Essence Lash Princess mascara en Liquid Ink Matt Eyeliner

Na al die luxe high end reviews vond ik het weer eens tijd voor een budget review! Vandaag review ik daarom de nieuwe Essence Lash Princess mascara en Liquid Ink Matt Eyeliner. Deze producten zijn nieuw in het assortiment van Essence dus ik was er erg nieuwsgierig naar. Bovendien heb ik vrij lang een variant op deze Liquid Ink Matt Eyeliner in gebruik gehad en dat was echt mijn absolute budgettopper! Ik ben benieuwd of deze eyeliner net zo goed werkt. Kijken jullie mee?

essence lash princess mascara-14 Allereerst de verpakkingen. De Lash Princess mascara vind ik persoonlijk super schattig! De dop is versierd met 3D rubberen hartjes en strikjes (en de achterkant is zelfs een korset) in een zomers koraalkleurtje. Het is net een petit four gebakje zo, maar het geheel is niet té zoetsappig door de stoere zwarte huls. De huls bevat 12 ml mascara. De Liquid Ink Matt Eyeliner is strak verpakt in een glanzende zwarte huls en bedrukt met felle paarse letters. De huls bevat 3 ml vloeibare eyeliner.

essence lash princess mascara-16 De zwarte hulzen met felgekleurde opdruk zien er niet alleen gaaf uit, ook vallen ze goed op als je er naar op zoek bent in je toilettasje!

Essence Lash Princess mascara

essence lash princess mascara-17 Essence is mijn favoriete budgetmerk, maar qua mascara’s heb ik eigenlijk nog nooit mijn perfecte match gevonden. Jammer, want dat zou me een hoop geld schelen, hahaha! Nena is overigens wel te spreken over de Essence mascara’s, die met de zwarte en oranje huls is namelijk haar budgettopper. Ik geef de zoektocht naar de perfecte budgetmascara in elk geval nooit op, dus als er weer een nieuwe mascara aan het Essence assortiment is toegevoegd dan sta ik altijd te trappelen om deze uit te proberen.

essence lash princess mascara-18 Essence belooft elke individuele wimper te bedekken voor een dramatisch volume en een prachtige intense blik met super verleidelijke wimpers. Dat klinkt in elk geval aanlokkelijk!

borsteltje1 Het borsteltje heeft de vorm van een cobrakop: naar boven toe wijd en breed uitlopend en dan weer taps toelopend. Het is moeilijk om dit precies goed te laten zien, maar als je weet hoe een cobraslang eruit ziet (of klik hier voor een plaatje) dan weet je wat ik bedoel. Overigens zou ik echt een hartaanval krijgen mocht ik ooit oog in oog komen te staan met een Cobra. Man, wat zijn dit gevaarlijke dieren. Eén beet van een Cobra kan een olifant uitschakelen. Goed, we dwalen af. Terug naar de mascara.

Hieronder in de collage draag ik links geen oogmake-up en rechts een laagje Lash Princess mascara:

essence lash princess mascaraDe mascara geeft niet zo veel lengte als ik had gehoopt, maar zorgt zeker voor volume. Wat ik mooi vind is dat het alle wimpertjes goed pakt en dat het vooral mijn buitenste wimpers prachtig naar buiten waaiert, voor een verleidelijke oogopslag. Het is een hele lichte, niet verzwarende mascara. De mascara wordt iets hard, waardoor het lastig is om op een mooie manier een tweede laagje aan te brengen zonder te klonten. Dit kun je dus ook beter maar niet doen. Qua volume vind ik ’em nog vrij subtiel, maar toch vind ik het effect erg mooi. Heel natuurlijk en sexy.

essence lash princess mascara-04Aan het einde van de dag zit de mascara er nog prima op, ondanks de niet-waterproof formule. Wel is het iets onder mijn ogen gevlekt, omdat ik het ook op mijn onderste wimpers heb aangebracht. Dat moet ik dus ook voortaan maar niet meer doen! Het is heel gek, ik heb dat gevlek ook bij mijn favoriete Guerlain Cils d’Enfer waterproof mascara, maar bij de Lancôme Grandiôse mascara had ik dat dan weer niet. Het leek me in elk geval handig om even te melden.

Lash Princess is een subtiele mascara die de wimpers een kleine volumeboost geeft en ze mooi en verleidelijk uitwaaiert zonder te verzwaren of te klonten. Persoonlijk vind ik het effect net iets té subtiel, ik heb liever iets meer volume en intensiteit, maar deze mascara geeft de wimpers wel een romantische en vrij natuurlijke oogopslag. Als je hier naar op zoek bent dan is deze mascara wellicht jouw perfecte match! De prijs is slechts €3,39 (12 ml) dus daar kun je in elk geval geen buil aan vallen. Te koop bij Kruidvat filialen en ook online te bestellen.

Essence Liquid Ink Matte Eyeliner

essence lash princess mascara-19 Hier heb ik eerlijk gezegd vrij hoge verwachtingen van! Ik weet het, niet eerlijk voor zo’n cheap ass budgetproduct, maar ik kan er niets aan doen. Jarenlang heb ik met plezier de waterproof variant van de Liquid Ink liners gebruikt in mijn dagelijkse routine, ik vond het echt een top eyeliner! Ik ga er van uit dat deze liner er eigenlijk niet voor onder doet. Dus vandaar mijn ‘high expectations’.

essence lash princess mascara-20 De Liquid Ink Matt Eyeliner is een vloeibare eyeliner (logisch, de naam zegt het al), dus daar moet je wel mee om kunnen gaan. Het kwastje is heel fijntjes en smal, zodat je er mooie, strakke en vooral vrij dunne lijnen mee kunt trekken. Het kwastje is flexibel zodat je goed de contouren van je oog kunt volgen en aan het uiteinde een mooie winged eyeliner kunt ‘flicken’.

essence lash princess mascara-21 Het verschil met deze eyeliner zit ’em in de finish. Die is namelijk matte. En dat vind ik persoonlijk erg mooi, omdat het gebrek aan glans de kleur nog intenser en zwarter maakt dan het al is. En het pigment is erg goed. Met het fijne kwastje kun je dunne, smalle lijntjes trekken.

Het is even wennen en oefenen, maar met deze video vol met tips krijgen jullie het hopelijk voor elkaar om een winged eyeliner te tekenen met een vloeibare eyeliner. Oefening baart kunst!

Hieronder een aantal foto’s waar ik deze matte eyeliner draag. Zoals je kunt zien is het echt een hele intense, matte eyeliner, voor een lekkere dramatische oogopslag. Ik houd er wel van!

essence lash princess mascara-08 essence lash princess mascara-09 essence lash princess mascara-10 essence lash princess mascara-11 essence lash princess mascara-12 Het aparte aan deze eyeliner is dat het geen waterproof formule is, maar dat het amper van je ogen af te slaan is zo goed blijft het zitten. De swatches op mijn hand zijn niet te verwijderen met water en wrijven, dus je zou kunnen zeggen dat het stiekem toch een smudge- en waterproof formule is. Ik ben er in elk geval wel blij mee, want het stempelt niet op je (vettige) oogleden en loopt niet uit, en overleeft vast en zeker een lekker Hollands regenbuitje.

essence lash princess mascara-15Ook was ik bang voor een kruimelig effect (dat de eyeliner als ware breekt of brokkelt), maar ik heb deze eyeliner nu al meerdere dagen achter elkaar gedragen (wel steeds opnieuw aangebracht natuurlijk) en het is tot op heden nog niet voorgekomen. Ik denk dat Essence de formules wat heeft aangepast en verbeterd, want ik vind deze eyeliner NOG fijner dan de andere Liquid Ink variatie die ik had. Vooral over het matte effect ben ik te spreken, want dat maakt de oogopslag lekker intens en verleidelijk. De Essence Liquid Ink Matte Eyeliner kost €2,89 en is te koop bij de Kruidvat filialen of via de Kruidvat online webshop.

essence lash princess mascara-14Yes, ik ben zeer tevreden over beide producten van Essence. De mascara is mooi en romantisch, maar té subtiel naar mijn wens. Ik heb liever iets meer volume. De eyeliner is te gek. Je moet wel overweg kunnen met vloeibare eyeliners en fijne kwastjes, maar oefening baart kunst en als je het eenmaal onder de knie hebt teken je de mooiste strakke lijnen voor een dramatische, verleidelijke oogopslag. En dat voor een paar eurootjes.

essence lash princess mascara-22De Lash Princess mascara kost €3,39 (12 ml) en de Liquid Ink matt eyeliner kost €2,89 (3 ml). Deze nieuwe Essence producten zitten vast in het assortiment en zijn te koop bij de Kruidvat filialen in Nederland en België en natuurlijk via de Kruidvat webshop.

Wat vinden jullie van deze producten, is het iets voor jou? En hebben jullie de nieuwe Essence producten al gespot bij jouw Kruidvat?

Until next  time,
Serena Verbon

Volg:

82 Reacties

 1. Alissa
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Toen ik hem opdeed merkte Ik inderdaad dat hij wel heel goed bleef zitten. Vervolgens las ik op de achterkant van de verpakking in kleine lettertjes waterproof! Een beetje jammer maar het blijft een fijne eyeliner! Leuke review btw ;)

 2. 30 augustus 2014 / zaterdag, 30 augustus 2014

  Die eyeliner wil ik wel even proberen!

 3. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Die eyeliner klinkt goed en veelbelovend!

  xx

 4. Marlou
  29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Wat weer een heerlijk uitgebreide review met goede foto’s! Top, bedankt!

 5. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Ah de huls van de mascara vind ik zo leuk! De eyeliner ziet er mooi uit. Lijkt me een fijne eyeliner als je goed met zo’n liquid liner overweg kunt!

 6. Inez
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Mijn favoriete mascara is niet van Essence maar van Catrice, het is de Catrice Glamour Doll Volume Mascara Waterproof. Ik had hem gezien in een tijdschrift en zag dat ie een hele goede recensie had qua waterbestendigheid en er stond ook bij dat het je een heel cool nepwimpereffect gaf, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen dus heb ik ‘m snel gekocht en het is echt mijn favoriet!

 7. Marie L.
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  De finish is ‘matte’? Wat is er mis met het woordt Nederlandse woord mat?

 8. Melanie
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Ik ga zeker de eyeliner halen! Bedankt voor de review! Ik gebruik bijna altijd vloeibare eyeliner (en meestal ook met kwastje), dus daar ben ik blij mee. Het matte effect maakt het inderdaad nog intenser en daar houd ik ook wel van. Echt heel indrukwekkend zwart! Ik ga morgen gelijk op pad ;-). Fijn dat ik nu ook een budget eyeliner versie heb!

 9. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Wat een mooie producten, ik sta versteld van hoe mooi diep zwart de eyeliner is! Fijne review. :)

 10. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Mooie producten! Ik heb van de week die matte eyeliner gekocht. Erg mooi product!

 11. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  De mascara is echt nieuwe favoriet hier! Doet meer voor me dan andere mascara’s en bij mij klontert hij niet zo snel. Ik heb de eyeliner in de High Shine variant, die is ook echt ongelofelijk mooi!

 12. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Die eyeliner lijkt me echt fijn!

 13. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  De eyeliner klinkt heel goed! Ookal blijft hij goed zitten, ik durf het niet aan om iets non-waterproofs in de buurt van m’n ogen te brengen. Ik heb best vette oogleden en bijna alles smudged wel..

 14. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Ze zien er erg mooi uit!

 15. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Ik geloof dat ik een eyeliner heb gevonden voor als de mijne op zijn!! Heel mooi, en matte vind ik echt mooier dan glanzend bij eyeliner

 16. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Die liner ga ik eens scoren, ik was er al benieuwd naar maar deze review haalt me over :).

 17. Nora
  27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Ik ben nog steeds een beetje boos op Essence omdat ze de gelliner uit de schappen gehaald hebben. Geen enkel ander merk had zo’n fijne gelliner voor zo weinig geld, de goedkoopste die ik nu kan vinden is van Maybelline en zo’n drie keer zo duur, ugh. De mascara ziet er heel fijn uit though, naar mijn wens.

  • 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

   Ik ben het met je eens! Zo jammer, en ik heb ook geen backup :( Ik gebruik nu die van L’Oreal, maar die van Essence was het fijnst..

 18. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Lijken me fijne producten, vooral de eyeliner. Helaas ben ik echt een ramp met liquid eyeliner, dus ik sla hem toch maar over..

 19. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  oehh die liner lijkt me wel wat!

 20. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Wauw, die eyeliner lijkt me erg fijn!

 21. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Wauw, ziet er goed uit! Ik ga die eyeliner binnenkort eens uitproberen.

 22. Daphne
  27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Hey! Ik maak nooit een wing omdat mijn oogleden over elkaar hangen. Maar nu zie ik dat jij dat ook hebt, ga ik gauw het filmpje kijken voor tips! :)
  Ik hoop dat je het niet als belediging opvat van ‘hangende oogleden’, ik denk wel dat je begrijpt wat ik bedoel toch? Weet er geen andere benaming voor. :)

 23. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Aah, ik hou van nieuwe producten van Essence. Superfijne review. Ik draag eigenlijk altijd mascara van Essence, dus misschien moet ik me een keer aan deze wage.

 24. larissa
  27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Prachtige foto’s! Leuk dat je deze ‘goedkope’ producten een luxe feel weet te geven in de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *