DIY: Quote of the Day

Quotes. Ik ben er dol op en ik weet dat jullie dat ook zijn, aangezien ik ze vaak voorbij zie komen op blogs, weheartit, pinterest, facebook en twitter. We houden van quotes omdat we ons ermee kunnen identificeren. We snappen ze omdat we ook die momenten hebben meegemaakt. Of nog steeds beleven.

Het ene moment kan een bepaalde quote me heel erg raken en het andere moment identificeer ik me met een andere quote. Ik denk dat iedereen dat wel heeft en daarom is onderstaande DIY zo leuk!

Hieronder laat ik zien hoe je in een handomdraai een kunstwerkje maakt met je eigen persoonlijke 'Quote of the Day'. Vind je een dag (of week, maand) later een andere quote beter bij je passen? De quote veeg je gewoon weg zodat je een nieuwe kunt schrijven. Zo simpel is het.


Wat heb je nodig?
– fotolijstje
– mooi stuk papier of stof
– permanente marker
– een quote, uitgeprint op papier


Als je een vaste hand en een prachtig handschrift hebt hoef je de quote niet op papier uit te printen natuurlijk, dan kun je hem gewoon uit de losse pols schrijven. Via dafont.com kun je echter een leuk lettertype uitkiezen en daarmee je quote tikken en uitprinten. Kies een quote die op dit moment goed bij je past. Ik koos speciaal voor deze quote omdat, nou ja, deze quote is gewoon de story of my life, haha!

Knip een stuk papier of stof uit die precies in het fotolijstje past. Wat ik doe is het witte papiertje uit het lijstje op het mooie papier neerleggen en er met een potlood een lijn omheen trekken. Vervolgens knip ik het uit.


Het papiertje met de quote schuif ik er ook tussen, zodat de quote te zien is als je het lijstje omdraait.


Als je het lijstje omdraait zie je de quote goed zitten. Met de permanent marker volg je nu de lijnen van de letters op het glas, zodat je als ware de quote overtrekt.Als je klaar bent met overtrekken verwijder je het papiertje met de quote. Ik vond de letters niet zwart genoeg dus ging ik er nog een keertje extra overheen met de permanent marker.


Daarna was mijn 'Quote of the Day' artworkje klaar en kon het op de plank tussen mijn schilderijen en beautyboeken geplaatst worden!


De permanent marker is eenvoudig van het glas te vegen met nagellakremover of alcohol. Even laten drogen aan de lucht (aceton en alcohol vervliegen snel) en je kunt een nieuwe quote opschrijven! Op deze manier kun je je artwork continue aanpassen aan jouw momenten in het leven, want je kiest steeds een quote die jou op dat moment aanspreekt.

Je kunt niet alleen de quote, maar ook de achtergrond aanpassen. Ik raad een redelijk licht gekleurde en niet al te drukke achtergrond aan voor het mooiste effect. Mijn vel papier is scrapbookpapier en kwam van Pipoos vandaan. Bij de Action verkopen ze ook scrapbookpapier, maar check ook eens de locale hobbywinkel, oude stofjes uit je moeders lappenmand (kanten stofjes zijn denk ik erg mooi) of magazines voor mooie achtergrondjes. Wees creatief!

Een 'Quote of the Day' artwork is trouwens een perfect, persoonlijk cadeautje! En daarbij ook nog eens very budgetvriendelijk.


Als jij dit nu zou maken, welke quote zou je dan opschrijven? En met welke quote wil jij straks het jaar 2012 ingaan?

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

150 Reacties

 1. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

  Je kan ook gewoon whiteboard stift gebruiken, dan kan je het er makkelijk afvegen zonder moeite :)

 2. Rosanne
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Heeii
  Beetje late reactie, maar echt een superleuk idee!
  Mijn eerste wordt denk ik: ‘Do things with passion, or not at all.’
  Maar nog een tipje, je kan het ook met whiteboardmarkers doen, heb je alleen een tissue nodig om weg te vegen.
  Xx

 3. Marieke
  25 maart 2012 / zondag, 25 maart 2012

  Wat een super leuk idee ik zet er denk ik op “Maak je niet dik, dat scheelt weer ruimte.” echt een geweldige quote vind ik.

 4. Sietske
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  ‘If you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.’ van Marilyn Monroe! :)

 5. Soraya
  25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Forever is a long time but I wouldn’t mind spending it by your side <3

 6. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  Leuk idee! Ik vind het echt leuk nu je veel aan de slag bent met DIY’s ;D

 7. Debora
  4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

  Wat een superleuke DIY! Heb em gelijk gemaakt voor een vriendin die echt een soort ‘lijfspreuk’ heeft en bijna jarig is.. :) Life isn’t about waiting for the storms to pas,… it’s learning to Dance in the Rain! Met als achtergrond een meisje dansend in de regen met een paraplu :D Thanks Serena!

 8. Bjork
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  o wauw, leuk idee!
  mijn life quote is:
  Don’t regret anything you do, because in the end it makes you who you really are <3

 9. myla
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  ik wil dit zelf ook gaan proberen !
  maar het lukt me niet om dat lettertype uit te printen :$
  want dan krijg ik de hele pagina..
  doe ik iets verkeerd ?
  xx

 10. ilse
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  leuk idee. ik heb net een soortgelijke DIY gemaakt, geïnspireerd hierop. ik heb van dit idee een To Do lijstje gemaakt. ik heb een fotolijstje genomen en mooi papier. op dit papier heb ik bovenaan “to do” geschreven en aan de linker kant een rijtje met vakjes, waar je de taken af kan vinken als je ze gedaan hebt. dit heb ik vervolgens in het fotolijstje gedaan en nu kan je er met whiteboardmarker de dingen opschrijven die je nog moet doen (dit kun je gewoon wegvegen in tegenstelling tot gewone marker)

 11. Fen
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Ik zou dit doen:
  Sometimes you forgive people simply just because you still want them in your life.
  Omdat het waar is :-)

 12. lea
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  deze is uit letter’s to juliet.

  what and if are two words non threatening as words can be, but put them together side by side and the can hunt you for the rest of your life.

  die staat op de muur van mijn kamer gespoten.

  leuk artikel!!

 13. nirosha
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Ik heb er een gemaakt! Ik wilde voor een verjaardag eerst een fotocollage maken, maar dit is toch iets sneller.We waren gister bij de ikea en daar heb ik een paar fotolijstjes gekocht.

  Ik heb een paars doorzichtig stofje gebruikt en tussen het glas en de stof heb ik paarse glitters gestrooid.
  De tekst die erop staat is: ‘To be yourself in a world that is constantly trying to make you someone else is the greatest accomplishment’

  Het lettertype is er gewoon een van word.

 14. Tessaa
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Smile, it costs nothing.

 15. Marijke
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Leuk idee! ga ik zeker ook een keer maken.
  Zo’n quote is ook wel leuk om op een simpel shirt te maken!

 16. Tessa
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Wauw, echt een superleuk idee!
  ik had nog een cadeautje nodig voor me moeder die jarig is dus Thankyou!!

 17. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  -Wat moooi!! Dit ga ik zeker doen-

  One good thing about music..when it hits you, you feel no pain

  We can’t choose how we die…
  But we can choose how we live.

  Remind yourself that it’s okay not to be perfect

  en ik heb er nog meer die ik mooi vind ♥

 18. Kirsten
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Ik heb het net ook gedaan, op een soort 10-in-1 fotolijst. Zaten allerlei oude foto’s in, dus nu staan mijn 10 favoriete quotes erop!
  (Ik heb er een foto van gemaakt en naar je getwitterd, Serena :) Ik dacht, misschien vind je het leuk om te zien!)

 19. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Super handige en leuke tip!
  Ja kan het ook met zo’n stift voor op een whiteboard doen, dan haal je het er gemakkelijk met een doekje vanaf zonder aceton of alcohol hoeven te gebruiken ;)

 20. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted – die heb ik vorige week op mijn muur geschilderd ^^

 21. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Dat is echt een super leuk idee! Ik heb heel veel quotes klaar liggen waar ik IETS mee wilde doen. Ik weet nu ook wat!

  Een van mijn favorieten: when nothing goes right, go left!

 22. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Erg leuk idee! Dit is er zeker één die ik zelf ook is ga maken!

 23. Roxanne
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Leuk id!
  Mijn quote zal deze zijn

  – Everyone wants happiness without any pain,
  but you can’t have a rainbow without a little rain

 24. danielle
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  super leuk idee! Binnenkort maar eens uitproberen. De quote die al een hele tijd mijn favoriet is, is er een van marilyn monroe;

  imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring

 25. Sanne
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik vind het zo leuk dat jij zoveel diy artikelen hebt keep it going!

 26. Myr
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  There is nothing either good or bad, but thinking makes it so.
  William Shakespeare

  Geeft het leven je citroenen, maak er limonade van.

 27. Lois
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Wauwie, leuk artikel !!
  Het is nogal cliché, maar toch ;
  Young, wild & free !
  Ik word al bijna 16, en ik vind dat ik wat meer… moet gaan leven, zegmaar :)
  xxxxxx <3

 28. Adinda
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Mijn motto: Fake it ’till you make it!

 29. aniek
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  lach de wereld uit en dans je tranen weg
  of
  Life is like a ball. It can roll anyway, anytime, anywhere. It is on you, how to handle it. Be prepared for the worst, hope for the best.

  ik hou echt van jouw diy artikels! deze ga ik sowieso onthouden!

 30. Suzanne
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik heb een heel zwaar jaar achter de rug en hoop dat dit jaar vooral veel vreugde brengt! Daarom zou ik ‘Never give up” opschrijven, want als ik op had gegeven, zat ik hier nu niet meer…

  Jij hebt ook een mooie quote!
  XXX

 31. Esmay
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  wattt een superr leukk idee ! En al helemaal als cadeautje, heel persoonlijk, origineel en ook nog eens goedkoop ! En erg leuk om te geven ! superrr leuk die DIY filmpjes, Iloveit. Iloveyouu ! hihih
  xoxoxo esmay !