DIY Glitter Dip Hair

Een tijdje geleden kwam ik een mooi plaatje tegen via Pinterest van een catwalkmodel met een wel hele bijzondere coupe! Ze had een simpele paardenstaart in, maar het uiteinde van haar staart was gedipt in heel veel glitter. I love it!

glitter ponytail inspirationHet maakte haar eenvoudige paardenstaart meteen helemaal glitter & glam en ik vond dit een erg leuk idee om iets meer glamour aan je look te geven. Bijvoorbeeld voor Kerst of Oud & Nieuw!

Ik wilde iets soortgelijks uitproberen dus ik rende naar Kruidvat en kocht het volgende:

diy hair glitter gel02 De goedkoopste en hardste gel die ik kon vinden (Kruidvat eigen merk, prijs voor zo’n grote tube is €2,89) en gouden glitters (ook bij Kruidvat, €1).

diy hair glitter gel03 Ik kneep wat van de gel in een kommetje.

diy hair glitter gel04 En hier kneep ik ook wat gouden glitters bij.

diy hair glitter gel05 Mengen (met een foundation kwastje).

diy glitter gel En aanbrengen maar! Zorg dat je oude kleding of een handdoekje om je schouders draagt, want als de gel nog niet hard is dan geeft het af op je kleding. Begin met aanbrengen onderin de punten en werk omhoog. Op deze manier kun je er zelfs een glitter ombre effect aangeven. Voor het beste effect laat je de gel drogen (hard worden) en breng je een nieuwe laag aan.

Voila!

diy hair glitter gel08 diy hair glitter gel09 diy hair glitter gel10 De gel wordt knoerthard, dus het geeft niet meer af eenmaal opgedroogd. Je krijgt wel een soort van ‘matje’ als staart, dus zorg dat je haar perfect zit voordat je de glitters aanbrengt, want je kunt het hierna niet meer even snel uithalen en opnieuw doen.

diy hair glitter gel01De glitters gaan er gemakkelijk uit onder de douche. Gewoon uitspoelen met water en eventueel wassen met shampoo.

diy glitter dip hair1DIY Glitter Dip Hair is een leuk detail in je kapsel voor speciale gelegenheden. Het staat meteen heel feestelijk en glamoureus!

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze quick DIY tip!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

183 Reacties

  1. Lisa ter wee
    7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

    Ontzettend leuk voor kerst of een feestje!

  2. Stefanie
    24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

    leuk idee maar spijtig dat die punt zo hard is/lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *