Eyeshadow palettes: Sleek vs. MUA

Oogschaduw paletten zijn er in alle soorten en maten. In heel veel verschillende kleuren, prijsklassen, kwaliteiten en verkrijgbaar bij heel veel merken. Ik denk dat er voor iedereen wel een geschikt oogschaduw palette te vinden is! Er zijn er zelfs zo veel, dat je door de bomen het bos niet meer ziet… Wanneer een merk wat minder makkelijk verkrijgbaar is zoals, Sleek en MUA, dan is het wel fijn om daar een review van te lezen. Vandaag review ik dan ook 2 paletten van deze 2 merken. En ze zijn ook nog eens budgetproof!

Doordat het Au Naturel palette van Sleek erg veel lijkt op het Undressed palette van MUA review ik deze 2 paletten naast elkaar.

Het bovenste palette van Sleek bevat meer matte kleurtjes dan kleurtjes met shimmers. Ik vind dit persoonlijk iets fijner, want voor een beetje een naturel look wil ik juist niet te veel shimmers. Het onderste palette van MUA bevat juist weer meer kleuren met shimmer en weinig matte kleuren. Het palette is daardoor in zijn geheel ook wat lichter. Wat me direct opvalt is dat er in het palette van Sleek een intense matte zwart zit. Iets wat ik in het palette van MUA dan ook direct mis.

Sleek – i-Divine Au Naturel (Nude) 601

Het Au Naturel palette zit (zoals bekend van Sleek) in een mooi mat zwart doosje en bevat 12 kleuren oogschaduw. Het zijn, zoals verwacht door de naam, allemaal mooie naturel tinten die je goed met elkaar kunt combineren. De meeste kleuren hebben een warme ondertoon, wat ik erg fijn vind aan dit palette. De verhouding matte kleuren en kleuren met shimmers is ongeveer gelijk. Ik ben erg benieuwd naar de kwaliteit, want tot nu toe ben ik positief! Eerst de swatches:

Helaas komt er van de lichte matte kleuren maar weinig pigment af. Ik heb echt flink wat poeder geprobeerd te swatchen en dit is het resultaat. Gelukkig is de kleur zwart wel lekker intens, daar kunnen we mee werken! De kleuren met shimmer daarentegen zijn allemaal een stuk beter gepigmenteerd! Geen verkeerd palette, de Au Naturel van Sleek. Ik vind hem zijn geld in ieder geval meer dan waard! De matte kleuren zijn dan wel niet super gepigmenteerd, maar er valt prima mee te werken.

Uiteraard heb ik een look voor jullie gemaakt. Ik heb voor de verandering eens een (voor mijn doen!) wat zwaardere look gemaakt. (Anders was ik met 2 kleurtjes en een eyeliner al klaar ;))

Om jullie een idee te geven van welke kleuren ik zoal gebruikt heb voor bovenstaande look, heb ik hieronder een overzichts afbeelding weergegeven:

Officieel werkt het palette van Sleek met de onderstaande benamingen.

Het i-Divine – Au Naturel palette van Sleek is online te koop bij www.sleekmakeup.com en kost €10,00. Maar ik heb goed nieuws! Speciaal voor de kerst is hij ook deze maand al in de schappen van de Sephora te vinden als Limited Edition!

 MUA – Undressed

Het Undressed palette van MUA zit ook in een mooi zwart doosje met een transparante deksel waardoor je de kleuren goed kunt zien. Dit palette bevat vergelijkbare kleuren met die van Sleek, maar heeft veel meer kleuren met een shimmer erin. Naast veel warme kleuren zitten hier toch ook een aantal koele tinten in. Wat me direct opvalt aan de bovenste rij is dat er naast een relatief matte kleur (soms hebben die toch een parelmoer finish) precies die zelfde kleur zit, maar dan met shimmers. De onderste rij heeft echt 6 aparte kleuren. Helaas bevat dit palette dus geen matte zwart, maar alleen 2 donkere zwart/ grijze kleuren met shimmer. Dit zijn de swatches:

Dit palette van MUA is wel een stuk beter gepigmenteerd, maar ik vermoed dat dat komt doordat bijna alle kleuren voorzien zijn van een shimmer. Op zich zitten er mooie kleuren in, maar zoals ik al zei, mis ik echt een matte zwart. Ik vind dit palette vrij koel, doordat er bij veel kleuren een zilvergrijze of blauwe gloed overheen zit. De bovenste rij vind ik eigenlijk het meest draagbaar en de onderste rij is leuk voor een feestje.

Met dit palette heb ik onderstaande look gemaakt.

Vooral veel glans! En warme en koele tinten door elkaar heen. Ik vind het zelf nog niet eens zo verkeerd, maar ik vind het voor draagbare wel te veel glans en stiekem ook iets te donker, hoewel ik de look van Sleek dan weer beter vind staan. Wat vinden jullie?

Ook van deze look nog even een overzichtje:

Het Undressed palette van MUA is o.a. online te koop bij www.muastore.co.uk en kost omgerekend zo’n €5,00. Met de code MUA35 krijg je trouwens bij orders vanaf 10 pond 35% korting én gratis verzending! Code inmiddels verlopen.

Verder is MUA uiteraard verkrijgbaar bij de Engelse drogisterijketen Superdrug, die je overal in de UK kunt vinden. Mocht je binnenkort dus een tripje richting de UK hebben gepland kun je MUA vast op je wishlist zetten!

Links de look van Sleek en rechts gemaakt met het palette van MUA.

MUA – Undressed vs. Urban Decay – Naked
Op veel sites wordt de vergelijking gemaakt tussen het Naked palette van Urban Decay en MUA Undressed. Undressed zou namelijk DE budget dupe moeten zijn van het prijzige (€40,00) Naked palette! Hieronder even een foto:

De kleuren komen verrassend goed overeen! Ik kan jullie vertellen dat ruim de helft van de kleuren een aardig goede dupe zijn van Naked, maar zoek je toch betere kwaliteit dan is Naked niet te overtreffen met deze dupe. Vind je het Naked palette toch iets te prijzig en zoek je iets soortgelijks, dan is het misschien toch eens de moeite waard om Undressed van MUA aan te schaffen. (Zelfs als hij uit Engeland moet komen!)

Ik ben benieuwd wat jullie van de paletten vinden! Zijn jullie al bekend met Sleek en/ of MUA? En wat vinden jullie van mijn looks, moet ik me vaker wat zwaarder gaan opmaken?

Tot volgende week!

Nena

Twitter: nenaburger
Instagram: nenaburger

Volg:

119 Reacties

 1. Lucia
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ik vind de lichte matte kleuren in het Sleek palette juist fantastisch, ze zijn voor mij (heel licht getnte huid) de perfecte basis en matte highlight, waar veel highlights in andere palette veel te wit zijn voor me. Volgens mij zijn ze prima gepigmenteerd, ik denk eerder dat ze een beetje wegvallen tegen jouw huidskleur :) De Sleek Au Naturel blijft hier dan ook de nummer 1 re-buy, het is echt de basis voor al mijn looks.

  De MUA palettes vind ik inderdaad ook best fijn voor dat geld, maar de Undressed palettes hebben helaas toch te veel shimmer voor me. Het MUA Heaven/Earth palette valt beter in de smaak.

  De transparante deksels maken de MUA palettes wel makkelijker te vinden in je stash, maar ze hebben dan weer niet dat lekker grote spiegeltje van de Sleek palettes. Kortom: MUA, leuk merk, maar Sleek blijft mijn favoriete budget merk!

 2. Nikki
  10 december 2012 / maandag, 10 december 2012

  Hallo!
  ik heb een vraag, heeft iemand wel is iets van de MUA site besteld? hoe lang duurde het voordat het binnen was?

  • La
   30 oktober 2014 / donderdag, 30 oktober 2014

   Via kruidvat

 3. Guusje
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Hele leuke en goede review! Alleen ik probeerde net wat te bestellen op mua voor ruim 20 pond en de kortingscode doet het niet, en er zijn verzendkosten :(

  • Serena
   27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

   De kortingscode was geldig tot afgelopen vrijdag geloof ik, sorry! Mss kan je googelen of er nieuwe actiecodes zijn?

 4. Saskia
  25 november 2012 / zondag, 25 november 2012

  ze zijn prachtig!! ik heb inmiddels een aantal palletten van MUA (trouwens ook van sleek en urban decay) maar ik moet zeggen ik vind MUA verassend!! ook de anere palletten zijn echt super mooi!! ze hebben ook trio”s baked eyeshadow die erg mooi zijn. en de lipgloss is ook super!! kortom echt een fijn budget merk!! de bestellingen van de mua store zijn snel binnen en de verzendkosten zijn niet super hoog!!

 5. Caroline
  21 november 2012 / woensdag, 21 november 2012

  de mascara bij de mua makeup ziet er beter uit…maakt waarschijnlijk wel uit of niet?

 6. 18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  De kleurtjes komen inderdaad overeen !Goeie tip want ik wilde eigenlijk het duurdere palette aanschaffen!
  Hoe dan ook, is sleek alleen online te bestellen? Ik kan ‘m echt nergens anders vinden! x

  beautybeatsbrains.blogspot.com

 7. 17 november 2012 / zaterdag, 17 november 2012

  leuk artikel! MUA lijkt echt heel erg op Naked!

 8. 16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Wauuuuw, dat MUA palette. Echt superhandig die actie. Voor 8 euro heb ik dat palette, 2 lippenstiften, een blush en een eyeliner gekocht. Geweldig! Ik heb Naked 2 altijd al gewild en kon geen dupe vinden maar dit

 9. Tishaa!
  16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  hoeveel kost het palette van sleek en die van mua? x

 10. 16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  ik heb toevallig vandaag het Naked en het Undressed palette met elkaar vergeleken op mijn blog! Ik ben er wel tevreden over. Is ook wel een fijn palette om mee te reizen als je ook het Naked hebt. Dan blijft het Naked palette veilig en netjes thuis!

  Het Heaven&Earth palette van MUA is ook erg fijn!

  Liefs,
  Deborah

 11. 16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Die van Sleek hebben wel mooie kleurtjes maar die van MUA is wel beter gepigmenteerd. Ik vind ze allebei wel mooi!

 12. 16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  wat een mooie paletten! ik vind die van sleek toch et iets mooier! en de kleuren van naked en MUA komen echt overeen, wauw!

 13. Kim
  16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Woepsie, deze heb ik gekocht via MUA online webshop! Met de code MUA35 krijg je trouwens bij orders vanaf 10 pond 35% korting én gratis verzending! Vind vooral die nailarts van het merk geweldig!

  • Serena
   16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

   Nice, ik zet het er meteen even bij!

 14. Kim
  16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Balen, ik wou hem meteen bestellen, maar Superdrug verzend alleen binnen de UK! Zijn er nog andere opties?! Ik ben nog nooit in de UK geweest en dat zal ook nog even duren voordat ik er kom :(

 15. -
  16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  naked overtref je niet zomaar :)

 16. larissa
  16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Wauw wat een mooie kleuren!

 17. 16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Leuke vergelijking, jammer dat de matte kleuren wat minder goed hun werk doen.
  Vind die van Sleek qua kleuren wel mooier :D

 18. Lucia
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  De lichte matte kleuren uit het Sleek palette zijn juist mijn favorieten (en zowaar al bijna op!) Perfect om een mooie basis te maken en te blenden.

 19. Catho
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Handig en leuk artikeltje!
  En ja hoor, het staat je heel goed ;)

 20. Angela
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Hahaha, jaa de MUa site is onbereikbaar door 35000 fans :X. Gelukkig heb ik nog weten te bestellen op dag 1.
  Een ander mooi pallette met meer matte kleuren van MUA wat op undressed lijkt is heaven en earth. Ik denk meld het even ^^.
  Vind het wel super tof dat er een keer een MUA pallette in het nederlands wordt gereviewed. Jammer genoeg had ik ze allemaal behalve het artiste en going for gold pallete :D.

  (Oja uhmm misschien leuk om mensen te laten weten. MUA heeft nu nog een week (wanneer de site online is, en ik denk dit weekend) gratis verzending internationaal en 35% korting boven besteding van 10pond..) (Mijn excuses als dit wordt gezien als reclame)

 21. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Erg leuk zo’n vergelijking :D x

 22. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Ik ben dol op mijn Naked pallet en ook op mijn Sleek Au Naturel, het MUA pallet heb ik niet en kende ik nog niet, maar ziet er ook goed uit. Het mooie van mijn Sleek Au Naturel is dat het er altijd erg natuurlijk uit zien en inderdaad wat minder prominent. Dat vind ik soms gewoon heel mooi. Heel leuk artikel en mooie looks, ben geïnspireerd, zal the old Au Naturel weer eens vaker pakken.

  Thanks

 23. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Ik vind ze mooi, maar ik blijf toch bij mijn naked palette.

 24. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Heb zelf die van Sleek en vind hem geweldig. Naked ligt nu zelfs even tijdelijk aan de kant! :d

 25. Annelise
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Ik wil graag het Sleek au naturel palette hebben, misschien de Sephora maar een keertje bezoeken ;) Je hebt trouwens mooie looks gemaakt, staat je echt super!

 26. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  wat een leek artikel! en ik wist niet dat de kleuren van naked zo overeenkomen met die van MUA

 27. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Wauw, mooie palettes zeg!

 28. Annika
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  dit is nou echt een palette dat ik voor mijn verjaardag zou kunnen vragen! kan ik ten minste een beetje kliederen en dan zie je het niet zo goed als het een beetje mis is gegaan! ;)

 29. Genevieve
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  MUA ziet er nog best goed uit! Goeie review!

 30. Mandy
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Ik heb palettes van Sleek, Mua en UD. Alle palettes/singles van Mua zijn echt geweldig! Van Sleek zou ik ze allemaal aanraden, alleen de Au Naturel is echt wel de minst fijne. Als je voor Smokey en naturel wil gaan kun je beter voor het Storm palette gaan. En Urban Decay?! Het kost wat, maar dan heb je echt wel iets speciaals :)

 31. Mariska
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Hopelijk is de crash op de site van MUA zelf snel voorbij en kan ik dit palette maandag bestellen voor mn verjaardag :) Op de site van superdrug stonden nog meer mooie palettes waarvan ik dr dan nog eentje in mn mandje stop en laat opsturen :)

 32. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Wat een fijne uitgebreide review Nena! Ik vind beide palettes erg mooi! Maar Sleek is voor nu wat toegankelijker enzo :)

 33. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Hmm, ookal zijn de lichte kleurtjes minder goed gepigmenteerd, ik ben toch meer van de matte kleuren en ik denk dat ik dit palette van Sleek toch ga bestellen..

 34. Ilham
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Leuk :) Au naturel van Sleek blijft toch mijn voorlopige nummer 1 but the quest continues :D

 35. Melissa
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Donkere oogschaduw staat je echt heel mooi, dat ‘moet’ je zeker vaker doen! Het lijkt alsof je dagelijks deze make up draagt, je hebt het echt prachtig aangebracht. Bedankt ook voor de review: ik heb naked 1 en 2 vandaar dat ik twijfelde of ik het sleek palette zou kopen, maar bij deze heb je me €10,- armer gemaakt;). Groetjes Melissa

 36. renoeka
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Welke mascara heb je op?

  • Nena
   Auteur
   16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

   Masterpiece van Max Factor.

 37. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Het palette van MUA is super mooi, de ooglook staat je ook prachtig. Zwaardere make-up mag af en toe zeker wel, het staat je in ieder geval erg goed!

 38. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Goede vergelijking! Dat bespaart ons heel wat swatches googelen en van tab wisselen :D

  Ik vind dat zo’n zwaardere look je heel goed staat, zeker meer doen! Ondanks dat het een felle look is oogt het verrassend naturel, omdat je huid natuurlijk gehouden is en je sproetjes er nog doorschijnen. Heel mooi :)

 39. Ally Asphyxia
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Voor de mensen die het MUA palette nog willen bestellen, MUA heeft nu korting in hun webshop! Alleen is de website nog steeds gecrashed door een andere actie. Maar dat is maar tijdelijk natuurlijk.

  • Nena
   Auteur
   15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

   Bedankt voor de tip! Ik heb de link van de MUA store even bij het artikel gezet. Nu maar hopen dat de storing snel verholpen is!

 40. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  WOW ze lijken echt veel op elkaar! leuke review :)

 41. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Leuke review en beide palettes vind ik erg mooi! :). Mooie ooglooks :).

 42. Tessa
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Leuke review, ik was heel benieuwd naar het MUA palette/
  Alleen jammer dat de swatch foto’s van het Sleek palette niet zo tot hun recht komen. Want veel kleuren zien er in het echt anders uit..

 43. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Ik vind allebei de palletes erg leuk, bij sommige producten en merken vind ik het niet erg dat de kwaliteit niet erg hoog is. Wel erg leuk om te zien de vergelijking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *