Essence eyeliner pen

Door Nena – Ik draag bijna elke dag eyeliner. Vroeger was dit altijd een zwart lijntje die ik zette met een gel eyeliner uit een potje en een los kwastje. Op zich niets mis mee, maar toch heb je altijd twee producten nodig en het kwastje kan de nodige troep geven in je toilettas. Na jaren zwarte eyeliner uit een potje te hebben gebruikt ben ik overgegaan op een donkerbruine oogschaduw die ik aanbracht als eyeliner. Bruin staat een stuk zachter, maar ook hier heb ik dan weer twee producten nodig voor een simpele eyeliner. De laatste tijd verlangde ik weer naar een goede zwarte eyeliner en dan het liefst eentje die ik even snel kan aanbrengen en bestaande uit één product.

eyelinerEen maand geleden liep ik in het Kruidvat en toen viel mijn oog op de Essence eyeliner pen. Een simpel en zwart stiftje met de belofte “Extra longlasting” op de verpakking. Zou het!? Dacht ik. Voor die €2.59 is het in ieder geval het proberen waard… Vandaag een maand later deel ik mijn ervaring in deze review met jullie!

Stift eyeliner

essence eyeliner penIk vind een eyeliner in stift vorm reuze handig, maar het is nog niet zo makkelijk om echt een goede eyeliner pen te vinden…

Zo kunnen ze bijvoorbeeld:

 • Na een paar keer gebruik al uitdrogen.
 • Vlekken en dus niet goed blijven zitten.
 • Uitlopen in fijne lijntjes.
 • Ook wil het nog wel eens zo zijn dat ze heel waterig zijn en dus geen intens zwarte kleur afgeven.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom een goede eyeliner pen moet echt wel aan een aantal eisen voldoen!

Essence eyeliner pen

pen2De eyeliner pen van Essence zit in een smalle verpakking en doet ook echt aan een stiftje denken. pen3De eyeliner bevat 1 ml product en belooft geschikt te zijn om precieze lijnen mee te zetten. De kleur is intens en de formule longlasting. pen1Ik houd van een wat langere vilten punt. Zo’n flexibel kwastje vind ik lastiger en te buigzaam om mee te werken. Met een dergelijke punt als deze van Essence kan ik strakkere lijnen zetten. Tot zo ver ziet het er in ieder geval goed uit!swatchesDe swatches zien er goed uit. Dit is een behoorlijke close-up, waardoor je de kleine uitlooplijntjes goed kunt zien, maar op je oog merk je hier vrijwel niets van. Je kan gemakkelijk dunne en dikke lijnen zetten en de kleur is goed intens.

Twee verschillende eyeliners

Ik draag mijn eyeliner vaak op verschillende manieren. Als ik haast heb of op een zomerse dag wanneer ik doorgaans wat minder make-up draag, dan is mijn eyeliner ook minder opvallend. Ik breng het lijntje strak tegen mijn wimperrand aan en maak geen extra wing. Een voorbeeld zie je hieronder:
eyeliner1

look1De eyeliner van Essence is hier perfect voor!

Op dagen dat ik wat meer tijd heb of voor een avondje uit draag ik mijn eyeliner graag wat opvallender. Een dikkere zwarte lijn en aan het einde een wing. Zoals bijvoorbeeld hieronder:

look2look3look3bIk heb de eyeliner nu een maandje vrijwel dagelijks in gebruik en er komt nog steeds goed product uit het stiftje! De Essence eyeliner pen is erg geschikt voor subtiele lijntjes, maar ook voor een meer opvallende eyeliner met wing. De eyeliner vlekt niet en is intens zwart van kleur.

Extra longlasting

collage eyeliner

Ook wat de belofte “Extra longlasting” betreft, maakt deze eyeliner hem meer dan waar! De eyeliner blijft zeeeeer goed zitten en is maar nauwelijks te verwijderen met een gemiddelde oogmake-up remover. Met een remover op olie-basis gaat het vrij goed. Er is ook een waterproof variant van deze eyeliner, maar omdat deze al zo ontzettend goed blijft zitten heb ik hem niet meer getest. Bovendien hoeft mijn make-up niet persé waterproof te zijn, maar dan weten jullie wel dat deze verkrijgbaar is.

Tips!

Tenslotte nog een aantal tips die ik graag met jullie wil delen, zodat je extra lang plezier hebt van je eyeliner!

Ten eerste raad ik je aan om je eyeliner altijd met de dop naar beneden in bijvoorbeeld een glas of rekje te bewaren. Op deze manier ‘loopt’ de vloeistof altijd naar de punt, zodat je altijd veel product in je puntje hebt.

Ten tweede kan deze eyeliner ook even een keer goed  met de punt naar beneden schudden (met de dop op de eyeliner), zodat de eyeliner even goed naar het puntje loopt. Dit kan handig zijn wanneer je een flinke eyeliner wilt zetten en je merkt dat hij wat minder product afgeeft nadat je één oog hebt opgemaakt. Je zal merken dat je puntje direct weer van voldoende eyeliner is voorzien!

En tenslotte:

tip eyelinerWisten jullie dat je vaak de punt van een eyeliner kunt omkeren voor een nieuw vers puntje uit de eyeliner?! Ook bij deze eyeliner van Essence is dat het geval. Haal de punt voorzichtig uit de huls met een pincet, zoals op de eerste afbeelding. Als je nu zachtjes aan de punt trekt zie je dat er aan de onderkant net zo’n punt zit! Zet de punt met de verse kant naar boven in de huls en je hebt weer een scherpe punt vol eyeliner.

Met deze tips moet je toch zeker een paar maanden met deze eyeliner kunnen doen. Er zit 1 ml in de verpakking, maar mijn eyeliner is nog lang niet op!

De Essence eyeliner pen kost €2,59 en €2,89 voor de waterproof variant. Ze zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Zijn jullie al bekend met deze eyeliner? En waren jullie al bekend met mijn tip?

Liefs Nena

Volg me op Twitter via @nenaburger en op Instagram via @nenaburger.

Volg:

98 Reacties

 1. Nina
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  het proberen waard dus! ook erg handige tips zeg

 2. Nina
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  het proberen waard dus! ook erg handige tips zeg

 3. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Klinkt goed! Ik ben momenteel een andere eyeliner van Essence aan het testen en vind hem heel fijn, alleen helaas blijft die iets minder goed zitten. Wat grappig dat je de eyeliner stift gewoon om kan draaien. Handige tip!

 4. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Klinkt goed! Fijn dat hij ook na een maand nog goed product geeft.

 5. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Deze eyeliner klinkt echt goed! En wat een handige tip van het puntje, dat wist ik niet!

 6. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wat een handige tip! Had ik helemaal geen idee van :)

 7. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Die heb ik en is echt ideaal! Goede tip van het omdraaien van het puntje, wist ik nog niet :-)

 8. michelle
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Ik gebruik hem al ruim een jaar! &is fijn in gebruik.
  En ik wist al dat het stiftje gedraaid kon worden, erg handig!

 9. Josefine
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Top review weer Nena! En bedankt voor de tip van dat puntje, super handig :)

 10. Nikki
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Ik heb altijd een oogschaduw of potloodje gebruikt voor dit soor dingen omdat ik zo’n ongelooflijk ontzettende kluns ben met eyeliners. Wil er toch aan geloven en heb vandaag even 2 van dit soort stiften gekocht, al niet van Essence (zag deze review wat te laat) maar een bruine van Bourjois en een Zwarte van Miss Sporty. Hopelijk doen deze het net zo goed! XD

 11. Bo
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wat ben je toch een mooie vrouw Nena. Die tip om dat puntje om te draaien wist ik nog niet, super handig.

 12. Anonieem
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Je kan de punt van sommige eyeliners omdraaien?! MY WHOLE LIFE HAS BEEN A LIE o_o

  • Nena
   Auteur
   1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

   Hahaha! Grappig om te lezen dat veel van jullie deze tip nog niet kenden :) Ik doe het al jaren.

 13. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Een vriendin van mij is heel blij met deze eyeliner! Gebruik zelf geen eyeliner maar mss wel handig om deze ‘voor alle zekerheid’ in m’n stash toe te voegen.

  Leuk review!!

 14. Jose
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Superfijne eyeliner, alleen ik kon er niet tegen.. mn oogleden werden rood en kreeg een soort allergische reactie helaas.

 15. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  oeh ik wist niet dat je die om kon draaien :D

 16. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Die tip van de punt omdraaien is echt geniaal! Ik wist niet eens dat het kon! :-D

 17. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wat leuk, die tip kende ik nog niet. Lijkt me ook een prima eyeliner!

 18. Fay
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Ik wou binnenkort ook weer een nieuwe eyeliner kopen, dus dit is een goede tip!

  Ik heb trouwens ook nog een tip voor jou, Nena. Ik denk dat eyeliner je nog beter zou staan als je zou tightlinen (dus bovenste waterrandje), met bijvoorbeeld een zwart oogpotlood of gelliner. Het is een extra stap, maar zo wordt het allemaal een wat mooier geheel.

  • Nena
   Auteur
   1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

   Hoi Fay,

   Bedankt voor je tip! Is inderdaad een goed idee en staat bij zwaardere looks zeker mooi(er).

 19. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wow, bedankt voor de tip! Deze eyeliner was bij mij uitgedroogd, dus ik ga dat eens proberen. Vond hem erg fijn in gebruik!

 20. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Deze eyeliner ziet er erg goed uit. Helaas heb ik ooit een andere eyeliner van Essence gehad waar ik allergisch voor was, daardoor ben ik nu een beetje huiverig voor eyeliners van dit merk. De tip van de punt wist ik niet. Wat enorm handig zeg!

 21. Janice
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Nena is zo prachtig!
  Ik gebruik zelf bijna nooit eyeliner (met hooded eyes is dit niet zo mooi) maar vind het hoe Nena het doet heel mooi en subtiel, ik hou daar wel van :).

 22. Sanne
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Goeie eyeliner en fijne tip!
  Ik heb van Rimmel een eyeliner. Deze heeft een heel dun kwastje in een gewoon langwerpig potje zitten. In dat potje zit bovenaan een plastic kokertje wat ervoor zorgt dat je niet te veel product pakt. Nou denk je na een tijdje dat je eyeliner op is: probeer die plastic rand/koker eruit te halen (gaat een beetje rommelig maar ach). Als je dan je kwastje in het potje doet heb je zo weer enorm veel product eraan zitten omdat het filtertje eruit is! Dus nog lang niet op :)

 23. Manon
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wat een super handige tip! Ik heb precies dezelfde eyeliner als in deze review en ik vind hem ook erg fijn! Het enige nadeel eraan vind ik dat er soms wat weinig product in het stiftje zit, maar met die laatste tip is dat vast zo opgelost :)

 24. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wat ben je mooi bruin Nena!

 25. Jessica
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Fijne review! Ik vind jou zo mooi Nena :D

  En handige tip, ik gebruik amper eyeliner en heb er nog nooit een helemaal opgemaakt, maar nu weet ik wat ik eventueel zou kunnen doen :)

 26. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Dit lijkt me een fijne eyeliner! En wat zet jij jouw eyeliner perfect! XO

 27. Anne
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wat grappig dat ik er nu ineens een review van zie, want ik gebruik ‘m al best lang en ben zó tevreden! Echt wen super product. Esscence heeft eigenlijk altijd wel goede make-up voor een klein prijsje. Ideaal!

 28. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Doe mij toch echt maar liever een liquid eyeliner die van de essence is echt geweldig en waterproof! Dubbel fijn

 29. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wah! Die tip aan t eind is een goede zeg. Ga ik ook eens proberen als de punt is uitgedroogd.

 30. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wat een fijne review zeg! Ik zoek nog een fijne eyeliner en deze is heerlijk budgetproof dus die wil ik zeker eens gaan proberen! :)

 31. Joyce
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Als je op zoek bent naar een super fijne eyeliner pen (geen budget), de tattoo liner van kat von D in trooper is de beste eyeliner die ik ken! Werkt heel fijn, gaat lang mee en blijft goed zitten. Volgens mij is ie waterproof. Hij is heel zwart en glanst mooi als hij opgedroogd is.
  Wat jij als “basis” lijntje hebt heb ik laten tatoeëren, ideaal!!!

 32. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  je zou de nieuwe eyeliner pen van benefit moeten proberen. ik ben echt fan!

 33. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Ik kan niet omgaan met dit soort stiftjes, heb er veel geprobeerd maar telkens kom ik terug om mijn oude vertrouwde vloeibare eyeliner. Zo’n stiftje is altijd minder flexibel en groter dan zo’n kwastje, waardoor ik er maar niet aan kan wennen. Ik wacht wel totdat deze trend voorbij is :)

 34. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Fijn dat je deze gereviewd hebt, want mijn oude Essence eyeliner (stays no matter what versie) is haast leeg en ben naarstig op zoek naar een goede budget eyeliner. Thanks!

  • 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

   Zou je me kunnen uitleggen hoe je die foto bij je reactie krijgt? Ik kan het niet vinden
   Xx

   • Jessica
    31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

    Via gravatar, even googlen!

 35. Inez
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wow! Ik heb deze eyeliner echt al langer dan twee jaar, ik gebruikte ‘m niet iedere dag maar wel vaak en hij doet het nog steeds goed, alleen was ik een beetje klaar met de punt omdat de punt helemaal zacht was geworden. Maar nu ga ik ‘m sowieso meer gebruiken want ik heb de punt omgedraait! Nu is de punt weer een beetje hard, wat ik wel fijn vindt! Thanks voor de tips! :)

 36. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Ik heb deze eyeliner ook en ik wist helemaal niet dat je het puntje kan omkeren, dat ga ik zeker proberen

 37. Kim
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Deze eyeliner heb ik op vakantie gekocht (was ik vergeten in te pakken, en enkel mascara vond ik toch te ‘kaal’ voor naar het festival waar we onderweg heen gingen) en hij bevalt echt heel goed! De tip over het puntje omdraaien ga ik zeker proberen, bedankt!

 38. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Ik gebruik wel altijd een eyeliner van Essence, niet deze maar deze ziet er wel erg fijn uit! Volgende keer maar eens naar kijken :)

 39. Patricia
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Deze gebruik al tijden, ik vind dit een supergoede eyeliner en voor een lage prijs. Ik wist neit dat je de punt kon omdraaien, dat is een supertip! Ik heb nog wel eens met deze dat na een paar weken de punt minder word, maar de volgende keer draar ik de punt gewoon om!

 40. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Strak zeg die eyeliner. En handige tip voor het omkeren van dat puntje. Daarvan ik echt geen idee van.

 41. 31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wauw, dat van die punt omkeren, wist ik inderdaad nog niet! Handige tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *