DIY Perzik Beauty Recepten

Een huid zo mooi, glad en zacht als een perzikje! Deze vergelijking komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. De perzik is al eeuwen een bekend beauty ingredient voor een prachtige, frisse huid. De perzik is een rijke bron aan alfa-hydroxy-zuren (alpha-hydroxy-acids, of afgekort AHA’s) die dode huidcellen losweken en vitamine A en C voeden de nieuwe cellen die daaronder liggen. Het sap van de perzik maakt de poriën schoon, gaat onzuiverheden tegen, maakt de huid egaler, stralender en meer vitaal. Geen wonder dat de perzik vaak verwerkt wordt in skincare producten!

Level: easy
Kies een mooie perzik uit, snij er een schijfje vanaf en wrijf dit plakje over je gereinigde huid. Laat het perziksap zo’n 20 minuten op de huid zitten en spoel het vervolgens af met lauwwarm water. Je kunt dit ook vlak voor het slapen doen voor een mooie huid in de ochtend. Masseer het schijfje een paar minuten over je huid en laat het sap intrekken en opdrogen voordat je naar bed gaat. De volgende ochtend reinig je je gezicht zoals gewoonlijk. De perzik geeft je gezicht echt een oppepper! Je huid ziet er steviger, frisser en stralender uit, iets wat je wel kan gebruiken zo in de vroege ochtend :-)

Level: medium
Meng in een kom 2 eetlepels amandelolie, een halve theelepel honing en 2 theelepels perziksap en breng het mengsel aan op je gezicht door het met je vingertoppen in te masseren. Het restant kun je gebruiken om je handen en nagels mee in te wrijven, ook hier is dit mengsel heerlijk voor. Laat alles 20 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met lauwarm water. Je huid voelt zacht, glad en gevoed aan. Look who’s shining!Level: medium-hard
Ontvel een perzik en snij hem doormidden. Prak hem fijn in een kommetje met een vork en meng dit met 2 eetlepels yoghurt tot een smeuïg geheel. Breng het mengsel aan op een schoon gezicht, relax en spoel het na zo’n 20 minuten af met lauwwarm water. Je gezicht is niet alleen babyzacht en glad maar ziet er ook egaler en frisser uit. 

I love peaches! Om te eten, maar ook omdat ze mijn huid mooier maken. Hmmmm, en de geur van rijpe perziken zijn zo heerlijk. Mijn favoriete (budget tip) serum van de Action ruikt ook al zo lekker zoet naar perzikjes.

Succes met deze beauty recepten, enjoy!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

  1. Sara
    25 februari 2014 / dinsdag, 25 februari 2014

    heey kan je dat olie mengsel eigenlijk langer bewaren?
    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *