx

 39. Saar
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Het is altijd zo fijn dat je een filmpje maakt met extra uitleg en foto’s!(:

  Ik heb de nagellak trouwens binnengekregen! LOVE it!

 40. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Jaren heb ik echt een afschuw gehad voor foundation. Dat kwam volgens mij door trauma’s van de middelbare school waar 90% een verkeerde kleur gebruikt haha.
  Sinds vorig jaar gebruik ik Hello Flawless, een poederfoundation van Benefit. Van mijzelf heb ik een hele vette huid (is wel al een stuk minder door de minerva-pil) en ik ben bang dat als ik vloeibare foundation gebruik dat niet mooi blijft zitten en mijn huid alleen maar nog vettiger wordt.
  Hello Flawless zorgt bij mij dat ik een mooie egale teint krijg en op de rode plekjes breng ik het iets dikker aan met een sponsje wat een mooie dekking geeft.

 41. beril
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  kan je pleas pleas pleaaaaaaaas de fountool (beautyblender) van de da/etos reviewen??

 42. 29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Ik had niet verwacht dat het zo’ n goede dekking zou geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *