EOS Shave Cream

Wanneer ik op vakantie ga probeer ik altijd zo min mogelijk mee te nemen in mijn koffer en handbagage, zodat er weer lekker veel mee naar huis kan. Soms neem ik zo weinig mee dat ik meer moet kopen dan ik had gepland, haha! Zo ook de laatste keer in New York. Ik was mijn scheermesje vergeten mee te nemen, dus in de Walgreens ging ik op zoek naar een nieuwe. In het scheermesjes-schap zag ik echter ook een fles EOS Shave Cream staan.

eos shave cream_01EOS kende ik eigenlijk alleen van hun lipbalms (die ronde bolletjes), dus ik was erg benieuwd naar dit product. Ik besloot het te kopen zodat ik het meteen kon testen. EOS staat voor ‘Evolution Of Smooth’ en van hun lipbalm krijg ik altijd zachte lippen, dus ik had er wel vertrouwen in dat ik hele zachte en gladde benen zou krijgen van deze scheercrème. Ik gebruik eigenlijk alleen douchegel wanneer ik mijn benen scheer, maar het leek me wel wat om er nu een speciale scheercrème voor te gebruiken. Zou het echt zo veel verschil maken?

eos shave cream_02EOS Shave Cream is er in 4 varianten; Vanilla Bliss (deze heb ik gekocht), maar ook Pomegranate Raspberry, Lavender Jasmine en Sensitive (parfumvrij). Vanilla Bliss ruikt heerlijk! Ik ben geen grote vanille-fan, ik vind het zo weeïg en zoet, maar deze geur ruikt niet zo. Vanilla Bliss ruikt zacht en schoon, zoals een dagcrème, maar dan met een hele subtiele en échte vanillegeur. Het doet me denken aan gebakken cake, maar dan niet zo mierzoet.

eos shave cream_03Ik vond deze geur neutraler dan Pomegranate Raspberry en Lavender Jasmine, vandaar mijn keuze. Ik houd er niet zo van als ik allemaal verschillende geuren op mijn lijf draag (deodorant, showergel, haarspray, scheercrème, etc.) en omdat ik die producten toch allemaal gebruik, heb ik de geur liever wat subtieler. Ik wil dat mijn parfum de ‘sterkste’ geur is van alle producten die ik gebruik. Ik houd er niet van om allemaal geuren door elkaar te dragen.

eos shave cream_04De scheercrème zit in een mooie pompflacon van 207ml. De fles zelf is gemaakt van recyclebaar materiaal en het bevat hier en daar deukjes, zodat ‘ie lekker in je hand ligt. Wat me meteen opviel was dat er op de flacon ‘shave wet or dry’ stond. Daar was ik wel benieuwd naar, want droog scheren zou ideaal zijn in sommige omstandigheden, maar het brengt vaak ook huidirritaties met zich mee.

De ingredientenlijst was te lang om in zijn geheel te fotograferen, dus heb ik het in twee delen gedaan. De ingredienten die op de bovenste foto rechts afgekapt worden, gaan op de onderste foto links weer verder. De onderste foto hoort eigenlijk rechts naast de bovenste te zitten.

ingreedsDe scheercrème bevat aloe vera sap, havermout extract, shea butter en vitamine E en C. Dit staat groot op de achterkant, maar het is niet in grote getale aanwezig en dus ook niet de bron van de hydraterende eigenschappen. Deze scheercrème bevat namelijk ook glycerine (meer dan bovengenoemde ingrediënten) en zelfs wat siliconen (dimethicone) om alles lekker zijdezacht aan te laten voelen. Hoewel dit product vegan is – het bevat geen ingrediënten van dierlijke afkomst – is het niet natuurlijk of ‘groen’ te noemen. Persoonlijk vind ik dat totaal geen probleem.

eos shave cream_07Doseren gaat erg gemakkelijk met de mooie pomp. Na één druk ligt er voldoende scheercrème op je hand voor beide oksels. Voor je benen heb je meerdere pompjes nodig (2 tot 3 per been).

eos shave cream_08De textuur is anders dan ik gewend was van scheercrèmes. Of nou ja, ik heb nooit een scheercrème gehad, wel scheerschuim. Dat is qua textuur te vergelijken met haarmousse, denk ik. De EOS Shave Cream is echter heel romig en crèmig. Ook best luchtig te noemen. Het verdeeld over mijn huid als een body lotion, maar tijdens het uitsmeren trekt het niet meteen in. Het lijkt alsof er nog een dun laagje op mijn huid blijft liggen.

Hieronder heb ik mijn linkerbeen ingesmeerd met de scheercrème:

eos shavingMijn mesje glijdt langs mijn benen, het gaat extreem snel en soepel. Met één strook zijn al mijn haartjes weg. Als je de scheercrème wat dikker aanbrengt kun je bovendien goed zien waar je al bent geweest en waar niet. Wat ook fijn is, is dat de scheercrème niet zo gemakkelijk wordt weggespoeld onder de douche. Het blijft dus nog een beetje tegen je benen aanplakken en dat vind ik zeker een pluspunt. Scheer je met scheerschuim dan is het er al vaak af voordat je begint met scheren! Althans, zo ervaar ik dat.

Wanneer je scheert onder de douche en klaar bent kun je de scheercrème verwijderen door er even met je handen overheen te wrijven. Hierna laat het zich gemakkelijk wegspoelen.

na het shavenIk heb voor de foto even ‘droog’ geschoren, wat inhoudt dat je scheert zonder water. Dit gaat ook lekker soepel en je hoeft niet bang te zijn voor sneetjes of huidirritatie na afloop. De scheercrème die nog achterblijft op mijn benen verdeel ik gewoon over mijn huid door het uit te smeren. Na inwrijven trekt het wel snel in, en laat mijn huid zacht (en nu ook glad!) achter.

Meestal scheer ik onder de douche, maar stel je moet ineens in een jurkje springen omdat je was vergeten dat je een etentje (feestje, date, dagje strand?) had, dan is het soms wel even lekker om droog te scheren. Dat is lekker snel en perfect voor last-minute shavings.

eos shave cream_12Wanneer je droog scheert houdt je wel altijd zo’n klont scheercrème over die zich ophoopt onder je mesje. Na droog scheren is het dus erg belangrijk om je mesje goed af te spoelen

eos shave cream_03Ik ben eigenlijk wel te spreken over deze scheercrème van EOS. Ik merk dat dit spul mijn huid echt voedt (en dat blijft het ook nog de gehele dag) en dat het na het douchen en scheren niet eens ingesmeerd hoeft te worden. Wanneer je scheert irriteer je in feite je huid, maar met EOS verzorg je je huid weer zodat het in balans blijft. Ook vind ik het fijn dat de scheercrème lichtjes blijft plakken op de huid, waardoor je kunt zien waar je nog moet scheren en zodat het er niet afspoelt nog voordat je je scheermesje tegen je huid hebt gezet.

Ik vind dit fijner dan scheren met douchegel of conditioner, want dat is wat glibberiger waardoor ik vaker uitschiet bij plekjes als de enkels en mijn knieën. Het zal niet de eerste keer zijn dan ik mezelf verwond tijdens het scheren! Met EOS ben ik tot op heden niet uitgeschoten en ook heb ik geen rode bultjes meer na het scheren.

eos shave cream_02En scheren met bodylotion dan? Dat is vergelijkbaar, maar heeft één groot nadeel: onder de douche wordt het een plakzooi! Wanneer je droog scheert met boylotion lijkt dat in eerste instantie ideaal, maar het is plakkeriger. Dit houdt in dat mijn afgeschoren haartjes blijven plakken in de bodylotion en wanneer je dit na afloop dus uitsmeert over je benen ziet het er niet uit. Dan zie je allemaal kleine haartjes op je benen plakken. En wanneer je het wilt afspoelen onder de douche gaat het natuurlijk mis.

Bodylotion voor onder de douche dan? Die van mij is op dus ik heb het niet kunnen testen, maar ik denk dat zoiets het dichtste in de buurt komt van de EOS Shave Cream.

In New York heb ik geloof ik $5 betaald voor mijn flacon scheercrème, maar gelukkig is dit product ook gewoon in Nederland te koop. De Nederlandse webshop Alicejo.com verkoopt ze voor €6,86 per fles.

eos shave cream_04Wanneer je scheert, gebruik je daar dan een product bij? Bijvoorbeeld douchegel, conditioner, scheerschuim, scheerolie of net zoals ik een scheercrème? Ik ben benieuwd.

Wat vinden jullie van de EOS Shave Cream? Lijkt het je wel wat of zeg je nee?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

84 Reacties

 1. Rubyson
  18 juli 2014 / vrijdag, 18 juli 2014

  Ik heb hem besteld! Ben benieuwd!

 2. Laura
  26 mei 2013 / zondag, 26 mei 2013

  Fijn product voor een fijn prijsje! :)

 3. kitkatje
  26 mei 2013 / zondag, 26 mei 2013

  onder mijn oksels gebruik ik niks.
  bij mijn benen gebruik ik conditioner

 4. ida
  26 mei 2013 / zondag, 26 mei 2013

  Ziet er uit als een fijn product! Ik ben alleen wel benieuwd hoelang je met zo’n fles doet.
  Liefs!

 5. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Het klinkt onwijs fijn! Die moet ik eens proberen :)

 6. laura
  25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  ik gebruikte eerst helemaal niks, toen scheerschuim en nu gebruik ik een eigengemaakte van baby olie met bodylotion, werkt echt PERFECT

 7. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Klinkt heel erg goed, lijkt me erg fijn scheercrème!

 8. Zwaan
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Klinkt goed! Bij het scheren van mijn oksels gebruik ik alleen water (lui), maar mijn benen zijn wat belangrijker voor me, dus hier gebruik scheerschuim.

 9. Marjan
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  De typefout “boylotion” in combinatie met plakzooi zwengelde mijn dirty mind aan hahaha :’) Jammer dat dit spul dan in NL weer zo prijzig is..

 10. 24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Ik scheer altijd onder de douche met scheerschuim of scheerolie, maar ik moet zeggen dat het ideaal klinkt om dit te gebruiken voor het droog scheren van m’n benen. Dit product ga ik onthouden!

 11. Floor
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Moest dit nu gewoon in de winkel te koop zijn, zou ik het meteen willen proberen. Maar om dit nu te gaan kopen via het internet, neen. Jammer!

 12. Inge
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Ik zoek al weken naar een nieuwe shaving cream. Toeval! Ik ga deze zeker uitproberen.

 13. Elza
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  ik gebruik gewoon douchegel maar ben ook wel erg benieuwd naar de EOS scheercrème!

 14. 24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Jammer dat ze niet gewoon in de winkel te koop zijn! Hij lijkt me superfijn!

  ik ben net een blog begonnen, neem een kijkje als je dat wilt door op mijn naam te klikken (:

 15. Tamara
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Ik vind deze scheer crème juist helemaal niet fijn! Kreeg er onwijs zere benen van. Bultjes en helemaal rood. Zo zie je maar weer, elke huid reageert anders!

 16. Marjolein
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Kun je serieus scheren met douchegel of conditioner?! Hoe dan o.O

 17. 24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  lijkt me een fijn spulletje.. ik krijg altijd bultjes.. vandaar dat ik eigenlijk altijd epileer of hars…
  scheren is zoveel sneller… ;-)

 18. 24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Ik vind conditioner fijn werken om mee te scheren. Het is niet zo duur als de meeste scheercrème en laat mijn huid daarna zacht achter :)

 19. 24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Het liefst hars ik mijn benen, maar soms heb ik er gewoon geen zin in en scheer ik mijn benen met een scheerapparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *