DIY: Happy chopsticks!

Komen er vrienden eten en ga je een Aziatisch gerecht maken? Dan heb ik een leuke en snelle DIY voor je om je chopsticks vrolijk en kleurrijk te maken. Staat nét even wat feestelijker op tafel.

Wat heb je nodig?

 • Houten chopsticks
 • Nagellak in leuke, felle kleurtjes

Houten chopsticks koop je heel goedkoop bij de toko, maar zelf spaar ik ze altijd op. Wanneer ik sushi bestel krijg ik er altijd een stel mee, dus houd ik er ook altijd een stel over. Of je vraagt er een paar extra wanneer je een bestelling afhaalt. Op deze manier kan je gewoon gratis aan houten chopsticks komen!

Wat nagellak betreft vind ik het zelf erg leuk om voor felle kleurtjes te gaan, maar zachte pasteltinten zijn natuurlijk ook erg mooi. Of gewoon wit en zwart, wanneer je voor een moderne look wilt gaan. Of pas de kleuren aan op je servies. De kleuren die ik heb gebruikt zijn; HD Ruby Kisses (merk uit Singapore) in een magentakleur, Orly Glitz & Glamour (gouden glitterlak) en Etude House in een turkoois kleur.

Het is eigenlijk heel simpel. Draai de dopjes van de nagellak open en leg ze even op een papiertje of plastic zakje.

Breek de houten chopsticks doormidden zodat ze los van elkaar komen.

Dip de chopsticks voorzichtig recht omlaag in de flesjes en probeer daarbij de wand niet te raken.

Laat het geheel goed uitdruppelen. Draai de stokjes vervolgens rond terwijl de lak ondertussen een beetje opdroogt. Op deze manier voorkom je dat er druppels verf gaan ophopen. Eventuele foutjes corrigeer je door de stokjes met het kwastje te lakken. Zet de stokjes nu ondersteboven in een beker om verder op te drogen.

Eenmaal droog steek je ze weer in de hoesjes. Voila, dat staat leuk!

Ik hoop dat jullie met deze snelle en simpele DIY leuke inspiratie op hebben gedaan! Trouwens, met nagellak kun je ook je sleutels een kleurtje geven zodat je ze makkelijker uit elkaar kunt houden. En met wat blanke nagellak op je panty voorkom je dat die ladder verder door gaat trekken. Waar nagellak niet allemaal goed voor is!

Gebruiken jullie wel eens nagellak voor andere doeleinden? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

64 Reacties

 1. Layla
  13 maart 2014 / donderdag, 13 maart 2014

  Ik doe echt te veel met nagellak !!

 2. Renee
  23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  Ik heb geur stokjes met nagellak ook super vrolijk! alleen nu ruiken ze niet lekker. Ze ruiken naar nagellak >_< Ik heb er dus wat parfum op gespoten en nu ruiken ze heeerlijk! Misschien een handig idee om dat ook bij de chopsticks te doen? Anders ruikt je eten zo naar nagellak. Ulg!

 3. Genevieve
  12 november 2012 / maandag, 12 november 2012

  Cute! ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *