essence 2in1 lipstick & liner review

Hebben jullie de nieuwe essence en Catrice producten al gespot in jouw plaatselijke Kruidvat of Trekpleister? Het verschilt een beetje per filiaal, maar als het goed is stroomt de nieuwe collectie langzaam de winkels binnen.

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 1Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met de nieuwe essence 2in1 lipstick & liner. In totaal zijn er maar liefst 10 kleuren, waarvan 5 een mooie matte finish hebben. Vooral het design is erg bijzonder. Ze zien er beeldig uit, maar zijn ze ook praktisch? Lees vooral even verder voor mijn eindoordeel!

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 5Het design van de liners doet me denken aan een Oosters kohlpotlood, die hebben namelijk precies zo’n vorm. De huls is ‘chubby’ en ligt lekker in de hand, maar loopt spits toe waardoor hij niet rechtop kan staan. Ze doen me hierdoor ook een klein beetje denken aan de schitterende lipsticks van Louboutin, die weliswaar veel luxer zijn, maar de vorm van de huls is vergelijkbaar. De huls is zwart, de dop doorzichtig (zo kun je meteen zien om welke kleur het gaat) en de tekst is zilver metallic. Ik vind de lipstick & liners er superchique uitzien!

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 14Maar vanwaar deze vorm? Met het smalle puntje kun je je lippen allereerst omlijnen, en vervolgens kleur je ze met de zijkant verder in. Door tijdens het inkleuren de stick steeds te draaien houdt je het puntje spits en scherp. En mocht het toch wat stomp worden, kun je de punt met je vingers en een tissue ‘bijslijpen’.

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 3In totaal zijn er 10 kleuren, waarvan 5 met een glanzende satin finish en 5 met een matte finish. De kleuren hierboven hebben de satin finish en zijn van links naar rechts;

01 – invisible kiss
02 – vintage rose
03 – ruby wow
04 – pink points
05 – lush berry

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 2En de kleuren hierboven hebben de matte finish en zijn van links naar rechts;

01 – beauty statement
02 – make some noise!
03 – hit the dancefloor
04 – showstopper
05 – more is more

De 2in1 lipstick & liners zijn allereerst prachtig en intens gepigmenteerd en ze voelen daarnaast heerlijk romig en smeuïg aan op de lippen. Ook de matte lipsticks voelen niet uitdrogend aan. Qua houdbaarheid zou ik zeggen dat ze zo’n 4 uur goed op je lippen blijven zitten (afhankelijk van wat je eet en drinkt) voordat het tijd is om bij te werken.

01 – invisible kiss – satin finish

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 7 essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 8Invisible Kiss is een hele zachte, neutrale, beige-roze kleur. Niet per se warm, maar ook niet koel van ondertoon, waardoor deze kleur volgens mij erg mooi matcht bij elke huitype. Een mooie kleur voor mensen die op zoek zijn naar een wat frissere nude met roze ondertoon.

02 – vintage rose – satin finish

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 9essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 10Vintage Rose is een zachte, bleekroze kleur met een koele ondertoon. Deze kleur staat lekker fris en girly, maar persoonlijk vind ik de kleur iets te koel voor mijn huidtint. Door het contrast lijkt Vintage Rose haast een iets lila-achtige ondertoon te hebben. Ik denk dat deze kleur mooier staat bij mensen met een iets minder warme (gele) ondertoon in hun huid.

03 – ruby wow – satin finish

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 12 essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 11Yeah, that’s more like it! De kleur ruby wow heeft inderdaad een hoog WOW gehalte! Deze rode kleur met een vleugje koraal-oranje knalt er lekker uit. De kleur heeft een warme ondertoon en staat me erg mooi, al zeg ik het zelf. Het is een opvallende, frisse en feestelijke kleur. Het geeft mijn huid wat meer warmte en laat het stralen!

04 – pink points – satin finish

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 16 essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 15Pink points is een opvallende fuchsiaroze kleur met een koele ondertoon. Deze kleur is lekker zomers en feestelijk en knalt er lekker uit! Het staat lekker fris en laat de huid stralen.

05 – lush berry – satin finish

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 18 essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 17In het echt is lush berry nog iets donkerder en mysterieuzer, maar mijn camera vangt altijd zo veel licht dat het lastig is om donkere lipsticks goed op de foto te krijgen. Lush berry is echt een prachtige, dieprode kleur met een koele ondertoon. Deze kleur staat feestelijk en chique. Echt een schitterend kleurtje die meteen opvalt en je gezicht laat stralen! Met zo’n kleurtje zit je altijd goed en ik durf te wedden dat iedereen lush berry kan rocken!

01 – beauty statement – matte finish

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 20 essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 19De kleur beauty statement is een koraalachtige nude (de close-up is iets rozer, in echt neigt de kleur meer naar koraal). Het is echt een zacht, neutraal kleurtje met een warme ondertoon. Mooi en fris en perfect voor elke dag. Niets op aan te merken, maar ben ook niet laaiend enthousiast. Gewoon een mooi, zacht kleurtje.

02 – make some noise! – matte finish

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 22 essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 21Van alle kleuren is make some noise! mijn lievelings. Ik weet niet waarom, maar deze kleur laat mijn gezicht het meeste stralen vind ik! De kleur is het beste te omschrijven als medium roze met een klein vleugje koraal en een warme ondertoon. Het is een beetje de kleur van een rozenblaadje. Erg pretty! Deze kleur is niet neutraal, maar ook niet super knallend, juist ertussenin. Dus zowel mooi voor overdag als voor feestjes. Ik vind het een prachtig, verhelderend, zomers kleurtje. LOVE IT!

03 – hit the dancefloor – matte finish

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 28 essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 27Hit the dancefloor is ook al zo’n topper! Deze opvallende kleur zou ik omschrijven als rood met een vleugje roze en een lekkere felle, bijna neonachtige finish. De kleur is lekker knallend en feestelijk en prachtig in combinatie met een zongebruinde huid. Echt zo’n kleurtje die je huid laat stralen en je gezicht meer laat spreken. Ook al zo mooi!

04 – showstopper – matte finish

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 26 essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 25Showstopper doet zijn naam eer aan want als je deze kleur op je lippen draagt weet ik zeker dat mensen wat langer naar je blijven kijken. Wat een prachtkleurtje! Showstopper is een felle, paarsroze kleur die iets meer naar paars neigt dan naar roze, met een vleugje berry. Een hele bijzondere kleur. Ik vind het een erg mooie kleur die lekker fris staat en tegelijkertijd ook mysterieus. Hiermee val je gegarandeerd op! Voor velen zal deze kleur wellicht wat gedurfd zijn, maar ik zou zeggen: geef het een kans! Ik weet bijna zeker dat showstopper een kleurtje is die velen erg flatterend zal staan.

05 – more is more – matte finish

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 24 essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 23Ay, caramba! More is more is een fantastische, diepe, donkerrode kleur met een flinke vleug bruin. Hierdoor wordt de kleur nóg donkerder en mysterieuzer dan de gemiddelde donkerrode lipstick. Het is een erg mooie, chique kleur. In het echt is hij zelfs nog een tikkeltje donkerder. Qua kleur doet hij me denken aan Rouge Noir van Chanel. Nou, dan is dit een veel voordeliger alternatief! Een schitterende kleur voor de mensen die houden van dark lips, of voor de mensen die vast een mooi najaarskleurtje willen inslaan.

Hieronder heb ik zoals altijd alle kleuren in een collage gezet, zodat je alles overzichtelijk bij elkaar hebt en de kleuren onderling wat beter kunt vergelijken;

essence lipstick & liner collageAls ik deze collage zo zie zijn dit mijn favoriete kleuren; make some noise!, hit the dancefloor, ruby wow, pink pints en lush berry. Deze kleuren laten mijn huid stralen en mijn gezicht spreken!

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 6 Wat kleurselectie, pigmentatie, houdbaarheid en textuur betreft ben ik zeer te spreken over deze nieuwe 2in1 lipstick & liners. MAAR. Er is een maar. En dat is toch de verpakking. Ik kan het oprecht waarderen dat essence out of the box denkt en eens voor een ander soort verpakking kiest, dus wat originaliteit betreft scoren ze zeker punten. Maar helaas is de verpakking in de praktijk niet zo handig.

Het is namelijk vergelijkbaar met een lipstick die je compleet omhoog uit zijn huls draait. Erg kwetsbaar dus. Je moet daarom héél voorzichtig de dop erop en eraf halen, en de dop sluit (klikt) helaas niet zo stevig dicht. En door de ronde vorm van de huls rollen ze geregeld van tafel af. En je moet ze wel neerleggen, want staan doen ze niet. En ik heb dus al 2 x een lipstick van tafel laten rollen en dan zit er dus ook meteen een deuk in. Verder moet je met warm weer uitkijken en de stick niet te hard tegen je lippen drukken, anders kan hij ook sneller breken. De stick kun je niet slijpen, dus of er altijd zo’n scherp puntje aan blijft zitten is nog maar de vraag. Er is wel een manier voor, maar hij zal nooit zo scherp zijn als een geslepen potloodje. Het is gewoon even wennen denk ik, en de vraag is; waarom moet het allemaal zo moeilijk?

Ja, het idee van een lipliner en lipstick-in-één is leuk bedacht, en ja het design van de lipstick ziet er mooi en chique uit, en over de kwaliteit en pigmentatie ben ik meer dan tevreden, maar ik persoonlijk had deze producten liever in een ‘normale’ lipstickvorm gezien. But maybe that’s just me.

essence 2 in 1 lipstick liner review_ - 4Dus ja, gemengde gevoelens. Ik vind het gewoon een beetje onhandig. Maar de kleuren zijn mooi en de pigmentatie is erg goed en de romige, niet uitdrogende textuur en mooie matte finishes zijn ook helemaal geweldig, dus ik zou dit alleen aanschaffen als er écht een kleur bij zit waarvan je denkt: WOW. Die moet ik hebben! Desnoods smelt je hem om in een bakje en breng je alles met een kwastje aan ofzo. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten, dus ik moedig je zeker aan om deze lipstick & liners in ieder geval een kans te geven!

De essence 2in1 lipstick & liners kosten €2,59 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Als het goed is stroomt de nieuwe collectie langzaam de winkels binnen, maar het kan zijn dat jouw filiaal wat achter loopt. In dat geval kun je ook online bestellen via de kruidvat.nl webshop. Daar staat alles al in.

Wat vinden jullie van de 2in1 lipstick & liners? Welke kleur spreekt jou het meeste aan? En welke vinden jullie mij het mooiste staan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

45 Reacties

 1. Sarina Boontjes
  2 september 2016 / vrijdag, 2 september 2016

  Die more en more is geweldig maar de kwaliteit houdt mij een beetje tegen..

 2. kim
  30 augustus 2016 / dinsdag, 30 augustus 2016

  Zoals je zegt mooi design maar het zou bij mij ook veel te snel stuk gaan.wel heel mooie kleuren

 3. 30 augustus 2016 / dinsdag, 30 augustus 2016

  Hit the dancefloor is inderdaad een prachtige kleur ! Breken ze niet snel af? x

  • Serena
   Auteur
   30 augustus 2016 / dinsdag, 30 augustus 2016

   Goed lezen! ;)

   Haha, nee flauw. In de tekst heb ik een behoorlijk groot stuk gewijd aan het design van deze lipsticks. Ik vind het niet handig omdat ze inderdaad sneller kunnen breken en je er gewoon erg voorzichtig mee om moet gaan. Persoonlijk vind ik dat nogal ‘gedoe’.

 4. 28 augustus 2016 / zondag, 28 augustus 2016

  Ooh, vooral de matte kleuren vind ik erg mooi! Zelf heb ik ook nog twijfels aan het design, scherp blijft het inderdaad niet en ik denk dat ze onwijs snel afbreken.

 5. Diana
  25 augustus 2016 / donderdag, 25 augustus 2016

  Vind ze letterlijk allemaal heel mooi. Moeilijke keuze wordt dat.

 6. 25 augustus 2016 / donderdag, 25 augustus 2016

  Mooiii! Wel een beetje een gekke vorm :)

 7. 25 augustus 2016 / donderdag, 25 augustus 2016

  Deze 2&1 lipstick en liner zien er mooi uit. De kleuren Ruby WoW en more is more spreken mij aan. Ik ben wel benieuwd of de scherpe punt blijft.

 8. 24 augustus 2016 / woensdag, 24 augustus 2016

  Leuke kleurtjes zitten ertussen, ga zeker binnekort even binnenlopen bij de kruidvat!

 9. 24 augustus 2016 / woensdag, 24 augustus 2016

  Opzich best een leuk idee zo een 2 in 1 product. De kleuren zien er goed uit!

 10. 24 augustus 2016 / woensdag, 24 augustus 2016

  Leuk zeg, ik wil ze zeker wel proberen!

 11. laura
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Beauty Statement en Make some Noise wil ik zeker wel aanschaffen!!

 12. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  De kleuren vind ik erg mooi, er zitten zeker een paar tussen die ik wel zou willen. De verpakking lijkt mij ook niet zo handig.

 13. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Ik vind dat Essence het qua kleuren heel goed gedaan heeft. Alle matte zou ik meteen kopen. Enkel die verpakking doet me toch twijfelen.

 14. Sanne
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Ik had hem een paar weken terug al gespot en geprobeerd, maar helaas. De punt is inmiddels al afgebroken en de lipliner werkt niet echt. En bij mij blijft hij eigenlijk ook geen vier uur zitten. De kleuren zijn mooi, maar ik vind het geen handig product. Wel een goede review!

 15. Nora
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Oooh, Make Some Noise vind ik ook prachtig bij je staan, echt heel mooi en ook anders dan we bij je gewend zijn! Ik vind de kleurtjes tof en ondanks de onhandigheid denk ik wel dat ik er eentje zal aanschaffen, al is het alleen maar om te proberen en om essence te supporten met mijn nog geen 3 euro, haha – ik vind het een supertof merk en ik waardeer dit soort innovatieve ideeen heel erg.

 16. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  De vorm lijkt mij niet heel handig na een paar keer gebruiken maar wat zitten er toch weer mooie kleurtjes tussen. Ik vind zelf van beide de 01 erg mooi maar de donkere kleuren staan je weer super. Toch maar eentje proberen denk ik.

 17. Hanan
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  WoW wat een kwaliteit van Essence voor spotprijs zeg. De vorm is echt leuk,dat het beetje onhandig is nemen we maar voor lief. Bedankt Serena voor de review,weet al welke ik ga kopen.

 18. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Ohh ik dacht dat het ook echt eyeliners zouden zijn, vond het idee wel vet! Maar inderdaad; waarom zo moeilijk? Leuk qua innovatie, maar ik zit er stiekem toch niet op te wachten. Verder wel een mooi product!

 19. Lola
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Fijne review! Make some noise en showstopper staan je prachtig? Ik heb toevallig gister zelf make some noise gezocht en ik ben er best over te spreken! Hele mooie kleur en ik vind het vooral fijn dat hij goed op te bouwen is. De vorm heb ik niet zo’n last van, ik vind hem bij mezelf wat minder intens aangebracht mooier dus ik haal hem gewoon een keer met de zijkant langs mn onderlip, lippen op elkaar en klaar :)

  • Lola
   23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

   Oeps, vraagteken moest een uitroepteken zijn :)

 20. Eliska
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Eerlijk gezegd mis ik deze reviews wel. Vroeger had je veel meer van zulke reviews soms wel 2 op een dag! Het lijkt me leuk om weer vaker reviews te zien eerlijk gezegd. je had ook vaak hele collecties dat je in 1 keer reviewde! :-)

  Ik heb het idee dat drugstore producten steeds beter worden :))
  Liefs, Eliska

  • Annick
   23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

   Ik wil ook graag meer van deze reviews. More make-up please :)

   Of komt het door de tijd vh jaar?

 21. Laura J
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Hit the dancefloor vind ik bij jou het mooist staan! Voor mezelf denk ik dat Beauty statement wel een mooi neutraal alledaags kleurtje zou kunnen zijn.
  Maar vraag me net als jij wel af of de vorm nou zo handig gekozen is…

 22. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Zitten mooie kleuren tussen, dat zeker waar. Maar ik vind 4 uurtjes wel erg kort blijven zitten helaas. Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden persoonlijk helaas. Liefs soraya

 23. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Vind het concept wel heel cool. En qua kleur is Beauty Statement denk ik mijn favoriet. Moet wel zeggen dat ik die frosty finish in de close-ups niet zo mooi vind. Maar vanop afstand heb je dat dan weer niet.

 24. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Na een negatieve Review gelezen te hebben leek het me niet zo’n fijn product, maar nu ik dit zo lees wordt ik toch wel weer erg benieuwd!

 25. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Ik vind het ook fijn dat het een vernieuwende vorm heeft, maar het lijkt mij ook niet écht handig. Er zitten wel supermooie kleurtjes bij, dus ik ga binnenkort zeker eens kijken :D

 26. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Wel leuk dat ze creatief proberen te zijn met de verpakkingen, maar het moet wel handig blijven. De kleuren zijn wel mooi!

 27. Julie Tina
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Ik vind de matte kleuren geweldig :D Ga ze dus wel even besnuffelen in de winkel. Maar het is wat je zegt, heel handig lijkt het product me niet. De volgende keer in gewone lipstickvorm uitbrengen hoor, Essence ;)

 28. Rowan Chanel
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Hoi Serena,
  Fijne uitgebreide review weer, heerlijk wakker worden dit!
  Ik vind het erg mooie kleuren, en moet zeggen dat elke kleur je eigenlijk fantastisch staat! Zelf zou ik Showstopper aanschaffen omdat het zo’n ‘nieuwe’ kleur is.
  En ik weet niet of het zo is, maar zie in deze review dat je je lippen anders kleurt qua vorm dan voorheen, vind het heel erg mooi :)

 29. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Ah nummer 3 en 4 van de matte en glans potloodjes vind ik allebei heel mooi!! Heel sprekend en het laat je gezicht stralen! Jammer dat het zo’n puntje heeft maar die prijs is dan weer heel erg ok!

 30. Saskia
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Ik vind die ‘stiftjes’ dan handiger, ook met een puntje als lipliner, matte finish en longlasting!

 31. T
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Wil je misschien weer eens een €3,- of €5,- challenge doen?

  • T
   23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

   Met eten koken. Haha. Ik was nog niet klaar met typen. ^^

 32. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Volgens mij heb ik ze hier al in de Kruidvat gespot, maar ik wist niet dat ze in de vaste collectie zaten. Het leek me meer een limited edtion collectie omdat de vorm zo uniek was :). Leuk en grappig bedacht! Ik was zelf nog op zoek naar een mooie, roze nudekleur dus ik ga even kijken naar Invisible Kiss.

 33. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Ruby wow en lush berry zijn prachtig! Alleen jammer dat de vorm zo is. Is niet handig idd

 34. Syl
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Iets te complex voor mij. Geef mij maar een uitdraaibare lipstick.

 35. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Make Some Noise en Hit The Dancefloor vind ik de mooiste kleuren en deze vind ik bij jou ook het mooiste staan. Ik heb zo’n soortgelijk product van een ander merk en ik vind dat helemaal niks. Zoals je zelf al zegt is dit heel kwetsbaar en daar hou ik niet zo van. Ik vind het wel een schot in de roos van Essence qua kleuren, vooral de ‘matte’ kleuren zijn helemaal mijn ding.

 36. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  De kleuren zijn erg mooi, maar het lijkt me te veel moeite om aan te brengen. Leuk idee idd, maar niet per se een product wat je er snel bij pakt en in je tas mikt.

 37. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Pink pointd is mijn favoriet en staat jou ook een mooi 😍

 38. 23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Mijn filiaal loopt echt achter helaas niet gespot. Mooie review en kleuren zijn het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *