DIY Tijdschriften in je interieur

Laatst was ik mijn huiskamer aan het opruimen en stuitte ik op een hele hoop oude tijdschriften. Weggooien dan maar? Nee, zonde. Ik koop vaak tijdschriften op het vliegveld, om te lezen tijdens mijn vlucht, dus voor mij hebben ze vaak ook nog een sentimentele waarde. ‘Deze Seventeen las ik tijdens de vlucht naar Las Vegas’ en ‘Deze Allure kocht ik in New York’. Memories! Kortom, ik kon ze niet weggooien. De oplossing, DIY Tijdschriften in je interieur.

Ik bedacht me dat het misschien leuk zou zijn om mijn tijdschriften op een kunstige manier te verwerken in mijn interieur. Ik heb nog iets harder nagedacht en even het internet voor jullie afgespeurd op zoek naar nog meer leuke interieur ideeën met oude tijdschriften. Hieronder heb ik de 10 leukste ideeën voor jullie op een rijtje gezet.

Covers inlijsten

De prachtige covers van luxe magazines als Vogue en ELLE zijn stijlvol en chic. Lijst je favoriete covers in en hang ze aan de wand of zet ze in je woonkamer. Een fashionable toevoeging aan je interieur! Of wat dacht je van de watertandend mooie foto’s uit food magazines? Deze staan erg sfeervol en inspirerend in je keuken.

vogue cover wall

Hang ze op

Display je favoriete magazines op kledinghangers. Het staat een beetje artistiek en strak, maar ook zeer stijlvol.

tijdschriften op kledinghangersbron linkerfoto // bron rechterfoto

Bijzettafeltje of poef

Als je stapels van dezelfde tijdschriften hebt kun je ze allemaal opstapelen, gooi er een kussen op en wikkel er twee riemen omheen. Tadah! Klaar is je poef. En zonder kussentje is het een leuke bijzettafel, je kunt er een dienblad opzetten bijvoorbeeld zodat drankjes beter blijven staan. Of zet ’em naast je bed als nachtkastje.

De poef van de foto hieronder is een creatie van de Duitse designstudio NJU.

tijdschriften als poef of bijzettafelbron

Gewoon opstapelen

Opstapelen van tijdschriften oogt al veel netter. Maak ze onderdeel van je interieur door er planten of andere items op te plaatsen.

stack of magazines

Kast

Op de blog van Ivana van Love Aesthetics zag ik ook een razend goed idee! Zij bouwde van een paar planken en een hele hoop magazines een kast.

loveaesthetics10percentthatIwear

Tafel

Of gebruik stapels tijdschriften als onderdeel van je salontafel.

tijdschriften als tafelbron

Display

In kleding- en schoenenwinkels worden schoenen en sieraden altijd mooi uitgestald op een zuil of display, een soort verhoging. Die kun je natuurlijk ook van tijdschriften stapelen! Creëer je eigen fashionable ‘stilleven’ van een stapel van je favoriete magazines en zet er je mooiste paar schoenen op, een vaas met bloemen erbij, een aantal mooie collectibles. Heel stijlvol!

LEFASHIONBLOGHOMEDECORINSPIRATIONMIJATHESUPERORDINARY11bron

Inpakpapier

Je kunt de pagina’s uit een tijdschrift gebruiken om cadeautjes mee in te pakken. Neem er bijvoorbeeld een met een close-up van een gezicht en plaats de strik zo, zodat het net lijkt alsof het in het haar van het model hoort te zitten. Cute! Hieronder heb ik een zwart-wit advertentie gepakt van G-star als inpakpapier met een roze strik als decoratie. Steekt mooi bij elkaar af.

magazine wrapping paper1

Magazine Wall

Of doe eens gek… maak er een muur van! Alleen mogelijk voor serieuze tijdschrift-hoarders, haha! Een gaaf project van architect Elding Oscarson.

magazine wall

Versier je schoolboeken en -schriften

Ik vond nog een hele leuke DIY online! Klik hier voor de tutorial om je saaie schoolboeken of -schriften te versieren met hipster driekhoeken, uitgeknipt uit oude tijdschriften.

reuse old magazine diyIk hoop dat deze leuke internetvondsten jullie leuke inspiratie hebben gegeven. Ik weet in elk geval wat ik ga doen met mijn oude tijdschriften! Eerst maar even sorteren op grootte en stapelen, dat is vast een goed begin.

Happy weekend!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

68 Reacties

 1. Anouk Loos
  10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

  Super leuk idee!
  Ik heb een hoop met tijdschriften, en vind het altijd heel erg zonde om ze weg te gooien, dat ik het ook nooit doe!
  Misschien dat ik volgend jaar er inderdaad mn boeken mee ga kaften!
  Bedankt!

 2. Delano
  23 april 2014 / woensdag, 23 april 2014

  Gwn bij het oud papier zo tijdschrift wil ook weer op new gelezen worden die heb ook een leven ik zou er best een willen zijn

 3. 16 september 2013 / maandag, 16 september 2013

  Wat een leuke en creatieve ideeën zeg. Ik heb ook altijd de neiging om tijdschriften weg te gooien maar dit is een veel betere manier om er toch nog iets leuks mee te doen!

 4. Mirjam Kwebbel
  15 september 2013 / zondag, 15 september 2013

  Leuke ideeën! Ik ga meteen aan de slag :)

 5. 15 september 2013 / zondag, 15 september 2013

  Super leuke tips! Zeker voor een magazine addict als mij ^^

 6. Suzanne
  15 september 2013 / zondag, 15 september 2013

  Wow super leuke ideeën!

 7. 14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Wauw gaaf, vooral die met de kledinghangers aan de muur!!

 8. 14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  super handig, ga hier zeker gebruik van maken!

 9. 14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Nu ik er zo over nadenk, heb ik toch ineens wél een collegeblok nodig voor school, if you get what I mean… ;)

 10. 14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Haha, ik weet nu eindelijk wat ik kan doen met al mijn Cosmogirls :) x

 11. 14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  leuk leuk! mijn moeder heeft dat met die kledinghangers gedaan in de woonkamer. Maar dan met woontijdschriften. Ziet er erg leuk uit.

 12. Karin
  14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Wat een leuke ideeën allemaal!

 13. 14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  leuke ideetjes! Vooral dat eerste zou leuk staan in een bureau ofzo:p nice!

 14. Alisha
  14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Ik wilde net een stapel weg gooien, good timing;)

 15. Renske
  14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Inpakken met pagina’s uit tijdschriften doe ik de laatste tijd ook wel eens. Verder knip/scheur ik inspiratie altijd uit en plak dit in een dummy.
  Het lijkt mij trouwens leuk om een artikel te lezen over het mooi en bijzonder inpakken van cadeaus. Ik weet niet hoe je daar tegenover staat?

 16. 14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Waauw zo toffe tips! Heel leuk als je een magazine junkie bent, net als ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *