Essence soo glow + soo blush

Als het goed is stromen de nieuwe Essence producten langzaam de (nieuwe) schappen binnen. Hebben jullie ze al gespot bij jouw Kruidvat- of Trekpleister filiaal? Bij mij in Houten heb ik nog niets nieuws gezien, maar gelukkig heeft Essence me vast een aantal nieuwe producten toegestuurd zodat ik ze toch fijn voor jullie kan reviewen! Vandaag wil ik jullie de nieuwe Essence Soo Glow + Soo Blush laten zien. Twee prachtige ‘cream to powder’ producten.

essence soo glow_09 Beide producten zijn verpakt in compacte, transparante, ronde doosjes. Je kunt zo meteen zien om welke kleur het gaat en ze zijn lekker klein dus ze nemen niet veel plek in in je toilettas. Handig! Elk doosje bevat 4 gram product.

essence soo glow_11De blush en de highlighter zijn verkrijgbaar in twee kleuren, waarvan ik er één van elke soort opgestuurd heb gekregen;

– Essence Soo Blush! – 10 – Sweet As a Peach. Een zacht en lieflijk perzikkleurtje.
– Essence Soo Glow! – 20 – Bright Up Your Life. Een zachte, poederigroze highlighter met iriserende shimmers.

essence soo glow_12 Beide producten hebben een speciale ‘cream to powder’ finish. Dat wil zeggen, ze zijn romig en crèmig van textuur in het doosje, maar eenmaal aangebracht op de huid veranderen ze in een poeder. Niet heel vernieuwend, want dit zagen we al bij o.a. de Chanel Cream Blushes en Yves Saint Laurent Babydoll Kiss & Blush. Essence is echter één van de eerste budgetmerken die nu ook een betaalbare variant op de markt zet. Kijk, en dat is dan weer leuk voor de portemonnee!

essence soo glow_15 Je kunt deze producten met een kwast aanbrengen, maar persoonlijk vind ik het aanbrengen met de vingertoppen gemakkelijker en beter gaan. Je wrijft wat met je vingertoppen in het product, stipt dit op je gezicht en vervaagt het vervolgens lichtjes uit met je vingers. Gemakkelijk, snel én handig. Perfect voor touch-ups omdat je dit snel even tussendoor kunt doen en je hebt er geen kwast voor nodig.

essence soo glow_14 In het zonlicht kun je de iriserende shimmers van de Soo Glow! extra goed zien. Wow!

essence soo glow_01 essence soo glow_02 De swatches zijn veelbelovend: er komt een goed pigment vanaf en de shimmers van de highlighter zijn prachtig! Ik vind de highlighter iets poederiger dan de blush, die vind ik nog vrij creamy. Blend je deze wat meer uit dan wordt de finish wat matter en poederiger.

essence soo glow_04 essence soo glow_03 Hier kun je de creamy textuur extra goed zien. De blush lijkt nét een tikkeltje romiger dan de highlighter.

essence soo blush! Hier draag ik beide producten op mijn wangen. De blush met daaroverheen, op mijn jukbeenderen, de highlighter. Persoonlijk vind ik de blush kleur iets te licht voor mijn getinte huid. Ik heb de blush namelijk twee keer aangebracht voor dit resultaat. De kleur is goed op te bouwen, dus dit is helemaal geen probleem, het duurt alleen ietsje langer.

Je ziet de blush goed zitten. Het is een heel mooi subtiel en fris kleurtje. Maar, zoals ik al zei, had ‘ie nog wel iets feller mogen zijn voor mijn getinte huid. Ben je lichter dan ik of houd je juist van subtiele, natuurlijke blushes dan is deze kleur natuurlijk perfect!

essence soo glow_08 Vooral de glans van de highlighter vind ik schitterend! Net zo sterk als de glans van mijn geliefde Bobbi Brown Shimmer Bricks!

essence soo glow_05 Kijk je echter van dichtbij dan vind ik dat de romige textuur van de blush toch wel wat in de grovere poriën op mijn wangen trekt. Ik heb een vette huid en vroeger veel last gehad van puistjes, dus vandaar dat mijn poriën wat grover zijn op mijn wangen. En als je dan ouder wordt, worden deze poriën alleen nog maar wijder, ieks!

Met poederblushes heb ik hier geen last van, maar de romige textuur van de blush trekt tijdens het verdelen al in de poriën waardoor ze extra worden geaccentueerd. Niet zo mooi, helaas.

essence soo glow_10 Mijn voorkeur gaat daarom uit naar een poederblush, maar heb jij wel gewoon gladde wangetjes zonder gaten, dan heb je natuurlijk geen problemen met een cream (to powder) blush. De highlighter is minder creamy en die breng je ook niet aan op je wangen, maar meer iets daarboven op de jukbeenderen, dus met de Soo Glow! had ik geen problemen.

essence soo glow_13Ik ben erg tevreden over beide producten. Ze geven een mooi pigment af, zijn makkelijk in gebruik, laten zich mooi blenden en zijn ook nog eens cheaper-de-cheap! Mijn voorkeur gaat uit naar een iets fellere poederblush, maar dat ligt natuurlijk aan mijn getinte huid en grovere poriën op mijn wangen.

De Soo Glow! highlighter vind ik echter schitterend en geeft een prachtige, bijna metallic glans. Voor de liefhebbers van sterke highlighters kan ik je dit product zeker aanraden. Alhoewel je het natuurlijk ook subtieler kunt aanbrengen, whatever floats your boat!

essence soo glow_09Essence Soo Blush! Sweet As a Peach en Essence Soo Glow! Bright Up Your Life kosten allebei €2,89 per stuk. Essence is te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Dit zijn nieuwe producten die momenteel wellicht nog niet overal beschikbaar zijn, dus houd hier rekening mee!

Wat vinden jullie van deze cream to blush producten, zijn ze iets voor jou of geef je toch de voorkeur aan pressed powders?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

56 Reacties

 1. Elise
  23 september 2015 / woensdag, 23 september 2015

  Goede review! Ik heb zelf de highlighter, en wist eerlijk gezegd eerst niet zo goed wat ik met het product aan moest. Met een kwast kreeg ik amper product op mijn wangen en met mijn vingers veegde ik mijn blush en bronzer weer weg. Nu gebruik ik mijn ‘beautyblender’ spons van Catrice, die voor het aanbrengen van foundation veel te stevig is. Echt een aanrader! Hiermee kun je de highlighter subtiel aanbrengen of opbouwen voor nog meer shine.

 2. 21 september 2014 / zondag, 21 september 2014

  hey!
  Leuke review, altijd handig! In 2013 had essence in de zomer ook al een cream blush (me and my ice cream, cream blush) alleen dat was in zo’n mini collectie die ze altijd maar een paar weken hebben. Die blush vind ik heel mooi dus ik denk dat ik deze ook maar eens ga proberen. Ik vind cream blush heel fijn omdat je het heel subtiel kan aanbrengen en makkelijk kan vervagen als je per ongeluk teveel hebt aangebracht.
  Groetjes Fleur!

 3. Celine
  15 september 2014 / maandag, 15 september 2014

  Ik heb de highlighter maar weet niet precies hoe ik hem het beste aan kan brengen, het wordt steeds nogal vlekkerig. Dep het nu met m’n vingers op m’n jukbeenderen, heb je misschien tips?

 4. 14 september 2014 / zondag, 14 september 2014

  Leuk hoor! Maar ik heb zelf ook grove poriën, dus niet iets voor mij ben ik bang.

 5. 14 september 2014 / zondag, 14 september 2014

  Hmm ik denk dat ik dan ook voor poederblush zou gaan aangezien ik al een droge huid hebt en mijn poriën al niet perfect glad zijn. Bedankt voor het review!

 6. 13 september 2014 / zaterdag, 13 september 2014

  Door deze review ben ik extra overtuigd dat ik deze producten móét hebben!

  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *