essence metal shock nail powder review

Over een kleine 2 weken ligt de nieuwe essence herfst/winter 2017 collectie in de schappen en net als jullie kan ik NIET WACHTEN om alles uit te proberen. Gelukkig heeft essence me enkele producten toegestuurd waaronder het Metal Shock nail powder, en dat was nu JUIST het product waar ik het meest nieuwsgierig naar was.


De eerste keer dat ik mijn acrylnagels liet bijvullen bij mijn vriendin Le van Chanvi Nailbar, heeft ze ze gepolijst met een zilver metallic poeder waardoor er spiegelende chrome nagels ontstonden. Zo ontzettend cool en destijds in Nederland het nieuwste van het nieuwste op nail art gebied. En nu, nog geen jaar later, komt essence met een GEHELE collectie aan nail powders die hetzelfde chrome-metallic effect aan de nagels zou moeten geven. Ik was in (metal) shock!


Voorheen moest je dit echt bestellen via nagelgroothandels, eBay of AliExpress, maar straks is dit schitterende poeder gewoon bij jouw plaatselijke Kruidvat of Trekpleister te koop voor een prikkie! Voor een doosje met nail powder (1 gram) betaal je namelijk slechts €2,99. Oh my! Ik was dan ook heel benieuwd of dit poeder net zo mooi zou zijn als het poeder uit de salon, of dat het een slap budgetproof aftreksel zou zijn…


Allereerst zijn er maar liefst 6 kleuren nail powders beschikbaar;
01 – mirror, mirror on the nail
02 – me and my unicorn
03 – i’m so fancy
04 – a touch of vintage
05 – under the sea
06 – be my little mermaid


Ik heb alleen mirror, mirror on the nail, maar zodra deze nail powders in de schappen liggen raus ik alles weg want ik MOET ze gewoon allemaal hebben. Vooral ‘me and my unicorn’ en ‘be my little mermaid’ klinken me als muziek in de oren! Essence raad aan om de nail powders over donkere tinten nagellak te polijsten voor een supercool effect, alleen mirror, mirror on the nail wordt aangeraden over blanke lak te polijsten voor het allerbeste spiegelende effect.


Mirror, mirror on the nail zit in een klein doosje met 1 gram aan ultrafijn, zilver metallic poeder. Bij het openen van het doosje verstuift er nogal wat, dus houd hier rekening mee en werk bijvoorbeeld op een placemat of een krant (anders ga je jaren later nog overal glitters terugvinden!).

Lak je nagels met een dun laagje blanke lak. Ik heb zelf de bijbehorende Sealing Top Coat gebruikt, maar je kunt elke blanke lak gebruiken die je thuis hebt staan. Essence zegt dat je na 1 minuutje het poeder moet aanbrengen, dus wanneer de nagellak dus nog een beetje nat is. Ik heb dit geprobeerd en dit werkt helaas NIET GOED.

Het allerbeste kun je je nagels zo’n 2,5 tot 3 minuten laten drogen. Ik heb de timer erbij gehouden en ik raad jullie aan om dat ook te doen. Je denkt misschien dat het dan te droog is waardoor het poeder niet goed zal hechten, maar dat is niet zo. Het hecht juist mooier en egaler en gaat echt nog veel sterker glanzen. Het verschilt natuurlijk per nagellak, de een droogt sneller dan de ander, maar als je nagellak ‘dry to touch is’, dus dat er geen afdrukjes in ontstaan als je het voorzichtig aanraakt, is het klaar om gepolijst te worden!


Polijsten kun je het beste met je vingers doen. Dit is helaas het meest rommelig, want je handen en vingers gaan echt helemaal onder de fijne glitters zitten, maar dit werkt echt het beste. Ik heb het ook met een sponsapplicator geprobeerd, maar met je vingers voel je beter de kracht die je uitoefent (en het moet juist zo zacht mogelijk), en krijg je tevens het meest spiegelende resultaat. Ik kan je dus echt aanraden om het met je vingers te doen.


Doop je vinger in het potje en verdeel het nu zachtjes over je nagel heen. Wrijf het goed bij de randjes en de hoekjes en polijst het door met ronddraaiende bewegingen zachtjes over je nagel te wrijven.


Het effect met één laagje ‘mirror, mirror’ nail powder.

Als je dit mooi vindt kun je besluiten om alles af te lakken, maar als je het ECHTE spiegelende effect wilt hebben moet je alles nog 1 à 2 keer herhalen, want pas na 2-3 laagjes heb je dat echte metallic chrome effect te pakken. Lak er simpelweg nog een dun laagje blanke lak overheen, 2-3 minuutjes laten drogen en vervolgens polijst je het volgende laagje.


Hier zie je links het effect van 2 laagjes nail powder en rechts het effect van 1 laagje nail powder. Zelf vind ik 2 laagjes veel mooier omdat het spiegelende effect hier veel sterker en beter tot uiting komt.


Als al je nagels zijn gedaan raad ik je aan om eerst je handen voorzichtig te wassen om het verstuifde poeder te verwijderen, daarna pas aflakken. Klinkt gek, maar als je eerst aflakt en dan gaat handen wassen wordt het spiegelende effect doffer, op de een of andere manier.


Wow, wat een schitterend effect! Ik had niet verwacht dat het ZO mooi zou worden. Het poeder uit de salon is wel ietsje fijner, waardoor het spiegelende effect nóg beter tot uiting komt (het is iets egaler en sterker), maar het poeder van essence komt zeker weten heel dicht in de buurt. En dat voor nog geen €3 per potje, dus IK BEN ENTHOUSIAST! En ik ben nu NOG benieuwder naar de overige kleuren nail powders, kan niet wachten om daarmee te experimenteren, whoohoo!

Trouwens, in het echt is het effect nog mooier en sterker. Dus als je bewegend beeld wilt zien ga dan binnen nu en 24 uur naar mijn Instagram Stories voor een mini filmpje!


Goed, het is dus even een werkje, overal vliegt er fijn glitterpoeder in het rond en je handen, vingers en kleding zitten onder, maar… dan heb je ook wat! Als je mijn instructies volgt is het in elk geval niet moeilijk om chrome nagels bij jezelf te creëeren. En ik moet zeggen, het geeft je nagels echt iets speciaals! Ik ben superblij dat essence dit in hun nieuwe collectie heeft opgenomen!

prijzen;
essence Metal Shock sealing top coat €2,99
essence Metal Shock nail powder €2,99

De nieuwe essence producten liggen vanaf medio augustus in de schappen van Kruidvat en Trekpleister.

Wat vinden jullie van het mirror, mirror on the nail powder? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

48 Reacties

 1. Patty
  24 juni 2018 / zondag, 24 juni 2018

  Ziet er prachtig uit, ik heb het ook gekocht.
  Maar wat een geklier echt geen geduld voor! Maar heel mooi als het gedaan is, succes!

  Niet voor mij!

 2. Louisa
  27 oktober 2017 / vrijdag, 27 oktober 2017

  Wooww…t lijkt mij fantastisch! Ik heb 2 kleuren in huis gehaald. Straks lekker uitproberen. Ik ben heel benieuwd.

 3. 22 oktober 2017 / zondag, 22 oktober 2017

  Hey! Ik heb een goede suggestie; check de site van http://www.BornPrettyStore.com, ze hebben heel veel goedkope producten met topkwaliteit! En gratis verzending vanuit Amerika, echt een aanrader! Ze verkopen ook dit mirror powder en vele andere soorten :)
  xoxo Michelle

 4. Jolanda
  3 oktober 2017 / dinsdag, 3 oktober 2017

  Kan dit ook op je eigen nagels en zo ja waarom dan donkere nagelak dit geef toch een ander effect

 5. M.Hendrikx
  18 september 2017 / maandag, 18 september 2017

  mmm ik weet het nog niet, ik heb eerst onderlaag gelakt(met essence ) poeder erin getapt en zachtjes gevreven, daarna de topcoat metal schock er over heen gedaan en na 4!uur nog als toffee op m’n nagel. hoe dan?

 6. Harriet
  8 september 2017 / vrijdag, 8 september 2017

  ipv het poeder met je vingers in te wrijven gebruik eens een oogschaduwapplicator(zo’n piepschuimdingetje)..werkt zuinig en geeft een heel mooi egaal effect..glim ze allemaal

  • Ivon
   11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

   Kan je deze poeder ook gebruikem op gellac? Zoja …hoe dit te doen? En in welke laag?

 7. Mona
  4 september 2017 / maandag, 4 september 2017

  Heb net 5 kleurtjes gekocht, super blij dat ze er zijn, ik ga dit ook wel eens proberen met een zwarte laag eronder te doen, als ik alle bloggers bekijk doen ze het met het originele poeder ook met zwarte lak.
  Zin in!!!!

 8. Lucy
  31 augustus 2017 / donderdag, 31 augustus 2017

  Zojuist naar aanleiding van deze review de nagellak (poeder, eigenlijk :)) gebruikt en WOW! Dank voor de duidelijke beschrijving, 2 min drogen werkt perfect, 3 laagjes erop en gaan! Aanrader!!

 9. Dees
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Ik heb ze kunnen scoren! Nu snel uitproberen!

 10. Nia
  13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

  Hier zeggen ze bij de Kruidvat dat deze lijn pas in week 38 komt??

  • Dees
   23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

   Het is al verkrijgbaar

 11. Britt
  9 augustus 2017 / woensdag, 9 augustus 2017

  Wat een superleuk effect! Het kost misschien wat moeite, maar wil je wat moois dan moet je overal moeite voor doen dus ik ben een groot fan! Wauw!

 12. Julie
  9 augustus 2017 / woensdag, 9 augustus 2017

  Kan je met 1 potje meerdere keren je nagels doen of is het na 1 keer je nagels doen al op?

  • Lucy
   31 augustus 2017 / donderdag, 31 augustus 2017

   Je kunt makkelijk meerdere keren je nagels doen. Zeker tien, misschien wel twintig keer :) (en dat met drie lagen!)

 13. 8 augustus 2017 / dinsdag, 8 augustus 2017

  Ohh ik kan niet wachten tot ik ze zelf ook kan gaan testen! Het ziet er nu al mooi uit. :)

 14. Adriënne
  7 augustus 2017 / maandag, 7 augustus 2017

  Mooi! Kan niet wachten tot ze in de schappen liggen hihi.
  Kleine tip: het overige poeder wat rond je nagels zit kun je makkelijk eraf vegen met zo’n kabuki brush (anderen kunnen ook, maar deze is zo lekker groot haha). Hierdoor krijgt de nagel nog net wat extra mirror effect en zal er geen poeder op het kwastje van de topcoat komen.. :)

 15. Adriana
  6 augustus 2017 / zondag, 6 augustus 2017

  De finish ziet er wel slechter uit die van bornpretty zien er veel beter uit.
  Toch ga ik ze kopen hahaha

 16. Jolanda
  6 augustus 2017 / zondag, 6 augustus 2017

  OMG…….moet ik zeker hebben. Geweldig mooi 🤙💕

 17. 5 augustus 2017 / zaterdag, 5 augustus 2017

  Superleuk dat Essence hier mee komt! Het effect vind ik zelf erg mooi :-)

 18. Julie Tina
  5 augustus 2017 / zaterdag, 5 augustus 2017

  Zo leuk dat Essence vaak meegaat met dit soort nieuwe trends! Heel benieuwd naar de andere kleuren :D

 19. 4 augustus 2017 / vrijdag, 4 augustus 2017

  Dit ziet er echt zo super mooi uit en ga ik ook kopen. Ik wil het graag proberen :)

 20. Sja
  4 augustus 2017 / vrijdag, 4 augustus 2017

  Liever de nagelsalon, moet er niet aandenken dat poeder per ongeluk in te ademen.

  • Diana
   7 augustus 2017 / maandag, 7 augustus 2017

   Hoe anders doen ze het daar dan?

   Mooie review weer serena! Vind het prachtig geworden

 21. 4 augustus 2017 / vrijdag, 4 augustus 2017

  Wauw, ik zag effect all over internet en ben dan ook blij dat Essence het nu in het assortiment heeft. Ik ga het zeker proberen! Bedankt voor je tips (:

 22. 4 augustus 2017 / vrijdag, 4 augustus 2017

  Duuuuude, this is awesomecakes! Dit is echt HEEL tof. Wat vet dat Essence meegaat in deze trend. Wat een tof merk is het toch ook voor dit soort gekke fratsen. I love it.

  Met een gewone blanke topcoat moet het ook wel lukken, toch? Ik ben namelijk volledig verknocht aan mijn HEMA long lasting top coat (ik zeg het je: alle lak blijft daarmee rustig vijf dagen volledig ongeschonden op mijn nagels zitten), dus dat zou helemaal een tópsituatie zijn.

  • Eke
   26 oktober 2017 / donderdag, 26 oktober 2017

   nee :)

 23. 4 augustus 2017 / vrijdag, 4 augustus 2017

  Wauw, dat ziet er onwijs goed uit zeg! Dit moet ik hebben haha!

 24. 4 augustus 2017 / vrijdag, 4 augustus 2017

  OMG HEBBEN! Haha! Ik heb ook nog zo’n potje liggen van een chineese webshop. Wat eigenlijk voor gellack is, dus was al benieuwd of het op deze manier ook zou werken. Ben benieuwd!

 25. Rosan
  3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Ziet er goed uit en een fijne review!!

  Ik heb nog 2 vraagjes:
  1. Komt het in het gewone schapink of 2e vak van Essence?
  2. Als je de anderen ook gaat kopen wil je die dan ook laten zien?!

  • Rosan
   3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

   Schapink = schap natuurlijk 😅.

   En oja blijft het goed zitten?

  • Serena
   Auteur
   4 augustus 2017 / vrijdag, 4 augustus 2017

   hi Rosan,
   1. dat weet ik helaas niet, maar als ik ze ga kopen kijk ik meteen in welk schap ze staan!
   2. Denk het wel! :)

 26. 3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Wat ziet dat er gaaf uit! Toch maar eens zo’n potje aanschaffen.

 27. Denise
  3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Omg dit is zo gaaf!!! I need this!!!😱

 28. Marleen
  3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Laat ik nou net vandaag er achter komen dat essence met dit product komt. En dan schrijf
  jij ook nog eens een review over. Perfecte timing Serena! Ik dacht namelijk al van yes yes yes die moet ik hebben toen die voorbij kwam. En nu ben ik helemaal verkocht!

 29. Suze
  3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Wauw, wat een effect! Maar ook belangrijk: Hoe lang blijft het mooi?

 30. Mirjam
  3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Omg, dat moet ik echt hebben. Toen dit op de markt kwam was ik al begonnen met eyeballen en nu wordt het nog makkelijker om het zelf te kopen:) Lees: springt een gat in de lucht;)

 31. Anne
  3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Hoi Serena! Weet je toevallig of deze poeder ook werkt bij gellak ?

  • Serena
   Auteur
   3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

   hi Anne,
   ik zou dan alleen als laatste stap een gellak top coat aanbrengen en uitharden onder de lamp, dan blijft het nog langer zitten.

 32. 3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Zó gaaf! Ik kan ook echt niet wachten tot alles in de winkel ligt.

 33. 3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Mooie foto’s <3 En wauw wat gaaf dit!

 34. Syl
  3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Oe ik vind dit zo tof! Aan de persfoto van de overige potjes te zien, heb ik de unicorn variant ook nodig.

 35. Sanne
  3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Oooh, die moet ik hebben! Super fijne en goede revieuw!

 36. Tamara D
  3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Wauw! Ik heb net als jou vorige week Solar nagels laten zetten en ben helemaal happy met die naturel look, maar dit wil ik ook!! Ik laat het denk ik wel bij de salon doen omdat ik zelf echt een kluns ben, die unicorn lijkt mij the bom!

 37. 3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Leuk! Dat wil ik ook wel proberen 😊

 38. Wendy (B)
  3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Dit lijkt me zo tof!
  Zou ik als accentnagel gebruiken.

 39. 3 augustus 2017 / donderdag, 3 augustus 2017

  Oh my, hier moet je een hoop geduld voor hebben. Niets voor mij! Bedankt voor je zéér fijne review vol tips! Daar gaat menig nagellakliefhebber nog veel aan hebben. Althans als je dit nieuwe product van Essence koopt. Het effect vind ik overigens wel erg tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *