essence matt matt matt review

Hallo, spuit 11 hier! Ze zijn al een tijdje verkrijgbaar, de matt matt matt longlasting lipgloss van essence, dus de kans is groot dat jij AL LANG een review van deze matte lipproducten voorbij hebt zien komen. Toch wil ik OOK nog graag mijn mening geven, en bovendien lagen ze al een hele tijd klaar om gereviewed te worden. Benieuwd naar deze budgetvriendelijke, matte lippies? Lees dan snel verder!

essence-matt-matt-matt-review_-2De matt matt matt lipproducten worden door essence zelf als ‘longlasting lipgloss’ aangeduid, en ze zijn verkrijgbaar in 5 mooie tintjes; van bleek lichtroze naar diep donkerrood. De hulzen zijn doorzichtig zodat je meteen ziet om welke kleur het gaat (héndig), ze bevatten een matte, zwarte dop en het lettertype is lekker speels. Een vrij rechttoe rechtaan verpakking waar ik niet wild van ben, maar ook niets op heb aan te merken.

essence-matt-matt-matt-review_-6Elke lipgloss bevat 5 ml product. Dat is niet heel veel, maar laten we eerlijk zijn: wie maakt een lipgloss ooit op? Nou ja, het gebeurt nog wel, maar niet veel meer heb ik het idee. Ik heb voor het laatst een lipgloss van L’Oréal opgemaakt toen ik 16 was (de allereerste Glam Shine, ik weet het nog goed) en die heb ik wel 3 x opnieuw aangeschaft. Maar dat waren andere tijden. Toen had iedereen 1, maximaal 2 lipglosses. Sowieso ééntje van Bourjois en dan nog een andere erbij. Als je een beetje had gespaard kon je zelfs een Juicy Tube kopen. Dan was je écht cool als je die uit je toilettasje trok op school.

De meiden van nu hebben zo veel meer make-up als ik destijds, zo lijkt het. En budgetvriendelijke merken als essence maken dat mogelijk en dat is FIJN! Go essence!

Zo, nu weer terug naar de orde van de dag: de review.

essence-matt-matt-matt-review_-3 In totaal zijn er 5 kleuren beschikbaar in het assortiment;

01 – La vie est belle
02 – Beauty-Approved!
03 – Girl of today
04 – Ready, set, impress!
05 – Simply be an icon

essence-matt-matt-matt-review_-5 De applicator is ook lekker rechttoe rechtaan. Ietsje groter dan een gemiddelde lipgloss applicator denk ik zelfs, en hij brengt prima aan. Eén keer dippen is voldoende voor beide lippen.

essence-matt-matt-matt-review_-4 Swatches van links naar rechts;

01 – La vie est belle
02 – Beauty-Approved!
03 – Girl of today
04 – Ready, set, impress!
05 – Simply be an icon

Ik ben niet zo onder de indruk van de swatches. Ja, het pigment is erg goed en na één veeg staat er een intense, dekkende kleur op mijn pols. Maar de textuur vind ik niet zo prettig. Hij is wat aan de droge kant, brengt niet zo soepel aan en sommige kleuren vertonen een wat korrelige textuur. Bovendien veeg ik de swatches wel erg gemakkelijk van mijn huid, dus of het nu zo longlasting is…

01 – La vie est belle
essence-matt-matt-matt-review_-7 Ik zag het al in de huls, ik zag het op de swatch en ik weet het nu 100% zeker: La vie est belle is geen hit voor mij, haha! Deze bleke, pastelroze kleur met koele ondertoon is voor mijn huid te licht en te koel. Hij doet niet veel goeds voor me! Wel denk ik dat dit een erg mooi, zacht kleurtje kan zijn voor meiden die een stuk lichter zijn dan ik en een koelere ondertoon hebben.

02 – Beauty-Approved!
essence-matt-matt-matt-review_-8 Wow, Beauty-approved! daarentegen vind ik dan weer een schitterend kleurtje! Het is een neutrale nudekleur met een vleugje peach/coral en een warme ondertoon. Voor mijn huidskleur de perfecte nude voor elke dag. Echt zo’n kleurtje die overal bij gedragen kan worden. Staat lekker fris en stralend!

03 – Girl of today
essence-matt-matt-matt-review_-9 Ook Girl of today vind ik erg mooi staan! Het is echt zo’n kleurtje die heel natuurlijk staat zonder ‘nude’ te zijn. Je ziet duidelijk dat ik wat op heb, het staat heel naturel en subtiel, maar is niet onopvallend. Girl of today is het beste te omschrijven als een warme coral met een vleugje oudroze. Een sappig, fruitigfris kleurtje! Heel flatterend, verzorgd en verhelderend.

04 – Ready, set, impress!
essence-matt-matt-matt-review_-10 Ready, set, impress! is een knallende rode kleur met een vleugje oranje, wat het een warmere ondertoon geeft. Deze kleur staat lekker fel en fris en laat mijn gezicht stralen! Het is een hele flatterende, toegankelijke kleur rood die je prima elke dag kunt dragen, maar die net zo goed prachtig is voor avondlooks. Dit kleurtje heeft een mooi, verhelderend effect.

05 – Simply be an icon
essence-matt-matt-matt-review_-11 Toch is een kleur als Simply be an icon meer “mijn” kleur rood. Simply be an icon is een mooie, frisse, feestelijke rode kleur. Deze diepe karmijnrode kleur is donkerder en heeft een blauwe ondertoon, wat minder knalt en daarom vind ik dit nét iets chiquer staan. Bovendien laat de blauwe ondertoon je tanden extra wit lijken (altijd fijn) en is hij wat eleganter en volwassener, in mijn ogen.

matt-matt-matt-essence Hier zien jullie de 5 kleuren nog even van links naar rechts. Mijn lievelingskleuren zijn 02 – Beauty-Approved!, 03 – Girl of today en 05 – Simply be an icon. Welke vinden jullie mij het mooiste staan?

essence-matt-matt-matt-review_-1Ik moet zeggen dat ik de kleuren erg mooi vind, en ook het prijsje is lekker (namelijk €2,39 per stuk), maar over de kwaliteit ben ik niet zo te spreken. Nu mag ik niet al te veel klagen voor deze prijs vind ik, maar toch wil ik jullie mijn mening geven.

Allereerst vind ik het product niet soepeltjes aanbrengen. Ik maak strepen tijdens het aanbrengen en het is lastig om de kleur mooi egaal op de lippen te krijgen. Uiteindelijk valt er prima mee te werken, maar het kost even wat tijd en oefening. De textuur is ietwat korrelig soms, maar verder niet uitdrogend voor de lippen. De finish is mat-ACHTIG. Je moet niet denken dat de matte finish te vergelijken is met een matte liquid lipstick of een matte lipstick. De textuur en finish is eerder te vergelijken met de NYX soft matte lip creams. Het is dus eerder een semi-matte, satijnachtige finish. Zelf vind ik dit best wel mooi, alhoewel het voor mij altijd matter mag! Wat de longlasting-heid betreft, die is er niet. Na 2 koppen thee, een broodje, een stuk fruit of wat dan ook is de kleur eraf bij mij. Is prima, maar zet dan geen ‘longlasting’ op de voorkant.

essence-matt-matt-matt-review_-3Al met al klopt het dus niet helemaal wat er op de verpakking staat (het is niet zo mat, niet zo longlasting, en het is al helemaal geen lipgloss), maar voor iets meer dan €2,- heb je een prima, creamy, goed gepigmenteerd lipproduct dat de lippen niet uitdroogt. Liefhebbers van de NYX soft matte lip creams kunnen hun hart ophalen met deze budgetvriendelijke dupes. Hopelijk zit er een kleurtje bij dat jullie hartje sneller doet kloppen!

Wat vinden jullie van de essence matt matt matt longlasting lipgloss? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

54 Reacties

 1. Marieke
  2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

  Al tijden ben ik op zoek naar een goede lipstick die heel lang blijft zitten in de kleur zoals hierboven bij nummer 3 staat. Iemand advies voor mij?

 2. Femke
  13 januari 2017 / vrijdag, 13 januari 2017

  Jammer dat essence altijd de “standaard” kleuren verkoopt waar de meeste mensen er al een paar van hebben

 3. Rianne
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  “Is prima, maar zet dan geen ‘longlasting’ op de voorkant.” En zo is dat! Haha

 4. 12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Op de eerste na staan ze je allemaal prachtig!

 5. Milou
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Ik vond deze er super uit zien in de winkel en na even testen dacht ik:nee. De geur vond ik echt verschrikkelijk! Ze staan je wel goed!

 6. 8 januari 2017 / zondag, 8 januari 2017

  Wat staat nummer 02 je goed!!

 7. lenie
  7 januari 2017 / zaterdag, 7 januari 2017

  Ik koop alleen dure lippenstift

 8. 7 januari 2017 / zaterdag, 7 januari 2017

  Ik heb al eens overweegt om ze te kopen, maar de Matt lip artist lipsticks van Catrice vind ik zoveel fijner ❤

 9. 6 januari 2017 / vrijdag, 6 januari 2017

  Ik had er zelf vier aangeschaft toen ze uit kwamen maar de rode ging dezelfde dag nog mijn stash uit. Deze vond ik verschrikkelijk qua dekking. Het nude kleurtje draag ik echter wel graag.

 10. 6 januari 2017 / vrijdag, 6 januari 2017

  Wat jammer dat de formule niet goed is, maar ik ben blij dat ik ze toch maar heb laten liggen haha. De vorige matte lipgloss (die nu uit het assortiment is) was veeel beter!

 11. Iris
  6 januari 2017 / vrijdag, 6 januari 2017

  Ik vind de 2de kleur je erg goed staan, jammer dat de kwaliteit niet zo goed is. Ik heb laatst twee matte liquid lipsticks gekocht van het merk Jeffree Star (via beautybay.com) en die zijn werkelijk fantastisch!! Ze zijn super gepigmenteerd, super matt en totaal niet uitdrogend. Ook blijven ze super goed zitten, bij mij had hij het 5 gangen kerstmenu met gemak overleefd. Zeker een aanrader om eens te proberen!!

  • Petra
   6 januari 2017 / vrijdag, 6 januari 2017

   Ik sluit me daar volledig bij aan.Jeffree Star heeft waanzinnig goede liquid lipsticks maar ook de andere producten zijn echt geweldig.Serena zou eens het één en ander moeten reviewen er van !

  • Serena
   Auteur
   6 januari 2017 / vrijdag, 6 januari 2017

   hi Iris en Petra,
   ik zit al een tijdje de producten van JS te eyeballen, en Jessie Maya is er ook al zéér over te spreken, en nu beginnen jullie er over… het is een teken.

   IK HEB BESTELD!! Na het weekend komen ze binnen, ben zo benieuwd! :D

   • Sanne
    7 januari 2017 / zaterdag, 7 januari 2017

    Ben super benieuwd naar je review!! Die highlighter staat op mijn wishlist, alleen beetje jammer van die goedkoop uitziende verpakkingen (plastic roze). :)

   • Iris
    7 januari 2017 / zaterdag, 7 januari 2017

    Aah super leuk om te horen!! Ben heel benieuwd naar je review!! :)

  • uma
   8 januari 2017 / zondag, 8 januari 2017

   Welke kleuren heb je iris?:)

 12. Malu Swartjes
  6 januari 2017 / vrijdag, 6 januari 2017

  Ik vind de nude kleur het mooist :) Ze lijken me echt heel fijn!
  xx

 13. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Ik vind die 2e kleur je ook erg mooi staan. Ik heb hem zelf ook maar vind hem bij niet zo mooi. Vind de geur ook niet zo lekker dus gebruik hem eigenlijk nooit.

 14. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Ik vind Beauty-Approved mooi! Wel jammer dat ze allemaal dingen beloven en die niet waar maken, zo mat is het inderdaad echt niet. Ze staan je trouwens wel erg mooi, alleen La Vie est Belle inderdaad niet, haha! Malou x

 15. Romy
  5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Bijzonder dat ik niemand hoor (lees) over de geur van deze lipsticks. Naast het feit dat de kwaliteit niet je-van-het is, is de geur echt vreselijk! Een heel muffe, zware vanillegeur waar ik spontaan misselijk van word. Desondanks staan ze je prachtig ;)

 16. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  De laatste kleuren staan je mooi Die eerste is inderdaad niets voor je haha

 17. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Nee die eerste kleur doet het zeker niet voor je. Ik vind de kleuren weken erg leuk verder. Jammer van de kwaliteit. Liefs soraya

 18. Denise
  5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Nummer 2 staat je echt prachtig!
  Ik vind die roze kleur van La vie est belle al snel heel erg fout XD.
  Wel jammer dat ze A. niet extreem mat zijn (de naam is matt matt matt..) en B. ze dus ook niet longlasting zijn. Dan ben ik er eigenlijk al snel klaar mee, omdat ze niet verkopen wat ze zeggen te verkopen.

  • Marianne
   5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

   Ja ik ben echt een bleek spook met donkerblond/bruin haar en ik denk dat ook mij die lichtroze kleur al niet zo mooi zal staan… Dat ik dan toch voor die 2e zou gaan.

 19. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Hahahaha die eerste! Ik moet dan altijd aan POD denken! Snog Marry Avoid!
  De rest van de kleurtjes zien er goed uit! Ik zou 5 kiezen zelf!

  • Rowan Chanel
   5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

   Hahaha ja inderdaad! Wie heeft die lip kleur ooit verzonnen!?

  • Serena
   Auteur
   5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

   Tja, ik weet het ook niet! Maar zou zo’n kleurtje dan niet mooi staan bij hele lelieblanke meiden juist? Nu ik erover nadenk heb ik eigenlijk nooit een foto gezien van zo’n kleur op iemands lippen die het WEL staat… :D

   • Marianne
    5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

    Ik ben een super bleek spookje (ook in de zomer word ik eerder off-white dan bruin) en ik vermoed dat ie bij mij ook vreselijk zal staan. Zelf leek mij de 2e kleur ook al beter voor mezelf.

    Maar als het toch niet blijft zitten ga ik me er niet eens druk over maken.
    Ik heb van mezelf meer een soort donker oudroze lippen ofzo (heb een Kiko lipbalsem die je natuurlijke lipkleur versterkt, kwam een heel andere kleur uit dan ik verwachtte) dus als ik daar te lichte kleuren overheen ga doen valt het weg tegen mijn bleke huidje denk ik.

 20. Gonny
  5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Ik vind 5
  Simply be an icon wel Gaaf.
  Ik kende ze nog niet…

 21. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Hele mooie kleurtjes! Ze staan je allemáál goed, op de roze kleur na, maar dit is sowieso een lastige kleur die maar weinig mensen echt zal staan.

 22. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Eu cheguei até esse post através da beleza da sua fotografia. Amei os detalhes do post. Estou até com vontade experimentar todos esses brilhos labiais.

  • Serena
   Auteur
   5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

   Haha, dacht dat het spam was, maar heb het even vertaald vanuit het Portugees:

   “Ik heb op deze post geklikt vanwege de mooie foto’s. Geweldig hoe gedetailleerd deze post is. Ik overweeg deze lipgloss zelfs aan te schaffen.”

   Thanks Kamila for your kind words on my review! <3

 23. Lola
  5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Girl of Today vind ik je echt prachtig staan, en je haar zit ook zo mooi op die foto! Voor de kleur zou ik hem zelf ook wel willen, maar ik koop toch liever één kwalitatief beter product dan een paar matige.

 24. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Beauty-Approved! vind ik het mooiste en heb ik zelf ook, maar ben niet dol enthousiast erover

 25. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Ik heb ze zelf ook geprobeerd en gereviewd toen ze net uit waren en heb dezelfde mening als jij: mooie kleurtjes voor leuke prijsjes maar de kwaliteit laat te wensen over.

 26. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Kleur nummer 2 en 3 vind ik je echt prachtig staan. Mooie foto’s heb je ook gemaakt!

 27. Julie Tina
  5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  De kleurtjes zijn leuk, vooral de nude tinten maar als de kwaliteit maar zozo is laat ik ze liever liggen. Dan ga ik ook liever voor een iets duurder maar beter product!

 28. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Ik denk dat de prijs kwaliteit prima is bij deze producten. Je kunt geen super hoge verwachtingen hebben natuurlijk. Ook is er veel kleur in aanbod.

 29. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  2 en 3 vind ik erg mooi. Zou je niet zeggen als je de verpakking niet.

 30. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Ik vind Essence altijd een beetje hit or miss. Hiervan bedacht ik me al dat het een miss zou zijn. Meer omdat ik dit soort budgetmerken nog steeds achter vind lopen op het gebied van liquid lipsticks.

 31. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Ik moet zeggen dat niet altijd tevreden ben met essence make-up. Kleurtje twee op foto 2 is het mooist. De rest van de kleuren lijken zo glibberig heb ik het idee.

 32. Laura
  5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Ik vind de kleur Simply be an icon je het mooiste staan, hoewel ik je de andere roodkleur ook goed vond staan!
  Zelf zou ik girl of today wel willen, jammer alleen dat de kleur niet goed blijft zitten.
  😊

 33. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Het is niet mijn product, ik vind ze zelf niet fijn helaas! Maar wat staan de kleuren je goed zeg!! Alleen de eerste is een beetje barbie hihi!

 34. Syl
  5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Steeds weer 2 euro betalen voor een product dat het net niet is… na 10x ‘net niet’ kan je beter 1x een prachtig product kopen.
  Ik heb in mijn leven zoveel ‘net niet” producten gekocht. Beetje zonde

 35. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Ik vind de tweede kleur ook het mooist. Meteen al eigenlijk. Heb ze al eens in de winkel geswatcht maar om dezelfde redenen die jij benoemt heb ik ze laten liggen. Ik vermoedde al zoiets. Eigenlijk vond ik dat ook met de vorige matte lipglosjes.

 36. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Hmm, jammer! Dan besteed ik mijn geld liever aan iets anders.

 37. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Hele leuke review! Ik vind 03-Girl of today heel erg mooi! Ik denk dat ik die ook maar snel moet gaan aanschaffen, haha.

 38. Rachel
  5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Leuke review, fijn ook dat je de negatieve kanten benoemd! Ben trouwens eigenlijk wel benieuwd naar je beauty favorieten van 2016 en de meest gelezen artikelen in 2016 :-)

 39. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Ik vind de kleurtjes wel mooi, op de eerste na. Verder blijf ik toch liever bij mijn NYX lip Creams

  • Mieke
   6 januari 2017 / vrijdag, 6 januari 2017

   Same here :-)
   Ze zijn dan wel dubbel zo duur, maar €6,90 is nog steeds niet veel ;-)
   Bovendien zijn er veel meer kleuren en blijven de NYX soft matte lip creamd wél lang zitten (je moet ze wel even de tijd geven om goed te drogen-had ik ook niet meteen door).
   Ik vind de donkerste rode kleur erg mooi bij jou Serena!

 40. 5 januari 2017 / donderdag, 5 januari 2017

  Ik vind alleen de eerste kleur niet mooi, de andere kleuren wel. Een prima product, alleen een beetje jammer dat de verwachtingen niet worden waargemaakt. Ik zou deze nu niet aanschaffen, maar een jaar of 10 geleden was ik hier vast heel blij mee geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *