DIY: Nailpolish Art!

Welkom dames en heren bij weer een nieuwe aflevering van “Creatief met Nagellak”! Yes, we gaan eens even lekker de handen uit de mouwen steken op deze tamme zondagmiddag en zorgen voor wat kleur in huis.

Wat hebben we nodig?
– stevig papier (karton) of een linnen doek
– nagellak
– alcohol
– kommetjes en kwastjes
– kranten, plastic (vuilnis)zak
– gevoel voor kleur

En wat gaan we dan maken? Nail Art! En dan heb ik het niet over een mooi kunstwerkje op je nagels, maar over een écht kunstwerkje. Voor aan de muur. Mijn vader heeft me ergens vorig jaar ooit eens 3 linnen doeken gegeven, vierkante, en ik had zin om er iets mee te doen. Ik heb alleen waterverf in huis, dus ik bedacht me dat ik net zo goed gebruik kon maken van die 400 nagellakflesjes die ik hier in huis heb staan. Het zijn prachtige kleuren en ja, als ik het niet opmaak dan wordt het stroperig en onbruikbaar, dus kan ik er net zo goed iets mee doen. Am I right?

Ik zat wat te rommelen in mijn rommelkamer en dit kwam er uit:

Pretty awesome! Ik liet het aan Larissa zien en zij wilde ook een kunstwerkje maken.

Wat je doet is een opengevouwen krant of opengeknipte plastic zak op de vloer of tafel uitspreiden. Hier leg je jouw ondergrond op. Dat kan zijn stevig papier of karton, of een linnen doek. Dit is voor weinig centjes bij zaken als Xenos en Action te koop (maar goed, je moet het maar net in huis hebben).

Vervolgens bekijk je je nagellakstash en zoek je mooie kleurtjes bij elkaar uit. Voor de extra sparkle is het ook mooi om er een glitterlakje bij te doen (tip!). Draai de flesjes open en houdt ze vrij hoog (op zo’n 20 tot 30 cm afstand) boven je ondergrond. Laat de lak gewoon uit het flesje druppelen. Na een paar druppels komt er een ‘straal’ waarmee je lijnen kunt trekken. Beweeg en werk snel en maak het niet te ‘dik’ want dan duurt het een eeuw voordat de lak droog is.Larissa’s creatie is gemaakt met mooie, zachte pastelkleurtjes:

Voor het laatste doek wilde ik iets uitproberen! Ik had ooit ergens gelezen dat je nagellak kunt verdunnen met alcohol en dat je dit dan als verf kunt gebruiken. Dus pakte ik een kommetje, goot er wat alcohol in en druppelde er wat nagellak bij. Even mengen, en je hebt een soort dunne verfoplossing, vergelijkbaar met waterverf.


Het resultaat is een soort waterverf idee. Je kunt net zo goed verf gebruiken voor dit effect, maar mocht je dat niet in huis hebben dan is nagellak een prima alternatief!

Ik maakte een soort ombre ondergrondje, geïnspireerd op de ondergaande zon in Key West:


Hierop kon ik weer even lekker tekeer gaan met nagellak. Splatters en stipjes!

Je kunt helemaal losgaan met kleuren, maar je kunt het ook heel eenvoudig houden. Gebruik kleuren die bij je inrichting passen, of juist kleuren die er leuk bij afsteken. Ik vind zowel beide effecten mooi, met een witte als met een gekleurde ondergrond.

De schilderijtjes heb ik even in een aparte kamer te droge gelegd (ik wil er natuurlijk geen kattenpootjes op!) op een opengeknipte vuilniszak.


Afhankelijk van hoe ‘dik’ je de nagellak hebt gestipt en gesplattert, zijn je schilderijtjes ongeveer na een halve dag wel goed opgedroogd en kun je ze veilig neerzetten zonder dat de lak gaat ‘lopen’.And there you have it! Je eigen kunstwerkjes, gemaakt met nagellak uit je eigen stash. Elk ontwerp is uniek. Het lijkt wel een soort graffiti art, niet? Belangrijk is dat je mooie kleuren bij elkaar uitzoekt. Je kunt de kleuren op elkaar afstemmen, of je kunt ze ton-sûr-ton kiezen, wat je mooi vindt! Ook leuk als cadeautje, trouwens. En het is bijna moederdag <3

Nog een laatste tip: hoe dunner de nagellak, hoe beter. Met stroperige nagellak kun je niet zulke mooie lijnen en figuurtjes trekken, dus verdun het eventueel met ‘thinner’ of nagellakremover voordat je ze gaat gebruiken. Oh, en ook goed schudden voor gebruik. En werk echt heel snel! Laat kleuren door elkaar heenlopen voor een mooi effect.

Als jullie dit hebben uitgeprobeerd laat het me dan zeker even weten (plaatje via Twitter of Facebook is leuk!). Grappig dat je met beautyproducten zulke creaties kunt maken toch? Misschien neem ik ze wel mee naar het beautykantoor, het is namelijk wel toepasselijk :)

Wat vinden jullie van mijn kunstwerkjes? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

170 Reacties

  1. Serena
    Auteur
    18 oktober 2013 / vrijdag, 18 oktober 2013

    Natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *