Essence how to make your face WOW review

Heel beautybloggend Nederland is laaiend enthousiast over de nieuwe extra grote schappen Catrice en Essence en dan met name over die leuke gekleurde boxjes. Ook ik vind ze helemaal geweldig! Ze zien er hartstikke leuk uit en hebben een hoog ‘hebben’ gehalte. De boxjes doen me denken aan Benefit en Too Faced, dat trucje heeft Essence goed van ze afgekeken, maar het grote verschil is dat deze make-up boxen slechts €5,99 per stuk kosten.

how to make your face wow_14 In totaal zijn er 5 make-up boxen waarvan ik ‘How to make Bright Eyes‘ en ‘How to make Brows Wow‘ al heb gereviewd. Vandaag is het de beurt aan ‘How to make your face WOW’, een palette met een bronzer, highlighter en twee blushes om je gezicht het felbegeerde wow-effect te geven!

how to make your face wow_13 How to make your face WOW is een leuk knalroze boxje met witte stippen. De boxjes zijn van een stevig karton en zien er echt heel schattig uit. Net een cadeautje!

how to make your face wow_16 De binnenkant is ook al een feestje. In de deksel zit een geinig spiegeltje en achter het spiegeltje zitten kaartjes verstopt met daarop make-up tips en aanwijzingen. Het boxje zelf bevat 4 producten; een bronzer, een highlighter, een knalroze (bijna neonkleurige) roze blush met een matte finish en een zachte perzikkleurige blush met shimmers.

how to make your face wow_19 Op de kaartjes staan tips en richtlijnen voor het aanbrengen van de bronzer, highlighter en blush voor zowel brunettes als blondines. Handig wanneer je nog nieuw bent met het gebruik van deze producten.

how to make your face wow_17 Sun Date is de bronzer, maar persoonlijk vind ik de bronzer wel erg licht. Ik dacht echt van he? Is dat wel een bronzer? Voor mij is het bijna mijn huidskleur.

Daaronder bevindt zich Starlight, een highlighter.  Starlight is een hele zachtroze highlighter met bijna metallic achtige shimmers, erg mooi!

Think Pink is een hele felle roze blush. Zo knallend dat het bijna neon lijkt! De ondertoon is koel en de finish is matte.

Peach Babe is een hele zachte perzikkleur met een zilver subtiel shimmertje. Ik vind de kleur erg mooi maar vraag me af of deze kleur ook niet te licht is voor mijn getinte huid.

how to make your face wow_11De swatches vallen zeker niet tegen! Zoals ik al dacht is de bronzer voor mij bijna huidskleurig, dus het heeft voor mijn getinte huid meer het effect van een warme highlighter. De highlighter is erg mooi en sterk lichtreflecterend, dus dat levert straks een mooie glow op. Think Pink is intens gepigmenteerd dus hier moeten we mee uitkijken om het clown-effect te voorkomen en Peach Babe is erg mooi, maar bijna niet te zien op mijn huid. Hopelijk kan ik de kleuren flink opbouwen zodat het beter zichtbaar wordt.

Wat betreft de textuur is het iets aan de poederige kant. Het verstuift best wel als ik met mijn kwast in de pan ga, maar er valt op zich prima mee te werken.

Sun Date

how to make your face wow_02 how to make your face wow_01Na ongeveer 4 x aanbrengen is dit het resultaat! Ik had niet verwacht dat ik de bronzer zichtbaar zou kunnen maken op mijn getinte huid, maar voila, het is me toch gelukt. In deze bronzer zit ook een prachtig shimmertje dat zorgt voor een prachtige glow. En om eerlijk te zijn vind ik het effect erg lijken op het effect van mijn geliefde Shimmer Bricks van Bobbi Brown, al moet ik er wel wat meer werk voor verrichten! Heb je een donkerder huid dan ik dan is Sun Date een mooie highlighter, heb je een lichtere huid dan ik dan is het een mooie bronzer met een glowy finish.

Starlight

how to make your face wow_04 how to make your face wow_03Hier heb ik Starlight nog over Sun Date aangebracht. Omdat Sun Date al een mooie glow had valt het verschil niet zo erg op, maar toch zie je hier dat de glow echt heel sterk is. Bijna metallic! Persoonlijk houd ik wel van zo’n sterke highlighter, ik lijk dat een beetje plastic fantastic hahaha! Houd je hier niet van dan kun je Star Light ook heel subtiel aanbrengen voor een zachter glansje.

Think Pink

how to make your face wow_05 how to make your face wow_06 how to make your face wow_07Er komt goed en flink wat pigment af van Think Pink, dus deze blush heb ik aangebracht met een stipling brush. Op de wangen is de kleur gelukkig helemaal niet zo heftig als op de swatchfoto. Sterker nog, het geeft een natuurlijk ogende blos, dat komt door de matte finish. Lekker gezond en fris staat het! Je krijgt er echt van die gezellige appelwangetjes van.

Peach Babe

how to make your face wow_10 how to make your face wow_09how to make your face wow_08 Zoals ik al had verwacht was Peach Babe niet goed te zien op mijn getinte huid, maar na 2 – 3 keer aanbrengen zag ik ineens een kleurtje verschijnen! Peach Babe is erg mooi zacht van kleur en geeft mijn wangen een subtiele perzikkleurige blos. Er zit een heel klein shimmertje in die tegelijkertijd zorgt voor een mooie, zachte  glow. De glow is niet zo sterk als bij de bronzer. Het ziet er fris en heel natuurlijk uit, maar dan op een elegante en sophisticated manier. Ik denk dat deze kleur heel mooi staat bij warme ooglooks en beter tot zijn recht komt op blankere huidjes.

how to make your face wow_18Ik ben blij verrast met deze box! Ik vind zowel de bronzer, highlighter en beide blushes erg mooi en ze geven mijn gezicht inderdaad een WOW effect. Vooral de glow van de bronzer en highlighter vind ik schitterend! De bronzer vind ik echter veel te licht en ook Peach Babe had wat donkerder/gepigmenteerder mogen zijn. Er valt gelukkig goed mee te werken omdat de kleuren makkelijk op te bouwen zijn. Ook zou je eventueel Think Pink en Peach Babe kunnen mengen voor een frisse kleurenmix met een goede pigmentatie.

Ben je donkerder dan denk ik dat deze box over het algemeen te ‘blank’ voor je is, maar ben je lichter dan ik dan kunnen de kleuren alleen nog maar mooier en sterker uitkomen op je gezicht.

how to make your face wow_15Al met al vind ik de ‘How to make your face WOW’ make-up box erg mooi. Het is elke keer weer en feestje om dit gezellige boxje open te maken met al die vrolijke kleurtjes. Mocht je nog op zoek zijn naar mooie producten voor op je wangen dan is het zeker de moeite waard om er naar op zoek te gaan!

how to make your face wow_12De nieuwe Essence make-up boxen zijn alleen te koop bij de Kruidvat filialen met een extra groot (3 meter lang) Essence schap. Ik ga de lijst met filialen met deze uitgebreide schappen zo snel mogelijk aanvullen trouwens! Kun je nergens bij jou in de buurt een filiaal vinden met een extra groot schap, dan kun je deze box online bestellen via Kruidvat.nl. Ze zijn erg populair dus momenteel niet leverbaar, maar hopelijk komt ‘ie snel terug in het assortiment.

Wat vinden jullie van de How to make your face WOW make-up box? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

59 Reacties

 1. marjan
  22 juni 2015 / maandag, 22 juni 2015

  Geweldig!
  Als ik een keer in de buurt ben van een grootschap ga ik ‘m zeker kopen.

 2. Seren
  24 januari 2015 / zaterdag, 24 januari 2015

  Wauw vet leuk gedaan! Ziet er goed uit.

 3. 4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

  Ziet er allemaal goed uit!

 4. Anne
  2 oktober 2014 / donderdag, 2 oktober 2014

  over budget gesproken..
  ik kom net van de action en ik heb een heel mooi palet gekocht met 28 kleuren voor 2.50!!!

 5. 1 oktober 2014 / woensdag, 1 oktober 2014

  Wauw, heel mooi! Ik zit er ook steeds meer aan te denken die setjes ook te kopen. Ze zien er ook zo schattig uit!

 6. 1 oktober 2014 / woensdag, 1 oktober 2014

  Ik vind de highlighter erg mooi! Dringend toch eens nakijken waar er een Kruidvat bij mij in de buurt zit met het befaamde derde schap ;-)

 7. kimmie
  1 oktober 2014 / woensdag, 1 oktober 2014

  Ooh geweldig. K ga echt dringend tijd vrij maken om nog is
  naar het Kruidvat te gaan, k zie hier al die leuke hebbedingetjes… k zal maar een mandje meenemen als ik naar het Kruidvat ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *