Essence eyeliner pen

Door Nena – Ik draag bijna elke dag eyeliner. Vroeger was dit altijd een zwart lijntje die ik zette met een gel eyeliner uit een potje en een los kwastje. Op zich niets mis mee, maar toch heb je altijd twee producten nodig en het kwastje kan de nodige troep geven in je toilettas. Na jaren zwarte eyeliner uit een potje te hebben gebruikt ben ik overgegaan op een donkerbruine oogschaduw die ik aanbracht als eyeliner. Bruin staat een stuk zachter, maar ook hier heb ik dan weer twee producten nodig voor een simpele eyeliner. De laatste tijd verlangde ik weer naar een goede zwarte eyeliner en dan het liefst eentje die ik even snel kan aanbrengen en bestaande uit één product.

eyelinerEen maand geleden liep ik in het Kruidvat en toen viel mijn oog op de Essence eyeliner pen. Een simpel en zwart stiftje met de belofte “Extra longlasting” op de verpakking. Zou het!? Dacht ik. Voor die €2.59 is het in ieder geval het proberen waard… Vandaag een maand later deel ik mijn ervaring in deze review met jullie!

Stift eyeliner

essence eyeliner penIk vind een eyeliner in stift vorm reuze handig, maar het is nog niet zo makkelijk om echt een goede eyeliner pen te vinden…

Zo kunnen ze bijvoorbeeld:

 • Na een paar keer gebruik al uitdrogen.
 • Vlekken en dus niet goed blijven zitten.
 • Uitlopen in fijne lijntjes.
 • Ook wil het nog wel eens zo zijn dat ze heel waterig zijn en dus geen intens zwarte kleur afgeven.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom een goede eyeliner pen moet echt wel aan een aantal eisen voldoen!

Essence eyeliner pen

pen2De eyeliner pen van Essence zit in een smalle verpakking en doet ook echt aan een stiftje denken. pen3De eyeliner bevat 1 ml product en belooft geschikt te zijn om precieze lijnen mee te zetten. De kleur is intens en de formule longlasting. pen1Ik houd van een wat langere vilten punt. Zo’n flexibel kwastje vind ik lastiger en te buigzaam om mee te werken. Met een dergelijke punt als deze van Essence kan ik strakkere lijnen zetten. Tot zo ver ziet het er in ieder geval goed uit!swatchesDe swatches zien er goed uit. Dit is een behoorlijke close-up, waardoor je de kleine uitlooplijntjes goed kunt zien, maar op je oog merk je hier vrijwel niets van. Je kan gemakkelijk dunne en dikke lijnen zetten en de kleur is goed intens.

Twee verschillende eyeliners

Ik draag mijn eyeliner vaak op verschillende manieren. Als ik haast heb of op een zomerse dag wanneer ik doorgaans wat minder make-up draag, dan is mijn eyeliner ook minder opvallend. Ik breng het lijntje strak tegen mijn wimperrand aan en maak geen extra wing. Een voorbeeld zie je hieronder:
eyeliner1

look1De eyeliner van Essence is hier perfect voor!

Op dagen dat ik wat meer tijd heb of voor een avondje uit draag ik mijn eyeliner graag wat opvallender. Een dikkere zwarte lijn en aan het einde een wing. Zoals bijvoorbeeld hieronder:

look2look3look3bIk heb de eyeliner nu een maandje vrijwel dagelijks in gebruik en er komt nog steeds goed product uit het stiftje! De Essence eyeliner pen is erg geschikt voor subtiele lijntjes, maar ook voor een meer opvallende eyeliner met wing. De eyeliner vlekt niet en is intens zwart van kleur.

Extra longlasting

collage eyeliner

Ook wat de belofte “Extra longlasting” betreft, maakt deze eyeliner hem meer dan waar! De eyeliner blijft zeeeeer goed zitten en is maar nauwelijks te verwijderen met een gemiddelde oogmake-up remover. Met een remover op olie-basis gaat het vrij goed. Er is ook een waterproof variant van deze eyeliner, maar omdat deze al zo ontzettend goed blijft zitten heb ik hem niet meer getest. Bovendien hoeft mijn make-up niet persé waterproof te zijn, maar dan weten jullie wel dat deze verkrijgbaar is.

Tips!

Tenslotte nog een aantal tips die ik graag met jullie wil delen, zodat je extra lang plezier hebt van je eyeliner!

Ten eerste raad ik je aan om je eyeliner altijd met de dop naar beneden in bijvoorbeeld een glas of rekje te bewaren. Op deze manier ‘loopt’ de vloeistof altijd naar de punt, zodat je altijd veel product in je puntje hebt.

Ten tweede kan deze eyeliner ook even een keer goed  met de punt naar beneden schudden (met de dop op de eyeliner), zodat de eyeliner even goed naar het puntje loopt. Dit kan handig zijn wanneer je een flinke eyeliner wilt zetten en je merkt dat hij wat minder product afgeeft nadat je één oog hebt opgemaakt. Je zal merken dat je puntje direct weer van voldoende eyeliner is voorzien!

En tenslotte:

tip eyelinerWisten jullie dat je vaak de punt van een eyeliner kunt omkeren voor een nieuw vers puntje uit de eyeliner?! Ook bij deze eyeliner van Essence is dat het geval. Haal de punt voorzichtig uit de huls met een pincet, zoals op de eerste afbeelding. Als je nu zachtjes aan de punt trekt zie je dat er aan de onderkant net zo’n punt zit! Zet de punt met de verse kant naar boven in de huls en je hebt weer een scherpe punt vol eyeliner.

Met deze tips moet je toch zeker een paar maanden met deze eyeliner kunnen doen. Er zit 1 ml in de verpakking, maar mijn eyeliner is nog lang niet op!

De Essence eyeliner pen kost €2,59 en €2,89 voor de waterproof variant. Ze zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Zijn jullie al bekend met deze eyeliner? En waren jullie al bekend met mijn tip?

Liefs Nena

Volg me op Twitter via @nenaburger en op Instagram via @nenaburger.

Volg:

98 Reacties

 1. inge
  19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Waarschijnlijk werkt dit niet bij iedereen. Ik heb inmiddels 3 varianten van de essence eyeliner geprobeerd en ik vind ze verschrikkelijk!!

  Waarom? Ik probeerde eerste dezelfde als jou. Bij mij vlekt hij al als ik een streepje wil zetten, er vallen gaten in mijn streepje en je veegt het zo weg.

  Toen probeerde ik de waterproof, wellicht dat het aan mijn huid lag maar nee hoor, ook de waterproof variant is vreselijk. Hij is niet waterproof en na 2 x kwam er niks meer uit mijn stift.

  Toen viel mijn oog op de rock and roll variant, ik dacht die moet ik hebben, perfect! hij heeft namelijk een dunne en dikke kant zodat je verschillende stylen kunt creeeren. Nou, dit is echt de ergste van alle drie. Na het opbrengen is het streepje grijzig en bij elke knippering plakt mijn ooglid aan de bovenkant vast!

  Ter vergelijking hebik een oogschaduw en nagelak van essence gekocht. Het ligt dus niet aan mij, ook deze producten zijn net zo goedkoop als ze eruit zien. De nagelak liet nog geen dag later los als velletjes, en de oogschaduw bleef niet eens zitten. Het leek wel of ik oogcreme op had gedaan.

  Duurder is inderdaad niet altijd beter maar als het op eyeliner aankomt zijn er voor mij maar 2 opties : Het intens zwarte potje van de hema ( die met draaidop en stiftje blijft zeker de hele dag zitten ) OF de eyeliner pen van loreal. Kost at maar dan heb je ook wat. Ik heb hem al bijna een jaar en werkt nog prima! weg met essence!

 2. Hanneke
  28 november 2015 / zaterdag, 28 november 2015

  Wow ik wist niet dat je vaak het puntje kan omdraaien!!! Toen ik het las gelijk naar boven gerend om te doen bij mn huidige eyeliner! Mijn vorige had ik al in de prullenbak gedonderd.. Top weer een perfect puntje heel erg bedankt. Mijn eyeliner is van HEMA dus daar werkt het ook bij.

  Liefs

 3. 24 april 2015 / vrijdag, 24 april 2015

  Heb gelijk mijn eyeliner gepakt en ja hoor er zat een extra punt in, ik had ‘m al bijna weggegooid.

 4. 28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Oeeef ! Had net bijna mn eyeliner weggegooid , wist echt niet dat dit kom. THANKS !!!!

 5. Diny
  10 februari 2015 / dinsdag, 10 februari 2015

  fijne tips maar als er wat duidelijker erop had gestaan dat deze pen lood bevat, had ik nu niet al tijden met ontstoken ogen gelopen! Bedankt!!

 6. Isa
  15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

  Bedankt voor de goede tips!

 7. Amber
  21 november 2014 / vrijdag, 21 november 2014

  Bedankt voor de goede tip. Had bijna mijn eyeliner weggegooid, want hij deed het niet meer lekker. Niet zulke mooie lijntjes meer als eerst. Ik draaide hem om, wist echt niet dat het kon. Het zit weer perfect en hoef nog even geen nieuwe eyeliner te kopen.

  Bedankt :)

 8. 9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  Wat een flashback, deze eyeliner gebruikte ik jaren geleden! Nu geeft ik de voorkeur aan de Liquid Ink eyeliner van Essence omdat deze intenser van kleur is en ik het ook makkelijk vind aanbrengen. Bovendien blijft die bij mij beter zitten!

 9. Belle
  9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  Heel jammer dat ik zojuist €2.59 heb uitgegeven aan een eyeliner die bij het kleinste druppeltje water al uitloopt en weg te vegen is.

  Gelukkig dat jij er blij mee bent Nena maar helaas is dit voor mij een miskoop. Aangekocht o.b.v. van jouw review. Jammer… maar deze gaat linea recta de prullenbak weer in,

 10. 5 augustus 2014 / dinsdag, 5 augustus 2014

  Ik heb deze eyeliner ook, vind hem erg fijn!

 11. 4 augustus 2014 / maandag, 4 augustus 2014

  goeie tips!! Ik wist nooit hoe ik zo’n eyeliner het beste kon bewaren, op de kop of niet.

 12. 3 augustus 2014 / zondag, 3 augustus 2014

  wtf die tip van de eyeliner punt omdraaien is awesome!

 13. Maria
  2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

  Bedankt voor de tip!

 14. N
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Goede tip! Ik heb vette oogleden en traanogen dus waterproof is wel nodig voor mij. Wat ik wel altijd heb is dat als ik mijn wimpers krul na het aanbrengen van de eyeliner, hij zo aan de wimperkruller blijft “plakken”. Weg eyeliner!

 15. Robin
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ik heb deze ook! alleen lukt het mij niet om zo’n dun en straks lijntje te maken en een wing lukt me ook nog niet echt.. Dat lijkt bij mij eerder op een streep dat per ongeluk is uitgelopen.

  Ik gebruik dus vooral de kohl potloden, die kan ik in de rand van mijn oogleden zetten zeg maar..

 16. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Wat mij vooral opviel, waren je wenkbrauwen, Nena! Zoveel mooier dan pakweg een jaar geleden. Ik blijf het lastig vinden, eyeliner, heeft denk ik met de vorm van mijn ogen te maken. Wanneer ik ze opendoe, is de wing 9/10 gewoon verdwenen in mijn crease…

  • Nena
   Auteur
   1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

   Dank je Tiny! Ik ben er zelf ook blij mee. Ongeveer een jaar geleden was ik nog een beetje aan het experimenteren met bijtekenen en in een andere vorm epileren, maar nu laat ik ze meer natuurlijk staan en teken ze nauwelijks tot niet bij. Staat een stuk zachter en natuurlijker.

 17. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Wow, superhard bedankt voor die tip! Mijn eyeliner was helemaal droog, vond het zo’n zonde, ik ging bijna een nieuwe kopen, want ik wist dit helemaal niet!

 18. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  De laatste tip is heel handig!

 19. Lies
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Dan heb ik blijkbaar pech gehad, want bij mij was hij na twee keer gebruiken al uitgedroogd :(

 20. Roos
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Deze eyeliner is inderdaad heel erg fijn. Ook fijn dat ie bij warm weer niet gaat plakken (waar Andrew eyeliners soms de neiging toe hebben.
  Fijne review!

 21. Roos
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Hoi Nena!

  Goede review! Weet je waar ik alleen last van heb met deze eyeliner, hij stempelt op mn bovenooglid. En niet een beetje, echt een dikke zwarte streep onder mn wenkbrauw die ik er niet meer af krijg geveegd, en mn ooglid blijft soms letterlijk plakken (!) onder mn wenkbrauw. Ellende, haha! Zal wel een beetje aan de vorm van mijn oog liggen, mijn ooglid hangt meer over dan dat van jou, maar misschien wel handig om te weten!

  • Nena
   Auteur
   1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

   Hoi Roos,

   Heb je dat ook met andere eyeliners? Misschien zijn je oogleden vettig en kan je ze afpoederen wanneer je eyeliner draagt. En anders misschien de waterproof variant uitproberen?

   • Roos
    1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

    Hai! Nee, ik heb het met geen enkele andere eyeliner, en zelfs wanneer ik zwarte oogschaduw als eyeliner gebruik heb ik nergens last van. Daarom vond ik het ook zo vreemd! Ik heb er overigens gewoon oogschaduwbasis onder gedaan, normaal is dat afdoende, maar kan ook een keer poeder proberen. Mijn theorietje is dat t toch door vet en warmte van mijn ooglid komt inderdaad, maar dit is wel de enige formule die ik ken die zo reageert. Wazig!

   • Roos
    1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

    Hai Nena! Nee, ik heb het met geen enkele andere eyeliner, en zelfs wanneer ik zwarte oogschaduw als eyeliner gebruik heb ik nergens last van. Daarom vond ik het ook zo vreemd! Ik heb er overigens gewoon oogschaduwbasis onder gedaan, normaal is dat afdoende, maar kan ook een keer poeder proberen. Mijn theorietje is dat t toch door vet en warmte van mijn ooglid komt inderdaad, maar dit is wel de enige formule die ik ken die zo reageert. Wazig!
    (Het lukt niet om onder jouw antwoord te posten, dus vandaar dat ik het even los doe)

    • Ruby
     3 augustus 2014 / zondag, 3 augustus 2014

     Doe eerst oogschaduwbasis aan en dan fixeer je het met losse poeder of compact poeder (gewoon de poeder waarmee je je concealer en fondation (BB cream of CC cream) fixeert.
     En hoe fixeer je het?

     Natuurlijk niet met je poederkwast (je kan het wel eens proberen) maar met een sponsaplicator die stop je in je losse poeder of compact poeder en duw dan het sponsje tegen heel je ooglid aan.
     En dan je eyeliner.
     Groetjes xxx

 22. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Je review belooft veel! Ik ga hem zeker ook een keer proberen, want ik ben nog steeds op zoek naar de perfecte eyeliner!!

 23. Pien
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  wow jij bent echt ontzettend knap!

 24. Melissa
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ik vind het een hele fijne eyeliner, ik gebruik hem elke dag. Wat handig van dat omkeren, nog nooit van gehoord! Ik heb deze eyeliner al voor de 5e keer gekocht.

 25. Melissa
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ik vind het een hele fijne eyeliner, ik gebruik hem elke dag. Wat handig van dat omkeren, nog nooit van gehoord! Ik heb deze eyeliner al voor de 5e keer gekocht.

 26. Danielle
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ik heb hem ook en ik vind hem superfijn in gebruik, maar vind hem niet echt goed blijven zitten: ik heb snel traanogen bij harde wind en op de fiets en dan loopt ie echt alle kanten uit. Aangezien ik alleen eyeliner draag als ik uitga (en dan stap ik in de auto), voldoet hij voor mij prima, maar watervast is ie echt niet.

  • Nena
   Auteur
   1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

   Wat gek! Ik heb de swatches heel erg moeten boenen! En met water, zeep of douchegel ging het er niet af. Pas toen ik speciale make-up-remover gebruikte op olie-basis kreeg ik het eraf.

 27. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ziet er leuk uit, maar ik zal niet zo snel iets van Essence kopen

  • Nena
   Auteur
   1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

   Waarom niet als ik vragen mag? Luxere merken zijn lang niet altijd beter ;)

 28. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ik heb hem ook een tijd gebruikt. Ik vind hem onwijs fijn, maar het puntje droogde erg snel uit. Een ideale tip dus om hem om te draaien, dat ga ik eens proberen.

 29. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Dat ziet er goed uit! En dat van die andere kant wist ik niet :O Wat handig zeg. Had ik zelf nooit op gekomen.

 30. Eva
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Deze pen bestaat al een tijdje en ik kan je zeggen dat als je snel traant of iets overhangende oogleden hebt, deze eyeliner een ware ramp is.. Na een fietstochtje van 5 minuten met iets wind zorgde ervoor dat er meer eyeliner onder mijn ogen dan op mijn wimperrand zat. Ook mijn crease vond deze eyeliner erg fijn, daar verbleef deze dan ook graag. Nee ik vind het een verschrikkelijk product.

  • Nena
   Auteur
   1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

   Weet je zeker dat het precies dezelfde eyeliner is? Want Essence heeft meerdere stift eyeliners (gehad). Deze eyeliner gaat bij mij echt nergens heen! Ook niet met traanogen. En met gewoon water, zeep of douchegel krijg ik het er niet af. Alleen met speciale remover op olie-basis.

 31. t.
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ga die denk ik wel halen. Ik doe eyeliner altijd met een waterproof potlood want ben er nogal slecht in als ik het met vloeibare doe. Maar miss maakt dit puntje het wat makkelijker

 32. 1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  Ze zien er goed uit zeg, handig ook dat je de eyeliner kunt wisselen :)

 33. Eva
  1 augustus 2014 / vrijdag, 1 augustus 2014

  De stift wordt na enkele keren gebruiken al minder scherp waardoor het moeilijk wordt een wing te zetten. Niet tevreden over.

 34. lotte
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  ik gebruik nu de dikke eyelinerstift van essence (in de zwarte verpakking met roze letters) ik vind hm echt heel fijn en dan kan je hem gemakkelijk heel dun en heel dik maken. blijft heel goed zitten en vlekt niet. deze week ook 50% korting bij kruitvat en normaal €2.59. AANRADER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *