essence vintage rose palette review

Nog even en dan is het zo ver… dan ligt de langverwachte trend edition Bloggers’ Beauty Secrets van essence in de schappen! In Duitsland ligt ‘ie er al (dus mocht je bij de grens wonen, ga zeker even langs drogisterij Müller) maar in Nederland stroomt de collectie vanaf volgende week langzaam de Kruidvat- en Trekpleister filialen in. Zo spannend!

Waarom is dit zo spannend? Omdat de Bloggers’ Beauty Secrets collectie is gecreëerd door 4 internationale bloggers; Palmira en Diana uit Duitsland, Mary uit Engeland en YOURS TRULY! We kregen elk de kans om een eigen palette en een eigen nagellak te ontwerpen en dit is echt een droom die uit kwam! Benieuwd naar mijn onthulling van dit geheime project (en meer foto’s en swatches), klik dan hier. En hier laat ik zien hoe mijn palette uitpakt op 3 van mijn lezeressen/kijkers.

INSTALAB WEEK 9 - 16Maar vandaag gaan we het niet over mijn palette hebben, vandaag wil ik juist het palette van Palmira in het zonnetje zetten. Haar vintage rose palette is namelijk echt een beauty en het leuke is dat ik de ontwikkeling van haar palette van begin tot eind heb meegekregen. Dat maakt het palette voor mij extra speciaal. Palmira is bovendien zo’n lieve, creatieve en grappige meid, echt, ik heb me kapot gelachen met haar! En haar eyelooks zijn adembenemend mooi. Ze heeft echt jaloersmakend goede skills! Alles zit altijd helemaal on fleek. Ongelofelijk. Elke keer verbaasde ik me erover hoe perfect haar hele gezicht eruit zag, haha!

Het was dan ook geen verrassing dat ze haar palette op oogschaduw zou gaan focussen. En omdat Palmira zelf dol is op zachte mauve- en taupetinten wist ze eigenlijk meteen vanaf het begin al wat ze wilde creëeren; een oogschaduwpalette met romantische kleuren.

essence vintage rose palette_ - 5Palmira’s palette is roze en girly, maar niet kinderlijk. Ik vind het design mooi en fris zo met die grafische rozen op de achtergrond. En veel mensen weten het denk ik niet, maar roze is één van mijn lievelingskleuren (ook al draag ik het praktisch nooit in kledingstukken). Ik vind dit palette dus echt super! Tijdens het brainstormen hadden we een aantal namen bedacht waaronder ‘desert rose’ maar omdat deze naam niet gebruikt kon worden vanwege copyright, zijn we door gaan zoeken. Uiteindelijk bedacht Palmira de naam ‘vintage rose’ en iedereen had meteen zoiets van ‘ja, dat is het!’. En zo is de naam tot stand gekomen. Leuke background informatie, hahaha.

essence vintage rose palette_ - 6 Klap je het palette open dan komt er een spiegeltje tevoorschijn op een streepjespatroon met grijs. Dit maakt het geheel iets stoerder. En hello! Krijg jij even waar voor je geld! Het palette zit namelijk ramvol mooie kleurtjes, maar liefst 7 pans tel ik daar.

essence vintage rose palette_ - 9 Rechts onderin de spiegel staat Palmira’s krabbeltje in haar eigen (jaloersmakend mooie) handschrift. Een leuk en persoonlijk detail!

essence vintage rose palette_ - 7In de rand staat ‘hello beautiful’ en dat vind ik zo mooi en lief! Het zorgt meteen voor een goede, positieve start van de dag!

essence vintage rose palette_ - 11Palmira’s palette bestaat uit verschillende oogschaduwen en één eyeliner (die in principe ook als oogschaduw gebruikt kan worden). Het leuke is dat de oogschaduwen verschillende finishes hebben. Zo zit er een shimmery eyeshadow in, maar ook mat en satin. Ik houd van deze afwisseling! En de kleuren, die zijn ook supermooi. Flatterende en romantische mauve- en taupetinten worden afgewisseld met natuurlijke bronzekleurtjes en shimmerende highlighters voor een touch of glam.

essence vintage rose palette_ - 1Van links naar rechts; secret key eyeliner, earth & love, hazel eyes, charming mauve, velvet rose, shimmer on you en hello glow!

Secret Key eyeliner  is een gel-eyeliner in een donkere lilatint die jouw look helemaal af maakt. Hij kan ook als eyeshadow base onder donkere oogschaduw worden gebruikt. Daarmee worden de kleuren intensiever.

Earth & Love is een mengeling van een bruine, matte oogschaduw en fijne goudkleurige pigmenten. Hij is het meest geschikt op het ooglid, maar kan ook in de crease worden gebruikt.

Hazel Eyes  is een mat lichtbruin. Dit is bij bijna elke look geschikt als ‘transition color’.

Charming Mauve is een mat mauve/lila, dat je perfect in de crease kunt blenden of op het ooglid aan kunt brengen.

Velvet Rose  is een vrij koele, matte tint roze. Hij is heel geschikt om in de crease te blenden, of voor op het ooglid.

Shimmer on you een parelmoerachtige, witte oogschaduw. Hij is perfect om de wenkbrauwen te benadrukken, op het ooglid of in de binnenste ooghoek.

Hello glow! is een bijzondere highlighter of ‘topper’ zoals Palmira het graag noemt. Deze oogschaduw geeft een prachtig rozekleurig holo-effect, dat er heel goed uitziet op donkere oogschaduw. Maar je kunt hem ook alleen op het ooglid dragen of als highlighter onder de wenkbrauw, in de binnenste ooghoek of zelfs over je blush.

Zoals je ziet is de pigmentatie zeer intens. Echt wow, wat een kwaliteit! Vooral de secret key eyeliner is onwijs intens, je schrikt er bijna van, haha! De textuur van de oogschaduwen is lekker zacht en niet kruimelig, en er valt goed en gemakkelijk mee te blenden.essence vintage rose palette_ - 2 essence vintage rose palette_ - 3Hoewel mijn persoonlijke voorkeur ligt bij warme, natuurlijke bronzekleurtjes en ik mauve- en taupetinten al snel te  koel vind, moet ik zeggen dat de kleuren van vintage rose me aangenaam hebben verrast. De ondertoon is namelijk wel koel, maar niet té koel. En zeker in combinatie met de bronzekleur ‘earth & love’ (onder het oog) matcht dit palette erg mooi bij mijn warme huid. Ik vind zelfs dat mijn ogen er iets warmer en lichter door lijken zo, supermooi!

essence vintage rose palette_ - 4 Deze kleuren zijn flatterend voor iedereen, ongeacht je oog-, haar- of huidskleur. You can’t go wrong with this! Dit soort kleuren maken mijn uitstraling ook meteen wat zachter en liever, lijkt het wel. Het zijn gewoon van die mooie, zachte en romantische kleurtjes die perfect zijn voor een natuurlijke everyday look. En wil je juist wat feestelijker, dan kun je de secret key eyeliner gebruiken voor een donkere smokey eyelook. Well done, Palmira. Well done.

essence vintage rose palette_ - 8Ik denk dat Palmira een perfect palette heeft ontworpen dat écht bij haar past en waar ze haar eigen, persoonlijke smaak en voorkeur in heeft gegoten, maar waarbij ze ook rekening heeft gehouden met haar fans. Ze was erg kritisch en nam alleen genoegen met de best mogelijke pigmentatie en heeft net zo lang zitten schuiven en puzzelen met de kleuren totdat ze de perfecte samenstelling had van kleuren. Niet te veel lichte kleuren, niet te veel donkere, een goede balans in mauve- en bronzetinten, een goede balans in verschillende soorten finishes en natuurlijk moest er ook een kwastje bij om zowel de oogschaduw als de eyeliner mee te kunnen aanbrengen.

Palmira heeft echt haar best gedaan om alles uit dit palette te halen wat er in zit! En ik vind dat ze een hella good job heeft geleverd. Volgens mij is dit een palette waar heel veel vrouwen en meisjes gelukkig van worden! En zeker voor dat kleine prijsje. Palmira mag echt trots zijn op haar design!

essence vintage rose palette_ - 10Palmira’s vintage rose palette is onderdeel van de Bloggers’ Beauty Secrets trend edition van essence, en stroomt – als het goed is – vanaf volgende week langzaam de winkels in. Essence is te koop bij Kruidvat (Nederland en België) en Trekpleister (Nederland). Het palette kost slechts €4,99 en dat is echt een superklein prijsje voor zo’n mooi en goed gepigmenteerd palette. Maar wees er snel bij, want volgens mij wil iedereen deze collectie hebben en de voorraad is limited!

Wat vinden jullie van Palmira’s palette? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

51 Reacties

 1. Amy
  8 juni 2016 / woensdag, 8 juni 2016

  Dit palet en die van jou zijn toch wel het populairst geloof ik!
  Allemaal uitverkocht. Superproject en heel mooi!

 2. Jolande
  31 mei 2016 / dinsdag, 31 mei 2016

  Ik vindt ze super mooi!!Heb de sets ook meteen allemaal gekocht!Die kun je ook niet laten liggen voor die prijs!!

 3. 28 mei 2016 / zaterdag, 28 mei 2016

  Vind het ook een super leuk palette dit! Zelf gebruik ik niet echt oogschaduw maar vind het heel leuk vormgegeven.

 4. 28 mei 2016 / zaterdag, 28 mei 2016

  dit lijkt mij een heel mooi en leuk paletje!! dochters kunnen iig niet wachten om weer naar het kruitvat te rennen :D

 5. 28 mei 2016 / zaterdag, 28 mei 2016

  In prima palette met goede kleuren voor deze prijs. Ik vind de Charming mauve de mooiste kleur, daarnaast ziet de eyeliner er zeer goed uit. Natuurlijk moet ik even over de verpakking hebben, super cute met een passende look en titel voor dit product. Toch zou ik eerder jou palette halen! Dit zijn kleurtjes die al grotendeels in andere palettes zitten die ik bezit.
  X

 6. 27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

  Dit is echtzo een leuk palette. Ik vind deze LE van Essence echt heel erg tof!

 7. Sam
  27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

  Ik vind deze palette ook mooi, maar de kleuren van jouw palette beter geschikt (heb nog even de oude blog teruggelezen) voor mij. Ben benieuwd, nog even wachten en dan naar de Kruidvat!

 8. Laura J
  27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

  Dit lijkt me de op 1 na mooiste, na die van jou natuurlijk ;)

 9. Larissa
  27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

  Wow, heb je die strakke wing met het eyelinertje uit het palette gedaan?

  Zo ja, I need that!

 10. 27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

  Ik houd van roze! En ik houd van deze mooie kleuren. Ik ben erg blij verrast kmik ga zeker even veder kijken dan alleen jou pallet zie ik al. Liefs soraya

 11. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Ook deze is een mooie combi geworden!

 12. Norma
  26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Heel erg mooi

 13. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Komen deze palletes ook bij de kleine kruidvat filialen ?

  • Serena
   Auteur
   27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

   Als daar normaal gesproken ook trend editions liggen, dan wel!

 14. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  In eerste instantie sprak dit palette mij niet zo aan, maar nu ik dit zie is ‘ie toch wel erg mooi! Sowieso wil ik die van jou hebben, maar ik moet zeggen dat ik het palette van Diana er ook erg leuk uit vind zien. Keuzes, keuzes. Gelukkig hebben ze een laag prijsje, dus is het niet super erg als ik straks met alle paletten de Kruidvat uit loop haha.

  • Serena
   Auteur
   27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

   Hahaha, nee toch! VERZAMEL ZE ALLEMAAL!

 15. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Wauw, wat een gaaf palette. Vooral de highlighter is echt geweldig! Echt zo gaaf dat je ook een palette hebt mogen ontwerpen. Een eigen palette ontwerpen is natuurlijk de droom van ieder blogmeisje. Ik ben super benieuwd naar jouw palette.
  Ik kan niet wachten om hem te kopen en te reviewen voor mijn blog. En er natuurlijk een illustratie van te maken, dit doe ik namelijk bij alle producten die ik review :).

 16. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Wat een ontzettend mooi palette! Ik kan echt niet wachten tot ze in de winkel liggen!

 17. Syl
  26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Ok, hij is toch wel erg mooi. Eerst dacht ik daar anders over, maar nu wil ik hem toch wel graag hebben.

 18. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Mooi palette, echt een droom die uitkomt!

 19. Emma
  26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Hey hey, weet je ook of de palettes ook al bij de DM ligt in duitsland? Die heeft namelijk ook een essence schap. Hopelijk kan ik dan the glow must go on scoren!! :)

  • Serena
   Auteur
   27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

   Ze komen er uiteindelijk wel, maar momenteel liggen ze bij Müller te koop en bij DM wellicht pas na het weekend?

 20. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Ziet er mooi uit! Ik heb zelf al flink wat van dit soort kleuren in mijn stash, dus dit is niet echt een aanvulling, helaas.

 21. maris
  26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  ziet er mooi uit! Ben benieuwd naar de rest…

 22. Diana
  26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Heeeel mooi!!

 23. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Ik hou de laatste tijd echt heel erg van roze oogschaduw, dus deze palette is gewoon WAUW. En nog steeds super tof dat je je eigen palette mocht maken! Dat is eigenlijk stiekem de droom van ieder meisje, denk ik zo. Ik dagdroomde gelijk ook even hoe het zal zijn als mijn eigen palette in de schappen zou liggen… zo gaaf!

 24. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Deze is erg mooi! Ben benieuwd of ik een palette kan scoren. Ik denk dat ze als warme broodjes over de toonbank zullen gaan.

 25. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Ik vind het zo leuk dat jullie je eigen palette mochten ontwerpen. Doordat alle bloggers zoveel liefde erin hebben gestoken is de kwaliteit van de palettes veel beter dan ik van essence gewend ben. Deze komt ook zeker op mijn wish list :)

 26. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Ik vind het zo tof dat jullie je eigen Essence producten hebben mogen ontwerpen! Ik volg je al jaren en het is echt bijzonder om te zien hoe je als blogger bent gegroeid, en dat je nu zelfs je eigen product in de schappen hebt liggen. Dit palletje van Palmira ziet er ook erg goed uit, de pigmentatie lijkt verrassend goed (dat ben ik niet meer zo gewend van Essence, haha). En mooie kleuren ook.

 27. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Tof palette en mooie kleuren!
  We like it :)

  Love,
  Lustrous

 28. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Palette ziet er niet alleen leuk uit maar ook nog eens schattig! Ik ben erg benieuwd naar de rest :-D

 29. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Echt een prachtig palette! Ik vind dat de kleuren echt je ogen oplichten. Vind deze hele collectie ontzettend gaaf :)

 30. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Ik geloof dat ik alle paletten wil maar natuurlijk het liefst jouw palette. Ik ben zoooo benieuwd!!

 31. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Oh my god, deze moet ik gewoon hebben… love it! Het staat je ook echt prachtig

 32. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Wauw wat een mooi palette! Echt een goed idee om er een eyeliner bij te doen. De kleuren zullen denk ik iedereen staan.

 33. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Palmira heeft er echt wel een goeie naam voor bedacht, klopt echt! Heel mooie kleuren.

 34. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Wauw, ook dit is weer een toppertje. Je hebt er een erg mooie look mee kunnen maken zeg!

 35. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Mooi! En de verpakking is zo ongelooflijk cute <3

 36. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Ik heb ze gosteren hier in belgie gent gekocht 😄dus hier zijn ze ook al verkrijgbaar!!!

 37. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Deze is ook mooi! Heb zelf een ander palette ontvangen, maar ben natuurlijk super benieuwd naar jouw versie dus die ga ik proberen te scoren zodra die in het schap ligt x

 38. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Ik ben door jouw palette echt zo benieuwd naar de rest! Die van Palmina was ik heel erg benieuwd naar want ik hou van rosy tinten en nu ik je lovende review heb gelezen wil ik m helemaal! :D Het lakje van haar lijkt me ook heel gaaf.

 39. Emma
  26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

  Wauw! Je hebt me wel echt overtuigd om die van palmira ook te kopen (die van jou was ik natuurlijk al van plan om te kopen haha)

  Echt heel mooi! ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *