DIY Foot Scrub

Van de week heb ik mezelf weer overtroffen qua luiheid. Luiheid ziet men vaak als alleen een slechte eigenschap, maar ik vind dat luiheid er ook voor zorgt dan men creatiever en inventiever gaat nadenken. Zo bedacht ik een nóg snellere en makkelijkere manier om een DIY Foot Scrub te maken, namelijk gewoon in de pot zelf. Dus niet eerst alles afwegen in een grote kom, want dat scheelt weer tijd (en afwas).

Deze DIY Foot Scrub is binnen 5 minuten gemaakt. Kijken jullie mee?

diy foot scrub01Benodigdheden;

  • Grof zeezout
  • Fijn (zee)zout
  • Kokosnootolie
  • Etherische olie (optioneel)
  • pot
  • lepel
  • magnetron

diy foot scrub02Rond deze tijd van het jaar stop je ze grotendeels weg in warme sloffen, Uggs of fluffy sokken waardoor je ze misschien een beetje vergeet, maar je voeten mogen best wel wat extra lovin’ krijgen, vooral nu het juist koud en guur begint te worden.

diy foot scrub03Grof zeezout koop je bij de meeste drogisterijen, apotheken, bij De Tuinen, Erica Kruiderij of biologische supermarkten. De grovere korrel is te hard en te ruw voor je lichaam, maar je voeten kunnen het goed handelen. Sterker nog, om al dat eelt weg te scrubben heb je juist zo’n grovere korrel nodig. Omdat ik een scrub met aleen grof zeezout te hard vond, heb ik ervoor gekozen om het te mengen met fijn zeezout. Dit mag ook gewoon keukenzout zijn, trouwens. Als het maar fijn is.

diy foot scrub04Dit recept is lekker makkelijk! We gaan niets afwegen met een weegschaaltje en we mengen het meteen in de pot. Deze pot is lekker groot (zoals de grootste pot pindakaas of bruine bonen), dus afhankelijk van de grootte van je pot moet je het recept verdubbelen of halveren. In de pot schep ik 10 eetlepels grof zeezout.

diy foot scrub05Daar bovenop schep ik 10 tot 15 eetlepels fijn zeezout.

diy foot scrub06Voor het ‘vette’ gedeelte koos ik voor kokosnoot olie. Deze olie is hard bij kamertemperatuur, waardoor de scrub lekker stevig zal worden. Ook trekt deze olie snel in je huid, zodat je geen glibberige voeten krijgt (met kans op uitglijden). Kokosnoot olie koop je bij De Tuinen, de toko, bij sommige supermarkten of bij de biologische supermarkt.

diy foot scrub07Ik voeg 5 flinke scheppen kokosnoot olie toe aan de pot.

En dan het makkelijke gedeelte. Schuif de pot 1 tot 2 minuten in de magnetron (of tot alle olie gesmolten is).

Zie ook onderstaande video:

diy foot scrub08diy foot scrub09Als de olie gesmolten is roer je alles even goed door elkaar, net zo lang tot al het zout bedekt is met de olie. Zorg ook dat de grovere korrels goed gemengd zijn met de fijnere korrels. Vind je het te nattig, voeg dan nog wat zoutkorrels toe. Te droog? Doe er nog een schep bij (of meerdere) en smelt opnieuw in de magnetron. Net zo lang tot het de consistentie heeft van een homp klei: stevig, maar kneedbaar.

diy foot scrub10Voeg eventueel een aantal druppels etherische olie toe als je er nog een lekker geurtje aan wilt geven. Hier heb ik 10 druppels pepermunt olie en 10 druppels mandarijn olie (vandaar de kleur) toegevoegd, voor een frisse en opwekkende geur. Ik vind frisse geuren altijd wel fijn, speciaal bij foot scrubs. Dan ruiken je voeten ook meteen fris en fruitig na gebruik.

diy foot scrub11diy foot scrub12Voor extra frisheid (en omdat het gewoon mooi staat), voeg ik nog een aantal gesneden pepermuntblaadjes toe.

diy foot scrub13Nogmaals even goed doorroeren… het lijkt wel een tropische Margaritha cocktail!

diy foot scrub14En klaar is je DIY Foot Scrub! Het resultaat is een stevige scrub met een mengeling van grove en fijne zoutkorrels die je verwaarloosde voeten een flinke opknapbeurt zullen geven. Ik heb mijn voeten er mee gescrubt en na gebruik zijn ze lekker zacht, voelen ze gevoed aan (zonder te glad of te glibberig te zijn) en ruiken ze lekker fris!

diy foot scrub15diy foot scrub16En zo makkelijk is het! Je eigen DIY Foot Scrub is gemaakt in een handomdraai.

Enkele tips: gebruik een schoon lepeltje om de scrub uit het potje te krijgen. Bewaar de scrub op een droge, koele plaats en neem de pot liever niet mee de douche(cabine) in. Wat je kan doen is een beetje scrub overscheppen in een kommetje en dat meenemen naar de badkamer. Een beetje gedoe, maar als je zorgt dat er geen water bij de scrub komt is de houdbaarheid 6 maanden.

Kunnen jouw voetjes ook wel wat extra TLC & sweet lovin’ gebruiken momenteel?

Until next time,
Serena Vebon

 

Volg:

64 Reacties

 1. 22 februari 2016 / maandag, 22 februari 2016

  Het zuiverste is olijfolie en amandelolie te gebruiken i.p.v.de magnetron waar al de kracht van zuiver zeezout (ongeraffinneerd) verloren raakt. Gebruik van magnetron is sowieso af te raden als het op gezondheid aankomt.
  Toch bedankt om dit te delen :-)

  • Cimi
   22 juni 2016 / woensdag, 22 juni 2016

   Je hebt gelijk!
   Kokosolie kan wel, maar dan kun je ‘m beter heel zachtjes smelten in een kommetje in een bakje heel warm kraanwater. De etherische olie die op de foto staan zijn trouwens niet geschikt voor de huid!!! Die zijn om te branden. De tuinen verkoopt nu ook biologische etherische olie, daar zijn de meesten wel geschikt voor je huid maar ook niet allemaal! Dus goed inlezen voor je zomaar oliën gebruikt want sommige zijn juist niet goed om op je huid te smeren!

 2. 8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  Geweldig idee. Ga het zeker proberen te maken

 3. Ruth
  17 juni 2014 / dinsdag, 17 juni 2014

  Wat een scrub. Vandaag heb ik ook de mijne gemaakt en ik ben tevreden!. Ik hoef voorlopig niet meer nar de pedicure want ik hou wat geld in de pocket. :-)

 4. Sam
  9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

  Waar haal je die potten vandaag waarin je de scrub doet?

 5. 28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Het ziet er echt uit als een lekkere cocktail ;) Nee even serieus, lijkt me een goede scrub !
  Liefs

 6. P.
  28 oktober 2013 / maandag, 28 oktober 2013

  Wow dit wil ik echt heel graag eten als ik het zie haha

 7. 27 oktober 2013 / zondag, 27 oktober 2013

  Wauw wat een heerlijke scrub lijkt me dit! Makkelijk te maken ook, als ik ergens een lege pot kan vinden ga ik meteen aan de slag. :)

 8. 27 oktober 2013 / zondag, 27 oktober 2013

  Leuk en simpel! Ga ‘m zeker eens maken. Niet voor mezelf, maar voor vriendlief ;-)

 9. Sanne
  27 oktober 2013 / zondag, 27 oktober 2013

  Mmm lekker recept!!

 10. 26 oktober 2013 / zaterdag, 26 oktober 2013

  Leuke DIY weer! Ik heb wel eens de kaneel en spice scrub gemaakt van je blog. Deze ga ik zeker ook eens maken!
  Ziet er leuk uit met die munt blaadjes

 11. yvonne
  26 oktober 2013 / zaterdag, 26 oktober 2013

  Hoi Serena,

  waar haal jij die leuke potten vandaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *