DIY: Glow Jars

Aaaah, ik baal! Mijn shoplogfilmpje wilde gisteren niet uplaoden, toen had ik de kwaliteit iets verlaagd, en toen ging het wel. Ik wilde het filmpje net voor jullie online zetten, maar toen bleek het maar 1 minuut nogwat te duren in plaats van 13 minuten! Baal, baal, baal. Vandaag dus nog maar even een DIY die ik al in concept had gezet. Ik probeer het filmpje voor morgen online te krijgen en anders kan het misschien pas als ik in Nederland ben. Of een fotoshoplog, wat heeft jullie voorkeur? In elk geval: sorry.


Glow Jars zijn echt ZO ontzettend cool! Heel sfeervol en magisch als tuindecoratie, of gewoon leuk voor binnen. Glow Jars komen het beste tot hun recht in het pikkedonker. Ze doen me denken aan potten met vuurvliegjes. Het ziet er nostalgisch en tegelijkertijd sci-fi uit. Niet?

Wat heb je nodig?
– glazen potten
– handschoenen
– breekstaafjes/glow-in-the-dark sticks (€0,80 bij Action)
– schaar


Op de foto zien jullie een pot Glow-in-the-dark verf staan van de Hema, die ik uiteindelijk niet heb gebruikt. Deze verf is vrij dik en niet echt geschikt voor de Glow Jars. Het is wel echt cool, deze verf, dus die zal ik nog even bewaren voor eventueel een andere DIY :)

Bij de Action kocht ik Party Sticks voor slechts 80 cent! In principe heb je hier genoeg aan voor zo'n 8-10 potten. De rubberen handschoenen hadden we nog thuis (haren verven) en de glazen potten zijn gewoon jam- en groentepotten waarvan ik het etiket heb verwijderd die ik goed heb omgewassen.


Glow-in-the-dark sticks bevatten een inhoud die giftig is, het is dus erg belangrijk dat er handschoenen worden gedragen!  Draag eventueel ook een beschermende bril.


Pak de sticks in verschillende kleuren (althans, dat geeft het leukste effect vind ik) en breek ze op verschillende plaatsen. Je hoort het een beetje kraken en je ziet dat de lichtgevende vloeistof zich door de sticks verplaatst.

Wat je vervolgens doet moet je heel voorzichtig doen. Knip de stick aan één kant door. Pas op dat het afgeknipte stukje niet in je oog vliegt en dat de vloeistof er niet meteen uitlekt.


Houd het opengeknipte uiteinde in de glazen pot (of fles, in dit geval) en tik hem heen en weer tegen het glas aan. De inhoud spettert eruit. Beweeg de stick op en neer zodat de spetters zich gelijkmatig over de pot/fles verdelen.


Herhaal dit met alle kleuren in alle potten die je hebt.


In de stick zitten glazen staafjes (don't ask me why) die je voorzichtig moet verwijderen. Wat ik heb gedaan is de pot uittikken boven de vuilniszak en de staafjes die bleven plakken weggehaald met een satéprikker.


In het normale licht zien de Glow Jars er niet zo indrukwekkend uit…
…maar in het donker des te meer!

Glow Jars branden zo'n 1 – 2 uur, afhankelijk van de kwaliteit van je glow-in-the-dark-sticks. Later bedacht ik me dat je, als je dat hebt, ook gebruik kunt maken van glow-in-the-dark-nagellak. Dit blijft altijd 'glowen'!

Glow Jars zijn echt gaaf om te maken, maar wees alsjeblieft wel voorzichtig met het lichtgevende spul en de stukjes glas.

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

199 Reacties

 1. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Ik vind het heel gaaf maar wat gebeurt er als het op je haden komt…?
  En waar koop je glow in de dark nagel lak?!;-)

  • Serena
   Auteur
   31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

   Haden? Wat is dat?
   Ik heb een setje gescoord bij Urban Outfitters.

 2. 5 juli 2012 / donderdag, 5 juli 2012

  Dit is echt een mooi idee! Leuk voor buiten tijdens een zomerse avond. Daarnaast wel erg jammer dat ze niet zo lang blijven gloeien!

 3. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Je kan die verf een beetje dun maken en dan in zo’n spuit ding doen (:

 4. Tess
  19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  Dit wil ik al een hele tijd maken :-) en zal dit zeker eens uitproberen deze zomer :-)

 5. Dominique
  13 april 2012 / vrijdag, 13 april 2012

  Die van de action zijn niet giftig ;)
  Gister heb ik samen met een vriendin foto’s gemaakt van glow in de dark handen..
  Zolang het niet in je oog komt (en je het niet inslikt/wondjes hebt) kan het geen kwaad.

 6. Sanne
  27 januari 2012 / vrijdag, 27 januari 2012

  Haay serena

  Weet jij waar je glow in the dark nagelak kan kopen??

  Echt een supergaaf idee!! ik moet alleen nog stikjes halen en dan aan de slag.

  Hoelang gaan ze ong. mee ? (dat ze zegmaar licht geven) totdat ze `s nachts niet meer doen?
  Xo

 7. Ronja
  15 januari 2012 / zondag, 15 januari 2012

  ik heb een stuk of 18 oude nagellak potjes!! schoon maken met aceton en je heb glow potjes ^^ hihii nu al zin om ze te maken

 8. Nance
  12 januari 2012 / donderdag, 12 januari 2012

  Heb vanmiddag de staafjes gehaald bij de Action! Ga vanavond de potjes versieren! :D Leuke tip!

  Liefs,

 9. Merel
  8 januari 2012 / zondag, 8 januari 2012

  Pretty!

 10. Puck
  7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

  Ja, kan je er niet daarna gewoon een waxinelichtje indoen?
  Tuurlijk geen effect meer, maar alsnog leuk met die spetters!?

 11. Sanne
  7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

  Ah vroeger haalden we die kleine staafjes bij de dierenwinkel, want ze waren bedoeld om mee te nachtvissen en dan op feestjes hadden we die dingen in onze mond… oei oei oei. Gelukkig altijd goed gegaan!

  Heb paar jaar geleden dit spul in de bank geknoeid… snachts gloeide de bank dus op bepaalde punten… (a)

 12. 7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

  Wat ontzettend leuk! Lijkt me super om de tuin vol mee te zetten op een late zomeravond. Gezellig! Bedankt voor de tip.

 13. Jolanda
  7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

  Zou je hetzelfde effect krijgen een een donkergroene fles ? Heb nog een lege fles martini rosso staan namelijk.

 14. nirosha
  6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  wauw, dit is echt zó gaaf, heel tof.

 15. Puck
  6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  Supervet!
  Ik ben over 3 maandjes jarig, ik geef altijd een tuinfeest bij het zwembad.
  Reken maar dat er een aantal van deze potten in de tuin komen te staan!!

 16. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  Echt een hele leuke DIY, ik vind het leuk dat je lekker bezig bent met DIY’s plaatsen.

  En door de comments wil ik nu ook mijn fiets glow in the dark verven hahaa

 17. Daphne
  5 januari 2012 / donderdag, 5 januari 2012

  Super gaaaf effect!
  Origineeel zegg.
  Wss morgen maken ;)

 18. Melanie
  5 januari 2012 / donderdag, 5 januari 2012

  Ik heb ze vanmiddag gemaakt en ze staan nu heel erg mooi te wezen op mijn balkonnetje. Wat een leuk idee, en super simpel!
  Morgen doe ik het gewoon weer!

  TIP: Kijk eens bij de lokale kringloopwinkel voor leuke potjes en flessen. Het is best goedkoop en je vind er altijd iets om te gebruiken voor DIY’s. :)

  XO

 19. 5 januari 2012 / donderdag, 5 januari 2012

  Hoe stoer bedacht! Heel gaaf geworden :D

 20. 5 januari 2012 / donderdag, 5 januari 2012

  Wat een superleuk idee!

 21. Juliette
  5 januari 2012 / donderdag, 5 januari 2012

  Ziet er best leuk uit, voor een foto… maar ik zie mezelf nog niet echt al die moeite doen (ik ben lui) om daarna 2 uur lang in het donker naar die potjes te gaan zitten kijken ;)

 22. Maud
  5 januari 2012 / donderdag, 5 januari 2012

  Haha, het doet me heel erg denken aan zo’n tv programma (volgens mij was het ‘red mijn vakantie’ ofzo?) waar ze met een uv-lamp op de wc gingen schijnen zodat de urine oplicht… ziet er ook een beetje zo uit.. gatver, haha!

 23. Lisa
  5 januari 2012 / donderdag, 5 januari 2012

  Wooow Wat leuk :)
  Ik vind versoonlijk een shoplogvideo leuker als foto’s.
  Maar je zou eerst bijvoorbeeld foto’s en dan een video plaatsen :) Of Andersom ;p

 24. 4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

  Wat cool! Erg leuk gedaan!