DIY: Galaxy fotolijstje

Sinds kort is er een Xenos geopend bij ons in Houten en daar ben ik superblij mee! Ik vind Xenos echt één van de leukste winkels die er zijn. Ik hoorde dat er zeer binnenkort ook een Action in Houten wordt geopend dus ik kan mijn geluk niet op :)

Bij de Xenos scoorde ik een wit houten fotolijstje en een zakje met houten sterretjes waarmee ik een heel gaaf Galaxy fotolijstje heb gemaakt. Hieronder ga ik jullie stap voor stap laten zien hoe ik dat gedaan heb.

Het fotolijstje kostte iets van €3 en voor het zakje met de houten sterretjes betaalde ik geloof ik €2,30. Sorry, de prijzen weet ik niet meer exact uit mijn hoofd!

Allereerst heb ik die kitscherige harten van het lijstje gesloopt. Dit ging heel simpel door het gewoonweg los te trekken.

Vervolgens wilde ik de houten sterretjes voorzien van een kleur. Zo vind ik ze eigenlijk al erg mooi en rustiek, maar met een kleurtje zijn ze ook erg gaaf.

Ik heb erg veel mooie lakjes, maar die krijg ik van zijn lang zal ze leven niet allemaal opgemaakt. Ik heb mijn lakjes daarom al eens eerder gebruikt voor andere doeleinden dan het lakken van de nagels, zoals bij deze DIY Nail Polish Art en DIY Happy Chopsticks.

Vandaag ga ik mijn mooiste lakjes gebruiken om deze houten sterretjes mee te lakken!

Sommige lakjes dekken niet al te goed waardoor je de sterretjes even moet laten drogen voor je verder gaat met een tweede laag. Lak ze in de kleuren die jij mooi vindt! Wat ik ook heb gedaan is de sterren gelakt met een dekkende creamy en ze vervolgens afgemaakt met een mooi glitterende topcoat. Uiteindelijk had ik een stuk of 50 sterren, groot en klein, in verschillende kleuren.

De sterren heb ik vervolgens gerangschikt op het fotolijstje en ze daarna vastgelijmd met doodnormale knutsellijm. De sterren zijn heel licht, dus blijven erg goed vast zitten.

Ik heb de sterren geconcentreerd in de hoek en ze wat ‘uitgedund’ naar de andere hoeken toe, zo lijkt het alsof er beweging in zit. Het is ook leuk om de puntjes van de sterren net iets over de lijst heen te laten vallen, voor een speels effect.

In een zakje zitten genoeg sterren om zo’n 3 tot 4 lijstjes mee te decoreren. Door de sterren te lakken met nagellak kan je ze prima aanpassen aan je interieur. En trouwens, waarom alleen fotolijstjes? Je kunt er ook tafeltjes, kastjes, spiegels, agenda’s, randen van planken, notitieboekjes, vazen en bijna gewoon ALLES mee versieren. Leuk voor in kinderkamers ook!

Naast deze houten sterretjes verkoopt de Xenos ook houten hartjes. Je kunt er leuke dingen mee doen, en zo’n lijstje bijvoorbeeld is superleuk om cadeau te geven.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen van deze DIY. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje bij de Xenos. Zelf doe ik er altijd leuke ideeën op.

Happy DIY’ing!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

82 Reacties

 1. MElissa
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  zo leuk iemand die uit houten komt ook voor t eerst dat ik dat zie hahaha

 2. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  super cool ik ben zo fan!!!!

 3. Siham
  1 februari 2013 / vrijdag, 1 februari 2013

  Kun je ook op youtube een filmpje laten zien over hoe je je eigen parfum kunt maken

 4. Dilem
  25 januari 2013 / vrijdag, 25 januari 2013

  Ik vind echt dat je leuke dingen verzint ik vind diy dingen heel erg leukkk!!

  -xxxxxx-

 5. Sari
  1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Super Leuk !

 6. 29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Leuk gedaan, ik wou dat er oon een xenos bij mij in de buurt was :(

 7. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Ohh leuke DIY en ook lekker makkelijk! Altijd leuk! Als je het aan mij vraagt, kan je met nagellak echt alles!;) Haha.

 8. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Yessss, een Xenos liefhebber, da’s altijd leuk :)

  x een Xenos medewerkster ^^

 9. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Leuke DIY! Ik had persoonlijk de sterretjes gewoon blank gehouden, maar dit heeft ook wel wat ^^

 10. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Leuk gedaan! Ziet er gezellig uit :D

 11. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Super leuk!
  Zeker eens proberen in de kerst vakantie.

 12. 28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Goed idee! Ziet er heel leuk uit. :)

 13. Genevieve
  28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

  Cool!

 14. Lousa
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Moest erg lachen om de zinsnede waarin de hartjes kitscherig genoemd worden, om dan vervolgens te lezen over het glitterig lakken van sterretjes die de plek van de hartjes moeten innemen. Edelkitsch zullen we het maar noemen denk ik dan ;-)

 15. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Heel gaaf! Hier kan je natuurlijk eindeloos mee variëren. Hoelang ben je er mee bezig geweest?

  • Serena
   Auteur
   28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

   Een uurtje in totaal gok ik! De hartjes heb ik overnacht laten drogen.

 16. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Nooooh, met nagellak, super slim! Dit ziet er echt ontzettend leuk uit. Dit ga ik zeker onthouden, ik hou sowieso wel van galaxy print. Een praaachtige print als je het mij vraagt, haha. Leuk voor in de kerstvakantie! :D Ga ik zeker onthouden.

 17. brinadepina
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Oh ik vond die glazen hartjes juist heel leuk, hihi.

 18. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Leuk om te zien!
  Ik werk bij de Xenos dus ik heb deze producten wekelijks in mijn handen, maar zo had ik er nog nooit naar gekeken, heel leuk!

 19. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Ziet er prachtig uit met die sterretjes :D x

 20. 27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Dat is een erg leuke idee zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *