DIY Video: Masker voor de droge huid

[do action=”ytr”][/do]

In bovenstaande video laat ik zien hoe je een maskertje maakt van havermout, yoghurt en honing. Deze ingrediënten zijn heerlijk voor een droge en gevoelige huid. Hehe, eindelijk eens iets voor de droge huidtypjes! Het is erg simpel te maken, alleen het aanbrengen kan wat geklieder opleveren. Klik hieronder voor meer info over de ingrediënten.

Om, nom, nom! oatmeal cookies!

Gemalen havermout staat bekend om haar egaliserende en verzorgende werking. Havermout eiwitten laten namelijk een beschermend laagje achter op de huid zodat deze niet uitdroogt. Havermout is echt een wondermiddeltje van de natuur. Iemand met een gevoelige, jeukende en trekkerige huid heeft al baat bij een handje havermout in een warm bad.

Niet alleen lekker op je pannekoek of in je thee, maar ook heerlijk voor je huid. Honing heeft van nature een antibacteriële werking en is dus huid zuiverend. Het is een vochtvasthouder en zorgt voor een gladde stralende huid die babyzacht aanvoelt! Klik hier voor een apart artikel over honing.

Yoghurt is rijk aan alpha-hydroxy-acids (AHA). AHA exfoliëren dode huidcellen en zorgen dat de nieuwe, gezonde huid die tevoorschijn komt een goede pH balans krijgt. Of je huid nu vet of droog is, yoghurt helpt je de pH balans van je huid weer te herstellen. De exfoliërende werking zorgt tevens voor een ultra zacht en diep gereinigd velletje!
Succes met het maken iedereen! Een heerlijke bezigheid zo op een ontspannende zondag. Enjoy! Als er nog DIY verzoekjes zijn, let me know.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

  1. Jamie-lee
    20 mei 2013 / maandag, 20 mei 2013

    Haha, Raar dat er geen reacties zijn ! Hihi leuke blog hoor x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *